Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά
  • Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής
  • Σαν σήμερα 18 Αυγούστου
  • Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;
  • Σύλληψη ισραηλινών στρατιωτών και των συνεργών τους
  • Γασσάν Καναφάνι: Διηγήματα – Από τη γη των πικραμένων πορτοκαλιών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Eπαναλαμβάνεται η κυβερνητική αλητεία για τους ασθενείς που καταλήγουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
Υγεία

Eπαναλαμβάνεται η κυβερνητική αλητεία για τους ασθενείς που καταλήγουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Νοέ 2021, 20:05

Πρώτα βγήκε η υφυπουργός Υγείας Ράπτη στο πρωινάδικο του ΣΚΑΙ και είπε τα εξής εκπληκτικά: «Σήμερα δεν μένει κανείς εκτός ΜΕΘ κι αυτό γίνεται με τη συμβουλή των ειδικών γιατρών, οι οποίοι είναι ειδικοί σύμβουλοι των ΜΕΘ. Προφανώς υπάρχει μια πολύ μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Αυτό το έχουμε  πει με όλους τους τόνους. Αυτή η πίεση συμβαίνει επειδή υπάρχει αυτή η πολύ μεγάλη αύξηση, που δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή 33 χώρες βρίσκονται στο κόκκινο, έχουνε ξεπεράσει τα ποσοστά του 30% αύξηση των μολύνσεων, άρα λοιπόν και στη χώρα μας υπάρχει αυτό και στη ΜΕΘ μεταφέρονται οι ασθενείς οι οποίοι κρίνονται ότι πρέπει να μεταφερθούν. Από κει και πέρα, αν χρειαστεί να γίνει μία διασωλήνωση εκτός, αμέσως μεταφέρονται στη ΜΕΘ και φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα μετακίνησης στις ΜΕΘ οι οποίες είναι κενές»!

Αφήνοντας κατά μέρος τα… περίεργα ελληνικά της (είναι και δικηγόρος, τρομάρα της), μένουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η κυρία δεν έχει ιδέα ούτε τι σημαίνει ΜΕΘ ούτε τι σημαίνει διασωλήνωση ασθενούς. Κάποιους ρώτησε, κάτι της είπαν, τα μισοκατάλαβε, έφτιαξε μια σαλάτα μέσα στο μυαλό της και τη σέρβιρε με ύφος που δε σήκωνε αντίρρηση. Ακου γιατροί «ειδικοί σύμβουλοι των ΜΕΘ»! Ακου «αν χρειαστεί να γίνει μια διασωλήνωση εκτός»! Ας της πει κάποιος πως η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ. Μόλις ο γιατρός της κλινικής κρίνει ότι ο ασθενής δεν μπορεί να αναπνεύσει μόνος του ή με τη βοήθεια μη μηχανικού αερισμού, αποφασίζει ότι ο ασθενής πρέπει να διασωληνωθεί, για να υποστηριχτεί με μηχανικό αερισμό, φωνάζει αναισθησιολόγο συνάδελφό του, τον διασωληνώνουν με φορητό αναπνευστήρα και αμέσως βγάζουν εντολή διακομιδής του σε ΜΕΘ.

Κι εμείς δεν είμαστε γιατροί, αλλά φροντίσαμε να μιλήσουμε με γιατρούς (από τότε που μπήκαν στη ζωή μας αυτές οι έννοιες), να ενημερωθούμε, για να ξέρουμε τι γράφουμε. Εμείς σεβόμαστε τους αναγνώστες μας, ενώ η εν λόγω κυρία, παρότι υφυπουργός Υγείας, δε σέβεται τον ελληνικό λαό, αυτή είναι μια ακόμη διαφορά μας. Παρά τη μπουρδολογία, όμως, η Ράπτη ήταν κατηγορηματική: όλοι οι ασθενείς που διασωληνώνονται «αμέσως μεταφέρονται στη ΜΕΘ». Επομένως, όλοι εκείνοι οι γιατροί που δηλώνουν δημόσια ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ και μάλιστα πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, λένε ψέματα! Αυτό ήταν το συμπέρασμα απ’ όσα είπε η Ράπτη (που είχε ως συνομιλητή τον Τζανακόπουλο, επίσης άσχετο και ανενημέρωτο, γι’ αυτό ανίκανο να την «ξετινάξει»).

Στο Μαξίμου κατάλαβαν τη χοντράδα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου πήρε εντολή να καταθέσει βελτιωμένη βερσιόν. Είπε αυτός στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών:

«Από εκεί και ύστερα, υπάρχει ένα ζήτημα πίεσης του ΕΣΥ. Αυτή η πίεση αντανακλά παντού. Η απόφαση για το ποιος και πότε διασωληνώνεται παίρνεται με αμιγώς ιατρικά κριτήρια από τους ανθρώπους που έχουν τη γνώση και την ευθύνη να την πάρουν. Οταν κάποιος διασωληνώνεται γίνεται αμέσως προσπάθεια εύρεσης ΜΕΘ είτε στο νοσοκομείο που πηγαίνει είτε σε άλλο διαθέσιμο. Για να μεταφερθεί θα πρέπει, επίσης, να είναι εφικτή και ασφαλής η δυνατότητα της μεταφοράς του κι αυτό αποφασίζεται από τους αρμόδιους επιστήμονες. Είναι πραγματικότητα ότι πολλές φορές και ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες υπήρχαν αναμονές σε ΜΕΘ. Υπάρχουν στοιχεία για 30, 70 και 80 αναμονές ανά ημέρα κατά τους αντίστοιχους χειμωνιάτικους μήνες τα προηγούμενα χρόνια, όταν δεν είχαμε πανδημία. Είμαστε σε ένα καθεστώς πίεσης. Κάθε διαθέσιμη ΜΕΘ δίνεται σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Οσο κάποιος συμπολίτης μας είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ φροντίζουμε έτσι ώστε οι συνθήκες να είναι αυτές που πρέπει, αυτές που χρειάζεται, για να λειτουργεί η διασωλήνωση με τρόπο αποτελεσματικό και προστατευτικό της υγείας και της ζωής του».

Αλήθειες και ψέματα χαρμάνι, για να βγει λάδι η κυβερνητική πολιτική. Πιο εκλεπτυσμένα από την αλητεία Κοντοζαμάνη πριν από δέκα μήνες, όμως με την ίδια ουσία: να μεταφερθεί η ευθύνη στους γιατρούς και όχι στην αθλιότητα του ΕΣΥ, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη γιατροί, αλλά αποκλειστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τι είπε ο Οικονόμου; Οτι η διακομιδή ή μη ενός διασωληνωμένου ασθενούς αποφασίζεται από τους γιατρούς. Αυτό είναι ψέμα. Ο θεράπων γιατρός, αμέσως μόλις διασωληνώσει ασθενή, βγάζει εντολή μεταφοράς του σε ΜΕΘ, την οποία πρέπει να υλοποιήσει το ΕΚΑΒ. Αν δεν υπάρχει κρεβάτι, η διακομιδή δε γίνεται και ο ασθενής παραμένει διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο. Αυτό δεν είναι επιλογή του θεράποντα γιατρού (είναι ψέμα τα περί αδυναμίας μεταφοράς, που τάχα διαπιστώνουν οι θεράποντες γιατροί), είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Με θράσος χιλίων χιμπατζήδων ο Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι και σε απλό θάλαμο εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της διασωλήνωσης! Τότε τι τις χρειαζόμαστε τις ΜΕΘ (καλά είπε ο Σκέρτσος ότι πρόκειται για «πολυτέλεια»); Πρόκειται για τερατώδες ψέμα. Ποια είναι η αλήθεια το γράψαμε αναλυτικά προχθές σε εκτενή ανάλυση με τίτλο: Εγκλημα διαρκείας η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ. Μεταφέρουμε ένα απόσπασμα:

Αξίζει να θυμίσουμε, περιληπτικά, τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν τις ΜΕΘ από τις ψευδο-ΜΕΘ:

  • Οι αναπνευστήρες στις ΜΕΘ είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών, με μηχανισμό ασφάλειας ώστε να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Οι αναπνευστήρες που βάζουν στις ψευδο-ΜΕΘ είναι φορητοί αναπνευστήρες χαμηλών προδιαγραφών, που χρησιμοποιούνται μόνο στις διακομιδές (πάντα με την παρουσία αναισθησιολόγου που συνοδεύει τον διασωληνωμένο ασθενή).
  • Στις ΜΕΘ υπάρχει συνεχές monitoring των ζωτικών σημείων του διασωληνωμένου ασθενή και σταθερός έλεγχος από εξειδικευμένο εντατικολόγο, ώστε να παρεμβαίνει αναλόγως, όποτε χρειαστεί. Στις ψευδο-ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε monitoring ούτε εξειδικευμένος γιατρός. Υπάρχει απλά μια χαμηλού επιπέδου μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
  • Στις ψευδο-ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε καν το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, καθορισμένο από αυστηρά πρωτόκολλα (ένας νοσηλευτής ανά μερικούς ασθενής). Υπάρχει ένας νοσηλευτής για 20-30 ασθενείς, ο οποίος δεν προλαβαίνει να παρακολουθήσει ούτε αν έπαθε απόφραξη το σωληνάκι, με αποτέλεσμα ασθενείς να μπορούν να χαθούν (και να χάνονται) ακόμα και για τέτοιους λόγους.

Να γιατί οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ψευδο-ΜΕΘ και στους κοινούς θαλάμους με τους φορητούς αναπνευστήρες καταλήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αβοήθητοι επί της ουσίας.

Η τοποθέτηση του Οικονόμου εξόργισε την ΕΙΝΑΠ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, απευθυνόμενη κατευθείαν στον πρωθυπουργό. Την παραθέτουμε:

EINAP_PROS_MHTSOTAKH

Η ΟΕΝΓΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση τρεις μέρες πριν από τις δηλώσεις Οικονόμου, στην οποία περιέγραφε γενικά την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Την παραθέτουμε:

OENGE_12-11-21

Εδώ και πολύ καιρό έχουμε ψέξει κατ’ επανάληψη τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών, διότι δε φρόντισαν να δίνουν σε συνεχή βάση συγκεκριμένα, συστηματοποιημένα στοιχεία για το έγκλημα που διαπράττεται στα νοσοκομεία σε βάρος του ελληνικού λαού (δείτε ενδεικτικά: Θεωρείτε πως κάνατε το καθήκον σας;).

Ζητούσαμε από τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών να συγκεντρώνουν και να δίνουν στη δημοσιότητα συστηματοποιημένα στοιχεία, με επικαιροποίησή τους σε καθημερινή βάση, για κάποιες βασικές θεματικές ενότητες:

  • Πόσοι ασθενείς πέθαναν σε κάθε νοσοκομείο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ;
  • Πόσος είναι ο μέσος χρόνος από τη διασωλήνωση μέχρι το θάνατο εκτός ΜΕΘ και πόσος εντός ΜΕΘ;
  • Τι ποσοστό ασθενών που διασωληνώθηκαν και παρέμειναν εκτός ΜΕΘ είχε επιτυχή έκβαση και τι ποσοστό ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ είχε επιτυχή έκβαση;
  • Πόσους αναπνευστήρες high flow (υψηλής ροής), που αναστέλλουν τη διασωλήνωση, στάλθηκαν σε κάθε νοσοκομείο από την αρχή του χρόνου;
  • Σε πόσα νοσοκομεία αυξήθηκε η παροχή του κεντρικού συστήματος οξυγόνου, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση από αναπνευστήρες high flow;
  • Πόσες ψευδο-ΜΕΘ δημιουργήθηκαν σε κάθε νοσοκομείο, ποια είναι η στελέχωσή τους από εντατικολόγους και εξειδικευμένους νοσηλευτές και ποιος ο εξοπλισμός τους που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές μιας ΜΕΘ;

Το ίδιο ζητάμε και τώρα. Δεν αρκούν κάποιες γενικόλογες ανακοινώσεις, οι οποίες συνήθως εκδίδονται όταν η κυβέρνηση τους «πατάει τον κάλο» (όπως έκανε η ΕΙΝΑΠ με την ανακοίνωση που παραθέσαμε παραπάνω). Τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν όλα αυτά τα στοιχεία και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό. Αν στην αρχή μπορούσαν να επικαλεστούν κάποιες δικαιολογίες, τώρα, είκοσι μήνες από την έναρξη της πανδημίας, δεν έχουν καμιά δικαιολογία. Δεν το κάνουν (ούτε πρόκειται) γιατί δεν θέλουν να το κάνουν.

Ομως, είναι εντελώς άλλης τάξης οι ευθύνες που αποδίδουμε στα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών, για έλλειμμα αναλυτικής και συστηματικής ενημέρωσης του ελληνικού λαού, και άλλο οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ό,τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Αυτές οι ευθύνες είναι καθ’ ολοκληρίαν της κυβέρνησης και καθόλου των γιατρών, οι οποίοι παλεύουν σε δυσμενείς συνθήκες να σώσουν ζωές και βυθίζονται στην απελπισία, όχι μόνο από την κούραση αλλά και από την ανημπόρια να προσφέρουν στους ασθενείς τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν, αν είχαν στη διάθεσή τους τα μέσα που διαθέτει η ιατρική επιστήμη.

Εκτύπωση 🖨
ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΜΕΘ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ ιδιωτικοποίηση σκοτώνει εργάτες
Επόμενο άρθρο Koulis for prime minister

Σχετικά Αρθρα

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Υγεία 8 Μάι 2025, 10:46
Ροή Ειδήσεων
Περιβάλλον

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

18 Αυγ 2025, 10:58
Περιβάλλον

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας

18 Αυγ 2025, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2025, 00:01
Αγροτικά

Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;

Παρακάμπτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφοντας ο ίδιος να πληρωθούν τα λαμόγια, ο Βορίδης διέπραξε - απολύτως συνειδητά - ποινικά αδικήματα

17 Αυγ 2025, 13:05
Διεθνή

Σύλληψη ισραηλινών στρατιωτών και των συνεργών τους

17 Αυγ 2025, 12:50
Πολιτισμός

Γασσάν Καναφάνι: Διηγήματα – Από τη γη των πικραμένων πορτοκαλιών

Μετάφραση - Πρόλογος - Σημειώσεις Νασίμ Αλάτρας

17 Αυγ 2025, 10:09
Διεθνή

Ο μάγκας με το τρίκυκλο…

…ή η ενότητα λαού και Αντίστασης στην πράξη

17 Αυγ 2025, 09:02
Διεθνή

Υπόκλιση στη σινιόρα

17 Αυγ 2025, 06:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Eλληνική συμμετοχή στο έγκλημα της ρίψης «βοήθειας» από αέρα στη Γάζα

16 Αυγ 2025, 13:27
Κόντρες

Aμπού Ομπάιντα, αγαπημένε, χτύπα, χτύπα το Τελ Αβίβ

16 Αυγ 2025, 12:42
Διεθνή

Μπορεί ο σιωναζιστικός στρατός να καταλάβει τη Γάζα ή έστω την Πόλη της Γάζας;

Εντυπωσιακά βίντεο αντιστασιακών επιχειρήσεων

16 Αυγ 2025, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Αυγ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ απειλεί με δολοφονία τον κρατούμενο ηγέτη Μαρουάν Μπαργούτι

15 Αυγ 2025, 20:32
Αγροτικά

Καλπάζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων – Στην πείνα πάνω από τρεις χιλιάδες κτηνοτρόφοι

15 Αυγ 2025, 18:40
Περιβάλλον

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

15 Αυγ 2025, 17:54
Διεθνή

Ζορζ Αμπνταλλά: «Οταν ένας ηγέτης όπως ο Γιάχια Σινουάρ πέφτει ως μάρτυρας και όχι ως φυγάς σε κάποιο καταφύγιο στο Κατάρ ή αλλού, η Αντίστασή του είναι καταδικασμένη να θριαμβεύσει»

15 Αυγ 2025, 17:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Βρετανία: «Φύγε εσύ – Eλα εσύ» – Βιομηχανία επαναπροωθήσεων με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

14 Αυγ 2025, 20:53
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

Ημέρα φάρων.

1947: Εννιά ηγέτες του ΚΚΕ και του ΕΑΜ της περιφέρειας Πάτρας καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο της Κορίνθου.

1978: Επεισόδια εναντίον της εγκατάστασης εργοστασίου πετροχημικών στην Καβάλα.

1980: Εμπρησμός τεσσάρων φορτηγών ψυγείων του Μαρινόπουλου (ΕΛΑ).

1985: Πεθαίνει ο Σάκης Καράγιωργας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo