Χριστιανοταλιμπάν και σία

0

Οπως έγραψαν τρικαλινές εφημερίδες, ο πρωτοσύγγελος της εκεί μητρόπολης βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Το γεγονός έγινε είδηση, γιατί ο εν λόγω ρασοφόρος ήταν ένας από τους χριστιανοταλιμπάν που υποστήριζαν δημόσια ότι «από τη θεία κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης»!

Δεν ξέρουμε, βέβαια, πώς προσβλήθηκε ο πρωτοσύγγελος. Και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας. Οι απόψεις του, που είναι και απόψεις του ανώτατου ιερατείου, ενδιαφέρουν. Απόψεις που ενισχύθηκαν και από «επιστήμονες» σαν την ομότιμη καθηγήτρια Γιαμαρέλλου, η οποία εξακολουθεί να παραμένει μέλος της περιβόητης «επιστημονικής επιτροπής» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και δεν ξέρουμε τι έγινε με τους ηλικιωμένους τρόφιμους των γηροκομείων. Υπήρξε καταγγελία ότι στο γνωστό γηροκομείο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, πήγε το Δεκαπενταύγουστο παππάς και μετέλαβε τους πάντες. Ακόμα και όσους/ες έχουν κινητικά προβλήματα, τους οποίους επισκέφτηκε στα δωμάτιά τους. Τόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει ήδη και κανένας αρμόδιος δεν έδωσε μια επίσημη απάντηση για την πηγή της μόλυνσης. Γιατί το κράτος δε θέλει να τα βάλει με το ιερατείο.

Αντί να κλείσουν τις εκκλησίες, στις οποίες προσέρχονται κατά πλειοψηφία άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, πήραν κάποια ημίμετρα. Και την ίδια στιγμή, κάθε ρασοφόρος κάνει ό,τι του γουστάρει, εκμεταλλευόμενος την πίστη των ανθρώπων και το μεταφυσικό φόβο των ηλικιωμένων που ξέρουν ότι βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους.

Πώς να μη σαρώνει μετά ο ανορθολογισμός; Το φαινόμενο, βέβαια, δεν είναι μόνο ελληνικό. Από τις ΗΠΑ μέχρι τη Γερμανία, θρησκόληπτοι, συνωμοσιολόγοι, ακροδεξιοί διαδηλώνουν ενάντια στα ελάχιστα μέτρα προστασίας που παίρνουν οι αστικές κυβερνήσεις! Κι έχεις και μερικά σκύβαλα του… αντικαπιταλιστικού χώρου, να αναπτύσσουν τη δική τους ανορθολογική προπαγάνδα, τάχα στο όνομα της… ελευθερίας και της… ανυπακοής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: