Σούργελα

0

Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων.

Αντόνιο Γκράμσι

Σας είχαν λείψει ο Λεβέντης, η Θοδώρα, ο Μιχελογιαννάκης ο γιατρός, ο Καμμένος και οι υπόλοιποι γραφικοί της προηγούμενης Βουλής; Μάλλον ο θίασος του Βελόπουλου θα σας αποζημιώσει. Λογικά αναμενόμενο, αν σκεφτούμε ότι αυτό το ακροδεξιό συνονθύλευμα το έφτιαξε ένας τηλεπλασιέ που πουλάει… ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού και αλοιφές που εξοντώνουν τον κοροναϊό.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας, η βουλευτίνα Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου έστειλε δήλωση στο Προεδρείο της Βουλής, γνωστοποιώντας ότι αποχωρεί από το κόμμα Βελόπουλου και καθίσταται ανεξάρτητη. Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ανακοίνωνε την ανεξαρτητοποίησή της, όπως και ότι έστειλε επιστολή στον Βελόπουλο, στην οποία «ενημερώνει σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν να λάβει αυτή την κρίσιμη απόφαση». Ευχαριστούσε τους ψηφοφόρους της, αλλά για τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης δεν έλεγε λέξη.

Mετά από μια ώρα, παρέα με τον Βελόπουλο, επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να αποσύρει τη δήλωση παραίτησης. Αυτή όμως είχε ήδη πρωτοκολληθεί και ο Τασούλας τους είπε ότι η Αλεξοπούλου μπορεί να κάνει δήλωση επανένταξης στην κοινοβουλευτική ομάδα Βελόπουλου και ο τελευταίος να την αποδεχτεί.

Τι συνέβη; «Προσωπικοί λόγοι», είπαν στους δημοσιογράφους. Οποιος έχει προσωπικούς λόγους παραιτείται, δεν κρατάει την έδρα. Ούτε υπόσχεται στους ψηφοφόρους ότι «θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά το έργο της». Και βέβαια, δεν ξεχνάει τους προσωπικούς λόγους μετά από μια ώρα και αφού έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο.

Εντάξει, έγινε το παζάρι και τα βρήκαν σαν καλοί επιχειρηματίες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε και την… πολυσχιδή προσωπικότητα της βουλευτίνας, η οποία στο προεκλογικό της φυλλάδιο παρουσίαζε ως βασικά προσόντα της το ότι «στα 48 μου χρόνια πέρασα καρκίνο και βγήκα νικήτρια» και το ότι (διατηρούμε σύνταξη και στίξη) «σε ηλικία 19 ετών με ένα κεφάλαιο που μου άφησαν οι γονείς μου ασχολήθηκα με την αγορά και κατασκευή κτιρίων στα β. προάστια, βλέποντας την ανάπτυξη των γύρω περιοχών την εποχή εκείνη παράλληλα εργαζόμουν και σε ιατρείο! Αργότερα μπήκα και στο κομμάτι του Επιχειρείν με επιτυχία!!!».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: