Πνεύμα και ηθική…

0

Ο επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Φιλ Χόγκαν, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, αφού προηγουμένως είχε γίνει ρόμπα στη χώρα του (Ιρλανδία).

O λόγος; Μολονότι οι υγειονομικοί κανόνες τον υποχρέωναν σε αυτοπεριορισμό, αυτός μόλις επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στην Ιρλανδία πήρε μέρος σε τρικούβερτο τσιμπούσι μεγαλοκαπιταλιστών και λοιπών «παραγόντων» (καμιά ογδονταριά άτομα). Και βέβαια, μόλις έγινε γνωστό το θέμα, άρχισε το «γλέντι» από τον Τύπο και τα social media της χώρας.

Στη δήλωση παραίτησης ο Χόγκαν προσπάθησε να μπαλώσει τα πράγματα, δηλώνοντας… άγνοια των υγειονομικών κανονισμών και εκφράζοντας «την ειλικρινή συγγνώμη μου προς τον ιρλανδικό λαό για τα λάθη που έκανα κατά την επίσκεψή μου».

Η Φον ντερ Λάιεν τον «ευχαρίστησε θερμά για την πολύτιμη συμβολή του στο έργο της Επιτροπής όχι μόνο στο πλαίσιο της παρούσας θητείας αλλά και στο πλαίσιο της προηγούμενης θητείας του, κατά την οποία διετέλεσε επίτροπος για θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης». Δεν παρέλειψε, όμως, να υπαινιχτεί ότι την παραίτηση τη ζήτησε η ίδια: «Τις τελευταίες ημέρες συζητήσαμε με τον Φιλ Χόγκαν για τις κινήσεις του στην Ιρλανδία, υπό το φως πληροφοριών που προέκυψαν όσον αφορά την τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών για τη δημόσια υγεία στην Ιρλανδία. Υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται να μειώσει την εξάπλωση του κορονοϊού και οι Ευρωπαίοι κάνουν θυσίες και δέχονται επώδυνους περιορισμούς, περιμένω από τα μέλη του Σώματος των επιτρόπων να επαγρυπνούν ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες εθνικούς ή περιφερειακούς κανόνες ή συστάσεις».

Εμείς θα θυμόμαστε τον Χόγκαν όχι σαν κάποιο κομισάριο που την πάτησε επειδή παραβίασε τους υγειονομικούς κανόνες για τον κοροναϊό, αλλά ως έναν από τους νεκροθάφτες του ελληνικού γιαουρτιού και της φέτας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: