Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ
  • Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ο σερίφης που έγινε Πινόκιο
Υγεία

Ο σερίφης που έγινε Πινόκιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούλ 2020, 00:00

(ή αλλιώς: τα ψέματα του Χαρδαλιά)

Η επιστροφή του «σερίφη» Χαρδαλιά με εβδομαδιαίες μεσημεριανές ενημερώσεις των δημοσιογράφων (στην πολιτικοδημοσιογραφική αργκό αυτού του τύπου οι «γραμμητζίδικες» συνεντεύξεις αποκαλούνται «μασάζ») έμελλε να συνοδευτεί με μια ηχηρή ομολογία: ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ομολόγησε ότι δεν ανακοινώνουν και δε δίνουν πλήρη στοιχεία για την κατάσταση σε σχέση με την πανδημία της COVID-19.

Ξεκινώντας την Τρίτη την ενημέρωση των δημοσιογράφων (βλ. https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/enimerosi-diapisteymenon-dimosiografon-apo-ton-yfypoyrgo-politikis-prostasias-kai), ο Χαρδαλιάς είπε: «Ξεκινάμε την εβδομαδιαία ενημέρωση όχι στην παλιά της μορφή, δηλαδή με τον κ. Τσιόδρα στο υπουργείο Υγείας, αλλά εδώ στην Πολιτική Προστασία. Αλλωστε, αν επιστρέφαμε στην παλιά μορφή, μαζί με τον καθηγητή, αυτό θα σήμαινε ότι η κατάσταση θα ήταν σε επίπεδο συναγερμού. Αλλά ευτυχώς δεν είμαστε εκεί». Και κατέληξε: «Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας, την οικονομία μας, την ίδια την κοινωνία μας χωρίς καμία επίπτωση στη δημόσια υγεία».

Με αυτή την εισαγωγική τοποθέτηση ο Χαρδαλιάς ομολογεί ευθέως δύο πράγματα: Πρώτο, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να μην παρίσταται ο λοιμωξιολόγος Τσιόδρας στις ενημερώσεις για να αποκρυφτεί το γεγονός ότι η χώρα μας, μετά το άνοιγμα του τουρισμού, βρίσκεται πάλι σε επίπεδο συναγερμού. Δεύτερο, ότι η κυβέρνηση έβαλε σε πρώτη μοίρα τον τουρισμό και την ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας (που βρίσκεται πια σε βαθιά ύφεση), με στόχο την αποκόμιση κερδών από τους ιδιοκτήτες των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, και τη δημόσια υγεία ως πάρεργο.

Δημοσιογράφος ρώτησε τον Χαρδαλιά: «Εχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες να παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη… Πόσο ανησυχητική είναι αυτή η είδηση και πώς πρέπει να δράσουμε σαν χώρα από εδώ και πέρα»;

Ο Χαρδαλιάς έκλεισε την απάντησή του λέγοντας: «Το ότι δεν ανακοινώνουμε και δεν δίνουμε πλήρη στοιχεία σε σχέση με όλα αυτά που κάνουμε γίνεται για ένα λόγο, πρώτον διότι πρέπει να υπερασπιστούμε τα προσωπικά δεδομένα του καθενός και από την άλλη σε μια προσπάθεια που κάνουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας. Πρέπει να αποφύγουμε καταστάσεις ή ειδήσεις που πολύ εύκολα και άδικα μπορεί να στοχοποιήσουν ολόκληρες περιοχές»!

Τα περί προσωπικών δεδομένων είναι ψευτιές. Προσωπικά δεδομένα είναι τα στοιχεία ταυτότητας, όχι οι συγκεντρωτικοί αριθμοί που δεν περιλαμβάνουν ούτε ονοματεπώνυμα ούτε διευθύνσεις. Τι μένει; Μένει η προστασία του τουρισμού: δε δίνουμε αναλυτικά στοιχεία, για να μην υπάρξει ανησυχία στους τουρίστες και σταματήσουν να έρχονται! Προεκτείνοντας αυτή την ομολογία, καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι όλα όσα αναφέρουν έχουν υποστεί «επεξεργασία», προκειμένου «να μην πληγεί το τουριστικό προϊόν».

Από άλλη δημοσιογράφο ρωτήθηκε για τα λεγόμενα ορφανά κρούσματα (είναι αυτά που δεν μπορούν να συνδεθούν με άλλο γνωστό κρούσμα ή με ταξίδι στο εξωτερικό): «Τα ορφανά κρούσματα που παρατηρούνται κυρίως στα αστικά κέντρα… αν μπορείτε να βρείτε τις επαφές τους και αν ιχνηλατούνται οι επαφές τους ή είναι δύσκολο;». Το πρώτο που είπε ο Χαρδαλιάς μας άφησε κάγκελο: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχουν με την ευρύτερη έννοια του όρου ορφανά κρούσματα»!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά απαριθμώντας τα στοιχεία που κρύβουν. Αρχίζουμε από τα τεστ που γίνονται στα αεροδρόμια (θυμίζουμε ότι στις 15 Ιούνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για πτήσεις από μερικές χώρες και την 1η Ιούλη άνοιξε όλα τα αεροδρόμια της χώρας). Στην Εκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ στις 19 Ιούλη (βλ. https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/07/covid-gr-daily-report-20200719-new-1-1.pdf) αναφέρεται ο αριθμός των τεστ που έγιναν την περίοδο από τις 12 Ιούνη μέχρι τις 19 Ιούλη: «Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 46.893 (11,4%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ αυτών τα 93 (0.2%) θετικά στον κορωνοϊό».

Ο Χαρδαλιάς στη δική του ενημέρωση, αναφερόμενος στην περίοδο από την 1η μέχρι τις 19 Ιούλη είπε: «Πιο συγκεκριμένα, στα αεροδρόμια έγιναν 98.284 τεστ από τα οποία 105 ήταν θετικά»!

Είναι δυνατόν να δώσει κανείς βάση σε ανθρώπους που λένε τόσο χοντρά ψέματα, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να συνεννοηθούν πρώτα μεταξύ τους; Ο Χαρδαλιάς δηλώνει ότι έγιναν 98.284 τεστ (παρεμπιπτόντως, δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για μοριακά ή για τεστ αντισωμάτων) στα αεροδρόμια, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει ότι σε μια διπλάσια σε έκταση χρονική περίοδο έγιναν 46.893 τεστ! Ο «σερίφης» τετραπλασίασε τα τεστ σε σχέση με αυτά που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 

Για ποιο λόγο ειπώθηκε αυτό το ασύστολο ψέμα; Πρώτο, για να καθησυχαστεί ο ελληνικός λαός, ότι τάχαμου γίνονται τόσα τεστ που δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κορονοβιρούσι στην Ελλάδα. Δεύτερο, για να σταλεί στους υποψήφιους τουρίστες το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι «covid safe» χώρα και είναι προς το συμφέρον τους να την επιλέξουν για τις διακοπές τους. Το ψεύδος στην υπηρεσία της… «βαριάς βιομηχανίας της χώρας»!

Περιττεύει να σημειώσουμε ότι και τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ είναι φουσκωμένα. Για τον ίδιο λόγο που τα παρα-φούσκωσε ο Χαρδαλιάς. Ποντάρουν στο γεγονός ότι τα αστικά ΜΜΕ, «μπουκωμένα» με χρήμα και με τους μιντιάρχες να έχουν την πεποίθηση ότι θα πάρουν κι άλλα «μπικικίνια», δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν τα «στοιχεία». Οσο για τους δημοσιογράφους, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψάξουν λίγο, να συγκρίνουν τα στοιχεία, να αποκαλύψουν. Δεν ελέγχουν την εξουσία, αλλά αναπαράγουν τις παπάρες και τις ψευτιές των εκπροσώπων της.

Και για να τελειώνουμε μ’ αυτό το ψέμα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των κρατικών και ιδιωτικών Μ.Μ. Παραπληροφόρησης αναφέρουν ότι γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, κρύβουν όμως το ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΕ, οι επιτρεπόμενοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έχουν ως πλαφόν το 5%!

Ο Χαρδαλιάς απέκρυψε τα ουσιαστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Δείτε τον πίνακα, στον οποίο συγκεντρώσαμε στοιχεία από τις καθημερινές εκθέσεις του ΕΟΔΥ. Ο Χαρδαλιάς αναφέρθηκε μόνο στα εισερχόμενα κρούσματα, δηλώνοντας ότι κατά την περίοδο 1-19 Ιούλη αυτά ήταν 295. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ορφανά κρούσματα (!) και βέβαια δεν έκανε κάποια αναλυτική κατάταξη των κρουσμάτων σε εισαγόμενα, γνωστά (συνδέονται με άλλα κρούσματα στο εσωτερικό της χώρας) και ορφανά (άγνωστης προέλευσης – μη συσχετιζόμενα).

Από τον πίνακα διαπιστώνουμε ότι τα εισερχόμενα κρούσματα δεν ήταν 295, αλλά 334. Δεύτερο, ότι τα ορφανά κρούσματα σε διάστημα 19 ημερών έφτασαν τα 122. Είναι πολλά, αν αναλογιστούμε ότι είναι προκλητικά μικρός ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ. Αυτά τα κρούσματα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα, γιατί αποκαλύπτουν μεγάλη διασπορά του κοροναϊού σε ασυμπτωματικούς. Αρκεί να σημειώσουμε ότι στις 21 Ιούλη τα ορφανά κρούσματα ήταν 22! Τρίτο, τα συνολικά κρούσματα γι’ αυτή την περίοδο έφτασαν τα 614, που σημαίνει 32,3 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο. Παρά ταύτα, ο Χαρδαλιάς επαναλάμβανε συνεχώς ότι… δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: «έχουμε πλήρως τον έλεγχο. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να μας τρομάζει»!

Θα επαναλάβουμε αυτό που τονίζουμε εδώ και καιρό: δεν είναι καιρός για παιχνίδια προς όφελος των καπιταλιστών του τουριστικού τομέα. Πρέπει εδώ και τώρα να σφραγιστούν οι πόρτες στον εξωτερικό τουρισμό, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποια κι αν είναι η εθνικότητα των υποψήφιων τουριστών. Οι καπιταλιστές, για φέτος τουλάχιστον, να αρκεστούν στον εσωτερικό τουρισμό, καταβάλλοντας πλήρως τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το πόσους θα καλέσουν για να δουλέψουν φέτος.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Επόμενο άρθρο Εmbedded

Σχετικά Αρθρα

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

Υγεία 16 Οκτ 2025, 19:16

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

Υγεία 15 Οκτ 2025, 14:33

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

Υγεία 14 Οκτ 2025, 20:43

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

Υγεία 30 Σεπ 2025, 11:26
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ

9 Νοέ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

Ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού.

Καμπότζη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1953).

1921: Γενική απεργία στη Ρώμη, συγκρούσεις εργατών σιδηροδρόμων με φασίστες.

1923: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ που υπό την απειλή όπλου σε μπυραρία του Μονάχου αναγκάζει Βαυαρούς ηγέτες να τον υποστηρίξουν («πραξικόπημα της μπυραρίας»).

1974: Πεθαίνει ο Χόλγκερ Μάινς (RAF) από απεργία πείνας.

1989: Πτώση του τείχους του Βερολίνου.

1994: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κρίνει ένοχο τον Γιώργο Κοσκωτά για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών.

1995: Ο Γιασέρ Αραφάτ επισκέπτεται για πρώτη φορά επίσημα το Ισραήλ για να συλλυπηθεί τη χήρα του Γιτζάκ Ράμπιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo