Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα
  • Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;
  • Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;
  • Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν
Διεθνή

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Μαρ 2026, 22:41

Από το πρωί σήμερα, τα αστικά Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης μας βομβαρδίζουν με την «είδηση»: Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν ιρανικά πλοία που τοποθετούσαν νάρκες στο Στενό του Ορμούζ.

Οποιος δεν καταπίνει αμάσητο ό,τι του σερβίρουν, μπορούσε να θέσει μερικά απλά ερωτήματα: Γιατί το Ιράν να ναρκοθετήσει το Στενό του Ορμούζ, όταν απ’ αυτό περνούν και τάνκερ που μεταφέρουν ιρανικό πετρέλαιο ή πετρέλαιο από αραβικές χώρες του Κόλπου που προορίζεται για χώρες που το Ιράν δεν έχει βάλει στη λίστα απαγόρευσης (π.χ. Κίνα, Ινδία); Γιατί το Ιράν να ρισκάρει μια επιχείρηση ναρκοθέτησης του Στενού του Ορμούζ, εκθέτοντας πολεμικά πλοία και ναύτες στον κίνδυνο βομβαρδισμών από αμερικάνικα πολεμικά αεροπλάνα ή από επίγειες βάσεις των Αμερικανών στον Κόλπο, όταν ήδη ελέγχει άκρως αποτελεσματικά το Στενό με πυραύλους και drones;

Εκπρόσωπος του Κεντρικού Αρχηγείου των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε: Εχουμε την πρωτοβουλία στο Στενό του Ορμούζ και δεν χρειάζεται να το κλείσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε την εξαγωγή ούτε ενός λίτρου πετρελαίου μέσω του Στενού προς όφελος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι Σιωνιστές.

Αλλά και όποιος δεν ήταν σε θέση να κάνει τους απλούς συλλογισμούς που παραθέσαμε παραπάνω, μπορούσε να ανατρέξει στη σχετική δήλωση του Τραμπ. Τι έγραψε ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας; «Με χαρά σας ενημερώνω ότι τις τελευταίες ώρες πλήξαμε και καταστρέψαμε ολοκληρωτικά 10 ανενεργά ταχύπλοα και/ή πλοία ναρκοθέτησης. Θα ακολουθήσουν κι άλλα!».

Το Axios, επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσε: Το πλήγμα στα πλοία τοποθέτησης ναρκών ήταν προληπτικό μετά από πληροφορίες για ιρανικά επιχειρησιακά σχέδια. Πιστεύαμε ότι οι Ιρανοί σχεδίαζαν να αρχίσουν την τοποθέτηση ναρκών, γι’ αυτό καταστρέψαμε αρκετά πλοία.

Επομένως, δεν κατέστρεψαν ιρανικά πλοία που έκαναν ναρκοθέτηση, αλλά ανενεργά ταχύπλοα που θα μπορούσαν να κάνουν ναρκοθέτηση. Πλοία που –αν λένε αλήθεια ότι τα κατέστρεψαν– ήταν δεμένα σε κάποιο/α ιρανικό λιμάνι/ια, χωρίς να επιχειρούν.

Εχουν τόση ανάγκη να καθησυχάσουν τις «αγορές», που γίνονται… φιδέμποροι της τελευταίας υποστάθμης. Εκτός αν και η διαρροή αυτής της είδησης εντάσσεται στο πλαίσιο της εικονογράφησης της «μεγάλης νίκης». Οπως είπε σε άλλη δήλωσή του ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας, «δεν έχουμε τίποτ’ άλλο να καταστρέψουμε, τα έχουμε καταστρέψει όλα».

Στον Τραμπ απάντησε ψύχραιμα και με μια δόση δικαιολογημένης αλαζονείας ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Εμπραχίμ Ρεζαεΐ: «Αν δεν φοβάσαι, στείλε ένα αεροπλανοφόρο για να συνοδεύσει έστω και ένα μόνο πετρελαιοφόρο. Κάθε κράτος που βοηθά τους εχθρούς μας θα αντιμετωπιστεί ως επιτιθέμενος».

Μερικές ώρες αργότερα, το Ιράν έδειξε ότι δεν είναι μόνο λόγια: Τρία τάνκερ που προσπάθησαν να περάσουν από το Στενό του Ορμούζ χωρίς άδεια βομβαρδίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν. Το ένα εγκαταλείφτηκε από το πλήρωμά του και μάλλον θα βυθιστεί. Aυτές είναι οι συνέπειες της μη επιτρεπόμενης διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση (που συνεχώς της βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις, αλλά δε σταμάτησε ούτε στιγμή να μεταδίδει το πρόγραμμά της).

Ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ταξίαρχος Αλί Φανταβί, υπήρξε σαφέστερος: Δεν υπάρχει κανένα αμερικανικό πλοίο σε απόσταση μικρότερη των 700 χιλιομέτρων από το Iράν. Από χθες ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να επιτύχει κατάπαυση του πυρός. Αν ο εχθρός ήταν νικητής, δεν θα ζητούσε από τον κόσμο να μεσολαβήσει για την ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός.

Ο Φανταβί είπε και άλλα (Καταρρίψαμε ένα αμερικανικό μαχητικό F-15 Eagle νότια της Τεχεράνης – Διαθέτουμε πυραύλους που εκτοξεύονται από κάτω από το νερό με ταχύτητα 100 μέτρων το δευτερόλεπτο και ενδέχεται να τους χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες. Στον κόσμο μόνο το Iράν και η Ρωσία κατέχουν την τεχνολογία αυτών των πυραύλων – Είναι πιθανό η είδηση για την αιχμαλωσία αμερικανών στρατιωτών να είναι αληθινή και θα πρέπει να αναμένουν περισσότερες εκπλήξεις), αλλά εδώ μένουμε μόνο στα του Στενού του Ορμούζ και της κάθετης μείωσης της προσφοράς πετρελαίου, που σήμερα έδωσε πάλι ανοδική τάση στις τιμές.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Iράν, Αμπάς Αραγτσί μίλησε με τη γλώσσα των αριθμών. Δήλωσε ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για να χειραγωγήσουν τις αγορές, αλλά αυτό δεν θα τους προστατεύσει από το τεράστιο κύμα πληθωρισμού που επέβαλαν στους Αμερικανούς. Οι αγορές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο έλλειμμα στην ιστορία, μεγαλύτερο από το έλλειμμα που προκλήθηκε από το αραβικό εμπάργκο πετρελαίου, την Ισλαμική Επανάσταση στο Iράν και την εισβολή στο Kουβέιτ μαζί, σημείωσε ο Αραγτσί, δημοσιεύοντας σχετικό πίνακα που ουδείς διανοήθηκε να διαψεύσει.

Εκτός από τον ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα, την ίδια συμπεριφορά επέδειξε και ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ, που δεν είναι ξεμωραμένος (άνθρωπος του λόμπι των αμερικανών «πετρελαιάδων» είναι), αλλά αναγκάζεται να λειτουργήσει σαν ξεμωραμένος.

Ο Ράιτ δημοσίευσε ανάρτηση σύμφωνα με την οποία «αμερικανικά πολεμικά πλοία βοήθησαν ένα τάνκερ να διασχίσει το Στενό του Ορμούζ». Οταν η «είδηση» αποδείχτηκε μούφα και πως δημοσιεύτηκε μόνο για να καθησυχάσει τις «αγορές», ο Ράιτ αναγκάστηκε να διαγράψει την ανάρτηση! Κοτζάμ υπουργός Ενέργειας της ισχυρότερης ιμπεριαλιστικής δύναμης του πλανήτη συμπεριφέρθηκε σαν φτηνολαμόγιο του Διαδικτύου.

Ο αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων του Ιράν το ξεκαθάρισε ωμά: Είναι εγγυημένη η διέλευση των πλοίων από το Στενό του Ορμούζ; Αυτή η ερώτηση πρέπει να τεθεί στα πληρώματα των πλοίων «Express Rom» και «Mayuree Naree», τα οποία αγνόησαν τις προειδοποιήσεις σήμερα, εμπιστευόμενα κενές υποσχέσεις, και αποφάσισαν να διασχίσουν το στενό, αλλά έπεσαν στην παγίδα. Κανένα πλοίο συνδεδεμένο με τους επιτιθέμενους κατά του Ιράν δεν έχει το δικαίωμα να περάσει το Στενό του Ορμούζ. Οποιος έχει αμφιβολία ας πλησιάσει και ας δοκιμάσει να περάσει το Στενό του Ορμούζ. 

Το Bloomberg επιβεβαίωσε τους Ιρανούς:

Το Στενό του Ορμούζ έχει ουσιαστικά κλείσει για σχεδόν όλα τα πλοία, εκτός από εκείνα που σχετίζονται με το Ιράν, καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα της. Δεν έχει παρατηρηθεί είσοδος πλοίων στον Περσικό Κόλπο τις τελευταίες 24 ώρες και μόνο λίγα πλοία — τα περισσότερα συνδεδεμένα με το Ιράν — μπόρεσαν να βγουν. Πολλά εμπορικά πλοία παραμένουν κολλημένα και στις δύο πλευρές, λόγω απειλών από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μετά τα αντίποινα του Ιράν για τις αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις.

Η The New York Times επικαλούμενη ιρανικές πηγές έγραψε:

Η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ έκανε λανθασμένη εκτίμηση της αντίδρασης του Iράν στον πόλεμο και των επιπτώσεών του στις αγορές πετρελαίου. Η επιθετική απάντηση του Iράν ανάγκασε τις ΗΠΑ να τροποποιήσουν τα σχέδιά τους και να ξεκινήσουν εκκενώσεις πρεσβειών στην περιοχή. Υπάρχει αυξανόμενη απαισιοδοξία μέσα στη διοίκηση Τραμπ λόγω της απουσίας σαφούς στρατηγικής εξόδου από τον πόλεμο. Ο πρόεδρος Τραμπ μιλά για επιτυχία του πολέμου, ενώ οι σύμβουλοί του αποφεύγουν να του μιλήσουν ανοιχτά για τις ανησυχίες τους σχετικά με την πολυπλοκότητα των επιχειρήσεων. Στο Ρεπουμπολικανικό Κόμμα ανησυχούν για τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών του πετρελαίου στις πιθανότητές τους πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Το CNBC, επικαλούμενο ναυτιλιακά δεδομένα, μετέδωσε:

Το Iράν εξάγει εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου προς την Κίνα μέσω του Στενού του Ορμούζ, παρά τις παρεμβολές στη ναυσιπλοΐα. Το Iράν έστειλε περισσότερα από 11 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου μέσω του Στενού από την αρχή του πολέμου, όλα προς την Κίνα.

Η The Wall Street Journal, επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους εταιριών μεταφοράς πετρελαίου:

Εξακολουθούμε να μην αισθανόμαστε εμπιστοσύνη για την αποστολή δεξαμενόπλοιων μέσω του Στενού του Ορμούζ.

Το αδιέξοδο της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής πολιτικής, αποτέλεσμα της σθεναρής και αποτελεσματικής αντίστασης του Ιράν στην πολεμική επίθεση που δέχτηκε, επιβεβαιώθηκε από την εμφάνιση του Στιβ Γουίτκοφ, μιας ακόμα πριμαντόνας του τραμπικού περιβάλλοντος.

Ας δούμε αν οι Ιρανοί θέλουν να μιλήσουν, καθώς έχουμε σχεδόν καταστρέψει πλήρως την ικανότητά τους να εμπλουτίζουν ουράνιο. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει χαράξει μια κόκκινη γραμμή: το Iράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό όπλο., δήλωσε ο Γουίτκοφ, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε χαχόλους. Το Ιράν είχε καταθέσει πρόταση για το πυρηνικό του πρόγραμμα, παρόμοια με τη συμφωνία που είχε υπογράψει ο Ομπάμα και ακύρωσε ο Τραμπ στην πρώτη θητεία του. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις και εξαπέλυσαν αιφνιδιαστικά πολεμική επίθεση κατά του Ιράν, μαζί με τους σιωναζιστές, δηλώνοντας ότι θέλουν να εξαλείψουν το βαλλιστικό οπλοστάσιο του Ιράν (που η ιρανική κυβέρνηση δεν συζητούσε καν) και να ανατρέψουν το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Και τώρα ο Γουίτκοφ λέει «ας συζητήσουμε». Με ποιον; Με την ηγεσία του Ιράν, που παραμένει ίδια, έχοντας ήδη εκλέξει νέο ανώτατο ηγέτη τον Μοζταμπά Χαμενεΐ. Αν ο νέος ηγέτης του Iράν ακολουθεί την ίδια πορεία με τον πατέρα του, τότε αυτό αποτελεί πρόβλημα για εκείνον, είπε ο Γουίτκοφ. Για τους Αμερικανούς φαίνεται πως πια δεν είναι πρόβλημα. Ο πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος για διάλογο, αλλά μένει να δούμε αν αυτό θα είναι καρποφόρο με τους Ιρανούς ή όχι, κατέληξε ο Γουίτκοφ.

Μετά άρχισε τα… τραμπικά, λέγοντας ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση των διαπραγματεύσεων ο Αραγτσί «άρχισε να φωνάζει και του προτείναμε να κάνουμε ένα διάλειμμα για να συντονιστούμε με την ομάδα μας», αλλά «δεν αισθανθήκαμε ποτέ ότι ο Aμπάς Αραγτσί είχε την εξουσία να λάβει αποφάσεις, ούτε έδειξε προθυμία να ασκήσει τέτοια εξουσία»! Γι’ αυτό εξαπέλυσαν τον πόλεμο; Τι άλλο θ’ ακούσουμε;

Οι Financial Times περιέγραψαν χαρακτηριστικά το πρόβλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών:

Η «βενεζουελάνικη στρατηγική» του Donald Trump απέναντι στο Iράν απέτυχε ξεκάθαρα. Η ιρανική ηγεσία έδειξε ικανότητα αντοχής και μη διάλυσης, ιδιαίτερα μετά την ταχεία επιλογή νέου Ανώτατου Ηγέτη.

Οι σιωναζιστές του Τελ Αβίβ, υποψιαζόμενοι ότι οι Αμερικάνοι μπορεί ήδη να έχουν βάλει μεσάζοντες για «διπλωματική λύση» (π.χ. Πούτιν), άρχισαν κι αυτοί να το… γλυκαίνουν.

Η The Jerusalem Post, επικαλούμενη ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, γράφει:

Δεν είναι στόχος μας η αλλαγή καθεστώτος στο Iράν, αλλά η δημιουργία των συνθηκών γι’ αυτό. Ενας από τους βασικούς στόχους ήταν η αντιμετώπιση της απειλής των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων. Επιδιώκουμε να μειώσουμε την απειλή από το ιρανικό καθεστώς αντί να επικεντρωθούμε στην αλλαγή του.

Η απόδειξη από πλευράς Ιράν δόθηκε και πάλι στην πράξη. Χτες τη νύχτα εξαπολύθηκε η πιο πυκνή πυραυλική επίθεση στη σιωνιστική οντότητα. Με τη χρήση κυρίως νεότερης γενιάς πυραύλων διασποράς. Η αμερικανοσιωνιστική αεράμυνα αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη να αποτρέψει τα πλήγματα. Από τότε που οι Ιρανοί κατέστρεψαν τα βασικά αμερικάνικα ραντάρ, η αεράμυνα των σιωναζιστών έγινε σουρωτήρι. Με λιγότερους πυραύλους οι Ιρανοί προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά, ενώ παράλληλα έχουν αποδιοργανώσει πλήρως την οικονομική και κοινωνική ζωή στην οντότητα.

Οι σιωναζιστές άρχισαν να ζορίζονται και οικονομικά. Στην κυβέρνηση έχει κατατεθεί πρόταση και αναμένεται να εγκριθεί για μείωση κατά 3% στους προϋπολογισμούς των υπουργείων για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος. Ο Νετανιάχου δήλωσε: «Ημασταν αναγκασμένοι να βγούμε στον πόλεμο εναντίον του Iράν, αυτό κοστίζει πολλά χρήματα, γι’ αυτό χρειαζόμαστε ειδικό προϋπολογισμό δεκάδων δισεκατομμυρίων σέκελ».

Δικαίως οι Ιρανοί δηλώνουν σε όλους τους τόνους: «Ο πόλεμος θα σταματήσει όταν το πούμε εμείς». Εχουν μια αποτελεσματικότατη πολεμική στρατηγική και τακτική (αυτή του «μωσαϊκού», όπως την χαρακτηρίζουν, με αποκέντρωση των μεγάλων μονάδων που επιχειρούν αυτόνομα), έχουν «απορροφήσει» τα πλήγματα στην πολιτειακή και στρατιωτική τους ηγεσία και κυρίως έχουν μια ισχυρή λαϊκή υποστήριξη που εκδηλώνεται καθημερινά με την παρουσία εκατομμυρίων Ιρανών στους δρόμους της Τεχεράνης και άλλων πόλεων, ακόμα και με βροχή ή με χιόνι.

Σοφά πράττοντας, η ιρανική ηγεσία δε θέλει να συρθεί σε μια διαπραγμάτευση με τους όρους των Αμερικανών, γιατί ξέρει ότι σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο κύμα πολεμικών επιθέσεων. Θέλει να πάει σε μια διαπραγμάτευση ως ισότιμο μέρος και υπό ισχυρές διεθνείς εγγυήσεις (όσο αυτές μπορούν να λειτουργήσουν). Εφόσον ως χώρα αντέχει τις καταστροφές και τα θύματα που προκαλούν καθημερινά οι αμερικανικοί και σιωναζιστικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και εφόσον μπορεί να επιφέρει πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και πλήγματα σε αμερικάνικες βάσεις αλλά και σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο, κρατώντας παράλληλα υπό απόλυτο ιρανικό έλεγχο το Στενό του Ορμούζ, η ιρανική ηγεσία ξέρει ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Ιράν.

ΥΓ. Στην εξίσωση του πολέμου δεν περιλάβαμε καθόλου τη Χεζμπολά, οι μαχητές της οποίας γράφουν ένα νέο έπος, πλήττοντας τους σιωναζιστές εισβολείς αλλά και το εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας. Πάνω από 100 πυραύλους εκτόξευσε σήμερα, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 12 Μάρτη

Σχετικά Αρθρα

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

Διεθνή 5 Ιούλ 2026, 10:48

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 14:04

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 10:14

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 09:26

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 08:39

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

Διεθνή 3 Ιούλ 2026, 12:04
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιόροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo