Εκδικητική δίωξη

0

Εναντίον του εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής Μηλιαζήμ Τζεμαλή (μέλος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης) άσκησαν δίωξη (κλήθηκε σε απολογία) η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, προκειμένου «να διαπιστωθεί αν τυχόν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν εξαιτίας αναρτήσεών του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης». Η κατηγορία είναι «η ανάρμοστη και αναξιοπρεπής συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας».

Πρόκειται για την ανακοινοποίηση από τον εκπαιδευτικό στο facebook δύο άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων αφορά στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Ο Μηλιαζήμ Τζεμαλή δεν είναι άγνωστος στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Δημήτρης Γληνός «έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά. Εχει διατελέσει μέλος Δ. Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Ξάνθης, ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα ‘’Ανταρσία στην Ξάνθη’’ και δραστηριοποιείται ως μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράση του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που του είχαν επιτεθεί, και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα».

Είναι φανερό ότι η δίωξη ενάντια στον Μηλιαζήμ Τζεμαλή είναι καθαρά μια πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, που δομείται πάνω στον φασιστικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Εχει τρομοκρατικά χαρακτηριστικά με μέτωπο σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους και τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και αντιστέκονται. Και δεν είναι, βεβαίως, τυχαία και η μειονοτική προέλευση του εν λόγω εκπαιδευτικού.

Εναντίον της δίωξης έχουν τοποθετηθεί δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: