Ο κοροναϊός δε σηκώνει πλάκες

0

Αν και η υπόθεση δεν είναι για πλάκα, δεν μπορούμε να κρατηθούμε. Φαίνεται πως ο κοροναϊός αποφάσισε να κάνει πλάκα στους Χριστιανοταλιμπάν που διακηρύσσουν ότι στις εκκλησίες σταματά η διάδοσή του και χτύπησε στην καρδιά του συστήματος. Σε μοναστήρι του Αγίου Ορους, κοινοβιακό (με ό,τι αυτό σημαίνει), όπου βρέθηκαν θετικοί οχτώ καλόγεροι, ενώ ένας ηλικιωμένος έχει διασωληνωθεί.

Φυσικά, οι καλόγεροι δεν κώλωσαν. Εβγαλαν ανακοίνωση ότι το μοναστήρι «διακόπτει την φιλοξενίαν» λόγω εκτάκτου επιδημίας γρίπης»! Λογικό: δε θα μπορούσαν να γράψουν λόγω επιδημίας κοροναϊού, καθώς αυτός «δεν κολλάει». Οταν τον περασμένο Απρίλη ο ηγούμενος έστελνε πύρινα μηνύματα ενάντια στο κλείσιμο των εκκλησιών. Πάντως, τα μέτρα τους τα πήραν, άσχετα με τη γελοιότητα της… «εκτάκτου επιδημίας γρίπης».

Γράφαμε χτες γι’ αυτό το θέμα. Η κυβέρνηση, για να μην έρθει σε σύγκρουση με το ιερατείο, δεν τολμά να κλείσει τις εκκλησιές, δεν τολμά ούτε να τους υποχρεώσει να δίνουν τη μεταλαβιά με ατομικό κουταλάκι. Μετά και την εστία που δημιουργήθηκε στο… «περιβόλι της Παναγιάς», εκεί που (υποτίθεται ότι) η πίστη χτυπάει ταβάνι, είναι καιρός να επιβληθεί άμεσα το κλείσιμο των εκκλησιών, ώστε να σταματήσει και η μεταλαβιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: