Κορυφή του παγόβουνου ο Κουμουτσάκος

0

Εντάξει, ο Κουμουτσάκος πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Θέλησε να ρίξει δίχτυα στο παπαδαριό (αμάρτησε για τα σταυρουδάκια, όχι αυτά που μοιράζουν στα βαφτίσια, τα άλλα που βάζουν στα ψηφοδέλτια) και μετά τα έκανε χειρότερα, και με όσα έγραψε στο twitter περί «αυθόρμητης ειλικρινούς επιθυμίας και ανάγκης την ημέρα των γενεθλίων του, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην του» και με όσα είπε στον Παπαχρήστο των «Νέων», ότι τάχα τον… παγίδευσαν, καθώς εμφανίστηκε ένας παπάς μπροστά του, «μου έτεινε το δισκοπότηρο και αυθόρμητα κοινώνησα». (Ειδικά το τελευταίο μάς θύμισε εκείνο το αμίμητο «κατά τον ρουν των γεγονότων», από την παλιά ταινία «Ο Θόδωρος και το δίκαννο»).

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από επαγγελματία (δημοσιεύτηκε άλλωστε σε ιστοσελίδα που δημοσιεύει «τα πάντα όλα» για τη δράση του ιερατείου), άστραψαν φλας, υπήρχε πλήρως ελεύθερος χώρος ανάμεσα στον φωτορεπόρτερ και τον πολιτικό που ματαλάβαινε. Αν ο πολιτικός δεν ήθελε να δημοσιευτεί η φωτογραφία, θα έστελνε τον μπάτσο του, θα έπιανε τον φωτορεπόρτερ και θα του ψιθύριζε στ’ αυτί να μην τολμήσει… Και θα έριχνε και ένα τηλεφώνημα στον εκδότη…

Ο Κουμουτσάκος, λοιπόν, απλώς επιβεβαίωσε ότι είναι «πολύ λίγος». Ηξερε ότι η φωτογραφία δε θα κρατιόταν για την προεκλογική περίοδο, αλλά θα έπεφτε στην πιάτσα τώρα, για να δοθεί έμπρακτη απάντηση στον καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος δεν είναι κανένας επαναστάτης, αλλά ένας κοσμοπολίτης που από τη Γενεύη όπου εργάζεται είπε το αυτονόητο: ή να σταματήσει η μεταλαβιά ή τουλάχιστον να γίνεται με ατομικά κουταλάκια. Και δεν μπόρεσε να σταθμίσει τι θα γινόταν. «Λαιμάργησε» και, ως γνωστον, μετά τη λαιμαργία έρχεται η βαρυστομαχιά…

Ο Χαρδαλιάς, προφανώς με άνωθεν εντολή, κατηγόρησε τον Κουμουτσάκο για το παιχνίδι της προσωπικής του προβολής: «Ολοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας». Αν το ιερατείο δεν είχε κάνει ντόρο, αυτή η δήλωση δε θα γινόταν ποτέ. Ξέρουμε πολύ καλά, άλλωστε, πώς εκμεταλλεύονται –ιδιαίτερα οι δεξιοί- την πίστη, πόσο χριστέμποροι είναι.

Ομως, τη μέρα που ο Κουμουτσάκος μεταλάβαινε on camera και χωρίς το γεγονός να έχει γίνει ακόμα γνωστό, ρωτήθηκε στο press room ο Πέτσας σχετικά με την πρόταση Δερμιτζάκη για μεταλαβιά με κουταλάκι μιας χρήσης, πράγμα που αρνείται να εφαρμόσει η Εκκλησία. Η απάντηση του Πέτσα ήταν γεμάτη νόημα:

«Αυτή τη στιγμή, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας υγείας είναι σε ισχύ. Ανανεώνονται όπου χρειάζεται, εντείνονται όπου χρειάζεται και μπορεί να γίνονται πιο χαλαρά εκεί που επίσης φαίνεται ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν συνιστούν κάποιο κίνδυνο. Αυτό που λέτε είναι ένα ευρύτερο οριζόντιο θέμα, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί από την Επιτροπή των ειδικών»!

Το μείζον πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι το σόου Κουμουτσάκου. Το πρόβλημα είναι ότι δε βάζουν κανένα φραγμό στη δράση του ιερατείου που λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Δεν μπορεί να κλείνεις –έστω με τα χίλια ζόρια- τους κινηματογράφους και τις μπουάτ και ν’ αφήνεις ανοιχτές τις εκκλησιές. Και οι ρασοφόροι να μην κάνουν ούτε το στοιχειώδες: να χρησιμοποιούν κουταλάκι μιας χρήσης για τη μεταλαβιά, που το έχουν κάνει ήδη Εκκλησίες σε άλλες χώρες.

Ποιος ξεχνάει τη συνταξιούχο καθηγήτρια λοιμωξιολογίας Γιαμαρέλλου, να δηλώνει ότι η μεταλαβιά δε μεταδίδει τον κοροναϊό; Η κυρία αυτή παραμένει μέλος της κρατικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ο Πέτσας καλύπτεται πίσω από αυτή την επιτροπή: δηλώνει ότι δεν υπήρξε εισήγηση για τη «θεία κοινωνία»! Αυτό είναι το μέγα ζήτημα. Και έχουν εγκληματικές ευθύνες όλοι τους, κυβέρνηση και «ενσωματωμένοι» επιστήμονες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: