Ακρως επικίνδυνη η εξέλιξη της πανδημίας

0

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πολύ σοβαρή και οι γονείς δεν πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους και την υγεία του ελληνικού λαού.

Στον Πίνακα που δημοσιεύουμε, τον οποίο φτιάξαμε με στοιχεία πάλι από τον ΕΟΔΥ, συμπεριλάβαμε και στοιχεία για τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, τους εξελθόντες από τις ΜΕΘ, τους θανόντες και τους νέους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ. Οσον αφορά τις νέες καθημερινές διασωληνώσεις, ο ΕΟΔΥ -με άνωθεν υποδείξεις- τις αποσιωπά, όπως αποσιωπά και τα λεγόμενα ορφανά κρούσματα (πρέπει να κάνεις πράξεις για να βρεις τον αριθμό).

Από την τελευταία στήλη του Πίνακα διαπιστώνουμε ότι γίνονται νέες διασωληνώσεις σε καθημερινή βάση, οι οποίες, κάποιες μέρες έφτασαν τους 9-10 ασθενείς. Από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη, σε δεκατρείς μέρες, έχουμε 61 νέες διασωληνώσεις!

Την ίδια περίοδο, έχουμε 38 θανόντες, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ έφτασαν στους 40 (από 31 που ήταν στις 24 Αυγούστου).

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τα ορφανά κρούσματα, αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ σοβαρή. Ας θυμηθούμε ότι στις 11 Απρίλη, που η χώρα μπήκε σε καραντίνα, οι διασωληνωμένοι ήταν 75.

Στις 5 Σεπτέμβρη, τα συνολικά κρούσματα (εννοείται αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ) ήταν 11.421. Απ’ αυτά, τα 4.216 ήταν ορφανά κρούσματα!

Και ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση, έχουμε διάφορους τύπους που εύχονται να επιβεβαιωθεί ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι τα κρούσματα σ’ αυτή τη φάση είναι πιο ανώδυνα από την πρώτη περίοδο! Μας κάνει εντύπωση η ευχή αυτών των τύπων, κάποιοι εκ των οποίων προέρχονται μάλιστα από τον ιατρικό κόσμο.

Επειδή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε και να κάνουμε έκκληση στους γονείς που έχουν παιδιά στα σχολεία, να σκεφτούν πολύ σοβαρά να μην τα στείλουν στα σχολεία στις 14 Σεπτέμβρη, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: