Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας
  • Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τη γλίτωσε η Ούρσουλα
Διεθνή

Τη γλίτωσε η Ούρσουλα

Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Ιούν 2024, 19:45
Στο πλάνο και ο τριπίθαμος γκροτέσκ κλόουν του Κιέβου.

Η εκλογική καταβαράθρωση του Μακρόν και του Σολτς στις ευρωεκλογές έγινε σωσίβιο για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Το παζάρι για τα διοικητικά πόστα της Ευρωένωσης κατά την επόμενη τετραετία πήρε κομματικό και όχι κρατικό χαρακτήρα. Την επιλογή στη Γερμανία την έκαναν οι νικητές των ευρωεκλογών χριστοανοδημοκράτες.

Μετά τις ευρωεκλογές του 2019, η απέχθεια του ισχυρού τότε Μακρόν για τον υποψήφιο του δεξιού ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, έφερε στο προσκήνιο την Ούρσουλα, από το ΕΛΚ και αυτή, που την πρότεινε η Μέρκελ για να την ξεφορτωθεί από τη γερμανική πολιτική σκηνή. Τώρα, ο Μακρόν δεν μπορούσε να απαιτήσει το ίδιο, καθώς το κόμμα του καταποντίστηκε και η ευρωομάδα των Φιλελεύθερων (Renew) έχασε την τρίτη θέση από την ευρωομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), της οποίας ηγείται η Μελόνι.

Από την άλλη, ο Σολτς έμεινε στη σύγχρονη γερμανική ιστορία ως ο πολιτικός που κατέγραψε το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD). Ως γερμανός καγκελάριος είναι ακόμα ισχυρός, όμως ως πολιτική προσωπικότητα είναι ανίσχυρος. Δε θα μπορούσε να περάσει πάνω από την πρωτιά των γερμανών χριστιανοδημοκρατών και να διεκδικήσει να δοθεί η προεδρία της Κομισιόν σε πρόσωπο της δικής του επιλογής και της επιλογής του Μακρόν.

Οι αποδυναμωμένοι Μακρόν και Σολτς ήταν αναγκασμένοι να αποδεχτούν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα(ς), που ήταν η εκλεκτή της ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας, η οποία διατήρησε την πρώτη θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, και να διεκδικήσουν τις δυο άλλες θέσεις για τις ευρωομάδες τους. Οι σοσιαλδημοκράτες (δεύτερο κόμμα) πήραν τη θέση του προέδρου της ΕΕ με τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και οι μακρονιστές (τέταρτο κόμμα) πήραν τη θέση του «υπουργού Εξωτερικών» με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας.

Οι τρεις αυτές υποψηφιότητες, πέρα από τα κομματικά χαρακτηριστικά τους, συγκεντρώνουν την υποστήριξη του γερμανογαλλικού άξονα και εξασφαλίζουν και τυπικά την κυριαρχία του στην Ευρωένωση. Η Φον ντερ Λάιεν, κλασικά ανίκανη και με τη μπόχα των σκανδάλων να αναδύεται από κάθε πόρο του σώματός της, θα είναι μια πρώτης τάξης μαριονέτα. Ο Κόστα είναι ένας έμπειρος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, προερχόμενος από μια εξαρτημένη χώρα που δεν έχει δική της ατζέντα και γι’ αυτό μπορεί να παίξει ίσως και καλύτερα από τον Σαρλ Μισέλ το ρόλο του προέδρου της ΕΕ. Η δε Κάλας, κατ’ όνομα φιλελεύθερη αλλά επί της ουσίας ένα βήμα πριν από το φασισμό, με βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό της τον αντι-ρωσισμό, θα είναι πειθήνια στον γερμανογαλλικό άξονα.

Για να «κάμουν αυτή την ισορροπία», όπως θα ‘λεγε και ο αείμνηστος Σπύρος Φυτράκης, έπρεπε να αφήσουν εκτός παζαριού τη φασιστο-Μελόνι και την τρίτη σε δύναμη ευρωομάδα (ECR). Το έκαναν με τον πιο προκλητικό τρόπο: διαπραγματεύτηκαν ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τέταρτος, «φτύνοντας» τον τρίτο. Αναμενόμενο από τη μεριά τους, δεδομένου ότι τόσα λένε για τον «κίνδυνο της Ακροδεξιάς». Λίγες μέρες πριν από τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, έπρεπε να αφήσουν εκτός παζαριού τη Μελόνι, για να στηρίξουν την εκλογική στρατηγική του Μακρόν (αλλά και τη στρατηγική άλλων κομμάτων που θα βρεθούν σε εκλογές εντός του χρονικού ορίζοντα της νέας Κομισιόν, όπως οι γερμανοί χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες).

Η Μελόνι, όμως, δεν είναι μόνο μια νοσταλγός του Μουσολίνι που δηλώνει «πρώην», είναι και εκπρόσωπος της Ιταλίας, της τρίτης σε ισχύ ιμπεριαλιστικής χώρας της ΕΕ. Αυτή την ιδιότητα επικαλέστηκε και άρχισε τη γκρίνια. Οι υπόλοιποι άρχισαν το γλείψιμο (για τη σημασία που έχει η Ιταλία για την ΕΕ και τα παρόμοια) και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Ιταλία πήρε το κομισαριάτο των Οικονομικών. Το είχε και μέχρι τώρα, με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην ΥΠΕΞ Πάολο Τζεντιλόνι. Αυτό αντιστοιχεί στα «κιλά» της Ιταλίας στην ΕΕ. Μένει να δούμε αν η Μελόνι θα βάλει κάποιον του κόμματός της ή θα επιλέξει κάποια προσωπικότητα ευρύτερης αποδοχής της ιταλικής κεφαλαιοκρατίας. 

Επισήμως, υποτίθεται πως τους κομισάριους θα τους επιλέξει η Ούρσουλα και πως αυτή θα διανείμει τα κομισαριάτα. Ούτε για τους «μικρούς» της ΕΕ δεν μπορεί να το κάνει αυτό, πόσο μάλλον για την Ιταλία. Απλά, πρέπει να τηρηθούν κάποια προσχήματα. Εδώ ο Μακρόν έχει ήδη ανακοινώσει πως θα ξαναβάλει κομισάριο τον Τιερί Μπρετόν. Κανένας (ιδίως η Ούρσουλα) δεν μπορεί να αρνηθεί στη Γαλλία το κομισαριάτο που θέλει. Μόνο η Λεπέν αντιδρά, δηλώνοντας πως ως νικήτρια των μεθαυριανών εκλογών θέλει να διορίσει αυτή τον γάλλο κομισάριο, που θα είναι ο ακροδεξιός Φαμπρίς Λεγκερί, ο αποπεμφθείς πρώην διοικητής του Frontex, o παρασημοφορημένος από την Ελλάδα (για να μην ξεχνιόμαστε).

Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, η σύνθεση της ανώτατης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών δε θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την αποχωρούσα. Αλλωστε, πίσω από τους κομισάριους υπάρχει η μόνιμη γραφειοκρατία των γενικών διευθύνσεων, που φροντίζει για την εφαρμογή της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στις χώρες μέλη.

Εκτύπωση 🖨
ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΕ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροToυρκία-Ισραήλ: Business as usual, μέσω Ελλάδας

Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 29 Ιούνη

Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Σχετικά Αρθρα

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

Διεθνή 23 Αυγ 2025, 08:52

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

Διεθνή 22 Αυγ 2025, 19:09

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 17:58

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 10:38

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ κάνουν τη μοιρασιά και οι Ευρωπαίοι πάνε για τα «σπόρια»

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 19:09

Με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σαν σημαία (Οδυσσέας Ελύτης)

Τα παλικάρια της Γάζας συνεχίζουν να γράφουν σελίδες αντιστασιακής εποποιίας (videos)

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 10:52
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

24 Αυγ 2025, 08:52
Καταστολή

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

24 Αυγ 2025, 06:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Εφετείο 17Ν

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • ΕΛΑ

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Επικοινωνία

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Όροι χρήσης

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Ποιοι είμαστε

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Επικοινωνία

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Όροι χρήσης

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo