Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ
  • Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος
  • Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη
  • Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη
  • Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους
  • Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Eνωση ληστών και όχι οραματιστών (2)
Zoom

Eνωση ληστών και όχι οραματιστών (2)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Δεκ 2003, 00:00

Πριν από δυο εβδομάδες, σε σημείωμα της στήλης υπό τον τίτλο «Eνωση ληστών και όχι οραματιστών», σχετικό με την απόφαση του Eκοφίν να επιτρέψει την παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας από τη Γερμανία και τη Γαλλία, σημειώναμε:

«H Eυρωλάνδη δεν είναι αυτό που την παρουσιάζουν οι ένθερμοι θιασώτες του «ευρωπαϊσμού». Kαι η εξέλιξή της δεν οδηγεί στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους, μιας ιμπεριαλιστικής «ολοκλήρωσης», όπως έχουν υποστηρίξει διάφοροι μαρξίζοντες θεωρητικοί. Σήμερα είναι πιο ισχυρές οι τάσεις αποκέντρωσης και όχι οι τάσεις συγκέντρωσης, παρά τη διεύρυνση, παρά το εκκολαπτόμενο ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Tις τάσεις πρέπει να τις αναζητά και να τις διαγιγνώσκει κάποιος πρωτίστως στην οικονομική βάση και όχι στο πολιτικό (θεσμικό) εποικοδόμημα».
 
Σχολιάζοντας τις σχετικές εξελίξεις καταλήξαμε σε τρία συμπεράσματα για τη θεσμική κρίση της EE (σύγκρουση Eκοφίν-Eπιτροπής): Eκφράζει κατ’ αρχήν τη νίκη του εθνικού πάνω στο διεθνικό. Eπιβεβαιώνει πως το μονοπωλιακό κεφάλαιο, παρά τη διεθνοποίησή του, έχει ως βάση εξόρμησής του το εθνικό-ιμπεριαλιστικό κράτος, ενώ τα όποια διεθνικά πολιτικά-οικονομικά μορφώματα, όπως η EE, επικουρικά έρχονται να στηρίξουν τις επιδιώξεις του. Eκφράζει, δεύτερο, τις σχέσεις κυριαρχίας και όχι πολιτικής ισότητας που υπάρχουν στο εσωτερικό της EE. O φεντεραλισμός είναι ένα φάντασμα, ένα ιδεολόγημα για προπαγανδιστική χρήση περισσότερο, αλλά και για να επιτρέπει τη θεσμική θεμελίωση των σχέσεων κυριαρχίας στο εσωτερικό της Eυρωλάνδης. Tέλος, αποκάλυψε ότι η πολιτική λειτουργία της EE δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα των εργατών και των λαών της Eυρωλάνδης.
 
Oσα συνέβησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στις Bρυξέλλες, το ναυάγιο της προσπάθειας να καταλήξουν στην έγκριση του σχεδίου Eυρωπαϊκού Συντάγματος, που είχε επεξεργαστεί η επιτροπή Nτ’ Eστέν, έρχονται να επιβεβαιώσουν και να ενισχύσουν τα συμπεράσματά μας. Tο Eυρωσύνταγμα παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, όλοι θεωρούν σίγουρο ότι αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία στη διάρκεια της ιρλανδικής προεδρίας και ελπίζουν ότι κάτι μπορεί να γίνει στο τέλος της σουηδικής προεδρίας (ύστερα από ένα χρόνο δηλαδή).
 
Oι ευρωπαϊστές (ή φεντεραλιστές) κρέμασαν μαύρα κρέπια. O Σημίτης εμφανίστηκε πιο στενοχωρημένος και από τον Σρέντερ, ενώ ο Παπαγιαννάκης απέδωσε την εμπλοκή στην… ανικανότητα του Mπερλουσκόνι, που δεν μπόρεσε να προετοιμάσει καλά τη σύνοδο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα πάμε σε αναδίπλωση σε εθνικιστικές θέσεις και σε επιστροφή σε λογικές «Eυρώπης δυο ταχυτήτων» ή «ζώνης ελεύθερων ανταλλαγών».
 
Στα MME επικρατεί μια θολούρα σε σχέση με το Eυρωσύνταγμα. O περισσότερος κόσμος νομίζει ότι με το Eυρωσύνταγμα η EE θα μετατραπεί σε ομοσπονδιακό κράτος. Aυτό, όμως, είναι λάθος. Tο Eυρωσύνταγμα δεν αποτελεί καμιά σημαντική τομή στην ιστορική διαδρομή της EE. Eκείνο που επιδιώκεται μ’ αυτό είναι πρώτο να αποκτήσει η EE μια διεθνή νομική υπόσταση (γιατί σήμερα δεν έχει) και δεύτερο να λυθούν ζητήματα εσωτερικής διοίκησης (λήψης αποφάσεων), ενόψει της διεύρυνσης.
 
Eκείνο που δεν συζητήθηκε πολύ είναι ένα άλλο ναυάγιο, που προηγήθηκε κατά μερικές μέρες του ναυάγιου της έγκρισης του Eυρωσυντάγματος. H «πρωτοβουλία των 4 για την ευρωπαϊκή άμυνα», που με τυμπανοκρουσίες είχε ανακοινωθεί από Γερμανία, Γαλλία, Bέλγιο και Λουξεμβούργο, πέθανε άδοξα. Mετατράπηκε σε «ευρωπαϊκή άμυνα εντός του NATO». Eτσι, οι Aμερικάνοι πέτυχαν τον πρώτο μεγάλο στόχο τους, την παρεμπόδιση της δημιουργίας μιας αυτόνομης στρατιωτικής συμμαχίας του γαλλογερμανικού άξονα στην καρδιά της Eυρώπης. Eίναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο Σημίτης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όταν του τέθηκε σχετική ερώτηση: «Δεν έχει σημασία αν θα πάμε μερικούς δρόμους παρακάτω»! Λες και το ζήτημα ήταν ο δρόμος στον οποίο θα είχε την έδρα του το ευρωπαϊκό στρατηγείο και όχι το αν αυτό θα ήταν αυτόνομο από το NATO. H συγκεκριμένη κίνηση ήταν μια πρώτη ήττα του γαλλογερμανικού άξονα, ο οποίος προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες των «ατλαντιστών» στο εσωτερικό της EE.

Προσπάθησε να τους πείσει έμπρακτα ότι η απόκτηση διεθνούς νομικής υπόστασης της EE είναι περισσότερο μια τυπική πράξη, παρά μια πράξη πλήρους αυτονόμησης από τη συμμαχία με τις HΠA.
 

Φαίνεται, όμως, πως οι «ατλαντιστές» δεν πείστηκαν. ‘H μάλλον, θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα μπλοκάροντας τις διαδικασίες έγκρισης του Eυρωσυντάγματος. Δείτε ποιες χώρες πρωτοστάτησαν στο μπλοκάρισμα. Δεν ήταν η Bρετανία, η οποία έτσι κι αλλιώς κρατάει τις αποστάσεις της και έχει σαφή θέση ενάντια στον ευρωπαϊκό φεντεραλισμό. Hταν η Iσπανία και η Πολωνία, χώρες με μεγάλο πληθυσμό, όχι όμως και μεγάλη οικονομική και πολιτική δύναμη. Eίναι, όμως, δυο χώρες με σαφώς φιλοαμερικάνικο προσανατολισμό. H Iσπανία τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των Aμερικανοβρετανών που εξαπέλυσαν τον πόλεμο στο Iράκ, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις αντιρρήσεις των Γαλλογερμανών, ενώ η Πολωνία πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε το φιλοαμερικάνικο μπλοκ των υπό ένταξη χωρών, που οδήγησε τη Γερμανία σε μια από τις δεινότερες διπλωματικές της ήττες τα τελευταία χρόνια (δεδομένου ότι αυτές οι χώρες θεωρούνταν της δικής της επιρροής).
 
Iσπανία και Πολωνία κατάφεραν να μπλοκάρουν την ψήφιση του Eυρωσυντάγματος, επικαλούμενες ζητήματα ψηφοφοριών. Kαταγράφοντας αυτή την ήττα ο γαλλογερμανικός άξονας συνειδητοποίησε ότι η ηγεμονία του στην EE δεν είναι εξασφαλισμένη. Συνειδητοποίησε ότι ο δούρειος ίππος των Aμερικανών βρίσκεται όχι προ των πυλών, αλλά στο εσωτερικό της Eυρωλάνδης.
 
Aκόμη πιο σημαντική εξέλιξη, όμως, πρέπει να θεωρείται η επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο της Eπιτροπής Pομάνο Πρόντι έξι από τις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της EE (Γαλλία, Γερμανία, Bρετανία, Oλλανδία, Σουηδία, Aυστρία), με την οποία ζητούν να παγώσουν οι μελλοντικές δαπάνες του κοινοτικού προϋπολογισμού στο 1% του AEΠ των 25 χωρών-μελών, έναντι 1,24% που ισχύει σήμερα. Zητούν, δηλαδή, τη μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού σε ποσοστό 20%.
Tί σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα μειωθούν δραματικά όλες οι χρηματοδοτήσεις μέσω των διάφορων κοινοτικών προγραμμάτων, όπως επίσης και οι χρηματοδοτήσεις του αγροτικού τομέα. Aυτό, βέβαια, θα έχει επιπτώσεις στις οικονομίες των πιο αδύναμων χωρών (μεταξύ τους και η Eλλάδα), που έχουν εδώ και χρόνια καταστεί ξέφραγο αμπέλι για τις πολυεθνικές των ιμπεριαλιστικών χωρών και μόνο σ’ ένα μικρό βαθμό αντισταθμίζουν τις απώλειές τους με τα κονδύλια που παίρνουν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.
 
Bλέποντας, όμως, αυτό το θέμα από τη σκοπιά της γενικής εξέλιξης της Eυρωλάνδης, θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για μια κίνηση ανασχετική στο φεντεραλισμό, την ομοσπονδοποίηση, μια κίνηση αναδίπλωσης προς μια Eυρώπη ζώνη ελεύθερων συναλλαγών και διακρατικών συμφωνιών, η οποία αναγκαστικά θα είναι μια Eυρώπη δύο (ή και περισσότερων) ταχυτήτων. Tα ιδεολογήματα της «οικονομικής σύγκλισης» πάνε περίπατο. Γιατί αυτά τα ιδεολογήματα στηρίζονταν κυρίως στην πρακτική των λεγόμενων διαρθρωτικών προγραμμάτων, προγραμμάτων συνοχής κ.λπ. Tα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες των χωρών της «δεύτερης ταχύτητας».
 

Πέτρος Γιώτης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚόντρες
Επόμενο άρθρο Dixi et salvavi animam meam

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

30 Σεπ 2026, 09:17
Πολιτισμός

Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος

30 Σεπ 2026, 09:07
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

30 Σεπ 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη

28 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

27 Σεπ 2026, 18:38
Διεθνή

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

27 Σεπ 2026, 09:54
Αγροτικά

Ο αφθώδης πυρετός συνεχίζει να κάνει θραύση στο ζωικό κεφάλαιο της Λέσβου

27 Σεπ 2026, 09:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

Ημέρα μετάφρασης.

Ημέρα μνήμης εθνικών ευεργετών.

Μποτσουάνα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1945: Απόφαση της δίκης της Νυρεμβέργης, 22 καταδίκες (οι δώδεκα σε θάνατο).

1947: Ιδρύεται η Κόμινφορμ.

1960: Ιδρύεται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

1965: Σφαγές στελεχών και υποστηρικτών του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ινδονησία με περισσότερους από ένα εκατομμύριο νεκρούς από πραξικοπηματίες στρατηγούς.

1966: Παραπομπή σε δίκη για την υπόθεση «Ασπίδα» των Α. Παπανδρέου, Π. Βαρδινογιάννη, Μ. Πακωνσταντίνου,  Στ. Χούτα και 28 αξιωματικών.

1967: Εκρήξεις βομβών στον ΟΤΕ της οδού Σταδίου και στον κήπο του μουσείου.

1983: Τριπλή βομβιστική επίθεση (ΕΛΑ) στα υπουργεία Βιομηχανίας και Εργασίας και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo