Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη
  • Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση
  • «Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη
  • Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια
  • «Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»
  • Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Ενάντια στην κοινωνική δημαγωγία
Zoom

Ενάντια στην κοινωνική δημαγωγία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Φεβ 2013, 00:00

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη να  δώσουμε κι άλλα στοιχεία για τη σημασία του ταξιδιού του Τσίπρα στις ΗΠΑ (και προηγουμένως στη Γερμανία), πέραν όσων σχολιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Το πράγμα είναι ηλίου φαεινότερον κι όποιος έχει μάτια βλέπει. Το λέμε αυτό, γιατί από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθεί καπνός παραλλαγής, προκειμένου να σταματήσει η «γκρίνια» που άρχισε και στο εσωτερικό του. «Ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε ακριβώς ό,τι λέει και στην Ελλάδα», έγραψε στην «Αυγή» της περασμένης Κυριακής ο Γ. Μηλιός, που συνόδευσε τον Τσίπρα στις ΗΠΑ. Για να γίνει, μάλιστα, περισσότερο πιστευτός, σκάρωσε ένα παραμύθι… με δράκο: «Κυβέρνηση και διαπλεκόμενα ΜΜΕ ενημερώνουν τον ελληνικό λαό ότι “ο Τσίπρας” δεν συμφώνησε με το ΔΝΤ, όπως δεν είχε συμφωνήσει και με τον κ. Σόιμπλε. Τι περίμεναν δηλαδή; Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν κι αυτούς, δεσμευμένος και αδύναμος να διατυπώσει θέσεις υπέρ της χώρας και του κόσμου της εργασίας; Περίμεναν ότι θα αγωνίζεται τρία χρόνια ενάντια στο μνημόνιο και μόλις καθίσει στο τραπέζι θα αρχίσει να λέει ναι στους δανειστές και όχι στο λαό, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς;».
 
Αλλα, βέβαια, ακούσαμε και διαβάσαμε στην Ελλάδα. «Μπράβο στον Τσίπρα» αναφώνησε σπεκουλαδόρικα ο γνωστός Μπουμπούκος. «Στροφή στο ρεαλισμό» ήταν οι τίτλοι που συνόδευαν τα ρεπορτάζ των περισσότερων «μνημονιακών» εφημερίδων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού», σπρώχνοντας σε μεγαλύτερη ευθυγράμμιση και κάθε άλλο παρά σε διφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΝΤ αναφέρθηκε. Μ’ άλλα λόγια, δεν κατηγορήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγε στην Αμερική και τα τσούγκρισε με το ΔΝΤ, όπως γράφει ο Μηλιός, αλλά επισημάνθηκε η πιο θεαματική μέχρι τώρα κωλοτούμπα του Τσίπρα. Πάνω σ’ αυτό το γεγονός, που απετέλεσε κοινό τόπο, έγιναν τα διάφορα σχόλια. Με πιο κακεντρεχές αυτό του βουλιμικού Βενιζέλου, που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα.
 
Δεν γνωρίζουμε αν και πόσο θα κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η θεαματική «προσαρμογή», με το εμετικό γλείψιμο στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις και τις συνεχείς δηλώσεις νομιμοφροσύνης προς το ιμπεριαλιστικό στάτους. Ούτε παίρνουμε τοις μετρητοίς τα «τσιμπημένα» γκάλοπ που υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. Σημειώνουμε μόνο, πως όσο λιγότερο κοστίσει πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ η «στροφή προς το ρεαλισμό» τόσο πιο επιτακτικό γίνεται το καθήκον της πολεμικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της κοινωνικής δημαγωγίας. Γιατί αν δεν υπάρχει το πολιτικό κόστος «από τ’ αριστερά», σημαίνει πως υπάρχει κοινωνικό-πολιτικό πρόβλημα και επομένως πρέπει να ενταθεί η πολεμική, να πυκνώσουν οι πολιτικές αποκαλύψεις και οι αναλύσεις επ’ αυτών.
 
Αρκετοί (άλλοι καλοπροαίρετα, άλλοι κουτοπόνηρα) διαμαρτύρονται για τη συνεχή πολεμική μας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν πως δεν πρέπει να κάνουμε τόσο σκληρή πολεμική, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ για πολύ κόσμο αποτελεί ελπίδα, το τελευταίο καταφύγιο. Ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να σκληρύνουμε την πολεμική. Γιατί αυτό το «τελευταίο καταφύγιο» δεν είναι παρά μια παγίδα του συστήματος. Η διάψευση αυτής της ελπίδας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απογοήτευση, σε ογκωδέστερη αποστράτευση, σε ενίσχυση του φασισμού. Σε συνθήκες κρίσης εκεί οδηγούν την εργαζόμενη κοινωνία και τη νεολαία οι δυνάμεις της κοινωνικής δημαγωγίας και γι’ αυτό πρέπει τα βέλη των επαναστατικών δυνάμεων να στρέφονται ενάντιά τους.
 
Μα είναι κακό να πάρει ο κόσμος μια ανάσα, στο βαθμό που δεν έχουν ωριμάσει οι υποκειμενικές συνθήκες για την επανάσταση; Είναι κι αυτό ένα ερώτημα που ακούμε συχνά, προερχόμενο μάλιστα από τ’ αριστερά. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, στο εσωτερικό του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου ανθίζουν τέτοιες απόψεις και αναπτύσσονται τάσεις πολιτικής, ακόμη και εκλογικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ! Μιλάμε για πλήρη εγκατάλειψη της επαναστατικής προοπτικής, στο όνομα κάποιων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η οποία δεν μας αφορά φυσικά και δεν μπορούμε και να τη σχολιάσουμε περαιτέρω, γιατί οι φορείς αυτών των απόψεων δρουν σε επίπεδο «ψιθύρων» και όχι σε επίπεδο δημόσιας κατάθεσης πολιτικών απόψεων.
 
Καταρχάς, ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί η πολιτική δεν καθορίζεται από την όποια κυβέρνηση, αλλά από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο που έχουν επιβάλει οι δανειστές. Και ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό κάνει τη γρήγορη «προσαρμογή» του τελευταίου διαστήματος. Προετοιμάζει το λαό γι’ αυτά που θα ‘ρθουν, αν ποτέ γίνει κυβέρνηση. Ακόμα, όμως, κι αν υποθέταμε ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή ανάσα, τι χαρακτηριστικά θα έχει αυτή; Αν δηλαδή χαλαρώσει λίγο η «κινεζοποίηση», αν αμβλυνθούν κάποιες πλευρές της, για να αποσπαστεί η κοινωνική συναίνεση, θα πρέπει η εργατική τάξη να στήσει τρελό πανηγύρι; Ζητούμενο, δηλαδή, είναι μια μικρή χαλάρωση της βαρβαρότητας και όχι η απαλλαγή από τη βαρβαρότητα; Αντί να εκμεταλλευτούμε την κρίση, «σπρώχνοντας» τα πράγματα προς την ανάπτυξη συνθηκών επαναστατικής κρίσης, θα πρέπει να στοιχηθούμε πίσω από μια διαχειριστική στρατηγική που δεν έχει καν το περιεχόμενο που είχε η διαχειριστική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ το 1974-85; Ομως, εκείνη η περίοδος είναι που πρέπει να μας διδάξει.
 
Το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης υπήρξε το πολιτικό φορτηγό πάνω στο οποίο φορτώθηκε ο εργατικός και λαϊκός ριζοσπαστισμός εκείνης της περιόδου, για να εξατμιστεί μέσα σ’ ένα τέλμα συναίνεσης, που αποσπάστηκε με μερικά ψίχουλα προς την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία. Το σημαντικό για την αστική τάξη είναι ότι δεν έχασε ποτέ όχι μόνο την εξουσία, αλλά και την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία. Και σ’ αυτό συνέτειναν τα μέγιστα οι ηγεσίες του Περισσού και του «εσωτερικού», που λειτούργησαν σαν αβανταδόροι του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο επιχειρείται να γίνει τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών. Ετσι, ο επαναστατικός δρόμος θα μένει για πάντα κλειστός. Κάθε φορά θα ξεπηδά από το αστικό στρατόπεδο μια δύναμη κοινωνικής δημαγωγίας και θα εγκλωβίζει την εργατική τάξη και το λαό στη διαχειριστική της στρατηγική.
 
Γι’ αυτό, όσοι θέλουν να ζωντανέψουν την επαναστατική προοπτική έχουν καθήκον, πέραν των άλλων, να πολεμήσουν ανελέητα τον βασικότερο εχθρό της σήμερα, τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πέτρος Γιώτης

 

ΥΓ: Ο μακαρίτης Θανασάκης Κανελλόπουλος, αυτοσαρκαζόμενος με το γνωστό του χιούμορ, είχε πει μια ατάκα που έμεινε: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι το αποσμητικό στην τουαλέτα της κυβέρνησης». Παραφράζοντάς το θα λέγαμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποσμητικό στην τουαλέτα του συστήματος. Τις πιο δυνατές δόσεις αυτού του αποσμητικού δίνουν οι διάφοροι αριστεροί μαϊντανοί που τάχαμου ανησυχούν από τη δεξιά στροφή του Τσίπρα και της παρέας του, αλλά δεν κάνουν τίποτ’ άλλο από το να καταγράφουν σε ιστοσελίδες τις διαφωνίες τους, με όσο γίνεται πιο προσεκτικό τρόπο (μην προκαλέσουμε και πρόβλημα στο κόμμα). Τα πράγματα είναι απλούστατα. Οταν ως στόχος τίθεται η κυβερνητική εξουσία, όλα τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα. Να διοικήσει τον ελληνικό καπιταλισμό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι να κάνει σοσιαλιστική επανάσταση.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 43η συνεδρίαση Πέμπτη, 31.1.13
Επόμενο άρθρο Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις- 25η συνεδρίαση, Δευτέρα 4.2.13

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Πολιτισμός

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

14 Οκτ 2025, 10:49
Διεθνή

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

14 Οκτ 2025, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

13 Οκτ 2025, 19:39
Διεθνή

Τραμπ: «Ο πόλεμος στη Γάζα τελείωσε»

Υποχρέωσε τον Νετανιάχου να επαναλάβει το ίδιο

13 Οκτ 2025, 13:26
Καταστολή

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

13 Οκτ 2025, 11:53
Διεθνή

Αρχισε η ανταλλαγή κρατούμενων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και τους σιωναζιστές

13 Οκτ 2025, 11:37
Διεθνή

Η Αντίσταση ξεπαστρεύει τους δωσίλογους

Γενική αμνηστία σε όσους δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, εφόσον παραδοθούν εντός μιας εβδομάδας

13 Οκτ 2025, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Τα σιωνιστικά μίντια περνάνε πριονοκορδέλα τον Νετανιάχου και θρηνούν για την «επάνοδο της Χαμάς»

12 Οκτ 2025, 22:25
Διεθνή

Δωσίλογοι απήγαγαν και δολοφόνησαν παλαιστίνιο δημοσιογράφο στην Πόλη της Γάζας

12 Οκτ 2025, 21:03
Αθλητισμός

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

12 Οκτ 2025, 20:40
Διεθνή

Πιο γρήγοροι από τους Κινέζους…

12 Οκτ 2025, 19:48
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

Ημέρα αγρότισσας.

Ημέρα πλυσίματος χεριών.

Ημέρα τυφλών.

1907: Η Εβστιλία Ρογκοζινίκοβα εκτελεί τον διευθυντή των φυλακών της Πετρούπολης, Μαξιμόφσκι.

1920: Φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη (Ιταλία).

1945: Εκτελείται για προδοσία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιερ Λαβάλ.

1951: Δολοφονείται ο πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλή Χαν.

1973: Σε έφοδο τανκς κατά φοιτητών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη σκοτώνονται πάνω από τριακόσια άτομα.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo