Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, «η σκανδαλολογία, στην οποία έχουν επιδοθεί “κύκλοι“ τον τελευταίο μήνα, προφανώς με την επίνευση, την ανοχή και τη στήριξη και της κορυφής της ηγεσίας της ΝΔ, έχει ως μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό από αυτά τα κεντρικά ζητήματα, στα οποία τώρα θα πρέπει κανείς να πάρει θέση».
Θα συμφωνούσαμε μαζί του, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χρησιμοποιήσει την ίδια ακριβώς τακτική όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση. Και κυρίως, αν στη σκανδαλολογία των ημερών δεν πρωταγωνιστούσε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που εξ ορισμού αφαιρεί κάθε περίβλημα αθωότητας από την τοποθέτηση Βούτση. Μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνταν αναλυτικά σε κάθε πτυχή της σκανδαλολογίας που τον αφορά και έδινε επαρκείς εξηγήσεις για πρόσωπα και καταστάσεις, θα δικαιούνταν ο κάθε Βούτσης να μιλήσει για τις βλαβερές, αποπροσανατολιστικές συνέπειες της σκανδαλολογίας.
Η Ρένα Δούρου, που διακρίνεται στα πολιτικά σόου, όχι όμως στις πολιτικές τοποθετήσεις, έκανε τη γκάφα να μιλήσει για «μία προσπάθεια, μέσα από παράνομες πρακτικές, συμψηφισμού σκανδάλων που ζημίωσαν το δημόσιο, ενώ θα έπρεπε να συζητάμε όσα δοκιμάζουν την πατρίδα μας, τους ανθρώπους του τουρισμού που πλήττονται, τους εργαζόμενους». Δεν κατάλαβε καν η καψερή, ότι λέγοντας στεντορεία τη φωνή τη λέξη «συμψηφισμός», έστω κι αν την απέδωσε ως προσπάθεια στη ΝΔ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «θέμα» και μεγάλο μάλιστα.
Το πήγε και παραπέρα. Μας ενημέρωσε ότι τα θέματα που εγείρουν η ΝΔ και τα φιλικά της Μέσα «συζητήθηκαν εξαντλητικά στην Πολιτική Γραμματεία, το Πολιτικό Συμβούλιο, στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης» και «ο ίδιος ο Νίκος Παππάς ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το ήθος και το ύφος αλλά δεν ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο όπως έκαναν άλλοι με σκάνδαλα Νοβάρτις, Ζίμενς». Σοβαρά; Οταν ο Παππάς, με εντολή Τσίπρα, ύστερα από αίτημα του «Μπίμπι» προσπαθεί να κλείσει δικαστικές εκκρεμότητες του Μιωνή με το ελληνικό δημόσιο, δεν προκαλεί βλάβη στο ελληνικό δημόσιο; Τόσο ντόρο έκαναν με τη λίστα Λαγκάρντ και ταυτόχρονα προσπαθούσαν να σβήσουν παρασκηνιακά την εμπλοκή του Μιωνή και των συνεταίρων του και δεν τρέχει τίποτα; Κι όλα τα υπόλοιπα, που αποτυπώθηκαν στην «κασέτα» εγείρουν μόνο ζήτημα «ήθους και ύφους»; Ευχαριστούμε την κυρία Δούρου, διότι μας έδωσε μια καλή γεύση εξουσιαστικής αγυρτείας.
Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου εμφανίστηκε με τον αέρα του ευρωπαίου, λέγοντας ότι εδώ «ασχολούμαστε με διάφορες υποθέσεις, κάποιες σοβαρές κάποιες λιγότερο σοβαρές, την ώρα που άλλες χώρες στην ΕΕ, αντίστοιχες με την δική μας, ασχολούνται με το μέλλον τους». Στη συνέχεια, μας είπε ότι «το μεγάλο πολιτικό θέμα είναι ότι 20 εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού μοιράστηκαν σε ΜΜΕ με τελείως αναξιοκρατικά κριτήρια και με βάση το κατά πόσο κολάκευαν την κυβέρνηση».
Και για να μη νομίσουμε ότι υπεκφεύγει, ο Κούλογλου αναφέρθηκε στη σκανδαλολογία των ημερών: «Υπενθυμίζω ότι ο κ. Μιωνής είχε ηχογραφήσει τον κ. Παππά το 2016. Εμφάνισε την κασέτα το 2020. (…) Ο κ. Καλογρίτσας αναφέρεται σε μια ιστορία του 2016 και υπέβαλε μήνυση το 2020! Γιατί δεν το έκανε τα προηγούμενα χρόνια; Αυτά είναι σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να υποβληθούν στους κ.κ. Μιωνή και Καλογρίτσα». Δε σκέφτηκε καν ο δυστυχής ότι η απάντηση στα… σοβαρά ερωτήματά του είναι πανεύκολη: Το 2016, ο Μιωνής και ο Καλογρίτσας ήταν μ' εσάς. Τώρα είναι με τους άλλους. Αρα, στον ίδιο βούρκο της διαπλοκής κολυμπάτε.
Είχε και συνέχεια: «Ο κ. Μιωνής, που τώρα είναι τιμητής, διακινούσε 5,3 εκατομμύρια μέσω offshore μαζί με τον κ. Παπασταύρου, τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά». Αυτά ακριβώς προσπαθούσατε να του κουκουλώσετε και σκοντάψατε στο… outsourcing του Παπαγγελόπουλου.
Τα τρία παραδείγματα που αναφέραμε είναι ενδεικτικά της παραζάλης στην οποία βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη δυσωδία του βούρκου στον οποίο κολυμπούν, φτάνει η μπόχα να μη ξεφύγει.
Π.Γ