Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Γενάρη
  • Σαν σήμερα 6 Γενάρη
  • Πληρωμένη απάντηση στον Μητσοτάκη από τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας
  • Χουντοφασισμός και αμερικανοδουλεία
  • Σιγά τον τζογαδόρο
  • Σαν σήμερα 5 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Κουτοπονηριές
Βαθύ Κόκκινο

Κουτοπονηριές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Σεπ 2020, 07:55

Λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Τον είχε στην μπούκα τον Μαγιορκίνη ο Τσιόδρας (από την εποχή που ο Γκίκας του την είχε πέσει για τα περί ανοσίας της αγέλης μέσω του ανοίγματος των σχολείων, που υποστήριζε ο Τσιόδρας) και δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη ευκαιρία: το διαδικτυακό σύμπαν γελούσε με τη «γεωμετρία του Γκίκα», o οποίος -και λόγω του ύφους χιλίων καρδιναλίων- είχε γίνει ρόμπα. Οπότε, ο Τσιόδρας αποφάσισε να τον γελοιοποιήσει ακόμα περισσότερο. Με στιλ, όμως. Το σφάξιμο με το βαμβάκι είναι πιο σαδιστικό.

«Μια μάσκα από μόνη της δεν καταργεί την ανάγκη της απόστασης», είπε με νόημα. Αφού τόνισε ότι «όπου είναι εφικτό να εφαρμόζεται αυτή η απόσταση, πρέπει να εφαρμόζεται, ανεξάρτητα αν κάποιες μαθηματικές εκτιμήσεις δείχνουν το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα», έστριψε πιο βαθιά το μαχαίρι στην ανοιχτή πληγή του Γκίκα: «Και φυσικά, αν μπορεί να διατηρηθεί αυτή η απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ των θρανίων ή 1,5 προς 2 μέτρα μεταξύ των μαθητών που κάθονται στα διπλανά θρανία, είναι πάρα πολύ σημαντικό μέτρο».

Ο Μαγιορκίνης είχε υποστηρίξει τα αντίθετα. Και σαν παιδάκι που έχει πεισμώσει, έφτιαξε και τα περιβόητα «γραφήματα του Γκίκα», για να «αποδείξει» πως οι αποστάσεις δεν έχουν σημασία και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να υπάρχουν 25 μαθητές ανά τάξη, παρά 15.

Το σαδιστικότερο το κράτησε για το τέλος. Οταν τον ρώτησαν αν αναφέρεται στα όσα είχε πει ο Μαγιορκίνης, ο Τσιόδρας απάντησε: «Πρέπει να τον ρωτήσετε, την Παρασκευή νομίζω θα είναι εδώ». Και στο καπάκι συμπλήρωσε με νόημα: «Αλλά όταν τον ρωτήσετε, δεν νομίζω ότι μια μαθηματική εκτίμηση, ένα μαθηματικό μοντέλο αναιρεί την προσπάθεια όλων μας να βρούμε την λύση, την καλύτερη δυνατή λύση, η οποία περιλαμβάνει φυσικά την απόσταση και τα άλλα μέτρα». Μ’ άλλα λόγια «κι αν ο Γκίκας επιμείνει με τη γεωμετρία του, εσείς να ξέρετε ότι λέει παπάρες»…

Θα ήταν λάθος, όμως, αν θεωρούσαμε ότι ο Τσιόδρας άδειασε τόσο σαδιστικά τον Μαγιορκίνη μόνο και μόνο επειδή έχει προσωπικά μαζί του. Τον άδειασε επειδή έπρεπε να τον αδειάσει, για να βγει στον αφρό η κυβερνητική πολιτική για τη λειτουργία των σχολείων. Ο Μαγιορκίνης, στην προσπάθειά του να φανεί χρήσιμος στην κυβέρνηση, έσπασε τα μούτρα του. Ο Τσιόδρας τον πέταξε όπως πετάνε την τρίχα από το ζυμάρι, για να μπορέσει να φουρνίσει το ζυμάρι, την κυβερνητική πολιτική.

Ο ίδιος ο Τσιόδρας έχει επιδείξει ουκ ολίγες φορές την ίδια συμπεριφορά ζηλωτή που επέδειξε ο Μαγιορκίνης. Πέρασε αβρόχοις ποσίν, όχι χάρη στο στιλάκι ιεροκήρυκα-θεούσας που έχει, αλλά επειδή του έκαναν πλάτες τα αστικά ΜΜΕ και σύσσωμη η αστική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ και Περισσός κυρίως). Aν τον είχαν «περιλάβει» για όλα τα «φίδια» που έλεγε κατά καιρούς, για να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική την περίοδο της καραντίνας, θα ήταν σήμερα εντελώς ανυπόληπτος.

Χαρακτηριστική ήταν η προσπάθειά του να στηρίξει το άνοιγμα των σχολείων, επειδή αυτό απαιτούσε η κυβέρνηση, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των καπιταλιστών και να μειώσει τις δαπάνες των κρατικών ταμείων. Το έκανε επικαλούμενος ανύπαρκτες μελέτες και κρύβοντας ή παραποιώντας μελέτες διάσημων επιστημόνων, όπως η ομάδα του Κριστιάν Ντρόστεν στη Γερμανία και μια ομάδα κινέζων επιδημιολόγων, που υποστήριζαν ότι τα παιδιά μεταδίδουν τον κοροναϊό όσο και οι ενήλικες.

Προσέξτε με τι καλογερίστικη μαεστρία προσπαθεί τώρα να αποστεί από εκείνες τις παλιές δηλώσεις του:

«Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μορφές διδασκαλίας, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβληθούν είτε στο σύνολο της χώρας είτε σε κάποιες επιμέρους πιο επιβαρυμένες περιοχές. Θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για αυτό, όχι μόνο στην Πατρίδα μας, σε όλο τον κόσμο γίνεται.

Από τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προκύπτει ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, όταν δεν συνδυάζεται με άλλα μέτρα, δεν φαίνεται να συμβάλλει αποτελεσματικά στον περιορισμό της διασποράς του ιού και δεν προσφέρει επιπλέον προστασία για την υγεία των παιδιών».

Πρώτα λέει ότι μπορεί να ξαναχρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία, είτε σε όλη τη χώρα είτε τοπικά. Αρα, παίρνει πίσω την παλιά θέση του ότι τα παιδιά δε μεταδίδουν τον ιό, επομένως δε χρειάζεται να κλείσουν τα σχολεία. Μετά, βάζει την αναίρεση: το κλείσιμο των σχολείων δε φαίνεται να συμβάλλει αποτελεσματικά στον περιορισμό της διασποράς του ιού. Την υπονομεύει, όμως, και αυτή τη θέση προσθέτοντας τον όρο «όταν δεν συνδυάζεται με άλλα μέτρα». Δηλαδή, όταν το κλείσιμο των σχολείων συνδυάζεται με άλλα μέτρα, συμβάλλει αποφασιστικά στον περιορισμό της διασποράς, γι’ αυτό και μπορεί να απαιτηθεί να ξανακλείσουν τα σχολεία.

Κανένας, όμως, δεν υποστήριξε ποτέ ότι αρκεί μόνο το κλείσιμο των σχολείων. Αντίθετα, ο Τσιόδρας έλεγε ότι δε χρειάζεται να μείνουν κλειστά τα σχολεία, γιατί τα παιδιά δε νοσούν και κυρίως δε μεταδίδουν. Από τότε που έγινε η σχετική συζήτηση (τέλη Απρίλη – αρχές Μάη) έχουν δημοσιευτεί και άλλες επιστημονικές μελέτες υψηλού κύρους, που έδειξαν ότι τα παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών μεταδίδουν όπως και οι ενήλικες και κάτω των 10 ετών μεταδίδουν λιγότερο. Τις έχει υιοθετήσει, μάλιστα, και ο αγαπημένος του Τσιόδρα ΠΟΥ (αυτό το όργανο του διεθνούς καπιταλισμού).

Δεν είναι τυχαίο που αυτήν τη φορά ο Τσιόδρας δεν αναφέρθηκε στον ΠΟΥ αλλά στο ECDC. Και μάλιστα, όχι σε κάποια μελέτη ή οδηγία του ECDC, αλλά σε στοιχεία, τα οποία αξιολόγησε ο ίδιος! Γιατί, όμως, δεν μπαίνει στον κόπο να δημοσιεύσει μια μελέτη με αυτά τα συμπεράσματα; Δεν είναι βλάκας. Ξέρει ότι τέτοια «μελέτη» δεν υπάρχει περίπτωση να δημοσιευτεί. Θα γελούσαν και οι πολυθρόνες στα γραφεία των επιστημονικών περιοδικών.

Αν ασχοληθήκαμε με τις πρόσφατες κουτοπονηριές του επανακάμψαντος Τσιόδρα είναι επειδή θέλουμε να προειδοποιήσουμε και πάλι για το ρόλο αυτών των «ενσωματωμένων» στην κυρίαρχη πολιτική επιστημόνων. Και να απευθύνουμε έκκληση να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Κάθε δήλωση, κάθε τοποθέτησή τους πρέπει να περνάει από το φίλτρο της πιο ανελέητης κριτικής. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους και θα μειωθεί η παραλυτική επίδρασή τους στην κοινωνική συνείδηση.

ΥΓ. Πού είναι ο Γκίκας; Ο-ε-ο; Επίσημα είχε ανακοινωθεί ότι ο Μαγιορκίνης θα αναπληρώνει τον Τσιόδρα στο σόου με Χαρδαλιά και Κοντοζαμάνη. Χτες Παρασκευή, στο πάνελ ήταν άλλος λοιμωξιοκομισάριος. Πώς το ‘λεγε ο Βάρναλης; «Να φυλάγεσαι από τα πισινά του μουλαριού και από τα μπροστινά του καλόγερου».

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Ερνστ Τέλμαν

Σχετικά Αρθρα

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03

Το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας

Βαθύ Κόκκινο 27 Μάι 2023, 11:01

Μας θέλουν πάμπτωχους και… γελαστούς

Βαθύ Κόκκινο 9 Απρ 2023, 10:36

Η ουσία της αστικής δημοκρατίας από στόματος Μακρόν

Βαθύ Κόκκινο 25 Μαρ 2023, 00:02

Ποιο εθνικό πένθος;

Βαθύ Κόκκινο 19 Μαρ 2023, 08:09
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Γενάρη

7 Ιαν 2026, 00:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Γενάρη

6 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Πληρωμένη απάντηση στον Μητσοτάκη από τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Ομως και το τσαβικό καθεστώς επικαλείται επιλεκτικά το αστικό διεθνές δίκαιο

5 Ιαν 2026, 19:08
Η παπάρα

Χουντοφασισμός και αμερικανοδουλεία

5 Ιαν 2026, 12:55
Κόντρες

Σιγά τον τζογαδόρο

5 Ιαν 2026, 11:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Γενάρη

5 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

«Δεν έχω δει ποτέ περισσότερη αγάπη και τρυφερότητα από αυτήν που είδα σ’ αυτούς τους μαχητές της Αντίστασης»

4 Ιαν 2026, 22:01
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης ως γιουσουφάκι του Τραμπ

4 Ιαν 2026, 11:32
Διεθνή

Ωμή στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα: Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές διακηρύσσουν απροκάλυπτα την επιστροφή στο Δόγμα Μονρόε

4 Ιαν 2026, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Γενάρη

4 Ιαν 2026, 00:01
Αγροτικά

Η Γαλλία ετοιμάζεται να καταθέσει στην Κομισιόν φάκελο για την αφαίρεση του ΠΟΠ από τη Φέτα!

Η εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και ο σχεδιαζόμενος εμβολιασμός εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής

3 Ιαν 2026, 13:33
Καταστολή

«Ράβε – ξήλωνε»: Επιστολή ευρωενωσιτών ηγετών για την «ασφάλεια», τη μετανάστευση και το πετσόκομμα της δικαστικής προστασίας δικαιωμάτων

3 Ιαν 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

3 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Γενάρη

3 Ιαν 2026, 00:01
Παιδεία

Η κυβέρνηση της μέγιστης αναλγησίας διέγραψε 308.605 φοιτητές

2 Ιαν 2026, 19:20
Κόντρες

Φουά γκρα και συναγρίδα

2 Ιαν 2026, 11:06
Διεθνή

Ευχές από παλαιστίνιους/ες συναδέλφους

2 Ιαν 2026, 06:32
Παιδεία

Αναλγησία στη νιοστή: Διαγράφεται μητέρα δύο μικρών παιδιών και εργαζόμενη

2 Ιαν 2026, 06:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Γενάρη

2 Ιαν 2026, 00:01
Uncategorized

2026: Kαλή αγωνιστική χρονιά

1 Ιαν 2026, 10:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Γενάρη

Ιταλία: Ημέρα σημαίας.

1973: Βόμβες της ΕΑΝ σε δύο αυτοκίνητα αμερικανών αξιωματικών, βόμβες των ΔΑ και ΑΑ σε αμερικανικά οχήματα στην Κηφισιά.

1979: Οι Βιετναμέζοι εισβάλλουν στην Καμπότζη και εκδιώκουν από την εξουσία τον Πολ Ποτ.

1989: Πεθαίνει ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Χιροχίτο μετά από 63 χρόνια στον θρόνο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στον Δυτικό κόσμο υπάρχει πλέον ένας ηγέτης που υπερασπίζεται έμπρακτα τα συμφέροντα του Δυτικού ημισφαιρίου: ο Ντόναλντ Τραμπ. Eνας κομμουνιστής δικτάτορας, που είχε μετατρέψει την οικονομία της χώρας του σε σημείο διακίνησης ναρκωτικών, δεν βρίσκεται πια στην εξουσία. Και κάποιοι επικαλούνται τη «διεθνή νομιμότητα». Ποια ακριβώς; Εκείνη που ανέχεται δικτατορίες; Που καλύπτει διεφθαρμένα καθεστώτα; Που θεωρεί θεμιτή τη βία και την καταπίεση όταν προέρχονται από το «σωστό» ιδεολογικό στρατόπεδο; Oταν, όμως, μια χώρα αναλαμβάνει δράση για να προστατεύσει τα εύλογα και νόμιμα συμφέροντά της, τότε οι απανταχού Αριστεροί θυμούνται ξαφνικά το διεθνές δίκαιο! Εξαιρετική η στάση της Ελλάδας. Εξαιρετική η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για μία ακόμη φορά, περήφανοι για την κυβέρνησή μας. Καμία έκπληξη από τις αντιδράσεις των φίλων των Μαδούρων.

Mάκης Βορίδης

Ας αφήσουμε τον λαό της Βενεζουέλας να απολαύσει τις πρώτες στιγμές ελευθερίας του έπειτα από τόσα χρόνια αριστερής χούντας και να του ευχηθούμε να έχει ένα σπουδαίο, λαμπρό δημοκρατικό μέλλον!

Αδωνις Γεωργιάδης

(Ο πρώτος υπήρξε ανοιχτός και απροκάλυπτος φασίστας. Ο ίδιος ο αρχηγός της χούντας Παπαδόπουλος τον διόρισε αρχηγό της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Μ’ αυτή του την ιδιότητα, οργάνωσε και το γνωστό πογκρόμ χουντοφασιστικού τάγματος εφόδου ενάντια σε αριστερούς φοιτητές, στη διάρκεια του οποίου απαθανατίστηκε οπλισμένος με αυτοσχέδιο τσεκούρι. Ο δεύτερος υπήρξε καλυμμένος χουντοφασίστας. Τον πρόδωσαν, όμως, τα καλά λόγια του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού και στελέχους της χούντας Κωνσταντίνου Πλεύρη. Οι δηλώσεις τους δεν εξέπληξαν. Ωμός αντικομμουνισμός -κι ας μην έχουν καμιά σχέση με τον κομμουνισμό ο Μαδούρο και ο μέντοράς του Τσάβες- ως αλατοπίπερο στη δήλωση του… «κεντρώου» Μητσοτάκη. Ολοι μαζί -Μητσοτάκης, Βορίδης, Γεωργιάδης και σία- υπερασπίζονται μια γκανγκστερική κρατική ενέργεια, νοσταλγώντας τις εποχές που οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές οργάνωναν πραξικοπήματα, εξόντωναν νόμιμα εκλεγμένους ηγέτες κρατών, όπως ο Σαλβαδόρ Αγιέντε, έκαναν ένοπλες επεμβάσεις, όπως στην Κούβα, στη Γρενάδα, στη Νικαράγουα. Αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της ΕΕ και δεν είχε μισό αιώνα ομαλής αστικο-κοινοβουλευτικής ζωής, οι Βορίδηδες θα ονειρεύονταν φωναχτά ένα νέο αμερικανοκίνητο στρατιωτικοφασιστικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου θα αποκτούσαν εξέχοντα ρόλο, χωρίς να έχουν την ανάγκη να απολογούνται -ούτε καν σε επίπεδο πολιτικής ευθύνης- για σκάνδαλα τύπου ΟΠΕΚΕΠΕ. Αλλά… η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Κι αυτοί πάντα θα ονειρεύονται. Γι’ αυτό χειροκροτούν μετά μανίας τον Τραμπ όταν λέει ότι οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα, μέχρι να στήσουν ένα καθεστώς πιστό σ’ αυτές. Ο Βορίδης το λέει ανοιχτά: η διακυβέρνηση της Βενεζουέλας ανήκει στα «εύλογα και νόμιμα συμφέροντα» των ΗΠΑ. Οπως όλοι μαζί λένε ότι η κατοχή της Παλαιστίνης ανήκει στα «εύλογα και νόμιμα συμφέροντα» του Ισραήλ. Με την ίδια λογική, η κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου ανήκει στα «εύλογα και νόμιμα συμφέροντα» της Τουρκίας. Αλλά γιατί να έχει πρόβλημα μ’ αυτό ένας χουντοφασίστας; Αμερικάνικο σχέδιο υλοποίησε η στρατιωτικοφασιστική δικτατορία ανατρέποντας τον Μακάριο, νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανοίγοντας το δρόμο στην εισβολή της Τουρκίας και την κατοχή μεγάλου τμήματος ενός ανεξάρτητου κράτους)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo