Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Adania Shibli: Ασήμαντη λεπτομέρεια 
  • Σαν σήμερα 18Μάη
  • Ελληνική PISA: Διαγωνισμός ταξικής επιλογής, κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών
  • Ετσι διαγράφονται τα σημάδια της Ιστορίας και του Πολιτισμού
  • 77 χρόνια από τη Νάκμπα – Ολοι/ες σήμερα στην πορεία
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Ζητείται ουσία και όχι πυροτεχνήματα
Βαθύ Κόκκινο

Ζητείται ουσία και όχι πυροτεχνήματα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Δεκ 2020, 00:01

Πριν από μερικές μέρες, η ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε ότι «αποφασίζει την διερεύνηση του ενδεχομένου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου. Αμεσα θα απευθυνθεί για νομική γνώμη επ’ αυτού σε νομικούς συμβούλους. Οι Ενώσεις καλούνται να στείλουν άμεσα, εντός 10 ημερών, συγκεκριμένες τεκμηριωμένες αναφορές για τις ελλείψεις, για την αντιποίηση ειδικοτήτων, για την υποθεραπεία ασθενών, για τις ΜΕΘ (προδιαγραφές, προσωπικό κλπ.) και ό,τι άλλο στοιχείο κρίνουν σκόπιμο».

Η πρόταση έγινε από το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» (η παράταξη από την οποία προέρχεται ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ Π. Παπανικολάου) και ήταν διατυπωμένη ως εξής: «Δεν έχουμε αυταπάτες. Πιστεύουμε όλα κρίνονται και κερδίζονται κινηματικά και πολιτικά πρωτίστως. Πιστεύουμε όμως πως μια μηνυτήρια αναφορά από την ΟΕΝΓΕ για διερεύνηση ευθυνών των αρμοδίων θα βοηθήσει να σπάσει το “σιωπητήριο” που προσπαθούν να επιβάλλουν, να σταματήσουμε τώρα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη!».

Υπάρχει προφανής διαφορά ανάμεσα στην υποβληθείσα πρόταση και στην απόφαση. Η πρόταση ήταν ρητή, για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, ενώ η απόφαση είναι για διερεύνηση του ενδεχόμενου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς, με πρώτο βήμα τη συνεργασία με νομικούς συμβούλους. Προφανώς, αυτός ήταν ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, στον οποίο συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις (και η κυβερνητική ΔΑΚΕ).

Το θέμα μας δεν είναι η διαφορά ανάμεσα στην πρόταση και την απόφαση, αλλά αυτή καθεαυτή η ανακίνηση ζητήματος υποβολής μηνυτήριας αναφοράς κατά των αρμόδιων αρχών.

Γενικά μιλώντας, οι μηνύσεις είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει το κίνημα. Οχι για να σπείρει αυταπάτες, ότι η αστική Δικαιοσύνη είναι ο προστάτης των αδυνάτων, αλλά για να διευκολύνει τον αγώνα του σε συγκεκριμένα μέτωπα. Γι’ αυτό και οι μηνύσεις πρέπει να είναι ad hoc. Κι εμείς έχουμε κάνει μηνυτήριες αναφορές, αλλά πάντοτε για συγκεκριμένα θέματα (π.χ. για το σκάνδαλο του «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ», για την παράνομη εισαγωγή του κινέζικου στελέχους του ιού των χοίρων κτλ.). Οι μηνυτήριες αναφορές που κάναμε ήταν πάντοτε άκρως ντοκουμενταρισμένες και τις περισσότερες φορές έφεραν αποτελέσματα.

Μήνυση πάντως που «θα βοηθήσει να σπάσει το “σιωπητήριο” που προσπαθούν να επιβάλλουν», δηλαδή μήνυση με στόχο προπαγανδιστικό, δε θα υποβάλαμε ποτέ. Γιατί ακόμα κι αν μια τέτοια μήνυση θα βοηθούσε να σπάσει το «σιωπητήριο», η αρχειοθέτησή της από τις δικαστικές αρχές θα έφερνε μεγαλύτερη ζημιά. Η προπαγάνδα και η ζύμωση γίνονται με άλλα μέσα και όχι με μηνύσεις. Αλλιώς, η διαδικασία της μήνυσης καταντά σκέτο πυροτέχνημα.

Και βέβαια, δεν νοείται μήνυση που θα επικαλείται πολιτικές ευθύνες. Οι πολιτικές ευθύνες αποδίδονται στο πεδίο του πολιτικού αγώνα, όχι στα εισαγγελικά γραφεία και τις δικαστικές αίθουσες. Ας αφήσουμε το γεγονός ότι μια μήνυση που στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων θα σταλεί «αμελλητί» στη Βουλή, όπου πανεύκολα μπορεί να «πνιγεί».

Η μήνυση αναζητά ποινικές ευθύνες και πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία για τη διάπραξη αδικημάτων, έστω και χωρίς να δίνει τον ακριβή ποινικό τους χαρακτηρισμό. Οταν, όμως, αποδεικνύει αυτά που καταγγέλλει, τότε δύσκολα ένας εισαγγελέας θα τη στείλει στο αρχείο. Κι αν τη στείλει, θα ανοίξει έδαφος για περαιτέρω χειρισμούς, στο επίπεδο της κοινωνίας πλέον.

Η πρόταση του «Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή» (θα την παραθέσουμε ολόκληρη στο τέλος, για να μην μας πει κανείς ότι διαστρεβλώνουμε κάτι) δεν περιλαμβάνει ούτε ένα στοιχείο το οποίο να μπορεί να στηρίξει μια μήνυση. Είναι ένα συνδικαλιστικό κείμενο, που επαναλαμβάνει γνωστές θέσεις του συνδικαλισμού των νοσοκομειακών γιατρών, καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης και μιλά για εγκληματικές ευθύνες της. Από ποινική άποψη, όλη αυτή η πολιτική-συνδικαλιστική καταγγελιολογία έχει μηδενική αξία, διότι δεν περιγράφονται συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις συγκεκριμένων προσώπων (από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό και τον υφυπουργό, μέχρι τον γενικό γραμματέα, τον ΥΠΕάρχη και τον διοικητή του τάδε νοσοκομείου), στους οποίους να μπορούν να αποδοθούν ποινικά αδικήματα.

Αυτό που λέμε δεν είναι νομικός σχολαστικισμός, είναι πολιτική επιχειρηματολογία. Οταν κάνεις μήνυση περιγράφεις παρανομίες. Αν δεν μπορείς να περιγράψεις παρανομίες, βγάζεις ανακοινώσεις καταγγελίας, οργανώνεις συνεντεύξεις Τύπου, κάνεις κινητοποιήσεις κτλ.

Η απόφαση της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ (θα την παραθέσουμε κι αυτή στο τέλος), μολονότι αντανακλά συμβιβασμό ανάμεσα στις παρατάξεις και δεν είναι απόφαση για υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, αλλά για διερεύνηση της δυνατότητας για υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, καταλήγει σε μια έμμεση ομολογία αδυναμίας: «Οι Ενώσεις καλούνται να στείλουν άμεσα, εντός 10 ημερών, συγκεκριμένες τεκμηριωμένες αναφορές για τις ελλείψεις, για την αντιποίηση ειδικοτήτων, για την υποθεραπεία ασθενών, για τις ΜΕΘ (προδιαγραφές, προσωπικό κλπ.) και ό,τι άλλο στοιχείο κρίνουν σκόπιμο».

Η ΟΕΝΓΕ παραδέχεται ότι δεν έχει στα χέρια της συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό για να στηρίξει μια μηνυτήρια αναφορά και ζητά από τις Ενώσεις μέλη της να της το αποστείλουν εντός δεκαημέρου (το δεκαήμερο εκπνέει τη Δευτέρα). Αυτή η έμμεση ομολογία, όμως, ξεφεύγει από τα όρια της φιλολογίας περί τη μηνυτήρια αναφορά και αποκτά πολιτικό χαρακτήρα.

Η ΟΕΝΓΕ, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου που θα έπρεπε να ασκεί, όφειλε να έχει δημιουργήσει μηχανισμό συγκέντρωσης όλων των στοιχείων που αποδεικνύουν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα εντεταλμένα όργανά της στο ΕΣΥ και να ενημερώνει συνεχώς και αδιαλείπτως τον ελληνικό λαό. Δεν το έπραξε. Ο,τι συγκεκριμένο ακούστηκε μέχρι τώρα ακούστηκε από γιατρούς και ελάχιστες Ενώσεις. Περιέγραφε δε (λογικά) την εμπειρία τους από συγκεκριμένα νοσοκομεία και όχι την κατάσταση στο σύνολο της χώρας.

Από την άποψη αυτή, η ιδέα της μηνυτήριας αναφοράς, ως εργαλείου προπαγάνδας (για «να σπάσει το “σιωπητήριο”»), μοιάζει με φερετζέ πίσω από τον οποίο αυτοί που έκαναν την πρόταση προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες. Είναι άλλης τάξης, βέβαια, από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, όμως δεν παύουν να είναι σοβαρές ευθύνες. Αφορούν την κοινωνική τους υπευθυνότητα, το καθήκον τους να ενημερώνουν για τα πάντα και αναλυτικά τον ελληνικό λαό.

Για να το πούμε διαφορετικά, αφορούν την αδιαφορία τους να δημιουργήσουν ένα δίκτυο αντι-πληροφόρησης, που θα έκανε σκόνη την κυβερνητική παραπληροφόρηση. Που θα προειδοποιούσε γι’ αυτό που συμβαίνει και γι’ αυτό που θα συμβεί. Συγκεκριμένα, με στοιχεία, όχι με γενικολογίες. Οπως έκαναν -προς τιμήν τους- ορισμένοι γιατροί το τελευταίο διάστημα.

Εμείς έχουμε δημιουργήσει ένα τέτοιο δίκτυο αντι-πληροφόρησης. Με πολύ κόπο, γιατί είμαστε εφημερίδα και όχι το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών. Δεν είναι λίγες οι φορές που αναζητήσαμε πληροφόρηση από συνδικαλιστικά στελέχη των νοσοκομειακών γιατρών και εισπράξαμε… άγνοια (το έχουμε κριτικάρει αυτό). Η ΟΕΝΓΕ, όμως, έχει πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας και μπορεί να έχει ακριβή πληροφόρηση για την κατάσταση που επικρατεί. Ενας στοιχειώδης μηχανισμός συγκέντρωσης και συστηματοποίησης όλης της πληροφόρησης, σε καθημερινή βάση, θα ήταν αρκετός για να ενημερώνεται σωστά ο ελληνικός λαός και να μην παραμυθιάζεται από τον κάθε Τσιόδρα, Κικίλια, Κοντοζαμάνη ή Μητσοτάκη. Είναι πραγματικά εξοργιστικό να ζητά τώρα η ΟΕΝΓΕ ενημέρωση από τις Ενώσεις μέλη της, όταν στην εκτελεστική της γραμματεία συμμετέχουν συνδικαλιστές από τις μεγαλύτερες Ενώσεις, εκπρόσωποι των παρατάξεων και στην ΟΕΝΓΕ και στις Ενώσεις.

Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή, όμως το πιθανότερο (για να μην πούμε σίγουρο) είναι ότι δε θα γίνει ούτε τώρα. Το ίδιο το σκεπτικό της μηνυτήριας αναφοράς, όπως το περιγράψαμε, προδιαγράφει τις εξελίξεις. Οποιος αναζητά πυροτεχνήματα δεν ενδιαφέρεται για την ουσία.

Π.Γ.

Η πρόταση του «Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή»

Πρόταση προς την ΟΕΝΓΕ για υποβολή μηνυτήριας αναφοράς

Η απόφαση της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ

ΟΕΝΓΕ-ΜΗΝΥΣΗ
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροDixi et salvavi animam meam
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03

Το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας

Βαθύ Κόκκινο 27 Μάι 2023, 11:01

Μας θέλουν πάμπτωχους και… γελαστούς

Βαθύ Κόκκινο 9 Απρ 2023, 10:36

Η ουσία της αστικής δημοκρατίας από στόματος Μακρόν

Βαθύ Κόκκινο 25 Μαρ 2023, 00:02

Ποιο εθνικό πένθος;

Βαθύ Κόκκινο 19 Μαρ 2023, 08:09
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Adania Shibli: Ασήμαντη λεπτομέρεια 

18 Μάι 2025, 06:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18Μάη

18 Μάι 2025, 00:01
Παιδεία

Ελληνική PISA: Διαγωνισμός ταξικής επιλογής, κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών

17 Μάι 2025, 21:46
Πολιτισμός

Ετσι διαγράφονται τα σημάδια της Ιστορίας και του Πολιτισμού

17 Μάι 2025, 11:28
Πολιτική

77 χρόνια από τη Νάκμπα – Ολοι/ες σήμερα στην πορεία

13:30, Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό: Μέγαρο)

17 Μάι 2025, 07:08
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Περιμένοντας τον Βλαδίμηρο…

…ή, αλλιώς, ο νικητής βάζει τους όρους

16 Μάι 2025, 21:38
Κόντρες

Η φασιστο-Τζιόρτζια έκανε στον Κούλη μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί

16 Μάι 2025, 19:53
Διεθνή

Τα λιοντάρια του Αλ-Μόνταρ (video)

16 Μάι 2025, 14:09
Διεθνή

Τους τα έχωσε χοντρά μέσα στη Γερουσία: είστε δολοφόνοι παιδιών στη Γάζα

Ο Μπεν Κοέν, συνιδρυτής της φίρμας παγωτών "Ben & Jerry's"

16 Μάι 2025, 12:33
Διεθνή

Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ζητούν να απαγορευτεί το σφυροδρέπανο

Το σφυροδρέπανο. Το σύμβολο πάνω στη Σημαία της Νίκης που καρφώθηκε στον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ και σήμανε τη νίκη

16 Μάι 2025, 11:09
Πολιτική

Περηφάνια και ντροπή στο Ρέθυμνο

Η παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε στο Δημαρχείο, κόντρα στη θέληση των προσκυνημένων

16 Μάι 2025, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2025, 00:01
Οικονομία

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

15 Μάι 2025, 21:11
Κόντρες

Γαλάζιος εμφύλιος για τη σταυρονοθεία

15 Μάι 2025, 14:56
Η παπάρα

Εδώ χρειάζεται βρεγμένη σανίδα…

15 Μάι 2025, 13:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων θερίζει και το υπουργείο κάνει παιχνίδια προπαγάνδας και παραπληροφόρησης

15 Μάι 2025, 13:07
Διεθνή

«Οι Πύλες της Κόλασης», Κύκλος 1, Επεισόδιο 3

Al-Qasam Productions

15 Μάι 2025, 09:55
Διεθνή

Τα γυρίζει ο προδότης, προσπαθώντας να βγει από την απομόνωση

15 Μάι 2025, 09:09
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18Μάη

Ημέρα ενημέρωσης για το εμβόλιο κατά του AIDS.

Ημέρα μουσείων.

Αϊτή: Ημέρα σημαίας.

1781: Εκτελούνται στην πλατεία του Κούσκο ο Τουπάκ Αμάρου, η Μικαέλα Μπαστίδας και άλλοι ηγέτες της περουβιανής εξέγερσης.

1954: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1961: Πραξικόπημα από αντικομμουνιστές ανατρέπει το καθεστώς του στρατηγού Τσανγκ στη Νότια Κορέα.

1962: Βουλευτές αλληλοβρίζονται και αλληλολακτίζονται στη βουλή κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

1969: Βόμβα στο «ΡΧ» της Συγγρού (ΚΕΑ).

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της IBM στην οδό Φιλελλήνων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Σε λίγα λεπτά, βρίσκεις θέση εργασίας μέσω του JobMatch

Τη διευκόλυνση ενδιαφερομένων και εργοδοτών για εύρεση εργασίας σε τουρισμό και εστίαση, μέσω της εφαρμογής Job Match, επεσήμανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, την Πέμπτη 15 Μαΐου.

Η υπουργός ανέφερε ότι καθώς η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας στο 9%, υπάρχουν επιχειρήσεις, ειδικά σε τουρισμό και εστίαση οι οποίες αναζητούν προσωπικό για κάλυψη θέσεων εργασίας και δεν βρίσκουν, σημειώνοντας ότι «έχουμε θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα Job Match, μαζί με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Μπαίνεις μέσα και δηλώνεις τις προτιμήσεις σου, βάζεις φίλτρα. Ταυτόχρονα φίλτρα-θέσεις εργασίας έχουν ανεβάσει και οι εργοδότες. Με το που βάζω εγώ ως υποψήφια εργαζόμενη τα φίλτρα μου, αυτόματα το σύστημα κάνει τη σύζευξη μεταξύ των δικών μου προτιμήσεων, μαζί με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει ο εργοδότης και μου βγάζει μία λίστα με τις επιχειρήσεις που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Όταν δω κάτι που με ενδιαφέρει μπορώ να πατήσω και αμέσως βίντεο κλήση και να κάνω συνέντευξη επιτόπου. Αυτή η διαδικασία σκεφτείτε το εξής, γιατί το έχουμε μετρήσει, μπορεί σε δυόμισι λεπτά να έχεις δουλειά. Αυτή είναι η ουσία της διευκόλυνσης. Ήδη έχουμε στο Job Match 22.000 υποψηφίους από πέρυσι και έχουν γίνει πάνω από 46.000 συνολικά συζεύξεις.».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας, 15.5.2025

(Το συμπέρασμα είναι απλό: άνεργοι είναι μόνο οι τεμπέληδες. Οποιος/α θέλει να βρει δουλειά μπορεί να τη βρει μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας με το κινητό του. Κάθεται να πιει έναν καφέ και προτού προλάβει να τον τελειώσει έχει βρει δουλειά! Γι’ αυτός τις περιπτώσεις χοντρής κοροϊδίας υπάρχει μια λαϊκή παροιμία: Ε, ρε, βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo