Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους
  • …και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη
  • Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών
  • Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη
  • Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ
  • Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Αυτοί μας φτύνουν, εμείς τι κάνουμε;
Στο Ψαχνό

Αυτοί μας φτύνουν, εμείς τι κάνουμε;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Φεβ 2022, 00:03

Σταχυολογούμε από το τελευταίο σόου «ενημέρωσης» του υπουργείου Υγείας (3 Φλεβάρη), με πρωταγωνιστές την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα και τους κυβερνητικούς επιστήμονες Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη.

«Η πανδημία ακόμη δεν είναι ελεγχόμενη, οι δείκτες να είναι ψηλά» (Γκάγκα). 

«Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας εμφανίζει μία σταθεροποίηση με καθημερινά μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων και μεγάλη διασπορά της λοίμωξης σε όλη την επικράτεια» (Παπαευαγγέλου). Αλλά και: «Την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε μικρή αύξηση της τάξης του 10%» (Μαγιορκίνης).

Τελικά τι έχουμε, ανεξέλεγκτη πανδημία ή πανδημία με σταθεροποίηση κρουσμάτων, τα οποία όμως έχουν αυξηθεί κατά 10%; Διαλέγετε και παίρνετε.

Πάμε παρακάτω: «Η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να απασχολεί κυρίως λόγω υψηλής κάλυψης των κλινών Covid σε απλές κλίνες και ιδιαίτερα στη ΜΕΘ» (Παπαευαγγέλου). Αλλά και: «Στα νοσοκομεία μας καθώς τα περιστατικά με νόσο από μετάλλαξη Δέλτα σταδιακά αντικαθίστανται από ασθενείς με παραλλαγή Ομικρον, παρατηρούμε μια ήπια αποκλιμάκωση» (η ίδια).  Κι αντίθετα: «Η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει υψηλή» (Μαγιορκίνης). Τελικά τι έχουμε, διατήρηση της υψηλής πίεσης του ΕΣΥ ή αποκλιμάκωση; Κι αφού με αποκλιμάκωση (ήπια έστω) έχουμε πίεση στο ΕΣΥ, ιδιαίτερα στις ΜΕΘ, πριν από την υποτιθέμενη αποκλιμάκωση τι είχαμε, κατάρρευση του ΕΣΥ;

Δεν πρέπει όμως να ανησυχούμε ιδιαίτερα, διότι «διαφαίνεται ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αποσυμφορηθεί και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας θα βελτιωθούν». Τι ακριβώς διαφαίνεται; «Σε αυτή τη φάση, υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα όσον αφορά τη διάρκεια του πλατό στην Ελλάδα, αλλά και κυρίως πότε θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση της διασποράς του ιού σε παγκόσμια κλίμακα. Το πιο πιθανό σενάριο δείχνει, ωστόσο, ότι θα ακολουθήσει μία αποκλιμάκωση στο σύστημα υγείας εντός των επόμενων εβδομάδων» (Μαγιορκίνης). Διαφαίνεται αποσυμφόρηση, αλλά είναι αρκετά αβέβαιο αν θα υπάρξει αποσυμφόρηση, αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση! Εδώ δε σηκώνει ψηλά τα χέρια η επιστήμη, αλλά και η κοινή λογική.

Πάμε παρακάτω. «Είπατε για τα παιδιά, αν μας προβληματίζει. Δεν είχαμε κάποια άλλη προσδοκία. Ξέραμε ότι θα υπάρξει διασπορά στα παιδιά. Η Ομικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Αυτή τη στιγμή, όμως, έχουμε ένα σύστημα με το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαφύγει η διάγνωση σε παιδί με τόσα τεστ που γίνονται οπότε είναι κάτι αναμενόμενο» (Μαγιορκίνης). Ας μη συζητήσουμε για το τι γίνεται με τα περιβόητα σελφ-τεστ και πώς δηλώνονται στην πλατφόρμα, αλλά να μείνουμε στο απλό: Μέχρι να διαγνωστεί θετικό ένα παιδί, διασπείρει ή όχι στο οικογενειακό του περιβάλλον; Διασπείρει φυσικά. Τότε πώς πρέπει να ονομαστούν αυτοί που δηλώνουν με θράσος ότι ήξεραν πως θα υπάρξει διασπορά στα παιδιά, αλλά άνοιξαν τα σχολεία με τα ίδια πρωτόκολλα του αίσχους;

Πάμε παρακάτω. «Η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει υψηλή με σχετική σταθεροποίηση στις εισαγωγές και σημεία αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες» (Μαγιορκίνης). «Επίσης, ο αριθμός των θανάτων έδειξε μικρή επιδείνωση της τάξης του 10%» (ο ίδιος). Οι θάνατοι αυξάνονται, αλλά ο Μαγιορκίνης βλέπει… σημεία αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες!

Παρακάτω. «Η συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας που εισάγονται στη ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους λόγω του κοροναϊού είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι». «Δεν μπορούμε να έχουμε τον ίδιο βαθμό αισιοδοξίας που βλέπουμε σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε άλλες χώρες, που ήδη επέλεξαν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, έχοντας θωρακίσει τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με ψηλή εμβολιαστική κάλυψη» (Παπαευαγγέλου). Γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε υψηλή εμβολιαστική κάλυψη στις μεγάλες ηλικίες; Λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που οδήγησε και τον εμβολιασμό σε ναυάγιο. Ποιος όμως θα το παραδεχτεί αυτό; Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ή οι επιστήμονες-θεραπαινίδες της κυβέρνησης;

Αφού, λοιπόν, φορτώσουν το ναυάγιο του εμβολιασμού στις «ατομικές συμπεριφορές», δεν τους είναι καθόλου δύσκολο να γίνουν απόλυτα κυνικοί: «Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή η πανδημία έχει περάσει από το να κοιτάμε τόσο πολύ τη διασπορά στο να κοιτάμε περισσότερο τους θανάτους. (…) Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί που θα κόψει αυτούς τους σκληρούς δείκτες, άλλο από τον εμβολιασμό αυτών των ατόμων» (Μαγιορκίνης). Ναι, αλλά σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, ένα 22% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτοί τι φταίνε; Η λογική του Μαγιορκίνη τους θεωρεί απλά… παράπλευρες απώλειες. Το λέει ευθέως, ότι δεν τους ενδιαφέρει η διασπορά αλλά οι θάνατοι. Ναι, αλλά οι θάνατοι έρχονται με τη μεγάλη διασπορά.

Ο Μαγιορκίνης έχει και σ’ αυτό εξίσου κυνική απάντηση: «Θα δούμε μείωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες εβδομάδες, το λογικό είναι αυτό, αλλά όπως είπαμε η διασπορά πλέον είναι τόσο μεγάλη και είναι δύσκολο να μαζευτεί. Οι δείκτες θνητότητας σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ θα αργήσουν να πέσουν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουμε, λοιπόν, πρόβλεψη για το πότε θα πέσουν και αυτοί οι δείκτες. Γιατί μιλάμε, εξακολουθούμε να μιλάμε και πάντα μιλάμε για άτομα που είναι υπερήλικες οι οποίοι μένουν ανεμβολίαστοι. Αν δεν εμβολιαστούν πώς θα σταματήσει;».

Επαναλαμβάνουμε: κι αυτοί που εμβολιάστηκαν και νοσούν και πεθαίνουν; Και οι ανεμβολίαστοι; Κακό του κεφαλιού τους που νοσούν και πεθαίνουν; Από την άλλη, πόσο απατεώνας είναι κάποιος που ισχυρίζεται ότι η διασπορά μαζεύεται μόνο με τον εμβολιασμό; Σε συνθήκες πολύ υψηλής και ανεξέλεγκτης διασποράς μόνο ένα καθολικό λοκντάουν μπορεί να μαζέψει τα πράγματα. Να ρίξει χαμηλά τη διασπορά, ώστε να μην κινδυνεύουν ούτε οι εμβολιασμένοι ούτε οι ανεμβολίαστοι. Και να μπορέσει να γίνει πλήρης αναδιοργάνωση του αποτυχημένου εμβολιαστικού προγράμματος. Στις σημερινές συνθήκες της χώρας μας, καθολικό λοκντάουν για να μαζευτεί η διασπορά και καθολικός εμβολιασμός, ιδιαίτερα των μεγάλων ηλικιών, είναι δίδυμο αξεχώριστο.

Πάμε παρακάτω. «Σήμερα το 88% των νέων εισαγωγών, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, αφορά σε ασθενείς που νοσούν με την παραλλαγή Ομικρον. (…) Συνολικά, σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά την εμφάνιση και τελικά την επικράτηση της Ομικρον, βλέπουμε μια σταθεροποίηση των νέων κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα με μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια» (Παπαευαγγέλου). Πώς το γνωρίζετε, μαντάμ; Εγιναν γονιδιωματικές αναλύσεις σε όλους τους εισαχθέντες στα νοσοκομεία; Εγιναν μόνο σε δείγμα; Τι μεγέθους είναι αυτό το δείγμα και τι μαθηματικό μοντέλο χρησιμοποιήθηκε για την αναγωγή στο σύνολο; Γιατί ο ΕΟΔΥ δεν ανοίγει τα δεδομένα (ανωνυμοποιημένα φυσικά) στην επιστημονική κοινότητα, στον Τύπο, στους πολίτες, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε τους ισχυρισμούς σας; Τι είστε, ανώτατο ιερατείο παγανιστικής θρησκείας, που ο λόγος του δεν πρέπει να αμφισβητείται;

Και το τελευταίο. «Ο καθηγητής (Hanage από τη Βοστώνη) αναφέρει ότι είναι πιθανόν εσφαλμένο να πιστεύουμε ότι η λοίμωξη Ομικρον προκαλεί ήπια νόσο και ότι αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί βλέπουμε να νοσούν πολλοί με προηγούμενη ανοσία. (…) Χαρακτηριστικά λέει: “οι ιοί μεταλλάσσονται κυρίως με στόχο να γίνουν πιο μεταδοτικοί και λιγότερο για να γίνουν λιγότερο παθογόνοι”».

Ποιοι μιλούσαν για «ήπια νόσο»; Αυτοί που σήμερα μας μιλούν για τον καθηγητή από τη Βοστώνη. Πώς μεταφράστηκαν από την κυβερνητική προπαγάνδα τα περί «ήπιας νόσου»; Βάζοντας τα παπαγαλάκια να σπέρνουν ύπουλα τη γραμμή «να κολλήσουμε όλοι, να τελειώνουμε». Διακηρύσσοντας διά στόματος ακροδεξιού τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανού-υπουργού ότι σε ένα-ενάμιση μήνα θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία και διά στόματος Μητσοτάκη ότι η παραλλαγή Ομικρον είναι σαν καλοκαιρινό μπουρίνι, ξαφνικά ήρθε και σύντομα θα φύγει.

H προπαγάνδα (γιατί περί προπαγάνδας πρόκειται) των ενσωματωμένων στην κυβερνητική πολιτική επιστημόνων έχει αποκτήσει πλέον χαρακτηριστικά πλήρους εξαχρείωσης. Χτυπούν μια στο καρφί και μια στο πέταλο, έχοντας τη βεβαιότητα ότι απευθύνονται σε Χαχόλους (γνωρίζουν κιόλας ότι από τους συντάκτες δε θα έχουν δύσκολες ερωτήσεις). Ακολουθούν την πλήρη αποθράσυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς. Θα εξακολουθήσουμε να παρατηρούμε με θλίψη την κατάσταση και να προσπαθούμε όσο γίνεται να προστατευτούμε (λες και έπιασε μπόρα και δεν έχουμε ομπρέλα) ή θα αποφασίσουμε ότι δεν πάει άλλο και θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕίναι και απρόσεκτοι, τρομάρα τους
Επόμενο άρθρο Αποφυλάκιση ζητά και ο διαβόητος «Τασάρας», πυρηνάρχης του νεοναζιστικού τάγματος εφόδου Περάματος

Σχετικά Αρθρα

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

Στο Ψαχνό 13 Ιαν 2026, 19:32

Κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας και κρατικής καταστολής

Στο Ψαχνό 7 Ιαν 2026, 22:29

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τουμπάρει τους αγρότες με ψεύτικες υποσχέσεις

Προσπάθεια να οργανωθεί «κοινωνικός αυτοματισμός» με γκεμπελίστικα non paper

Στο Ψαχνό 20 Δεκ 2025, 08:25

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

1957: Φυλετικά επεισόδια στο Λιτλ Ροκ (ΗΠΑ).

1971: Βόμβα σε παράθυρο της στρατιωτικής λέσχης (Ρηγίλλης).

1973: Διαδήλωση κατοίκων στους Αντιφιλίππους Καβάλας ενάντια στις απαλλοτριώσεις των χωραφιών τους για να γίνουν ορυχεία.

1974: Παραπέμπονται σε πειθαρχικά συμβούλια όλοι οι πανεπιστημιακοί που συνεργάστηκαν με τη χούντα.

2004: Μετά τον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Αλβανίας ξεσπά πογκρόμ εναντίον αλβανών μεταναστών σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν αλβανοί μετανάστες. Νεκρός o 20χρονος αλβανός μετανάστης Γκραμός Παλούσι από μαχαιριά του Παναγιώτη Κλαδή και άλλοι δύο στο νοσοκομείο (Ζάκυνθος).

2004: Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται για απελευθέρωση ομήρων που κρατούσαν οι Τσετσένοι σε σχολείο του Μπεσλάν (Οσετία), 344 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo