Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη
  • Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ
  • Σαν σήμερα 10 Ιούλη
  • Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους
  • AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων
  • Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αποφυλάκιση ζητά και ο διαβόητος «Τασάρας», πυρηνάρχης του νεοναζιστικού τάγματος εφόδου Περάματος
Πολιτική

Αποφυλάκιση ζητά και ο διαβόητος «Τασάρας», πυρηνάρχης του νεοναζιστικού τάγματος εφόδου Περάματος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Φεβ 2022, 16:28

Τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη (μεθαύριο) εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αίτηση αποφυλάκισης του νεοναζιστή εγκληματία Α. Πανταζή, του περιβόητου «Τασάρα», όπως τον αποκαλούσε ο Λαγός, πυρηνάρχη και επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Περάματος. Αυτή τη φορά η αίτηση του Πανταζή αναγράφηκε κανονικά στο Πινάκιο που τοιχοκολλήθηκε έξω από τα γραφεία της γραμματείας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Εκτιμούμε ότι το φαινόμενο με τον νεοναζιστή Κομνηνό, που στο Πινάκιο δεν υπήρχε το όνομά του και ο φάκελός του εισήχθη στις 11 πμ την ημέρα της δικασίμου (2 Φλεβάρη), δεν θα επαναληφθεί.

Ο Πανταζής έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για τη δολοφονική επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες. Αυτή είναι η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης που υποβάλλει. Η πρώτη εκδικάστηκε την 1η Νοέμβρη του 2021 και απορρίφθηκε με πλειοψηφία 4-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης ήταν να εκδικαστεί στις 6 Οκτώβρη του 2021, αλλά αναβλήθηκε με αίτημα του συνηγόρου του, ο οποίος επεδίωξε την αναβολή γιατί δεν τον βόλευε το πολιτικό κλίμα. Σχολιάζαμε τότε πως σύμφωνα με τον ισχυρισμό του υφίστατο υπέρμετρη βλάβη από την παραμονή στη φυλακή, όμως επεδίωξε την αναβολή παρατείνοντας την παραμονή του στη φυλακή, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός περί υπέρμετρης βλάβης είναι καθαρά προσχηματικός. 

Στη συνεδρίαση του Πενταμελούς Αναστολών την 1η Νοέμβρη, η εισαγγελέας της έδρας Νίκη-Αναστασία Μουζάκη υπήρξε καταπέλτης στην πρότασή της. Καταρχάς, υποστήριξε πως δεν προέκυψε ανεπανόρθωτη βλάβη από τη φυλάκιση του Πανταζή. Δεύτερο, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων, διότι δεν λειτουργεί πλέον η Χρυσή Αυγή. Η οργάνωση αυτή συνεχίζει υπόγεια τη δράση της, αυτά διαβάζω εγώ, είπε η εισαγγελέας. Επομένως, από τη θέση που είχε στην εγκληματική οργάνωση ο Πανταζής και από τη μακρόχρονη δράση του, προκύπτει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων απ’ αυτόν, γι’ αυτό και πρέπει να απορριφθεί η αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής. 

Οπως είναι γνωστό, ο «Τασάρας» ήταν από τα σημαντικά στελέχη της ΧΑ και πρωτοστάτησε στις δολοφονικές επιθέσεις του εγκληματικού μορφώματος εναντίον των στελεχών και μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Δυστυχώς, το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την απόφαση 2644/2020 αγνόησε τα συντριπτικά στοιχεία τόσο της δικογραφίας όσο και της ακροαματικής διαδικασίας και μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ετσι, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα και λόγω της παρέλευσης οκταετίας τα εγκλήματα κατά των μελών του ΠΑΜΕ παραγράφονται και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής τους δεν θα μπορέσουν να παραστούν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που θα εκδικάσει την υπόθεση των νεοναζιστών εγκληματιών σε δεύτερο βαθμό.

Ενόψει αυτής της δεύτερης αίτησης του νεοναζιστή Πανταζή, είναι χρήσιμο να θυμίσουμε στους δικαστές που θα την εκδικάσουν τη δράση που αποδεδειγμένα ανέπτυξε ο συγκεκριμένος νεοναζιστής στις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Παραθέτουμε άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει για την εγκληματική επίθεση εναντίον των αιγύπτιων ψαράδων, απ’ αφορμή την αγόρευση των υπερασπιστών τους. 

Στο κενό οι προσπάθειες των υπερασπιστών των νεοναζιστών για τη δολοφονική επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες

Στις 24 Ιούνη, ξεκίνησαν πάλι οι συνεδριάσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης Ι. Γλύκα και Δ. Γκαβέλα. Ο πρώτος αγόρευσε για τους κατηγορούμενους Αγριογιάννη και Παπαδόπουλο και ο δεύτερος για τους Πανταζή και Ευγενικό, που κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας (μιλώντας με νομικούς όρους) των αιγύπτιων ψαράδων. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται πέντε χρυσαυγίτες και μια ανήλικη χρυσαυγίτισσα (η υπόθεσή της διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ανηλίκων). Η συνήγορος του πέμπτου κατηγορούμενου είχε αγορεύσει πριν κλείσει το δικαστήριο λόγω κοροναϊού.

Ο πρώτος συνήγορος χειρίστηκε την υπόθεση και στο προανακριτικό στάδιο. Τους κατηγορούμενους, το βράδυ της σύλληψής τους, είχε επισκεφθεί δικηγόρος της Χρυσής Αυγής και τους είχε πάει έτοιμο κείμενο για την υποβολή μήνυσης κατά των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης! Κατά τα άλλα, η ΧΑ και ο φίρερ της δεν είχαν καμία σχέση με αυτή την επίθεση. Ο δεύτερος συνήγορος χειρίστηκε την υπόθεση στην ακροαματική διαδικασία. Και οι δύο δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν ότι οι εντολείς τους και το νεοναζιστικό μόρφωμα δεν είχαν καμία ανάμιξη σ΄ αυτή την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση. Οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό, γιατί τα στοιχεία που τους ενοχοποιούν καταδείχτηκαν στην ακροαματική διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι υπερασπιστές απέφυγαν να επιχειρήσουν την παραμικρή αντίκρουσή τους. 

Θα θυμίσουμε στον Ι. Γλύκα τι είπε στους πελάτες του όταν τους επισκέφτηκε στη ΓΑΔΑ, μετά τη σύλληψή τους για τη δολοφονική επίθεση. Το αποκάλυψε ο πελάτης του Παπαδόπουλος στην ανακρίτρια Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα, όταν απολογήθηκε στις 13 Μάρτη του 2014: «Θυμάμαι όταν μας είχαν βάλει στα κρατητήρια (σ.σ. της ΓΑΔΑ) ήρθε ο κ. Γλύκας, ο δικηγόρος, ο οποίος είναι Περαματιώτης και μας εξήγησε ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά» (η έμφαση δική μας).

Θυμίζουμε τα βασικότερα σημεία του ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στις 15 Σεπτέμβρη του 2019, με τίτλο: «Αμετανόητοι όλοι οι χρυσαυγίτες που έκαναν τη δολοφονική επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες».

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πέντε νεοναζιστών που κατηγορούνται για την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση ενάντια στους αιγύπτιους ψαράδες, η οποία –για λόγους πέραν της θέλησης των νεοναζιστών της ΧΑ- δεν άφησε πίσω της έναν ακόμα νεκρό, πριν από την άγρια δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Μέχρι την στιγμή που απολογήθηκαν αυτοί οι πέντε χρυσαυγίτες γνωρίζαμε ότι ο φίρερ της ΧΑ είχε ρίξει «στα σκυλιά» στην αρχή τους 51 κατηγορούμενους που δεν ήταν βουλευτές και στη συνέχεια αρκετούς από τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές, προκειμένου να σώσει το σαρκίο του. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε αυτό, ιστορικά το είχε επαναλάβει και άλλες φορές.

Τους 51 κατηγορούμενους για διάφορες εγκληματικές -φασιστικές και ρατσιστικές- πράξεις τους είχε ρίξει «στα σκυλιά» ισχυριζόμενος ότι αυτοί δεν είναι μέλη της οργάνωσής του και ότι ενήργησαν προσωπικά, με προφανή στόχο να εμφανιστεί ο ίδιος ως αθώος. Σ’ αυτούς προστέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι τέσσερις χρυσαυγίτες που κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των αιγύπτιων ψαράδων (Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας και Παπαδόπουλος), οι οποίοι επέλεξαν να αλλάξουν χοντροκομμένα τις καταθέσεις τους στην ανακρίτρια Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα, προκειμένου να αθωώσουν τον συγκρατούμενό τους Πανταζή, από τα βασικά στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος στον Πειραιά, και παραπέρα τον φίρερ Μιχαλολιάκο, τον περιφερειάρχη Λαγό και τα υπόλοιπα στελέχη της ΧΑ.

Στις καταθέσεις τους στην ανακρίτρια Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα είχαν θάψει στην κυριολεξία τον Πανταζή. Με το υλικό δε που συνεισφέρθηκε στην ακροαματική διαδικασία, η καταδίκη τόσο αυτών των πέντε όσο και των υπόλοιπων 64 είναι δεδομένη. Για να δικαιολογήσουν τη φανερή και σκόπιμη αλλαγή της κατάθεσής τους, οι τρεις απ’ αυτούς ισχυρίστηκαν ότι τους πίεσε φορτικά η ίδια η ανακρίτρια προκειμένου να πουν αυτά που είπαν!

Ρώτησε η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου τον κατηγορούμενο Αγριογιάννη: «Είπατε δε φορούσαν μπλούζες. Γιατί στην κατάθεσή σας είχατε πει ότι οι Πανταζής και Ευγενικός φορούσαν;». Κι αυτός απάντησε: «Εμένα η ανακρίτρια μου είχε πει ότι ο ένας είναι ο Πανταζής, αν δεν αναγνωρίσεις άλλον έναν δε φεύγεις από εδώ»!

Η πρόεδρος Μ. Λεπενιώτη υπενθύμισε στον κατηγορούμενο Παπαδόπουλο ότι είχε ερωτηθεί ανακριτικά για τις μπλούζες. Κι αυτός απάντησε: «Ναι, στη δεύτερη απολογία μου στην κ. Κλάπα είχα πει ότι ο Πανταζής φόραγε μπλούζα της ΧΑ. Αυτό έγινε επειδή μου ασκούσαν πίεση οι ανακρίτριες. Τους έλεγα ότι δεν ήξερα. Επέμεναν ότι δε γίνεται να μην ξέρω. Να ξέρει ο συνοδηγός μου και όχι εγώ; Αναγκάστηκα να πω και εγώ για να με αφήσουν… Είχα πάει χωρίς δικηγόρο στην κ. Κλάπα. Τα είπα μόνος μου αυτά, είχα πάει με τη μητέρα μου».

Ενώ ο κατηγορούμενος Πανταζής, απαντώντας στην πρόεδρο είπε ανάμεσα στ’ άλλα: «Δε θέλω να προσβάλλω κανέναν, γιατί είστε και συνάδελφοι και αυτό που θα σας πω καλά θα κάνετε να μη με πιστέψετε, αλλά εγώ στην κυρία Κλάπα ένιωσα μεγάλη πίεση που δεν έχω νιώσει εδώ σήμερα». «Γιατί να νιώσατε πίεση, μεγάλος άνθρωπος ήσασταν», τον ρώτησε η πρόεδρος. Πανταζής: «Εγώ στην κα Κλάπα έχω κάνει και μήνυση. Η κα Κλάπα μου λέει, τι κάνεις εδώ με δύο παιδιά; Και λέω, επιτέλους ένας άνθρωπος να με καταλάβει. Αλλά μου λέει ότι για να φύγω πρέπει να υπογράψω ότι έδινε εντολές ο Λαγός. Αρνήθηκα».

Οψιμοι ψεύτικοι ισχυρισμοί

Ο ισχυρισμός των χρυσαυγιτών ότι πιέστηκαν από την ανακρίτρια Κλάπα είναι ψευδής. Ο κατηγορούμενος (για οποιοδήποτε αδίκημα) έχει ένα σημαντικό δικαίωμα με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Μπορεί να μην απαντήσει σε ερωτήσεις, να μην υπογράψει τις καταθέσεις του στην προανάκριση και την τακτική ανάκριση και να απολογηθεί με έγγραφο υπόμνημα. Προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 273 του ΚΠΔ που ίσχυε όταν οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι είχαν δώσει τις καταθέσεις τους στην ανακρίτρια Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα:

«2. Αφού εξακριβωθεί η ταυτότητα του κατηγορουμένου και του εξηγηθούν τα δικαιώματά του, σύμφωνα με το άρθρο 103, εκείνος που ενεργεί την εξέτασή του εκθέτει με πληρότητα και σαφήνεια την πράξη για την οποία κατηγορείται και τον προσκαλεί να απολογηθεί και να υποδείξει τα μέσα υπεράσπισής του. Ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να απαντήσει. Επίσης έχει το δικαίωμα να παραδώσει την απολογία του γραπτή.

Σε αυτήν την περίπτωση όποιος ενεργεί την ανάκριση απευθύνει στον κατηγορούμενο τις απαραίτητες ερωτήσεις για να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο της έγγραφης απολογίας του. Οι ερωτήσεις πρέπει να αναγράφονται ρητά στην έκθεση».

Τα ίδια προβλέπει και ο νέος ΚΠΔ (παράγραφος 2 του άρθρου 273). Αυτά τα ξέρουν και οι μη νομικοί. Και βέβαια, οι χρυσαυγίτες, όταν κλήθηκαν να καταθέσουν στην ανακρίτρια είχαν συμβουλευτεί δικηγόρους. Κατέθεσαν και αυτοί απολογητικά υπομνήματα, όπως και οι 69 κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες (μη εξαιρουμένου του φίρερ Μιχαλολιάκου που στον ανακριτή απαρνήθηκε τα πάντα και έριξε στην πυρά όλους τους «συναγωνιστές του» προκειμένου να σώσει το σαρκίο του).

Μπορούσαν, αν ήθελαν, να μείνουν στο υπόμνημα, να αρνηθούν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση και να μην υπογράψουν. Αν, όπως εκ των υστέρων ισχυρίζονται οι πέντε χρυσαυγίτες, πιέζονταν από την ανακρίτρια για να συμφωνήσουν σε πράγματα με τα οποία δε συμφωνούσαν ή δεν ήταν αληθή, είχαν ένα λόγο παραπάνω να μην υπογράψουν την κατάθεσή τους, χωρίς να έχουν την παραμικρή νομική επίπτωση (δεν ισχύει η «απείθεια», που προσάπτεται στον κατηγορούμενο που αρνείται να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα).

Οι Αγριογιάννης, Ευγενικός και Μαρίας πήγαν στην ανακρίτρια με δικηγόρους, οι οποίοι υπέγραψαν τις καταθέσεις των πελατών τους. Αν είχε συμβεί το παραμικρό απ’ αυτά που όψιμα ισχυρίζονται οι πελάτες τους, οι δικηγόροι όφειλαν να τους ενημερώσουν και να τους καλέσουν να μην υπογράψουν τις καταθέσεις τους και να αποχωρήσουν.

Ο Παπαδόπουλος παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια χωρίς δικηγόρο (ενώ είχε δικηγόρο τον Γλύκα) και δήλωσε ότι δε θέλει να έχει δικηγόρο και ότι θα απολογηθεί μόνος του. Αυτός γνώριζε τα δικαιώματά του και επέλεξε αυτή την τακτική, προφανώς γιατί ήθελε να διαχωριστεί από τους άλλους χρυσαυγίτες. Είχε πάρει την απόφασή του να καταθέσει και να υπογράψει την κατάθεσή του. Δεν τον είχε απασχολήσει καθόλου το ζήτημα να μην καταθέσει, να μην υπογράψει την κατάθεσή και να περιοριστεί στην κατάθεση μόνο του υπομνήματος. Ηθελε στις αρχές του 2014 να διαχωρίσει τη θέση του από το μόρφωμα της ΧΑ, μήπως μπορέσει και πέσει στα μαλακά.

Για το τομάρι τους

Οι κομμουνιστές όσες φορές βρισκόμαστε στη θέση του κατηγορούμενου, αρνούμαστε να δώσουμε κατάθεση στην αστυνομική προανάκριση, ενώ στην τακτική ανάκριση περιοριζόμαστε στην κατάθεση υπομνήματος. Και βέβαια, σε όλα τα στάδια της δίωξης (προανάκριση, τακτική ανάκριση και ακροαματική διαδικασία) χρησιμοποιούμε τη διαδικασία για να καταγγείλουμε το καπιταλιστικό σύστημα και τους διώκτες μας.

Οι χρυσαυγίτες Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας και Παπαδόπουλος ξέρασαν πολλά προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους.

♦ Παραθέτουμε αποσπάσματα από την κατάθεση του Αγριογιάννη στην ανακρίτρια Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η μάρτυρας Ευαγγελία Πολυχρονίδου, αστυνομικός, η οποία ήταν μεταξύ των αστυνομικών που σας εντόπισαν και σας οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, κατέθεσε στην από 27-1-2013 ένορκη εξέτασή της ενώπιόν μας ότι εντόπισαν περί τις 3.30 επί της λεωφόρου Σχιστού τρεις μοτοσυκλέτες με δύο άτομα ανά μοτοσυκλέτα… ότι κάθονταν και ότι δύο από αυτούς φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής… Τι έχετε να πείτε επ’ αυτών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ..Οι δύο όντως φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Ευγενικός Μάρκος…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εκ των υστέρων, μετά την σύλληψή σας και μέχρι να απολογηθείτε στον ανακριτή ή και αργότερα, ακούσατε από τους ίδιους ή τους άλλους αν κάποιοι από τους συγκρατούμενούς σας ή και άλλοι εμπλέκονται στην επίθεση για την οποία κατηγορείστε και εσείς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οχι το μόνο που μας ζήτησε ο κ. Πανταζής ήταν να αλληλοκαλυφθούμε. Δηλαδή να μην πάμε να πούμε ότι φόραγαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής… Το μόνο που μας ζήτησε είναι να μην πούμε τίποτα για τις μπλούζες της Χρυσής Αυγής που φορούσαν οι δύο. Οσο ήμασταν μέσα στο Τμήμα, μέχρι να έρθουν οι αιγύπτιοι παθόντες, έβγαλαν τις μπλούζες και τις γύρισαν ανάποδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για ποιο λόγο σας ζήτησαν να αποκρύψετε το γεγονός ότι φόραγαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής καθώς και την σύνδεσή τους με την Χρυσή Αυγή και τι σχέση μπορεί να είχαν αυτά τα περιστατικά με την σοβαρή επίθεση σε βάρος των αιγυπτίων παθόντων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα σας πω ό,τι πιστεύω και ό,τι μου είπαν. Ηθελαν να καλύψουνε τα μπλουζάκια για να μην χαρακτηριστούν Χρυσή Αυγή και τους χρεώσουν την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ή όπως μου είπε ο Πανταζής ότι, επειδή ήταν 2-3 ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, να μην γίνει πολιτικό σκάνδαλο και το χρεωθεί η Χρυσή Αυγή, δηλαδή την επίθεση αυτή. Από ό,τι έμαθα ως Περαματιώτης, η επίθεση έγινε πράγματι από τη Χρυσή Αυγή, όπως έλεγαν και οι τηλεοράσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μάθατε ότι πράγματι ήταν Χρυσαυγίτες αυτοί που το έπραξαν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: …Αλλά συζητιόταν ότι είχε κάνει η Χρυσή Αυγή και βέβαια οι περισσότεροι έλεγαν τον Πανταζή, γιατί ήταν γνωστό ότι ασχολιόταν αφού ήταν πυρηνάρχης του Περάματος. Είχε ακουστεί παλαιότερα ότι από το μπαλονάδικο είχαν επιτεθεί στους αναρχικούς…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είπατε παραπάνω ότι όταν ήσασταν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ σας είπαν οι λοιποί συγκρατούμενοί σας να αλληλοκαλυφθείτε. Με ποιο αντίτιμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με κανένα αντίτιμο. Συνεννοηθήκαμε να καταθέσουμε όσα καταθέσαμε προανακριτικά και ανακριτικά. Τα είπα για να τους βοηθήσω. Φτιάξαμε αυτή την ιστορία και είπαμε τα ίδια στην αστυνομία, στον ανακριτή και στον εισαγγελέα. Σήμερα έχω τρομοκρατηθεί. Θέλω να πω την αλήθεια. Δεν θα καθίσω εγώ φυλακή για την Χρυσή Αυγή (οι εμφάσεις δικές μας).

Ο «πιτσιρικάς» (έτσι αποκάλεσε ο «Τασάρας» ο Πανταζής αυτόν και τους συνεργάτες του) καρφώνει και ταυτόχρονα προσπαθεί να αθωώσει τον εαυτό του, για να μην πάει φυλακή. Στην απολογία του στο δικαστήριο, όμως, τα πήρε όλα πίσω, θέλοντας να αθωώσει τον «Τασάρα» και τη νεοναζιστική συμμορία.

Αυτή η απροκάλυπτη μεταστροφή του Αγριογιάννη ήταν επόμενο να «ερεθίσει» την πρόεδρο Μ. Λεπενιώτη, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο διάλογο που ακολουθεί:

Πρόεδρος: Ναι παρουσιαστήκατε μπροστά στην ανακρίτρια και σας υπέβαλε ερωτήσεις. Θυμηθείτε τι είπατε.

Αγριογιάννης: Είπα τα ίδια πράγματα ακριβώς.

Πρόεδρος: Τώρα κοροϊδεύετε κάποιον; Αστειεύεστε;

Αγριογιάννης: Οχι, δεν αστειεύομαι.

Πρόεδρος: Εκτός αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Μνήμης;

Αγριογιάννης: Τα ίδια, όχι.

Πρόεδρος: Είμαι σίγουρη ότι θυμάστε πολύ καλά τι είπατε, ξέρετε αυτά αποτυπώνονται γραπτά, υπογράφονται από σας, τώρα τι να κάνω, να διαβάσω μια κατάθεση ολόκληρη;

Αγριογιάννης: Διαβάστε.

Πρόεδρος: …Οι δύο φορούσαν όντως μπλούζες της ΧΑ, ο Ευγενικός και ο Πανταζής…

Αγριογιάννης: Αυτά είναι δικά μου λόγια;

Προσπάθησε να πουλήσει «τρέλα» ο νεοναζιστής, όμως το μόνο που κατάφερε να πιστοποιήσει είναι ότι παραμένει αμετανόητος χρυσαυγίτης και βάλθηκε να υπερασπιστεί τη Χρυσή Αυγή και τον φίρερ της, αδιαφορώντας για την ποινική του αντιμετώπιση, που δε θα είναι άλλη από την καταδίκη του.

♦ Ο Ευγενικός απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ι. Χριστοδουλέα- Κλάπα στις 5 Μαρτίου του 2014 και την ίδια ημέρα κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, που αποτελεί ύμνο στην ΧΑ. Οτι είναι ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα που «δεν έχει και δεν θα μπορούσε άλλωστε να έχει καμία απολύτως σχέση με εγκληματικές ή έκνομες συμπεριφορές, καμία απολύτως εμπλοκή σε οργανωμένες και προσχεδιασμένες επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, πολλώ δε μάλλον σε κακουργήματα, όπως αυτό που μου καταλογίζεται από το βαρύ κατηγορητήριο». Ακολουθούν αποσπάσματα από την απολογία του στην ανακρίτρια:

EΡΩΤΗΣΗ: Στην απολογία σας στον Ανακριτή του Ε’ Τμήματος στον Πειραιά είχατε πει, ότι δεν είχατε καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή. Τι έχετε να πείτε γι΄αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ηταν μια γραμμή που μας είχε πει ο δικηγόρος μας να ακολουθήσουμε, γιατί ήταν προεκλογική περίοδος…
Να γιατί λέμε ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν μπόρεσαν ούτε στο ελάχιστο να αντικρούσουν το κατηγορητήριο, το οποίο επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο στο στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας.

«Γαμήσαμε τα κομμούνια σήμερα»!

Για την εγκληματική επίθεση των νεοαναζιστών κατά των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ παραθέτουμε τα αποκαλυπτικά μηνύματα και διαλόγους των νεοναζιστών που πανηγύριζαν για το άγριο και δολοφονικό «πέσιμο» σε αυτούς.

«3ε. Η στάση της Χ.Α. αμέσως πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την επίθεση στο ΠΑΜΕ 

Η οργανωμένη επίθεση κατά των συνδικαλιστών του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε., υπό την καθοδήγηση και τον σχεδιασμό του Γ. Λαγού και της ηγεσίας της Χ.Α. αποδεικνύεται –πέραν από τις μαρτυρικές καταθέσεις– από τα παρακάτω αναγνωσθέντα έγγραφα: 

1) Αναγν. 355 (Πατέλης) 

Τα τρία (3) μηνύματα του Ι. Λαγού προς τον Πατέλη λίγο πριν την επίθεση 

(«παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά τριαντάρα και πάνε από εκεί» (παράρτ. 4-1, inbox, εισερχόμενο μήνυμα με αριθμ. 62) 

«…Οχι. Θα καθαρίσουν αυτοί. Αρα είχαν γενική κινητοποίηση…» (παράρτ. 4-1, inbox, εισερχόμενο μήνυμα με αριθμ. 61) 

«…πήραν μια πρώτη απάντηση…» (παράρτ. 4-1, inbox, εισερχόμενο μήνυμα με αριθμ. 60) 

2) Εγγραφο με τίτλο call Lagos, προσκομίστηκε από Πολ. Αγ. του ΠΑΜΕ και αναγνώσθηκε. 

Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι ο Ι. Λαγός αμέσως μετά την επίθεση στο ΠΑΜΕ επικοινωνεί με τον Μίχο (10674 – 23:55) και με τον Παναγιώταρο (10676 – 23:55), με τον οποίο και ανταλλάσσει πλήθος μηνυμάτων το ίδιο βράδυ (10700, 10740, 10742, 10743, 10748, 10754, 10756). 

Θυμίζουμε ότι Παναγιώταρος και Μίχος μαζί με τον Ι. Λαγό αποτελούσαν το κλιμάκιο της ηγεσίας της Χ.Α. που επισκέφθηκε τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, εξαγγέλλοντας ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα». Ο Λαγός λοιπόν σπεύδει να ενημερώσει τους Μίχο-Παναγιώταρο. 

3) Αναγν. 276 (Δεβελέκος) 

Κλήση 8413 → μηνύματα Ι. Λαγού στον Σ. Δεβελέκο κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που έχουν ως εξής: 

Ι.Λ.,23:57:54, 

«…Φίλε γαμήσαμε τα κομμούνια σήμερα σε Νίκαια και Πέραμα. Βγήκαν για αφισοκολλήσεις και τους μακελέψαμε…» 

Σ.Δ. 23:58:52 

«…Τι λες ρε Γιάννη! Πού και πότε;…» 

Ι.Λ. 00:12 

«…Στη Νίκαια πιο χαλαρά πριν λίγο. Παράτησαν τις κόλλες και τρέχανε. Στο Πέραμα πιο σοβαρά. Καμιά 40ριά από δαύτους και τους τρέχουν οι δικοί μας τώρα…» 

Σ.Δ. 00:00:52 

«…Κανά κοκαλάκι μένει για μας;…» 

Ι.Λ. 00:01:58 

«…Θα στεναχωρηθεί ο Τάσος…» 

Σ.Δ. 00:03:00, 

«…Δεν στενοχωριέται η Πανταζάρα με αυτά…», Ι.Λ. 00:04:40 

«…Στο Πέραμα ήταν καμιά σαραντάρα οι κόκκινοι. 

Σ.Δ. 00:05:18 

«…Και οι δικοί μας;…» 

Ι.Λ. 00:05:40 

«…Καμιά τριαντάρα…». 

Σ.Δ. 00:06:50 

«…Α ρε Τάσο θεέ!! Είμαι με Μάκη και Χάρη και τρελάθηκαν. Αν έχουμε κάτι πες μας!!!…» 

Σ.Δ. 00:10:31 

«…Σε πειράζει που τους το είπα;…» 

Ι.Λ. 00:11:24 

«…Οχι. Ας μαθαίνονται και μερικά…» 

Σ.Δ. 00:13:56 

«…Ηταν και το κωλόπαιδο ο Τσακανίκας στην κέντα;…» 

Ι.Λ. 00:14:43 

«…Οχι στη Νίκαια δεν ήταν κάτι τρομερό. Απλά τα παράτησαν και έφυγαν…» 

3) Αναγν. 276 (Δεβελέκος) 

Κλήση 8413 → μηνύματα Ι. Λαγού στον ΣΣ.Δ. 00:15:51 

«…Στο Πέραμα έπεσαν στα νύχια του Τάσου. Κρίμα τα παιδιά…» 

Ι.Λ. 00:21:36 

«…Φίλε πολύ ξύλο. Τους έσπασαν 10 αμάξια. Τους τσάκισαν…» 

Σ.Δ. 00:24:21 

«…Είναι ωραίο το Πέραμα ρε φίλε!!! Σε λίγο θα έχεις νέα και από Κορυδαλλό…» 

Ι.Λ. 00:24:56 

«…Χαχα…»

Τα μηνύματα και οι διάλογοι είναι παρμένα από την αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλου στην δίκη κατά της ΧΑ.

Να απορριφθεί ομόφωνα το αίτημα αποφυλάκισης του Πανταζή

Τα στοιχεία που ενδεικτικά παρουσιάσαμε για το ρόλο και τη δράση του Α. Πανταζή ή «Τασάρα Πανταζάρα» είναι καταιγιστικά και δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτός (και όχι μόνο) θα συνεχίσει την εγκληματική του δράση αν αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Πέρα από τα στοιχεία, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι η ναζιστική ιδεολογία συνυπάρχει με το έγκλημα και αναπτύσσεται με αυτό.

Ο Πανταζής σε πρώτο πλάνο, στο πλευρό του Γερμενή ή «Καιάδα»

Δύο επίλεκτα τάγματα εφόδου είχε η νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ, της Νίκαιας και του Περάματος. H Nίκαια εκτέλεσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το Πέραμα εκτέλεσε τις δολοφονικές επιθέσεις στους αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. «Εκατόνταρχος» στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας ήταν ο Πατέλης, στο τάγμα εφόδου του Περάματος ο Πανταζής. Τον Πατέλη τον αποφυλάκισαν, με μια προκλητική απόφαση, στην οποία ασκήθηκε αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (έχει εκδικαστεί και αναμένεται η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου). Αν αποφυλακιστεί και ο Πανταζής…

Θεωρούμε ότι το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών οφείλει να απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης του Πανταζή και πως η απόφασή του πρέπει να είναι ομόφωνη. Σημειώνουμε ιδιαίτερα το ομόφωνο, γιατί δύο εφέτες της σύνθεσης έχουν συμβάλει με θετική ψήφο σε ομόφωνες αποφάσεις αποφυλάκισης των νεοναζιστών Τσακανίκα και Μίχου, οι οποίοι επίσης έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εγκληματική δράση της ΧΑ. 

Εκτύπωση 🖨
ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΧΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑυτοί μας φτύνουν, εμείς τι κάνουμε;
Επόμενο άρθρο Παρά ένας 24.000 νεκροί!

Σχετικά Αρθρα

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

Μπαχάμες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1973).

Αλβανία: Ημέρα στρατού.

1971: Παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση του ΑΝ 509 περί «ανατροπής του καθεστώτος με βίαια μέσα» οι Ανδρέας Παπανδρέου, Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολαΐδης.

1974: Συλλαμβάνονται πολλά μέλη του ΠΑΚ και κλιμάκιο του ΠΑΚ Μεγάλης Βρετανίας.

1985: Γάλλοι πράκτορες βυθίζουν στη Νέα Ζηλανδία το πλοίο «Rainbow Warrior» της «Greenpeace».

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επανεκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo