Από το 2010 μέχρι το 2012, σύσσωμος ο εσμός των αστικών ΜΜΕ αβαντάριζε τους νεοναζιστές της ΧΑ που παρίσταναν τους αντιμνημονιακούς. Ηταν η περίοδος του χρυσαυγίτη-προσκόπου, που συνόδευε τη γιαγιούλα στο ΑΤΜ για να μην της αρπάξουν τα λεφτά οι «λαθρομετανάστες». Η περίοδος που δικαιολογούνταν ακόμη και τα πογκρόμ στον Αγιο Παντελεήμονα, γιατί «η περιοχή είχε μετατραπεί σε κέντρο ανομίας».
Οι νεοναζιστές συμμορίτες μπήκαν πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και το 2012 μπήκαν και στη Βουλή. Το επιχείρημα που ακουγόταν ευρέως τότε ήταν πως «είναι καλύτερα να τους έχουμε στη Βουλή για να τους ελέγχουμε». Οι νεοναζιστές, βέβαια, συνέχισαν την εγκληματική πογκρομιστική τους δράση (ο εθνικοσοσιαλισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το έγκλημα – υπάρχει και αναπτύσσεται μόνο μέσω αυτού), αλλά τα αστικά κόμματα και ο κρατικός μηχανισμός καταστολής έκαναν πως δεν έβλεπαν. Ηταν η εποχή που στη ΝΔ οραματίζονταν «μια σοβαρή Χρυσή Αυγή» (Μπάμπης Παπαδημητρίου) και στον ΣΥΡΙΖΑ βολεύονταν με το γεγονός ότι οι νεοναζιστές ήταν η πιο συμπαγής ομάδα στα δεξιά της ΝΔ και έκοβε ψήφους απ’ αυτήν (γι’ αυτό και αργότερα τους χάιδευε ο Βούτσης στη Βουλή, αντί να τους αλλάξει τα φώτα, εφαρμόζοντας αυστηρά σε βάρος τους τον Κανονισμό της Βουλής).
Μετά ήρθε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα (αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν δεν μέτρησε, Πακιστανός ήταν), ήρθε και το ξυλοφόρτωμα των κομματαρχών του Σαμαρά από τους χρυσαυγίτες στον Μελιγαλά και αποφάσισαν να συνενώσουν υποθέσεις που έως τότε αντιμετώπιζαν σαν «μεμονωμένα επεισόδια». Από τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση και τη δολοφονική επιδρομή στο σπίτι των αιγύπτιων ψαράδων και το λιντσάρισμά τους την ώρα που κοιμούνταν, μέχρι την εξίσου δολοφονική επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.
Εγινε η δίκη, το Α’ Τριμελές Eφετείο Κακουργημάτων Αθηνών εξέδωσε μια ιστορική απόφαση, κρίνοντας ότι εγκληματική οργάνωση είναι η ΧΑ ως κόμμα (και όχι κάποια μέλη της), αλλά ουδείς από τον κρατικό μηχανισμό και το αστικό κομματικό σύστημα δεν ζήτησε την εφαρμογή αυτής της απόφασης. Οι νεοναζιστές της ΧΑ, διασπασμένοι πλέον, συνέχισαν ελεύθερα τη δράση τους με τρία νεοναζιστικά μορφώματα πλέον.
Για να μην επαναλαμβάνουμε τα όσα έχουμε γράψει, παραπέμπουμε στη σχετική αρθρογραφία μας από το 2020, που εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση για το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα:
Κι ενώ οι νεοναζιστές δρούσαν ανενόχλητοι, οι γκαλοπατζήδες άρχισαν ξαφνικά να «μετράνε» το μόρφωμα του Κασιδιάρη, σπρώχνοντας όλα τα φασισταριά που ψήφιζαν ΧΑ ή άλλα ακροδεξιά μορφώματα να συσπειρωθούν (δημοσκοπικά καταρχάς) γύρω απ’ αυτό το μόρφωμα. Από την αρχή ακόμη άρχισαν να παρουσιάζουν το νεοναζιστικό μόρφωμα σαν… αντισυστημικό!
«Αντισυστημικοί» οι νεοναζιστές! Η πιο βάρβαρη, η πιο επιθετική εκδοχή του αστισμού. Οι φανατικοί υπερασπιστές του καπιταλισμού, όπως έχει δείξει ολόκληρη η ιστορία αυτού του ρεύματος, που καταλαμβάνει έναν ολόκληρο αιώνα. Ενα ρεύμα που σε όλη την ιστορική του διαδρομή στηρίζεται από εξέχοντες παράγοντες της κεφαλαιοκρατίας (αρκεί να θυμηθούμε τον Κρουπς και τους εκπροσώπους των υπόλοιπων γερμανικών μονοπωλίων και τη στήριξή τους στους ναζί του Χίτλερ) και πλαισιώνεται από μεγαλοστελέχη των κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους (δεν χρειάζεται να πάμε στον πρώτο πρωθυπουργό της χούντας, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κόλια, αρκεί να θυμηθούμε τους απόστρατους καραβανάδες που έγιναν ευρωβουλευτές της ΧΑ και να φτάσουμε στον επί τιμή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο που έγινε «μπροστινός» του Κασιδιάρη).
Μετά διαπίστωσαν ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη θα μπορούσε να μπει στη Βουλή, συσπειρώνοντας και τα φασισταριά που το 2019 είχαν ψηφίσει ΝΔ. Κι έφεραν νομοθετική ρύθμιση τον Ιούνη του 2021, που την ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και Βελόπουλος. Μια ρύθμιση που όχι μόνο άφηνε πλήρη ελευθερία δράσης στους νεοναζιστές, αλλά άφηνε ανοιχτό το δρόμο και για συμμετοχή τους στις εκλογές.
Αυτό εμείς δεν το λέμε τώρα, το υποστηρίξαμε από τότε που ψήφισαν αυτή την κατάπτυστη νομοθετική ρύθμιση:
Οταν η ΝΔ συνειδητοποίησε ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη βαδίζει πλησίστιο προς την είσοδό του στη Βουλή, προώθησε νέα νομοθετική ρύθμιση, πιο σφιχτή από την προηγούμενη. Μια ρύθμιση στηριγμένη στη βρόμικη θεωρία των «δύο άκρων» (ταύτιση των νεοναζιστών με τα επαναστατικά ρεύματα), που «φώναζε» ότι αναγνωρίζει πλήρη ελευθερία δράσης των νεοναζιστών φτάνει να μην κατεβαίνουν στις εκλογές. Τους θέλουν στο δρόμο, να ασκούν την τρομοκρατική πογκρομιστική τους δράση, αλλά όχι στη Βουλή.
-
Αποκαλυπτήρια του κάλπικου αντιναζισμού
-
Eλευθερία δράσης για τους νεοναζιστές, φτάνει να μην κατεβαίνουν στις εκλογές
Αξίζει να θυμίσουμε τι έλεγε στη Βουλή, μόλις πριν από δύο μήνες, ο Διόσκουρος του Βορίδη στο φασιστοΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης:
«Τώρα σε κάτι που έχει λεχθεί από αρκετούς συνομιλητές και θέλω να το εξηγήσω. Είπατε «φέρνετε τη διάταξη στο παρά πέντε, άρα η προηγούμενη διάταξη ήταν αλυσιτελής». Νομίζετε ότι τυχαία φέραμε τη διάταξη στο παρά πέντε; Δεν ακούγαμε την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που έλεγε να το κάνουμε λίγο μετά τη δίκη; Τι πιστεύετε; Ασφαλώς και την ακούγαμε και μας απασχολούσε πάρα πολύ καιρό πότε θα καταθέταμε αυτή η διάταξη. Κρίναμε ότι είναι πολύ πιο σωστό για την επιτυχία του εγχειρήματος η διάταξη να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στις εκλογές. Και θα σας εξηγήσω ποιος είναι ο λόγος. Διότι πρέπει να μην έχει αρκετό χρόνο αντίδρασης η άλλη πλευρά για να σκεφτεί με ποιον τρόπο θα μπορούσε να οργανωθεί για να ξεπεράσει την απαγόρευση. Αρα, λοιπόν, για να μην δώσεις χρόνο να οργανωθούν έπρεπε η διάταξη να είναι κοντά στις εκλογές και όχι δύο χρόνια πριν. Γιατί δύο χρόνια πριν θα έβρισκαν κάποιον τρόπο -δεν μπορώ να σας πω ποιος θα ήταν αυτός, αλλά κάτι θα σκεφτόντουσαν- για να μπορέσουν να επιτύχουν τον πολιτικό τους στόχο. Αρα, λοιπόν, καθαρά θέμα τακτικής, για όσους θέλουμε αυτό το πράγμα πράγματι να λειτουργήσει, ήταν η διάταξη να έρθει στο τέλος. Αρα, όχι μόνο αλυσιτελής δεν είναι η στρατηγική μας, αλλά πιστεύω θα αποδειχθεί και στην πράξη, στην κάλπη, πάρα πολύ λυσιτελής».
«Είστε τακτικιστές», του φώναξε ο συριζαίος εισηγητής Χάρης Μαμουλάκης (μιλάμε για… αστέρι), νομίζοντας ότι θα τον ταπώσει. Ατάραχος και φουσκώνοντας σαν παγώνι, απάντησε αμέσως ο ακροδεξιός: «Μα, εδώ είναι πολιτική, είναι μάχη. Προφανώς έχει τακτική μέσα. Πρέπει δε να σας πω ότι εδώ υπάρχει ένας στόχος, να μην επιτύχει το πολιτικό εγχείρημα Κασιδιάρη. Αυτός είναι ο στόχος. Αλλιώς να μην το συζητάμε. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλη αυτή η φασαρία».
Τι είπε ο ακροδεξιός υπουργός του Μητσοτάκη; Τι αντιναζισμός και κουροφέξαλα; Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μη συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη (το γιατί δεν το εξήγησε, φυσικά. Τι να πει, ότι θα έκοβε ψήφους από τη ΝΔ;). Γι’ αυτό «του τη φέρνουμε», για να μην προλάβει να αντιδράσει μέχρι τις εκλογές! Μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχει βρει λύση ο Κασιδιάρης για να παρακάμψει την απαγόρευση, αλλά ποιος νοιάζεται τώρα για τις επόμενες εκλογές; Και βέβαια, ποιος νοιάζεται για το αν τα νεοναζιστικά μορφώματα θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν την εγκληματική δράση τους; Τόσα χρόνια την ανέπτυσσαν, γιατί να απαγορευτεί τώρα;
Τελικά, όμως, «η άλλη πλευρά» δε δυσκολεύτηκε καθόλου να αντιδράσει. Μέσα από τη μπάμπουσκα του νεοναζισμού αναδύθηκε ο τέως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλος και έγινε «αρχηγός» του μορφώματος του Κασιδιάρη. Τότε «ανακάλυψαν» ότι η σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου (όχι όλοι οι δικαστές του τμήματος), που μόλις τον Φλεβάρη είχαν καταστήσει αρμόδια να κρίνει αν ένα κόμμα μπορεί να κατέβει στις εκλογές, δεν εξασφαλίζει τα εχέγγυα της απόρριψης του νεοναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη με πρόεδρο τον εξέχοντα συνάδελφό των δικαστών Αν. Κανελλόπουλο. Και κατέθεσαν χθες νέα ρύθμιση, λίγες μέρες προτού διαλυθεί η Βουλή, διευρύνοντας το σώμα που θα κρίνει, ώστε να περιλαμβάνει τον πρόεδρο και όλους τους δικαστές του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.
«Οριστικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη» τιτιβίζουν από την Πέμπτη το βράδυ που το «ξεφούρνισε» ο Βορίδης στην ΕΡΤ, τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας για τους συνειρμούς που προκαλούν. Ποιοι είναι αυτοί οι συνερμοί; Οτι με τη σύνθεση του Α1 τμήματος του ΑΠ, που δεν περιλαμβάνει όλους τους δικαστές του τμήματος, δεν ήταν εξασφαλισμένο το «μπλόκο», ενώ με την Ολομέλεια του τμήματος το «μπλόκο» εξασφαλίζεται. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό πέραν του ότι υπάρχουν ομοϊδεάτες του Αν Κανελλόπουλου (και του Κασιδιάρη, προφανώς) στο Α1 τμήμα του ΑΠ ή δικαστές που απλά θεωρούν τη ρύθμιση αντισυνταγματική και πως ο μόνος τρόπος για να μην έχουν την πλειοψηφία είναι να αποφασίσει ολόκληρο το τμήμα; Κι αν το πάρουμε από την ανάποδη, η πλειοψηφία του τμήματος θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκπεραιώσει την κυβερνητική επιθυμία.
Ο Βορίδης, που πήρε πάνω του και αυτή τη ρύθμιση (ο δυστυχής Τσιάρας, που υπογράφει ως πρώτος επισπεύδων υπουργός, δεν είχε ιδέα, όπως φάνηκε από δηλώσεις του!), επέλεξε το «ξεκάρφωμα»: «Εμείς εκείνο που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι να ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση, να τη θωρακίσουμε ώστε αυτή η δικαστική κρίση να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως όπου αυτή καταλήξει. Ούτε προδικάζουμε, ούτε ξέρουμε τι θα πει ο Αρειος Πάγος, ούτε έχουμε μιλήσει με οποιονδήποτε, ούτε οτιδήποτε πει σχετικό. Απλώς τί θέλουμε; Θέλουμε να είναι ισχυρή. Να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως». Τότε γιατί πανηγυρίζουν για το «οριστικό μπλόκο» τα παπαγαλάκια; Είναι προφανώς ότι είχαν ενημέρωση (από τον «πιστό» Ισίδωρο Ντογιάκο ή/και άλλους δικαστές) για την αρχική σύνθεση και τις προθέσεις των μελών της, οπότε πήγαν στην Ολομέλεια του Α1 τμήματος για να είναι σίγουροι.
Τα αστικά κόμματα δε θέλουν απαγόρευση της νεοναζιστικής δράσης. Θέλουν αποκλεισμό των νεοναζιστών από το αστικό Κοινοβούλιο με πλήρη ελευθερία δράσης «στο δρόμο». Τα αστικά κόμματα και οι διωκτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους έχουν ήδη ακυρώσει στην πράξη την ιστορική πλευρά της δικαστικής απόφασης 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, αυτήν που έκρινε ότι εγκληματική οργάνωση είναι η ΧΑ από πάνω μέχρι κάτω και κίνητρο της εγκληματικής της δράσης είναι η ναζιστική ιδεολογία. Παράλληλα, ηρωποιούν τον Κασιδιάρη στα μάτια των φασισταριών και τα σπρώχνουν να συσπειρωθούν στο μόρφωμά του.
Και βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές απαγορεύσεις του «άλλου άκρου», των επαναστατικών δυνάμεων, δίνοντας στον Αρειο Πάγο εξουσίες που ουδέποτε είχε από το 1974 (μετά την πτώση της χούτντας και την πρώτη αναθεώρηση του Συντάγματος).
Κλείνουμε επαναλαμβάνοντας αυτά που γράφαμε στις 11 του περασμένου Φλεβάρη:
Αν το αστικό κράτος, που τώρα το διευθύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εφάρμοζε το σκεπτικό και το διατακτικό της ιστορικής απόφασης 2644/2000 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, θα μπορούσε να τσακίσει τους νεοναζιστές. Τι λέει αυτή η απόφαση; Οτι εγκληματική οργάνωση δεν είναι οι μερικές δεκάδες νεοναζιστών που δικάστηκαν, αλλά η ΧΑ ως κόμμα. Από την κορφή μέχρι τον πάτο. Αρα, όποιος/α εμφανίζεται ως στέλεχος, μέλος, ενεργός οπαδός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και των παραφυάδων της πρέπει να συλλαμβάνεται και να παραπέμπεται για το αυτόφωρο κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Δεν το έκανε το αστικό κράτος, γιατί δε θέλει να τσακίσει το ναζισμό, που είναι σάρκα από τη σάρκα της αστικής εξουσίας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιώντας την πολιτική και κοινοβουλευτική του δύναμη και τα ΜΜΕ που ελέγχει. Χώρα που δεν έχει θεσπίσει αντιναζιστική νομοθεσία φτιάχνει ad hoc νομοθεσία για τον αποκλεισμό ενός νεοναζιστικού μορφώματος, όχι επειδή είναι τέτοιο, αλλά επειδή κόβει ψήφους από το κυβερνών κόμμα. Αυτή είναι η ουσία.
Δυόμισι χρόνια άφησαν τους νεοναζιστές ασύδοτους, παρά τη δικαστική απόφαση του Οκτώβρη του 2020. Θα μπορούσαν να τους τσακίσουν και χωρίς ειδική αντιναζιστική νομοθεσία, αν ακολουθούσαν αυτή την απόφαση. Δεν το έκαναν. Και τώρα έπεσαν οι μάσκες.