Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια
  • Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου
  • Σαν σήμερα 22 Αυγούστου
  • Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;
  • Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο
  • Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Το κατ’ εξακολούθηση έγκλημα έχει υπεύθυνους και συνυπεύθυνους
Στο Ψαχνό

Το κατ’ εξακολούθηση έγκλημα έχει υπεύθυνους και συνυπεύθυνους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Δεκ 2020, 00:03

Δεν υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του Περισσού, συμπεριλαμβανόμενων των αρχηγών των δύο αυτών κομμάτων της αστικής Αριστεράς, που να μην αποδίδει σήμερα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Το ίδιο συναντά κανείς και σε δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚΟΚΙΝΑΛ.

Περιττεύει να θυμίσουμε ότι εμείς μιλούσαμε για εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την περίοδο του πρώτου λοκντάουν. Οχι αερολογώντας, αλλά μιλώντας συγκεκριμένα και εξειδικεύοντας την πολιτική μας και σε ό,τι αφορά τα μέτρα πρόληψης (πώς θα εμποδιστεί η διασπορά του κοροναϊού) και σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ και στο πρωτοβάθμιο και στο δευτεροβάθμιο (νοσοκομειακό) επίπεδο.

Πού ήταν τότε όλοι οι σημερινοί «κριτικοί»; Εγλειφαν τον Τσιόδρα, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο ενός τεράστιου, παγκόσμιου βεληνεκούς επιστήμονα, και έσκαγαν από το κακό τους επειδή ο Μητσοτάκης μάζευε όλο το «χαρτί».

Υψώσαμε τους τόνους όταν είδαμε την άτακτη έξοδο από το λοκντάουν, η οποία υπέκρυβε τον πόθο για γρήγορη επιστροφή στην καπιταλιστική «κανονικότητα». Κι αρχίσαμε να κραυγάζουμε όταν είδαμε ότι είναι έτοιμοι να ρίξουν τη χώρα στα νύχια της πανδημίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την αχορταγιά των ξενοδόχων, των αερομεταφορέων, των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, του τουριστικού κυκλώματος. Η θέση μας υπήρξε σαφέστατη: να μην ανοίξουν φέτος τα σύνορα στον εξωτερικό τουρισμό.

Πού ήταν τότε όλοι οι σημερινοί «κριτικοί»; Εξαφανισμένοι. Μουγκοί. Εξακολουθούσαν να γλείφουν τον Τσιόδρα, ακόμα κι όταν θρηνούσε για τα καθηλωμένα στο έδαφος αεροπλάνα και συμφωνούσε ότι οι πτήσεις πρέπει να έχουν πληρότητα 100%. Ανέχονταν την κοροϊδία των δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου, ενώ ήταν προφανές ότι ήταν κοροϊδία.

Πέρασε ο Ιούλης, ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβρης, έγινε προφανές ότι στη χώρα έχει αρχίσει πρόωρα το δεύτερο κύμα, ότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, όπως αποδείκνυαν η έκρηξη των «ορφανών» κρουσμάτων και των ενεργών κρουσμάτων, μούγκα οι σημερινοί «κριτικοί».

Κατά τον Οκτώβρη, άρχισαν να ψελλίζουν μερικά λογάκια κριτικής στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του τουρισμού και για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ, αλλά τις στρατηγικές επιλογές για τη διαχείριση της πανδημίας δεν τις αμφισβήτησαν ποτέ. Δε χρειάζεται να θυμίσουμε ότι εμείς από τα τέλη Σεπτέμβρη ζητήσαμε την επιβολή νέου λοκντάουν, για να «μαζευτεί» η διασπορά του ιού, που είχε πλέον καταστεί ανεξέλεγκτη.

Κι όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε το δεύτερο «λοκντάουν» χωρίς τέτοιο αίτημα ν’ ακουστεί ούτε μια φορά από χείλη στελεχών της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. Κριτίκαραν την κυβέρνηση μόνο για τις παλινωδίες της και την κατηγορούσαν ότι δεν ακούει τους επιστήμονες. Μέχρι που βγήκε ο Τσιόδρας στις 5 Νοέμβρη στο πλευρό του Μητσοτάκη και τους διέψευσε, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή (για όποιον έχει μάτια για να βλέπει και δεν αλληθωρίζει): ότι ο Τσιόδρας και οι όμοιοί του ήταν «ενσωματωμένοι» στην κυβερνητική πολιτική. Οτι υπηρετούσαν τις ανάγκες της καπιταλιστικής «κανονικότητας» και όχι τη δημόσια υγεία, την υγεία του ελληνικού λαού.

Οταν επιβλήθηκε το δεύτερο «λοκντάουν» εμείς καταγγείλαμε ότι είναι «μισό». Ζητήσαμε πραγματικά καθολικό λοκντάουν, με αναστολή κάθε μη αναγκαίας παραγωγικής, εμπορικής και άλλης οικονομικής δραστηριότητας, προκειμένου να «μαζευτεί» η διασπορά του ιού, η οποία ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το πρώτο κύμα και απλωμένη γεωγραφικά σε όλη τη χώρα.

Ακούσατε κάποιον από τους σημερινούς «κριτικούς» της κυβέρνησης να ζητήσει το ίδιο; Ούτε που το διανοήθηκαν, γιατί σε καμιά περίπτωση δε θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με την κεφαλαιοκρατία. Περιορίστηκαν σε γενικόλογη κριτική στην κυβέρνηση για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για τις παραβιάσεις των μέτρων προστασίας από «κάποιες» επιχειρήσεις. Το πρόβλημα, όμως, δεν ήταν «κάποιες» επιχειρήσεις, αλλά η καπιταλιστική λειτουργία ως σύνολο.

Αυτοί που θυμήθηκαν να μιλήσουν σήμερα για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης κάνουν πολιτική σπέκουλα. Βλέπουν τις εκατόμβες των νεκρών, ακούνε τη βοή από την οργή του κόσμου και προσπαθούν να βγάλουν πολιτική υπεραξία, αντιλαμβανόμενοι ότι ο Μητσοτάκης είναι με την πλάτη στον τοίχο. Ακόμα και μέσα στον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη, όμως, με μια εκατόμβη νεκρών κάθε μέρα, οι λέξεις «καθολικό λοκντάουν» δεν έχουν βγει από τα στόματά τους. Δεν είναι ταξικοί εχθροί της κεφαλαιοκρατίας, είναι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το έγκλημα διαρκείας που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού έχει κορυφωθεί από τον Νοέμβρη, όμως αυτό είναι το αποτέλεσμα όσων έγιναν τους προηγούμενους μήνες. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα πάντα ήταν προδιαγεγραμμένα. Κι εμείς αυτό μπορούμε να το πούμε με σιγουριά, γιατί προειδοποιούσαμε με όση δύναμη φωνής διαθέτουμε.

Το έγκλημα διαρκείας που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού έχει υπεύθυνους (την κυβέρνηση Μητσοτάκη), έχει όμως και συνυπεύθυνους (την αστική αντιπολίτευση).

Για να είμαστε πλήρεις, όμως, πρέπει να πούμε ότι αυτό το έγκλημα έγινε επί ενός λαού που δεν μπόρεσε ούτε για μια στιγμή να προσπαθήσει να το αποφύγει. Πληρώνουμε και την απουσία ταξικής οργάνωσης. Και την απουσία ταξικού προσανατολισμού. Αφήσαμε τη διαχείριση της πανδημίας ενός φονικού ιού στα χέρια μιας κυβέρνησης, μιας αντιπολίτευσης και μιας δράκας «ενσωματωμένων» επιστημόνων, που όλοι μαζί μας έδειχναν μια ζυγαριά με δύο δίσκους. Στον ένα έβαζαν τη δημόσια υγεία, στον άλλο την «οικονομία». Και η ζυγαριά έγερνε πάντοτε προς τη μεριά της «οικονομίας».

Αυτό, ως λαός, ως εργατική τάξη, το αποδεχτήκαμε παθητικά. Και το πληρώνουμε ακριβά, με τόσες ζωές χαμένες που θα μπορούσαν να μη χαθούν, αν υπήρχε ταξική αντίσταση με αιχμή αιτήματα για την προστασία από την πανδημία. Επειδή η πανδημία δεν τέλειωσε, ούτε προβλέπεται να τελειώσει σύντομα, ας γνωρίζουμε ότι τα καταστροφικά της αποτελέσματα, το κόστος σε ζωές και σε σακατεμένες υγείες θα είναι τόσο μικρότερο όσο περισσότερο μπολιάσουμε τη συμπεριφορά μας με το πνεύμα της ταξικής αντίστασης.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό, έλεγε ένα σύνθημα που πρωτογράφτηκε έξω από το γήπεδο της «Ράγιο Βαγιεκάνο» στη Μαδρίτη. Ας του δώσουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Αλβανία: Ολα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

Σχετικά Αρθρα

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

Στο Ψαχνό 13 Ιαν 2026, 19:32

Κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας και κρατικής καταστολής

Στο Ψαχνό 7 Ιαν 2026, 22:29

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τουμπάρει τους αγρότες με ψεύτικες υποσχέσεις

Προσπάθεια να οργανωθεί «κοινωνικός αυτοματισμός» με γκεμπελίστικα non paper

Στο Ψαχνό 20 Δεκ 2025, 08:25

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
Πολιτική

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

19 Αυγ 2026, 14:12
Διεθνή

Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!

19 Αυγ 2026, 10:28
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού

19 Αυγ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

19 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη

18 Αυγ 2026, 19:48
Ιστορία

Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι

18 Αυγ 2026, 08:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

1909: Πέντε νεκροί και είκοσι τραυματίες σε χαλυβουργείο του Πίτσμπουργκ, απόπειρα ανατίναξης εργοστασίων, βόμβες από ομάδες γυναικών των εργαζομένων.

1922: Δολοφονείται ο διοικητής του IRA Μάικλ Κόλινς.

1954: 101 βασιλείς και πρίγκιπες πραγματοποιούν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, προσκεκλημένοι των ελλήνων βασιλέων.

1962: Τρίτη αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του γάλλου προέδρου Σαρλ ντε Γκολ.

1971: Πραξικόπημα στη Βολιβία.

1980: Βόμβες στον Αρειο Πάγο (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo