Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα
  • Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy
  • Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;
  • Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου
  • Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Και ανασφαλείς και με πιο έντονη φτωχοποίηση
Στο Ψαχνό

Και ανασφαλείς και με πιο έντονη φτωχοποίηση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Μάι 2020, 00:00

«Και κερατάδες και δαρμένοι». Παραλλάσσοντας τη γνωστή παροιμιώδη φράση, οι εργάτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να αισθάνονται και υγειονομικά ανασφαλείς και ταξικά βιασμένοι.

♦ Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πλήρη κάλυψη από τους «ενσωματωμένους» επιστήμονες της περιβόητης Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, που αυτοδιαψεύδονται λες και πρόκειται για παπατζήδες της οδού Αθηνάς, επιταχύνει την άρση του lockdown, με στόχο να περιορίσει τις ζημιές του ελληνικού καπιταλισμού, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Και το κάνει παίζοντας στα ζάρια τη δημόσια υγεία. Χωρίς να έχει διαμορφώσει ένα στοιχειωδώς αξιόπιστο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης, στηριγμένο σε μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων. Μηχανισμό που είναι απαραίτητος, όχι μόνο για να μην υπάρξει μια άμεση αναζωπύρωση της πανδημίας (που θα κοστίσει ζωές), αλλά και ενόψει ενός δεύτερου κύματος το φθινόπωρο-χειμώνα, που οι λοιμωξιολόγοι διεθνώς θεωρούν από πιθανότατο έως βέβαιο.

♦ Το ζήτημα της ενίσχυσης του διαλυμένου δημόσιου συστήματος υγείας έκλεισε με τα μπαλώματα που έγιναν το τελευταίο δίμηνο. «Θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία». Μόνον αυτές οι τέσσερις λέξεις χώρεσαν στο τελευταίο διάγγελμα του Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα. Οι «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» δε χρειάζεται ούτε να αναφέρονται πια. Ξέρετε γιατί; Οχι γιατί θα κόστιζε τίποτα ένας ακόμα υποκριτικός έπαινος, αλλά γιατί κάθε αναφορά σ' αυτούς οδηγεί αναγκαστικά και στα αιτήματά τους. Που κανένας δεν μπορεί να τα πει συντεχνιακά, όταν μιλούν για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ κτλ. Αιτήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία είναι και γι' αυτό «πονάνε» την κυβέρνηση του κεφαλαίου. 

♦ Και φτάνουμε στα μέτρα της «επανεκκίνησης», που αν θέλαμε να τα αποδώσουμε με μια φράση θα λέγαμε «ό,τι θέλει το κεφάλαιο». Ειδικά το μεγάλο κεφάλαιο, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά σε κάθε τομέα της καπιταλιστικής οικονομίας που θα πληγεί από την ύφεση.

Αλήθεια, γιατί θα πρέπει να επιχορηγηθούν, άμεσα και έμμεσα, οι καπιταλιστές; Οταν οι επιχειρήσεις τους σωρεύουν κέρδη, τους ζήτησαν μήπως να δώσουν μέρος απ' αυτά τα κέρδη στο κράτος; Ακόμα και για την τυπική φορολογία που πληρώνουν συνεχώς διαμαρτύρονται και συνεχώς οι κυβερνήσεις τους την μειώνουν. Θα μπορούσε να τους υποδειχτεί να πάρουν ένα τμήμα από τα κέρδη των προηγούμενων ετών και να το βάλουν στις επιχειρήσεις τους για να τις στηρίξουν στη διάρκεια της ύφεσης, που οι ίδιοι λένε ότι θα είναι σύντομη.

Αστεία πράγματα. Το κέρδος το σεντουκιάζουν, για να θυμηθούμε τη λαϊκή έκφραση. Ο,τι παράγεται ως κέρδος προς διανομή δεν ξαναγυρίζει στην καπιταλιστική επιχείρηση. Βγάζει φτερά και πετάει.  Διανέμεται στους ιδιοκτήτες και τα golden boys (ιδιότητες που ειδικά στην Ελλάδα ταυτίζονται σε μεγάλη κλίμακα). Το κράτος αναλαμβάνει να στηρίξει τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις με φοροαπαλλαγές, με ζεστό χρήμα (που το ονομάζουν «αναπτυξιακή επιχορήγηση», ενώ καμιά ανάπτυξη δε γίνεται), με επιδότηση επιτοκίου για τραπεζικό δανεισμό, με εγγυήσεις σε δάνεια που συνάπτουν.

Το κυριότερο: το κράτος στηρίζει την κεφαλαιοκρατία, αλλάζοντας την εργατική νομοθεσία, ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα ν' αυξήσουν το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, που αποτελεί τον πρωταρχικό όρο της καπιταλιστικής πολιτικής οικονομίας. Ολα δικά τους, δηλαδή: και οικονομική βοήθεια (άμεση και έμμεση) από το κράτος και αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας προς όφελός τους, με τη βία του κράτους (εκτός από τη φυσική βία των μηχανισμών καταστολής του κράτους, υπάρχει και η θεσμική βία).

Τι ανήγγειλαν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του την περασμένη Τετάρτη; Τη μονιμοποίηση των αντεργατικών μέτρων που αποφάσισαν και εφάρμοσαν την περίοδο της καραντίνας. Ο καπιταλιστής έχει τη δυνατότητα να απολύσει τον εργαζόμενο ή να τον βάλει να δουλεύει με το νέο «εκ περιτροπής» σύστημα, πληρώνοντάς του το μισό μισθό. Θα βάζει και το κράτος ένα 30% και τέρμα. Ο εργαζόμενος θα υποστεί μείωση του μισθού του κατά 20%. Μιλάμε για τεράστια μείωση. Και βέβαια, οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά πως θα εκμεταλλευτούν οι καπιταλιστές αυτή την ευκαιρία, απασχολώντας τους εργαζόμενους πολύ περισσότερο από το μισό χρόνο, χωρίς φυσικά να τους πληρώνουν. Η αυθαιρεσία της καπιταλιστικής εργοδοσίας, που έτσι κι αλλιώς υπήρχε και απογειώθηκε με τις αντεργατικές ανατροπές της μνημονιακής περιόδου, αποκτά περισσότερες ευκαιρίες.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να μιλήσει κανείς για την ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στην πανδημία των καπιταλιστικών μέτρων. Με ποιους όρους; Υπό την ηγεσία της πουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας; Εχοντας από καιρό πιάσει πάτο, η ΓΣΕΕ το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι «το τίμημα για τους εργαζόμενους φαίνεται δυσανάλογο»! Και να ζητήσει «τη λήψη νέων επιπλέον παρεμβάσεων για να καλυφθούν οι εργαζόμενοι, με παράλληλη εντατικοποίηση των ελέγχων για να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική παραβατικότητα και η καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων»!

Για να υπάρξει η αναγκαία ταξική αντίσταση στη λαίλαπα των νέων αντεργατικών μέτρων, που προστίθενται στο μνημονιακό καθεστώς που εξακολουθεί να ισχύει στην ολότητά του, πρέπει να υπάρξει ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Χωρίς αυτήν, θα υπάρξει -το πολύ- ένας νέος γύρος άσφαιρων κινητοποιήσεων, οι οποίες το περισσότερο που μπορούν να καταφέρουν είναι να φθείρουν πολιτικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ δύναμη της Ιστορίας
Επόμενο άρθρο Εναρμονισμένος με την ερυθρόλευκη «γραμμή»

Σχετικά Αρθρα

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04

ΑΠΟΧΗ από τις ΕΥΡΩ-ΚΑΛΠΕΣ της ΑΠΑΤΗΣ

Αποχή-δέσμευση για συμμετοχή στους ταξικούς αγώνες, για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος

Πολιτική 9 Ιούν 2024, 08:08

Αποχή από το αστικό ξεφτιλίκι των τοπικών εκλογών

Στο Ψαχνό 7 Οκτ 2023, 14:16

Tα πάντα στον αυτόματο πιλότο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της κινεζοποίησης της εργατικής τάξης

Στο Ψαχνό 30 Σεπ 2023, 00:03
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16 Σεπ 2025, 22:14
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

16 Σεπ 2025, 19:31
Πολιτισμός

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy

16 Σεπ 2025, 14:32
Αγροτικά

Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;

16 Σεπ 2025, 13:46
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

Ημέρα προστασίας του όζοντος.

Μαλαισία, Σιγκαπούρη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1963).

Μεξικό: Εθνική γιορτή (1810).

Νέα Γουινέα (Παπούα): Εθνική γιορτή (1975).

1848: Καταργείται η δουλεία σε όλα τα γαλλικά εδάφη.

1920: Βόμβα στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ – ΗΠΑ), τριάντα νεκροί και τριακόσιοι τραυματίες.

1968: Μετάδοση αντιδικτατορικών συνθημάτων του ΠΑΜ επί δεκάλεπτο με μαγνητόφωνο στην Αιόλου.

1969: Το ΕΔΚ ανατινάζει δύο πυλώνες της ΔΕΗ στην Ελευσίνα με σκοπό τη διακοπή ρεύματος κατά την έναρξη των πανευρωπαϊκών αγώνων.

1982: Σφαγές Παλαιστινίων στα λιβανέζικα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα από λιβανέζους Φαλαγγίτες υπό την εποπτεία του ισραηλινού στρατού.

1982: Εκτελείται ως προδότης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Σαντέκ Γκομπτζαντέχ.

1991: Βομβιστική ενέργεια των μαοϊκών ανταρτών “Φωτεινό Μονοπάτι” προκαλεί το θάνατο επτά ατόμων στο Περού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo