► Σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων και των δομών στον ιδιωτικό τομέα σε ένα κρατικό σύστημα υγείας νομίζω ότι η δημοσιογράφος προφανώς αναφέρεται σε συστήματα υγείας και πολιτικά συστήματα τα οποία έχουν εξαφανιστεί από τον πλανήτη. Νομίζω σε δύο – τρεις χώρες υπάρχουν αυτά τα συστήματα και η διεθνής εμπειρία έχει καταδείξει ότι έχουν αποτύχει.
Βασίλειος Κοντοζαμάνης
Τι λες, βρε καραγκιόζη; Ακόμα και όταν είχε παλινορθωθεί ο καπιταλισμός στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, τα συστήματα Υγείας τους, κατάλοιπα της σοσιαλιστικής οργάνωσης της κοινωνίας, θεωρούνταν τα κορυφαία στον κόσμο.
► Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί, αντί των 800€ του ιδιωτικού τομέα, να πληρώνουμε τον κανονικό μισθό σε δημόσιους υπαλλήλους που ΔΕΝ εργάζονται; Μόνο σοβαρά επιχειρήματα παρακαλώ.
Γ. Καραβάνας (στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλία)
Κάποιοι βιάζονται και εκδηλώνονται. Η κυβέρνηση περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Να υπάρχει μόνο ύφεση, χωρίς καραντίνα.
► Ομως η εκκλησία έχει τη σοφία να βρίσκει κατ’ οικονομία λύσεις· το έχει αποδείξει σε άλλες περιπτώσεις, ως υπεραιωνόβιος θεσμός που είναι.
Nίκος Φίλης
Αμα τα ξέρεις τα εκκλησιαστικά, ξέρεις και την ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Ξέρεις και πώς να γλείψεις με τακτ, προσβλέποντας στα «σταυρουδάκια» που μπορεί να σου προσφέρει το ιερατείο.
► Αυτή ακριβώς την εποχή, εγώ, ένας ηλικιωμένος που ζω μόνος μου και βασανίζομαι πικρά, όπως όλος ο κόσμος, από τη φυλάκιση που έχουν επιβάλει για να με προστατεύσουν, είμαι αισιόδοξος ότι αυτό το βάσανο θα οδηγήσει σε μια μεγάλη ανατροπή σε όλους τους τομείς της ζωής. Οτι ο πολιτισμός, και οι τέχνες που αποτελούν μέρος του, δε θα αφεθούν πλέον να υπαγορεύεται η πορεία τους «από αυτούς τους γρήγορους κυρίους των καρτέλ», αλλά θα ξαναπάρουν το δρόμο προς το ιδεώδες που ονειρεύονταν άνθρωποι όπως ο Μαλρώ. Ενας πολιτισμός για όλους, άρα και για τους εργαζόμενους σε αυτόν.
Ματίας Λάνγκχοφ
Ευγενείς στοχασμοί μακριά από την πραγματική ζωή. Χωρίς επαναστατική ανατροπή, η τέχνη θα εξακολουθεί να είναι εμπόρευμα.