♦ Αν το ακούγαμε, μπορεί να μην το πιστεύαμε. Αν το διαβάζαμε σε κάποια από τις χιλιάδες αναρτήσεις στα λεγόμενα «κοινωνικά Μέσα», μπορεί να το θεωρούσαμε υπερβολή ή και «κιτρινιά». Η φωτογραφία, όμως, δεν αφήνει αμφιβολία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστησε στα σύνορα του Εβρου τον «Αίαντα», το τεράστιο όχημα καταστολής διαδηλώσεων με εκτόξευση νερού, όχι για να καταστείλει με την πίεση του νερού, αλλά για να βάψει με ανεξίτηλη βαφή τους πρόσφυγες! Το όχημα εκτόξευε νερό βαμμένο μπλε (στην πρωτότυπη έγχρωμη φωτογραφία φαίνεται καθαρά το χρώμα του εκτοξευόμενου νερού), ώστε οι πρόσφυγες να μαρκαριστούν και να αναγνωρίζονται εύκολα όσοι καταφέρουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος! Οπως ακριβώς μαρκάριζαν τους εβραίους οι ναζί του Χίτλερ. Μ' ένα κίτρινο αστέρι στο πέτο, για να αναγνωρίζονται σε κάθε τους βήμα…
♦ Δημαρχείο Παλλήνης, Τρίτη 25 Φλεβάρη. Στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει ΘΕΜΑ συζήτησης για τη λειτουργία δομής φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στον Γέρακα. Ο Δήμος έχει συμφωνήσει στη λειτουργία της δομής, όμως έχει ξεσηκωθεί και έχει ξεσπαθώσει όλος ο ρατσιστικός και φασιστικός συρφετός του Γέρακα και των περιχώρων (η ΕΛΑΣΥΝ του «πρώην» χρυσαυγίτη Λαγού, η ΕΣΑ, η δημοτική σύμβουλος Ραχήλ Μακρή και κάποιοι ψεκασμένοι) και στην περιοχή έχουν κυκλοφορήσει διάφορα ξενοφοβικά καλέσματα για το δημοτικό συμβούλιο. Το οποίο ΣΥΖΗΤΑ το θέμα, υποχωρώντας σ' αυτές τις πιέσεις! Για ανήλικα προσφυγόπουλα μιλάμε. Οχι πως θα είχε διαφορά αν η δομή σχεδιαζόταν να φιλοξενήσει ενήλικες πρόσφυγες, όμως -διάολε!- για τα παιδιά υπάρχει μια μεγαλύτερη ευαισθησία. Οχι για τους φασίστες, βέβαια, αλλά το δημοτικό συμβούλιο όφειλε να μην μπει σε καμιά συζήτηση. Δεν το έκανε κι αυτό λέει πολλά (για να μην πούμε ότι τα λέει όλα). Ο λόγος των φασιστών είναι ισχυρότερος από την ανθρωπιά, είναι πάνω και από τη θεσμική λειτουργία του κράτους. Μέλη της Αντιεθνικιστικής Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας στην Ανατολική Αττική συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και έδωσαν ηχηρό παρών. Το δημοτικό συμβούλιο δε συζήτησε το ΘΕΜΑ. Ορισε ειδική μέρα συνεδρίασης μόνο γι' αυτό, την Πέμπτη 5 Μάρτη (προχθές). Εννοείται πως υπήρξε και πάλι κάλεσμα για κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο.
♦ Eίτε πρόκειται για αστικές οργανώσεις («Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη») είτε πρόκειται για ομάδες που αυτοτοποθετούνται «εκτός των τειχών», ο εξοβελισμός κάθε ταξικής αναφοράς στην προσέγγιση του γυναικείου ζητήματος αποτελεί κοινό τόπο, κοινό παρονομαστή.