► Φτώχυνες αρκετά ή θες κι Αντώνη Σαμαρά; – Α (σύνθημα με σπρέι)
Σωστό τον βρίσκουμε τον συνθηματογράφο, αν και το σύνθημα είναι κάπως ελλειπτικά διαμορφωμένο και εγκυμονεί τον κίνδυνο κάποιοι να θεωρήσουν πως καλεί σε αντι-ΝΔ στάση και υπερψήφιση άλλων κομμάτων (πλην ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Ενώ η ειρωνεία είναι προφανέστατη και ο αντικοινοβουλευτισμός καθαρός.
► 6 χρόνια ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 6 χρόνια ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ, 6 χρόνια ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – 24 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΕΡΓΟΣ (σύνθημα με γαλάζιο σπρέι)
Η πατρότητα του συνθήματος ανήκει στον Θόδωρο Μαραγκό (είναι από την ταινία του «Μάθε παιδί μου γράμματα»). Η επικαιρότητά του, όμως, ιδιαίτερα σήμερα, είναι συγκλονιστική.
Μια λέξη μόνο, αντί σχολίου: άπαιχτός!
► Αίρχωντε κραιμμάλες (ανυπόγραφο σύνθημα με μαύρο σπρέι)
Σκόπιμη ή όχι η ανορθογραφία, δεν είναι το μείζον πρόβλημα. Το μείζον είναι το ίδιο το περιεχόμενο. Οχι, αγαπητέ, δεν έρχονται κρεμάλες. Οχι έτσι όπως φανταστήκατε τις εξελίξεις και εσύ και άλλοι «αγανακτισμένοι» των πλατειών. Για να στηθούν «κρεμάλες» θέλει άλλου τύπου πολιτική δουλειά και άλλου βάθους κοινωνικές διεργασίες.
► Τα φωτοβολταϊκά στον τρούλο σας! (ανυπόγραφο σύνθημα με μαύρο σπρέι)
Και σωστός και επίκαιρος ο συνθηματογράφος, καθώς μπαίνουμε στη μεγάλη βδομάδα και οι δεσποτοπάδες θα έχουν την τιμητική τους. (ΥΓ: ο τρούλος διαβάζεται με διπλή σημασία. Ο τρούλος της εκκλησιάς και ο τρούλος… των δεσποτοπαπάδων).
► Γάμαγα ότι αγάπαγα γιατί πάντα αγάπαγα γάματα (ανυπόγραφο σύνθημα στο 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου)
Εχουν και οι έφηβοι τα προβλήματά τους και… ψάχνονται.
► Δράσε ή σκάσε (στένσιλ)
Νάτη πάλι η ιδεολογικοπολιτική αφασία. Η αφ’ υψηλού αντιμετώπιση της «υποταγμένης μάζας». Η άρνηση της θεωρίας, αλλά και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τι είναι δράση; Να σέρνεσαι πίσω από κάθε αυθόρμητη εκδήλωση και να δρας ακόμη πιο αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική. Ολα τ’ άλλα, τα σοβαρά, δεν είναι δράση!