Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»
  • Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Απρ 2006, 00:00

♦ Φρικαλεότητες των Βρετανών

Οι φωτογραφίες από το πρωτοσέλιδο του βρετανικού Guardian μάρτυρας αδιάψευστος της φρικαλεότητας του «γραφείου πολέμου» της βρετανικής αυτοκρατορίας στη μεταπολεμική Γερμανία. «Ζωντανοί σκελετοί», «έλιωναν μέρα τη μέρα σαν κεριά». Ετσι περιγράφουν πρώην αξιωματούχοι των βρετανικών υπηρεσιών την εικόνα των κρατούμενων στις μυστικές φυλακές στο έδαφος της μόλις απελευθερωθείσας Γερμανίας. Στέρηση τροφής μέχρι θανάτου, παρατεταμένη παραμονή στην ύπαιθρο, σχεδόν γυμνοί σε θερμοκρασίες πάγου, βασανιστήρια με όργανα που είχαν παρθεί από πρώην ναζιστικά στρατόπεδα, εικονικές εκτελέσεις, συνιστούσαν τη μεταχείριση αυτών των κρατούμενων. Μπροστά σ’ αυτές τις φρικαλεότητες ωχριούν το Αμπού Γκράιμπ και το Γκουαντάναμο.

Τι ήταν αυτοί οι κρατούμενοι του βρετανικού «γραφείου πολέμου»; Μήπως ήταν τίποτα πρώην ναζί; Οχι, βέβαια. Οι πρώην ναζί αφομοιώνονταν και έπαιρναν μέρος στην οικοδόμηση της νέας αντικομμουνιστικής Γερμανίας. Η ιδιότητά τους ήταν «ύποπτοι κομμουνιστές» ή «συμπαθούντες τη Σοβιετική Ενωση», που συνελήφθησαν στη Γερμανία μετά το 1945. Βασανίζονταν για να αποκαλύψουν μυστικά για τις σχέσεις τους με το μισητό αντίπαλο, την ΕΣΣΔ. Και βέβαια, στο τέλος δολοφονούνταν, για να μη μπορέσουν να μιλήσουν ποτέ. Χρειάστηκαν πολύχρονοι δικαστικοί αγώνες για να επιτραπεί στην εφημερίδα να δημοσιεύσει μέρος του αποκαλυπτικού φωτογραφικού υλικού, που επισήμως δεν υφίσταται!
 

♦ Beni VS Giorgos
«Ως υπεύθυνος του τομέα απασχόλησης, κοινωνικής πολιτικής και υγείας του ΠΑΣΟΚ έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι το περιεχόμενο της πρότασης (σ.σ. της περιβόητης πρότασης του Γιωργάκη προεκλογικά από το Λαύριο για την ανασφάλιστη εργασία των νέων) ήταν τελείως διαφορετικό. Σύναψη σύμβασης εξαρτημένης εργασίας χωρίς ασφαλιστική κάλυψη απαγορεύεται από το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (2.4.06).
Δεν θυμάται, άραγε ο Βενιζέλος τι ακριβώς είχε πει ο Γιωργάκης στο Λαύριο; Ασφαλώς και θυμάται, πως όχι μόνο είχε προτείνει να εργάζονται ανασφάλιστοι οι άνεργοι νέοι μέχρι 25 ετών (απόφοιτοι Λυκείου) ή μέχρι 29 ετών (απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ), αλλά και είχε σπεύσει να εξηγήσει ότι μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα επιβαρύνονταν ούτε οι εργοδότες, ούτε το κράτος, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία. Ξέρει ακόμα ο Βενιζέλος, ότι και οι αναγνώστες της εφημερίδας που έδωσε τη συνέντευξη ξέρουν πολύ καλά τι είπε ο Γιωργάκης. Γι’ αυτό και δεν δοκιμάζει να θυμίσει τι είπε ο Γιωργάκης, ούτε να αποδείξει ότι η κυβέρνηση διαστρεβλώνει την πρότασή του. Θυμίζει τι προβλέπει το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο. Ουσιαστικά, καρφώνει τον Γιωργάκη, χαρακτηρίζοντάς τον (επιεικώς) άσχετο. Τον καρφώνει… υπερασπιζόμενός τον!
ΥΓ: Στην ίδια συνέντευξη ο Μπένι επιφύλαξε ένα ακόμη καρφί για τον αρχηγούλη του. «Μην ξεχνάτε -είπε- ότι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είναι την περίοδο αυτή βουλευτής Θεσσαλονίκης, και άρα θα συμβάλει στο να γίνουν οι καλύτερες επιλογές». Τραβάει την ουρά του απέξω και πετάει το μπαλάκι στο Γιωργάκη, καθιστώντας τον υπεύθυνο για την επερχόμενη νέα συντριβή στη Θεσσαλονίκη.

 

♦ Ερωτας, όχι αστεία
 
Α, το καλό να λέγεται. Ο Παπαγιαννάκης ουδέποτε έκρυψε τον έρωτά του για το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και τα παίρνει στο κρανίο με όσους ταυτίζουν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Είπε στην «Αυγούλα»: «Ξέρω τη θεωρία που λέει ότι η ΝΔ συνεχίζει αυτά που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Δε θεωρώ ότι έτσι είναι τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε με δόσεις λύσεων από το νεοφιλελεύθερο οπλοστάσιο να κρατήσει μια γραμμή μετριοπαθούς σοσιαλδημοκρατικής αντίληψης (sic!!!) που είχε το ίδιο και προσπαθούσε να δώσει λύσεις σε κάποια προβλήματα». Μεγάλε, τους έστειλες και πάλι αδιάβαστους.

♦ Υπάρχει πρόβλημα;

Χοντρά καπιταλιστικά παιχνίδια γίνονται στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας. Ο όμιλος της Marfin αγόρασε πριν λίγο καιρό το μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία» (το 49% των μετοχών) και το «Υγεία» αγόρασε πριν μερικές μέρες το 26% των μετοχών του «Μητέρα», με στόχο να αγοράσει και άλλο ποσοστό και να ενσωματώσει πλήρως το γειτονικό ιδιωτικό μαιευτήριο στο επιχειρηματικό του πλάνο. Διαδικασίες συγκεντροποίησης του κεφάλαιου σ’ έναν τομέα που τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται ιδιαίτερα κερδοφόρος και προσελκύει κεφάλαια. Φυσιολογικά πράγματα για μια καπιταλιστική οικονομία. Πρόεδρος του νέου ΔΣ του «Υγεία» ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Μarfin Α. Βγενόπουλος. Και διευθύνων σύμβουλος (εδώ είναι το πολιτικό ενδιαφέρον) ο Πασχάλης Μπουχώρης. Δηλαδή, ο μέχρι τον ανασχηματισμό, επί υπουργίας Ν. Κακλαμάνη, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας! Με πόση άνεση μεταπηδά ένα στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας ενός υπουργείου στη διοίκηση (στο πιο κρίσιμο διοικητικό πόστο μάλιστα) μιας μεγάλης καπιταλιστικής επιχείρησης, την οποία μέχρι χτες (υποτίθεται) ότι επόπτευε. Κατά τα άλλα, τα στελέχη της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης δεν έχουν καμιά σχέση με τη διαπλοκή.

 

♦ Ξεδιαντροπιά
Πήγε ο Γιωργάκης σ’ ένα χωριό του Εβρου, απ’ αυτά που έχουν πάθει μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες και κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «δεν έκανε έστω τα ελάχιστα που χρειάζονταν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα». «Ενώνω τη δική μου φωνή με τη δική σας φωνή αγωνίας, κραυγή αγωνίας», είπε σ’ ένα κρεσέντο δημαγωγίας και ξεδιαντροπιάς, ο αρχηγός του κόμματος που κυβερνούσε επί 20 χρόνια και δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπιστεί ένα γνωστό πρόβλημα, ο υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, που έταζαν στους κατοίκους του Εβρου φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

 

♦ Ανάρμοστες σχέσεις
Δίνει και παίρνει η διαφήμιση του «Μηνύματος Αντίστασης» στην «Ελευθεροτυπία». Ούτε έντυπο του συγκροτήματος Τεγόπουλου να ήταν (ή μήπως είναι;). Τι εστί «Μήνυμα Αντίστασης»; Περιοδικό που εκδίδουν οι υπερασπιστές του Αλ. Γιωτόπουλου, με εκδότη τον Αντώνη Σκορδίλη (δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας» και «υπεύθυνο σύμφωνα με το νόμο» τη Μαρί Ζωρ Πενώ, στις σελίδες του οποίου φιγουράρουν πάντοτε και τα γνωστά εμέσματα του Α. Κανά. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πια η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας», γεγονός που τροφοδοτεί καθημερινά περιπαιχτικά σχόλια στο συντακτικό προσωπικό της (που «ξέρει»).

 

♦ Παραμύθα
«Φουσκώνει το ποτάμι της οργής και του αγώνα στους φοιτητές, λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές». «Διαμορφώνει νέες δυνατότητες διαμόρφωσης ενός φοιτητικού κινήματος εργατικής κατεύθυνσης και αντίληψης, που θα συναντηθεί με το εργατικό κίνημα». Πού συμβαίνουν όλ’ αυτά και δεν τα πήραμε χαμπάρι; Μήπως ο αρθρογράφος μιλάει για τη Γαλλία; Μήπως για καμιά λατινοαμερικάνικη χώρα και μας ξέφυγε το γεγονός; Οχι, για την Ελλάδα μιλάει ο αρθρογράφος του «Πριν» (Κυριακή, 2.4.06). Στο ελληνικό φοιτητικό κίνημα αναφέρεται! Πού στο διάολο είδε φουσκωμένο ποτάμι οργής και αγώνα;
 
Οταν πρόκειται για ψηφαλάκια, όλα εξηγούνται και όλα δικαιολογούνται. Πώς αλλιώς θα σταθεί με στοιχειώδη λογική αξιοπρέπεια το βασικό συμπέρασμα σε δυο δόσεις; 1. «Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης 5 Απρίλη αναδεικνύονται σε σημαντική πολιτική μάχη». 2. «Η ενίσχυση της ΕΑΑΚ καταλύτης για νικηφόρους αγώνες και άλλη Αριστερά»! Ε, άμα είναι έτσι, να πάμε να ψηφίσουμε κι εμείς, ρε παιδί μου. Να σπρώξουμε, να βοηθήσουμε, να φουσκώσουμε το ποτάμι. Κι από Πέμπτη αράζουμε πάλι, αφού στο μεταξύ μετρήσουμε ποσοστά και έδρες στα ΔΣ.

Σ’ αυτό το τελευταίο, όμως, διαφωνεί ο αρθρογράφος της… ριζοσπαστικής Αριστεράς. Διότι, όπως μας λέει, «η ψήφος στην ΕΑΑΚ είναι η πιο ανυπότακτη ψήφος, τοποθέτηση μάχης για την κλιμάκωση των αγώνων μετά τις εκλογές». Συνήθως κλιμακώνεις κάτι που υπάρχει και παρουσιάζει δυναμική. Κάτι που δεν υπάρχει μπορείς να το κλιμακώσεις; Λεπτομέρειες.

Το καλύτερο, όμως, μας το φυλάει για το τέλος: «Η εξέγερση (σ.σ. κόψε κάτι, μεγάλε) στη Γαλλία και οι αναμετρήσεις που έρχονται με ταχύτητα στην Ελλάδα “υπόσχονται” μια συναρπαστική περίοδο κοινωνικών δονήσεων… Το βάθος του ουρανού είναι πιο κόκκινο από ποτέ»!!!
 
Ρε, τι πίνετε και δε μας δίνετε;

 

♦ Γραμμή ΠΑΣΟΚ
 
«Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας;». «Να δοθούν κίνητρα για την παράταση του χρόνου εργασίας». Δε μάσησε τα λόγια του ο εξ Αμερικής οικονομικός σύμβουλος του Γιωργάκη, Ηρακλής Πολεμαρχάκης (συνέντευξη στην «Ημερησία»). Κάποιοι Πασόκοι έσπευσαν να ψιθυρίσουν στο αυτί ορισμένων δημοσιογράφων, ότι ο Πολεμαρχάκης εξέφρασε προσωπικές απόψεις και ότι οι απόψεις του διαστρεβλώθηκαν. Για το τελευταίο ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Οι απόψεις του συμβούλου διαστρεβλώθηκαν όσο διαστρεβλώθηκε και η προεκλογική πρόταση του αρχηγού στο Λαύριο για την ανασφάλιστη εργασία των νέων. Για το πρώτο, όμως, για το περί «προσωπικών απόψεων» του Πολεμαρχάκη, έχουμε να πούμε ότι δεν πρόκειται για προσωπικές απόψεις του συμβούλου, αλλά για την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ. Μια γραμμή εκφρασμένη κατ’ επανάληψη την τελευταία περίοδο των κυβερνήσεων Σημίτη. Θέλουν μήπως να θέσουμε υπόψη τους τις θέσεις του τρομερού διδύμου Ρέππα – Σπυρόπουλου, υπουργού και υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων; «Αν δε διευρύνουμε την ενεργό περίοδο εργασίας, το ασφαλιστικό μας σύστημα θα έχει προβλήματα βιωσιμότητας στο μέλλον», έλεγε στη Βουλή ο Σπυρόπουλος, στις 5.11.03. Την «προώθηση πολιτικών ενεργού γήρανσης μέσω και της επιμήκυνσης του εργασιακού βίου», πρότεινε ο Ρέππας στους ομολόγους του της ΕΕ, ως προεδρεύων στο συμβούλιο του Ναυπλίου. Ο Πολεμαρχάκης, λοιπόν, είναι απολύτως «εντός γραμμής» και χρησιμοποιείται σαν λαγός.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 7.4.06
Επόμενο άρθρο Δευτέρα, 10.4.06

Σχετικά Αρθρα

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo