Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Μαρ 2006, 00:00
♦ Προβοκάτορες
 
«Το γνωστό αυτό σκηνικό επαναλήφθηκε, στο τέλος της ογκώδους πορείας της Πέμπτης, σε αρκετές πόλεις αλλά και στο Παρίσι, όπου μια ομάδα περίπου 300 ατόμων συγκρούστηκε με την αστυνομία, η οποία βρήκε ευκαιρία να χρησιμοποιήσει λαστιχένια σφαιρίδια και δακρυγόνα κατά άλλης πολυπληθούς ομάδας φοιτητών που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη Σορβόνη. Από τους 187 συλληφθέντες, στο Παρίσι, οι 71 παρέμειναν υπό κράτηση. Ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με πηγές, αρκετοί συλληφθέντες είναι μέλη της νεολαίας του “Εθνικού Μετώπου”, συμπεριλαμβανομένου του γραμματέα της Οργάνωσης, στοιχείο που δίνει μια αρκετά καλή εικόνα για το ποιος κρύβεται πίσω από τις προσπάθειες αμαύρωσης ενός διογκούμενου κινήματος» (Ριζοσπάστης, 18.3.06).
 
Δεν άντεξαν για πολύ οι προβοκάτορες του Περισσού. Μπορεί η Γαλλία να πέφτει λίγο μακριά και να είχαν μια σχετική άνεση να μη προβοκατορολογήσουν, όμως το κουσούρι δεν κόβεται. Αλλωστε, πρέπει να προετοιμάσουν και τα κομματόσκυλα της δικής τους νεολαίας, μπροστά στο ενδεχόμενο να έχουμε κάποια στιγμή και εδώ νεολαιίστικες κινητοποιήσεις. Το βρήκαν, λοιπόν. Τις συγκρούσεις με την Αστυνομία στη Γαλλία τις οργανώνει το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο» του Λεπέν! Οπως ακριβώς την κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973 την είχαν οργανώσει οι «300 προβοκάτορες του Ρουφογάλη και της ΚΥΠ» («Πανσπουδαστική» Νο 8, για τους νεότερους που ενδεχομένως να μη γνωρίζουν), όπως τις συγκρούσεις των οικοδόμων το 1976 τις οργάνωσαν «πράκτορες της Ασφάλειας και της ΚΥΠ και χουντικά στοιχεία», όπως τις μεγάλες συγκρούσεις που σηματοδότησαν το ξεκίνημα της Ιρανικής επανάστασης το 1979 τις οργάνωσαν «προβοκάτορες πράκτορες του σάχη». Τι να πεις; Εξις δευτέρα φύση…
 
♦ Τερτίπια
 
Ιδια σελίδα της ίδιας εφημερίδας («Βήμα της Κυριακής»). Στην κορυφή η δικαστική συντάκτης, επικαλούμενη «δικαστικές πηγές» (λέγε με Διώτη) μεταφέρει έντονη δυσαρέσκεια για τις «ανυπόμονες προβλέψεις» του Βουλγαράκη σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Κ. Τσαλίκίδη και την εκτίμηση ότι «κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα αποτελέσματα στα οποία θα καταλήξει η εισαγγελική διερεύνηση». Στη βάση της σελίδας ο αστυνομικός συντάκτης γράφει: «Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε. Στο ίδιο συμπέρασμα φέρεται να καταλήγει η έρευνα και του αρμόδιου εισαγγελέα κ. Διώτη».
 
Ποιος έχει δίκιο; Ο… Βουλγαράκης. Σημαδεμένη είναι η τράπουλα και ο Διώτης κάνει τα επικοινωνιακά τερτίπια του, για να μη φανούν όλα στημένα.

♦ Συντροφικές αγάπες
 
«Ο Κωνσταντόπουλος είναι ο Μητσοτάκης του ΣΥΝ». Μ’ αυτό τον τίτλο φιλοξένησε το «Βήμα της Κυριακής» συνέντευξη του Α. Αλαβάνου. Τον αδίκησε; Ας δούμε τι ακριβώς είπε: «Με πολλές διαφορές φυσικά, παρουσιάζεται σήμερα στο εσωτερικό των ελληνικών κομμάτων το φαινόμενο συνύπαρξης της προηγούμενης ηγεσίας με την τωρινή. Στο ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης με τον Γ. Παπανδρέου. Στη ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης με τον Κ. Καραμανλή. Ανάλογα συμβαίνει και σε μας». Ασφαλώς και τον αδίκησαν τον Αλαβάνο. Εν μέρει, όμως. Γιατί δεν κάνεις σύγκριση Μητσοτάκη-Σημίτη. Είναι ανόμοια τα μεγέθη. Οταν αυθαιρετείς εσύ, θα αυθαιρετήσουν και οι άλλοι. Ειδικά όταν πρόκειται για φυλλάδα του Συγκροτήματος. Εκτός αν τα πράγματα είναι πιο απλά. Εκτός, δηλαδή, αν ο Αλαβάνος ενημερώθηκε για τον τίτλο και σκόπιμα άφησε την ασάφεια στη δική του διατύπωση. Αλλωστε, αυτές οι συνεντεύξεις ελέγχονται πριν δοθεί το «ο.k.» για τη δημοσίευσή τους.
ΥΓ: Ο Αλαβάνος χαρακτήρισε τον τίτλο της φυλλάδας ως «πολιτική κακοποίηση». Ηπιότατος χαρακτηρισμός, δε νομίζετε;
 
n Τους ρούμπωσε
 
Εκείνος, πάντως, που έσπευσε να βάλει τα ΣΥΝασπισμικά πράγματα στη θέση τους με μια λακωνικότατη τοποθέτηση στο «Εθνος της Κυριακής» ήταν ο Παπαγιαννάκης: «Να σ’ το πω και λίγο προκλητικά, επειδή ορισμένοι σύντροφοί μου αγαπητοί, κατά τ’ άλλα, κάνουν τα κορόιδα, ισχύει η έγκριση που έχει δώσει ο ΣΥΝ για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και το ευρώ». Σωστός ο παίχτης.

♦ Πάντα πρόθυμοι
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ, η «επιτροπή των σοφών» που συγκρότησε ο Καραμανλής, αναθέτοντάς της να του εισηγηθεί τι χρειάζεται να αλλάξει στο θεσμικό πλαίσιο, για να θωρακιστεί η ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών, έχει ετοιμάσει εκτενές υπόμνημα, στο οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι δεν χρειάζονται αλλαγές ούτε σε συνταγματικό ούτε σε νομοθετικό επίπεδο (και το σύνταγμα και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο θεωρούνται επαρκή), αλλά μόνο ενίσχυση των Ανεξάρτητων Αρχών.
 
Θα πάρει, λοιπόν, ο δάμαλος το πόνημα των καθηγητάδων (ανάμεσά τους φίρμες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ) και θα κάνει εκ του ασφαλούς τη δημαγωγία του, ανακοινώνοντας μέτρα ενίσχυσης των «ανεξάρτητων» Αρχών. Και μη μας πείτε τι θα ‘πρεπε να κάνουν οι καθηγητάδες. Δεν είναι δουλειά μας να τους κάνουμε προτάσεις. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι αυτοί έκλεισαν τα μάτια μπροστά στα όσα έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ενεργεί με βάση τη συνείδησή του.
 
♦ Τον «έδωσε»
Ποιος είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν ξέρει από προπαγάνδα; Την ώρα που προέβαλε τις πιο ιταμές αντεργατικές αξιώσεις ο Κυριακόπουλος έπλεκε ταυτόχρονα το εγκώμιο του Πολυζωγόπουλου. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, θυμήθηκε ότι ο Πολυζωγόπουλος έβγαλε λόγο κατά την κοπή της πίτας του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, στον οποίο αναγνώρισε ότι υπάρχουν κλάδοι και επιχειρήσεις που πρέπει να προσεχτούν. «Πριν αποφασίσετε τι θα κάνετε στο πλαίσιο της διαιτησίας, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη την ανταγωνιστικότητα του κλάδου και της κάθε επιχείρησης», είπε ο Πολυζωγόπουλος, όπως θυμήθηκε ο πρόεδρος των βιομηχάνων. Ο Κυριακόπουλος διαπίστωσε ταυτότητα απόψεων επί του προκειμένου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά: «Είμαστε σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και όπως τις άλλες φορές θα εξασφαλίσουμε εργασιακή ειρήνη και το κλίμα που χρειάζεται για να υπάρξει ανάπτυξη». Κοντολογίς, «τον έδωσε στεγνά» τον Πολυζωγόπουλο, που παριστάνει τον ταξικά άτεγκτο.
 
♦ Ο Πλάτων πάει με όλους
 
Τον θυμόσαστε τον Πλάτωνα Τήνιο; Ηταν το «νούμερο δύο» στην περιβόητη επιτροπή Σπράου, που επεξεργάστηκε επί Σημίτη ένα αντεργατικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό. Παλιότερα είχε χρησιμοποιηθεί για ανάλογο σκοπό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (ήταν στην επιτροπή που προετοίμασε την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση του 1990-92). Τώρα, λοιπόν, τον βρίσκουμε μέλος στην «Επιτροπή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» που έφτιαξε ο Αλογοσκούφης. Ο Πλάτων πάει με όλους και πάντα αντεργατικά. Μοναδική προσωπικότητα…
 
♦ Αμαύρωση
 
«Ο όγκος και η μαχητικότητα των διαδηλώσεων δεν μπόρεσαν να αμαυρωθούν από τα εκτεταμένα επεισόδια, που σημειώθηκαν, κυρίως στο Παρίσι, μετά το τέλος της διαδήλωσης με επίκεντρο την Πλατεία του Εθνους» («Ριζοσπάστης», 21.3.06).
 
Μήπως μπορεί κάποιος από τον Περισσό να μας εξηγήσει γιατί οι συγκρούσεις με την Αστυνομία εκ μέρους διαδηλωτών αποτελούν αμαύρωση μιας κινητοποίησης; Πολλώ μάλλον, όταν τα επεισόδια είναι εκτεταμένα, που σημαίνει ότι είχαν συμμετοχή κόσμου. Να μας δώσει μια εξήγηση συγκεκριμένη και όχι δαιμονολογική και αφοριστική.
 
♦ Πολιτική αλητεία
 
«Οι συντάξεις αυτής της κατηγορίας (σ.σ. οι κατώτερες του ΙΚΑ) που κινούνται στο επίπεδο περίπου των 500 ευρώ είναι ανταποδοτικές σε ποσοστό 50%, ενώ κατά το υπόλοιπο αποτελούν προνοιακή επιδότηση του κράτους. Θα ήταν ορθότερο η πολύ σημαντική αυτή δαπάνη, που αγγίζει περίπου το 50% της συνολικής δαπάνης του ΙΚΑ, να ταξινομηθεί διαφορετικά. Να περιλαμβάνεται στις δαπάνες για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και όχι στις δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης με αντίκτυπο στα εκτιμώμενα αναλογιστικά ελλείμματα του συστήματος ασφάλισης».
 
Ποιος λέει τα παραπάνω; Ο τελευταίος υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππας (άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 19.3.06). Ολος ο συλλογισμός κρύβει μια μεγάλη παγίδα, στην οποία αναφερόμαστε σε ειδικό σχόλιο συνολικά για το άρθρο Ρέππα. Εδώ θέλουμε να σημειώσουμε μόνο πως πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση πολιτικής αλητείας. Γιατί ο Ρέππας ψήφισε ασφαλιστικό νόμο. Τότε, λοιπόν, δεν τον είδαμε να υποστηρίζει ότι το 50% της συνολικής δαπάνης του ΙΚΑ αφορά την άσκηση προνοιακής πολιτικής για λογαριασμό του κράτους. Αντίθετα, τον είδαμε να διαγράφει με μονοκοντυλιά όλες τις υποχρεώσεις του κράτους προς το ΙΚΑ, από την άσκηση άλλων μέτρων κοινωνικής πολιτικής. Τον είδαμε να υποστηρίζει ότι με συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση του ΙΚΑ ίση με το 1% του ΑΕΠ το ΙΚΑ όχι μόνο μπορεί να καλύψει τα ελλείμματά του, αλλά να δημιουργήσει και πλεονάσματα. Προσέξτε, δε μιλάμε για κάποιο μικροποσό, αλλά για το 50% των ετήσιων δαπανών του ΙΚΑ. Τώρα που βρέθηκε στην αντιπολίτευση την ανακάλυψε αυτή τη θεωρία το ΠΑΣΟΚ;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕμείς;
Επόμενο άρθρο «Ονειρο» που έσβησε νωρίς

Σχετικά Αρθρα

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31

Nα μιλήσει ο… σεβάσμιος

Κόντρες 26 Νοέ 2025, 13:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo