Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
  • Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού
  • Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών
  • Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Νοέ 2019, 00:00

ΠΟΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ;
 
Πρώτα καίγεται το βουνό, με τη φωτιά να ξεκινάει από πυλώνα της ΔΕΗ που δεν είχε καθαριστεί (επειδή κοστίζει) και απλώνεται σε τεράστια έκταση, επειδή το δάσος είναι ακαθάριστο, εγκαταλελειμμένο (επειδή κοστίζει). Μετά αδιαφορείτε για τον κίνδυνο πλημμύρας και φτιάχνετε μερικά κορμοδέματα της πλάκας, ίσα-ίσα για να πείτε ότι κάτι κάνατε. Στην πρώτη δυνατή βροχή, το καμένο δάσος δε συγκρατεί τίποτα, τα κορμοδέματα της πλάκας μετατρέπονται σε φερτά υλικά και οι χείμαρροι πλημμυρίζουν την Κινέτα. Αυτές τις απλές αλήθειες πρέπει να τις «χωνέψουμε» καλά όλοι. Για να μην μας παραμυθιάζουν άλλο.
 

♦ Χωρίς αρχές

 
Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Τσάτσο έκρινε σκόπιμο να αναφερθεί ο Τσίπρας, στην ομιλία του για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο Καραμανλής (ο Τσάτσος ήταν απλό εκτελεστικό όργανο) έφτιαξε το 1975 ένα Σύνταγμα συντηρητικό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, με υπερεξουσίες του προέδρου της Δημοκρατίας (θέση στην οποία εξαρχής σκόπευε να μεταπηδήσει, για να παραστήσει τον έλληνα Ντε Γκολ), ο Τσίπρας αναρωτήθηκε αν ο Καραμανλής θα δεχόταν ποτέ να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία της Βουλής.
 
Αυτό, όμως, προβλεπόταν ήδη από το Σύνταγμα του 1975. Εκλογή προέδρου με τέτοιες υπερεξουσίες, με απλή πλειοψηφία (με λιγότερες από 151 ψήφους) στην τελευταία ψηφοφορία. Το ότι προβλεπόταν να μεσολαβούν εκλογές δε σημαίνει τίποτα από άποψη αρχών, όπως έθεσε το ζήτημα ο Τσίπρας. Και ο Καραμανλής εκλέχτηκε με 151 ψήφους στη δεύτερη προεδρική θητεία του. Στην πρώτη φάση (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), δεν ήταν υποψήφιος (για να μην φάει την κρυάδα). Η ΝΔ ψήφισε τότε «παρών». Στη δεύτερη φάση (κυβέρνηση Μητσοτάκη με την προσθήκη του περιβόητου Κατσίκη της ΔΗΑΝΑ), ο Καραμανλής πήρε 149 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία (χρειαζόταν 180) και στη δεύτερη πήρε 153 και εκλέχτηκε πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα, την οποία παρέβλεψε ο Τσίπρας, χωρίς αρχές για μια ακόμα φορά. Για ν' ακούσει μετά τον Μητσοτάκη να του υπενθυμίζει ότι ο Καραμανλής το 1990 εκλέχτηκε με 153 και να τον χαρακτηρίζει «και συνταγματικά αδιάβαστο».
 

♦ Γαϊδουριά

 
Είναι σίγουρο ότι σε μια ιδιωτική συζήτηση ο Θοδωρής Δρίτσας δε θα έλεγε ότι δεν είναι και μεγάλο πράγμα ένας βιασμός ανήλικου στο κολαστήριο της Μόριας κάθε έξι μήνες. Γιατί αυτό εννοούσε, όταν διαξιφιζόταν δημόσια γι' αυτό το ζήτημα. Οι άλλοι του έλεγαν ότι είχαμε βιασμούς ανήλικων κι αυτός τους απάντησε «έναν κάθε έξι μήνες», για να δείξει ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως ακριβώς τα έλεγαν. Η εξουσία κάνει τον άνθρωπο γαϊδούρι. Αυτό έπαθε ο Δρίτσας (και όχι μόνον αυτός). Αφησαν στη μπάντα ακόμα και τις στοιχειώδεις ευαισθησίες που είχαν ως άνθρωποι. Και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα πάντα, να διαστρέψουν τα πάντα, προκειμένου να υπερασπιστούν τη θέση του εξουσιαστικού μηχανισμού στον οποίο συμμετέχουν. Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης, είχαν την άνεση να μετατρέπουν τις όποιες προσωπικές ευαισθησίες τους σε πολιτική. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα εξουσίας, με όχημα και αυτές τις ευαισθησίες, όλοι τους και όλες τους μετατράπηκαν σε εξουσιαστικά γαϊδούρια, σε κυνικούς πολιτικούς, έτοιμους να δικαιολογήσουν τα πάντα. Κάποιος μπορεί να πει ότι τέτοιοι ήταν πάντοτε αλλά καμουφλάρονταν. Αντε να του πεις ότι έχει άδικο.
 

♦ Ακροδεξιοί

 
Ο βουλευτής της ΝΔ Χ. Αθανασίου, γνωστός σαμαρικός, έχει άποψη για τη χωροθέτηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών που θα κατασκευάσει η κυβέρνηση. Δεν κάνει λόγο για ξερονήσια, όπως ο Βελόπουλος, αλλά τα θέλει απομονωμένα, όσο γίνεται πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Για τη Λέσβο για παράδειγμα, όπου έχει την εκλογική του πελατεία, θεωρεί ότι μια περιοχή που κυκλοφόρησε ότι θα κατασκευαστεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης «δεν ενδείκνυται, καθώς υπάρχουν δύο τουριστικές παραλίες σε κοντινή απόσταση»! Και συμβουλεύει την κυβέρνηση: «Εάν μεταφερθεί η Μόρια κάπου άλλου, πιστεύω ότι υπάρχουν απομονωμένα μέρη στο κέντρο του νησιού, που δεν είναι κοντά σε οικισμούς και κτηνοτροφικές μονάδες»!
 

♦ Πλασιέδες

 
Ενα ιδιωτικό κολλέγιο έκανε φιέστα αποφοίτησης στο Μέγαρο Μουσικής. Ως εδώ καμία έκπληξη. Τα συνηθίζουν αυτά οι κολλεγιάρχες για να πουλήσουν γκλαμουριά στην πελατεία τους.  Οταν όμως στη φιέστα του κολλεγίου συμμετέχουν και δύο υπουργοί, οι οποίοι εμφανίζονται απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα ως πλασιέδες του κολλεγίου, το πράγμα αλλάζει. Ο Μπουμπούκος (χρόνια τηλεπλασιέ, διαθέτει το know how) δήλωσε ότι «όλοι οι απόφοιτοι του BCA βρίσκουν, αμέσως μετά την αποφοίτηση, δουλειά στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει»! Ο Πλακιωτάκης δήλωσε ότι «ο χώρος της ναυτιλίας χρειάζεται ποιοτικά και ανταγωνιστικά στελέχη και το BCA αυτό ακριβώς κάνει»!
 
«Η παρουσία δύο υπουργών της κυβέρνησης αποδεικνύει το υψηλό κύρος του BCA και την αναγνώριση από την πλευρά της Πολιτείας της συμμετοχής της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας. Τα καλά ελληνικά κολλέγια δημιουργούν επαγγελματίες υψηλών προδιαγραφών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάσχεση του brain drain και οι φοιτητές τους απολαμβάνουν σπουδές ανάλογες των καλύτερων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από την Ελλάδα», έγραφε ένα από τα κατά παραγγελία ρεπορτάζ την επομένη.
 

♦ Ξέπλυμα

 
Μετά το ξεφτιλίκι της υφυπουργού Δόμνας που ανακάλυψε όπλα… μαζικής καταστροφής στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ και την επιβολή αφωνίας από το μέγαρο Μαξίμου, ανέλαβε το Συγκρότημα Μαρινάκη να την ξεπλύνει. Της κανόνισε, λοιπόν, κοινή συνέντευξη με την καλλιτεχνική διευθύντρια του (κατ' όνομα μόνο, καμιά σχέση με το θέατρο του Κουν) Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη, για να μας δείξουν πόσο σπουδαία διανοούμενη είναι η Δόμνα. Και τι γύρευε ένας «άνθρωπος της τέχνης» με ένα σούργελο της αστικής πολιτικής; Business as usual…
 

♦ Μαύρα μεσάνυχτα
 

Ενας αστυνόμος Α, που υπηρετεί σε Τμήμα της πόλης, πήγε στις 3 τα χαράματα σε άλλο Τμήμα, πήρε έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, ο οποίος είχε συλληφθεί για υγειονομική παράβαση, έλειψαν για κάνα τρίωρο και επέστρεψαν στο Τμήμα! Κάποιος, όμως, φαίνεται ότι τους ρουφιάνεψε κι έτσι, ο αστυνόμος και ο αρχιφύλακας-αξιωματικός υπηρεσίας που του παρέδωσε τον κρατούμενο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Ο αστυνόμος είπε πως ο κρατούμενος ήταν συγγενής του. Και πού πήγαν το τρίωρο που έλειψαν; Θα έχει πλάκα να πουν ότι πήγαν για… πατσά. Τόσο χαζός ήταν ο αστυνόμος να κάνει τέτοια ενέργεια; Δε νομίζουμε. Απλώς, δεν υπολόγισε ότι κάποιος θα τον κάρφωνε και το γεγονός θα γινόταν γνωστό. Βλέπετε, η «νύχτα» έχει και ανταγωνισμούς.
 

♦ Μαγαζάτορες

 
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του παπά Αντώνιου Παπανικολάου, που έχει τη γνωστή ΜΚΟ «Κιβωτός του κόσμου», επειδή σε επιστολές που έστειλε το 2017 και το 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, αντιδρώντας στη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών κοντά στις εγκαταστάσεις του «Χωριού Παιδικής Προστασίας» που λειτουργεί η «Κιβωτός» στο νησί, χρησιμοποιούσε τη συνήθη επιχειρηματολογία περί μουσουλμάνων που είναι επικίνδυνοι για τα μικρά παιδιά, λόγω του πολιτισμού τους.
 
Τι απάντησε η ΜΚΟ του παπά; Οτι η επιστολή που διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, υπογράφεται από τα διοικητικά στελέχη της δομής και όχι από τον παπά Αντώνιο Παπανικολάου και ότι γίνεται «διαστρέβλωση» των θέσεών της από δημοσιεύματα που «παρουσιάζουν μία διαφορετική πραγματικότητα για τις δράσεις της». Οπως γράφει η ΜΚΟ, «η επίμαχη επιστολή, κατετέθη προς τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ανήλικων ευπαθών ομάδων που φιλοξενεί. Κάποιες μεμονωμένες λέξεις και φράσεις των επίμαχων επιστολών, οι οποίες αναπαράγονται και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις, έχουν μοναδικό στόχο να καταδείξουν στις αρμόδιες αρχές την ένταση του προβλήματος και να τονίσουν τους υπαρκτούς κινδύνους που εγκυμονούν οι αποφάσεις τους». Μ' άλλα λόγια, ο παπάς υπερασπίζεται την ουσία των όσων έγραψαν οι υπάλληλοι της ΜΚΟ του.
 

♦ Κομανέτσι

 
Τι λόγο είχε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι να συναντηθεί με τον τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ η ΕΕ έχει πάρει αποφάσεις για αναβολή όλων των συναντήσεων υψηλού επιπέδου με τούρκους αξιωματούχους; Κάποιο λόγο θα είχε. Είτε προσωπικό (μην ξεχνάμε ότι στις Βρυξέλλες γίνεται πολύ «λόμπινγκ» – ο νοών νοείτω) είτε πολιτικό. Η συνάντηση έγινε, δηλώσεις δεν έγιναν, ούτε κοινή ανακοίνωση εκδόθηκε. Εκδηλώθηκαν όμως διαμαρτυρίες από κυπριακής πλευράς, διότι ο Σασόλι παραβίασε ομόφωνες κοινοτικές αποφάσεις.
 
Με ευλυγυσία Κομανέτσι, ο ιταλός δεξιός πολιτικός εξέδωσε προσωπική ανακοίνωση, στην οποία έγραφε ότι κάλεσε τον Τσαβούσογλου και του τα έσουρε χοντρά για την παράνομη δράση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ! Διαβάζαμε την ανακοίνωση και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πώς οργανώνονται οι συναντήσεις σε τόσο ψηλό επίπεδο. Ο Τσαβούσογλου δε θα είχε κανένα λόγο να πάει σε μια συνάντηση με έναν ευρωπαίο αξιωματούχο που δεν έχει καμιά εκτελεστική αρμοδιότητα, μόνο και μόνο για να τον ακούσει να τα σούρνει στην τουρκική πολιτική. Αν ήταν έτσι, θα συμφωνούσαν να κάνουν δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, όπου ο μεν Σασόλι θα τα έλεγε πιο στρογγυλεμένα, ο δε Τσαβούσογλου θα του απαντούσε παρουσιάζοντας τις τουρκικές θέσεις.
 
Η απορία μας λύθηκε όταν διαβάσαμε την απάντηση του Τσαβούσογλου από το Twitter: «Το να ενημερώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι συζήτησε μαζί μου θέματα τα οποία δεν τόλμησε να αναφέρει καν σε εμένα είναι ένα νέο παράδειγμα ανειλικρινούς και υποκριτικής στάσης της ΕΕ. Ντρέπομαι που ένα άτομο, το οποίο εκπροσωπεί τους λαούς της Ευρώπης, δημοσιοποιεί διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενο της συνάντησης που έγινε σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό».
 
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦαίνεσθαι και είναι
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Pain in the ass

Κόντρες 6 Ιούλ 2026, 14:01

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

Κόντρες 3 Ιούλ 2026, 19:36

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

Κόντρες 2 Ιούλ 2026, 12:11

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

Κόντρες 30 Ιούν 2026, 20:27

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

Κόντρες 29 Ιούν 2026, 09:34

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

Κόντρες 26 Ιούν 2026, 19:30
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“) που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo