Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Νοέ 2016, 00:00

Μαραμένα τα ρόδα κι οι βιόλες

Μετά τον Ομπάμα ο Γιούρκας. Τέρας ρητορικής δεινότητας και αναλυτικής πολιτικής σκέψης, όπως και οι άλλοι τρεις τέως ποδοσφαιριστές που τον συνόδευσαν στο μέγαρο Μαξίμου, σε μια… ιστορική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Τελικά, μόνο τέσσερις από  τις φίρμες του 2004 δέχτηκαν να παραστήσουν τις γλάστρες στο γραφείο του Τσίπρα. Ο Δέλλας δεν πήγε. Ούτε ο Ντέμης, που μάλλον έχει αλλάξει… πολιτικό προσανατολισμό. Γενικώς, κανένας φιλόδοξος δεν επενδύει σήμερα στον Τσίπρα. Αν είχε κάνει τη συνάντηση πριν από δύο χρόνια, θα στριμώχνονταν ποιος θα πρωτοπάει. Ενώ τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με ένα αστέρι που έχει πάρει τροχιά προς τη δύση του, οπότε κρατάνε πισινή. Για το περιεχόμενο της συζήτησης, έτσι όπως διοχετεύθηκε από τον… διηγηματογράφο του Μαξίμου, δε θα κάνουμε κανένα σχόλιο. Σιγά μη λύσουν τα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κάποιοι βετεράνοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να υπάρξουν στο χώρο μόνο υπό την προστασία των μεγάλων «κάπο» (που βάζουν τα λεφτά και κινούν τα νήματα). Γλάστρες μεν, αλλά με… μαραμένα τα λέλουδα.

Εκλεκτή του μονοπωλιακού κεφαλαίου

«Δεχόμαστε επίθεση από τα δεξιά όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας επίσημα ότι θα είναι υποψήφια καγκελάριος για τέταρτη θητεία (με τη φιλοδοξία να ξεπεράσει τον μέντορά της Χέλμουτ Κολ, που διατέλεσε καγκελάριος για δεκαπέντε χρόνια). Αν δεν πρόκειται για φραστική απροσεξία, τότε η Μέρκελ θεωρεί την «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) απειλή μεγαλύτερη από το κόμμα των Ναζί! Η ίδια, πάντως έχει κάτι κοινό με τον Χίτλερ: είναι η εκλεκτή του γερμανικού μονοπωλιακού κεφαλαίου.

«Η Μέρκελ δεν είχε εναλλακτική λύση παρά να συνεχίσει» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανίας Μετάλλου, Ράινερ Ντούλγκερ. Για την οικονομία είναι «αξιόπιστος εταίρος σε ταραγμένους καιρούς» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοδοτών Ινγκο Κράμερ, εξαίροντας τη συμβολή της Μέρκελ στο να καταστεί η Γερμανία «λιμάνι σταθερότητας στην Ευρώπη».

Οι καπιταλιστές δε θέλουν πολιτικά πειράματα. Εμπιστεύονται τις παραδοσιακές αστικές δυνάμεις (Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες) και ελλείψει καλύτερου (ή καλύτερης) στηρίζουν φανατικά τη Μέρκελ. Ακόμα κι αν η AfD έρθει πρώτο κόμμα το Σεπτέμβρη του 2017, κυβέρνηση θα σχηματίσουν ο δεύτερος με τον τρίτο και η Μέρκελ θα είναι και πάλι καγκελάριος.

Απογοήτευση

Οσοι απογοητεύτηκαν από το γεγονός ότι κατά την επίσκεψη Ομπάμα στο Βερολίνο δεν ακούστηκε λέξη για το ελληνικό χρέος ανήκουν στην κατηγορία των πολιτικά αφελών. Δεν κατάλαβαν τι «παίχτηκε». Ο Ομπάμα ήθελε την Αθήνα ως ντεκόρ για την τελευταία ομιλία του. Και την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της αστικής Ελλάδας σε ρόλο γιουσουφακίων. Ε, έπρεπε να μοιράσει κι αυτός μερικά καθρεφτάκια για να δέσει καλύτερα η παράσταση. Και είπε ό,τι είπε για το χρέος, προσέχοντας τις λέξεις που εκστόμιζε για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Αυτές οι αναφορές βοηθούσαν επίσης να φιλοτεχνήσει την υστεροφημία του ως πολιτικός με κοινωνική (πέρα από τη δημοκρατική) ευαισθησία.

Ο Σόιμπλε, που δε θα ερχόταν σε επαφή με τον Ομπάμα, άρα είχε λυμένα τα χέρια του, ανέλαβε να παίξει το παιχνίδι του «αντι-Ομπάμα», συνεπικουρούμενος και από το γερμανικό Τύπο. Είπε κι αυτός αυτά που είπε, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Γερμανία είναι μια ισχυρή ιμπεριαλιστική δύναμη και δε δέχεται υποδείξεις από κανέναν Ομπάμα. Στο αφιονισμένο δεξιό εκλογικό ακροατήριο τα λόγια του Σόιμπλε ήταν βάλσαμο. Αφόπλισε την ακροδεξιά AfD και την προπαγάνδα της περί «πληρωμής των τεμπέληδων του Νότου».

Η κάθε πλευρά έκανε τη δουλειά της στο επίπεδο της προπαγάνδας, γι' αυτό και δεν υπήρχε κανένας λόγος να μεταφέρουν αυτή τη γιαλαντζί αντιπαράθεση στο επίπεδο των συζητήσεων Ομπάμα-Μέρκελ. Ούτε στο επίπεδο των δημόσιων εμφανίσεών τους. Οταν η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίας Ουλρίκε Ντέμερ  ρωτήθηκε αν το ζήτημα του ελληνικού χρέους συζητήθηκε μεταξύ Ομπάμα και Μέρκελ, απάντησε με σαφήνεια και διπλωματικότητα: «Σας παραπέμπω στη συνέντευξη Τύπου Ομπάμα-Μέρκελ». Στη συνέντευξη Τύπου δεν ειπώθηκε κουβέντα, επομένως το θέμα δεν υπήρξε στην ατζέντα. Και δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει, συμπληρώνουμε εμείς. Εχουν πιο σοβαρά ζητήματα να παζαρέψουν οι ιμπεριαλιστές ηγέτες.

Παρέες

Η παρέα του Ραγκούση («Επόμενη Ελλάδα»), που δήλωνε αδιάφορη για ό,τι συμβαίνει στη «Δημοκρατική Συμπαράταξη», συναντήθηκε με την παρέα του Τούντα  («Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία»), η οποία συμμετέχει στη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και συμφώνησαν ότι «σε αυτήν την κρίσιμη φάση για τη χώρα και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, είναι η ώρα των αποφάσεων και όχι η διαιώνιση των ατέρμονων συζητήσεων». Το καρφί περί «ατέρμονων συζητήσεων» πάει στο Ποτάμι, αλλά και προς την παρέα του Γιωργάκη. Υπάρχει όμως και μια «ουρά» στο σχετικό ρεπορτάζ: «Αποφάσεων που θα οδηγήσουν, με την άμεση και ενεργή συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών, στη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με τη διοργάνωση ενός ανοιχτού, δημοκρατικού συνεδρίου και με την εκλογή ηγεσίας από τη βάση».

Πρόκειται για κάτι που έχει συμφωνηθεί με την παρέα της Φώφης ή είναι καρφί για τη Φώφη, που από τότε που έγινε η ρήξη με την παρέα του Σταύρου (Ποτάμι) ξέχασε τα περί ανοιχτού συνεδρίου και καλεί όποιον θέλει να ενταχθεί στο ήδη έτοιμο σχήμα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», ενώ κάνει το κορόιδο για την εκλογή αρχηγού του συμμαχικού σχήματος με απευθείας εκλογή από το λαό; Οχι πως έχουμε καμιά αγωνία να μάθουμε την απάντηση στο ερώτημα, αλλά οπωσδήποτε θα υπάρξει τζέρτζελο αν όλ' αυτά αποτελούν πρωτοβουλίες πίσω από την πλάτη της Φώφης. Και τέτοια τζέρτζελα αποτελούν οξυγόνο για τις παραπολιτικές στήλες. Αλλο πράγμα να βλέπεις καυγά Φωφικών-Αντιφωφικών κι άλλο να μαζευτούν όλοι οι τέως πασόκοι σ' ένα σχήμα που δε θα το λένε ΠΑΣΟΚ αλλά «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Συγκλίνουσες αποκλίσεις

Εσταζε χολή για την αποχωρήσασα από το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου ο επικεφαλής Σταύρος. Κι έκανε και… αυτοκριτική, επειδή μάζεψε στα ποταμίσια λασπόνερα ανθρώπους που νοιάζονται μόνο για την καρέκλα και το μισθό, ενώ ο ίδιος αδιαφορεί και για καρέκλες και για λεφτά (πόσα θες να μας τρελάνεις, ρε Σταυράκο;). For the record, που λένε και οι Αμερικανοί, αξίζει τον κόπο να πούμε δυο λόγια για τη Μάρκου, γιατί δεν αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, αλλά τυπικό δείγμα μιας νέας γενιάς επαγγελματιών της αστικής Βουλής, που καταφέρνουν να επιβιώσουν.

Η (διαφημίστρια το επάγγελμα) Μάρκου προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ανήκε στη φράξια του Βασίλη Οικονόμου, που την έκανε από το ΠΑΣΟΚ όταν είδε την κατρακύλα. Ο Οικονόμου με τον Δημαρά έστησαν το «Αρμα Πολιτών». Οταν τα έσπασαν, έφτιαξε τους «Ελεύθερους Πολίτες» και σύντομα μπήκε στη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, έχοντας μαζί του 101 πρώην πασόκους, μεταξύ των οποίων και η Μάρκου, η οποία όμως δεν υπέγραψε το σχετικό κείμενο, γιατί -όπως είπε- περίμενε να της το ζητήσει ο Κουβέλης αυτοπροσώπως. Η Μάρκου εκλέχτηκε βουλευτίνα το 2012 και πλέον δεν είχε ανάγκη τον Οικονόμου. Το 2015 ο Οικονόμου πήγαινε στη ΝΔ (με την οποία επανεκλέχτηκε), ενώ η Μάρκου πήγαινε στο Ποτάμι (με το οποίο επανεκλέχτηκε). Τώρα που το Ποτάμι βαράει διάλυση, η Μάρκου επιλέγει την επάνοδο στο ΠΑΣΟΚ (περί αυτού θα πρόκειται, όπως κι αν την παρουσιάσει), και θα πασχίσει για την επανεκλογή της, την ώρα που ο Οικονόμου φαίνεται να έχει σίγουρη τη δική του (ο Κούλης ήδη τον όρισε τομεάρχη Υγείας, με αναπληρώτρια την Παπακώστα, με την οποία διεκδικούν σταυρό στην ίδια περιφέρεια).

Man to man

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κούλης υποβίβασε τον αντιπρόεδρο Μπουμπούκο σε έναν απλό τομεάρχη Αμυνας. Αυτή η τοποθέτηση, όμως, έχει και μια δεύτερη πλευρά. Τον τοποθέτησε εκεί για να παίξει man to man τον Καμμένο, σ' ένα ματς που έχει ως έπαθλο την ψήφο των καραβανάδων, εν ενεργεία και απόστρατων. Το συγκεκριμένο υπουργείο αποτελεί φέουδο του Καμμένου. Από την πρώτη στιγμή, βέβαια, ο Τσίπρας έβαλε και έναν συριζαίο αναπληρωτή υπουργό (τον Ησυχο αρχικά, τον Βίτσα στη συνέχεια και μέχρι σήμερα), με στόχο περισσότερο την παρακολούθηση του Καμμένου για να μη βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προ εκπλήξεων, όμως ο Καμμένος είχε και έχει την αποκλειστικότητα στις σχέσεις με τους καραβανάδες, των οποίων εμφανίζεται ως φύλακας άγγελος. Πέραν αυτού, με τη στρατοκρατική αντίληψη που χαρακτηρίζει κάθε ακροδεξιό, προσπαθεί συνεχώς να αναδείξει θέματα που σχετίζονται με το «αξιόμαχο», την «ετοιμότητα» και τα παρόμοια. Θέματα που συγκινούν το ευρύτερο ακροδεξιό-εθνικιστικό ακροατήριο.

Ο τομεάρχης Μπουμπούκος θα πρέπει να συγκρουστεί με τον Καμμένο σε όλα τα επίπεδα. Να τον αμφισβητήσει, να τον εκθέσει, να του μειώσει την επιρροή στο ακροατήριο της στρατοκρατίας και ευρύτερα της ακροδεξιάς. Αυτό θα είναι και ένα προσωπικό του στοίχημα, δεδομένου ότι ο Κούλης δεν του άφησε άλλα περιθώρια. Επομένως, αναμένεται μάχη… γιγάντων της ακροδεξιάς, με θέαμα που κάποιες στιγμές… θα κόβει την ανάσα.

Λαλημένοι

«Ανεξάρτητα από το τι θα εφαρμόσει ο Τραμπ , που είναι προφανές ότι εκπροσωπεί μία από τις εκδοχές του μεγάλου κεφαλαίου στις ΗΠΑ, όσοι τον ψήφισαν στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι η παγκοσμιοποίηση σε επίπεδο οικονομίας, προκαλεί οργή στην πλειοψηφία των κοινωνικών στρωμάτων, που μετά από πολύχρονη κρίση, θεωρούν ότι η αφήγηση του “μονόδρομου“ δεν είναι ανεκτή. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά μηνύματα της εκλογικής νίκης Τράμπ, κατά τον αρθρογράφο της “Καθημερινής“ Πέτρο Παπακωνσταντίνου» (από ανάρτηση στο youtube του ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84»).
Με τη λογική του πρώην στελέχους του ΝΑΡ και νυν στελέχους της ΛΑΕ, και αυτοί που στήριζαν τον Χίτλερ και αυτοί που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή αμφισβητούν την πιο επιθετική εκδοχή του καπιταλισμού! Λαλημένοι οπορτουνιστές…

Τρικυμία στο φλυτζάνι

Καμιά εκατοστή άτομα ήταν όλα κι όλα αυτά που μαζεύτηκαν στην εκδήλωση του «Plan B» (;) στην Κοπεγχάγη, αλλά η τέως πρόεδρος και νυν επικεφαλής Ζωή δεν περιφρονεί τα μικρά ακροατήρια. Πήγε, μίλησε και χαρακτήρισε «κυβέρνηση προδοτών» την κυβέρνηση Τσίπρα. Κι όταν ο σοσιαλδημοκράτης ολλανδός βουλευτής Τάινι Κοξ είπε «να μην αποκαλούμε προδότες συντρόφους που βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα από μερικούς από εμάς», τον έβαλε στη θέση του, προς μεγάλη ικανοποίηση του παριστάμενου Μελανσόν, που θεωρεί ότι ο Τσίπρας τον πούλησε. Εχουν κι αυτοί τα βάσανά τους…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο ίδιο κακόγουστο θέατρο
Επόμενο άρθρο Αντικυνωνικά

Σχετικά Αρθρα

Νέο unfair από τον Τασούλα

Κόντρες 15 Ιαν 2026, 14:53

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

Κόντρες 14 Ιαν 2026, 14:49

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

Κόντρες 13 Ιαν 2026, 14:11

Η καρατόμηση ενός αθώου

Κόντρες 12 Ιαν 2026, 14:32

Τι ‘χες Κούλη, τι ‘χα πάντα

Κόντρες 9 Ιαν 2026, 14:10

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Κόντρες 8 Ιαν 2026, 15:07
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo