Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
  • Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή
  • O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
  • Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Σεπ 2015, 00:00


Χωρίς σχόλια…


Υποκρισία

Σε τι ακριβώς διαφωνούν οι «53+» του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγετική ομάδα; Ενα δικό τους κορυφαίο στέλεχος, ο Τσακαλώτος, έκανε τις διαπραγματεύσεις με το κουρτέτο των δανειστών, κατέληξε στη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο και πήρε πάνω του τις εισηγήσεις στη Βουλή. Για να κάνει τη γκεμπελίστικη δουλειά με τα ΜΜΕ, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό, πήρε μαζί του τις τελευταίες μέρες και ένα άλλο δικό τους στέλεχος, τον Μιχόπουλο, ο οποίος προηγουμένως ήταν στην «αυλή» του Μαξίμου και έκανε την ίδια δουλειά για τον Τσίπρα.Σε τι λοιπόν συνίσταται η διαφωνία τους;

Οποιος γνωρίζει από εσωκομματικές ίντριγκες στα αστικά κόμματα μπορεί να αντιληφθεί ότι εκείνο που διαπραγματεύθηκαν οι «53+» είναι ο ρόλος τους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα, θεωρούνταν από τους Τσιπραίους τσόντα. Οι Λαφαζανικοί έπαιζαν σημαντικότερο ρόλο και στη μοιρασιά της εσωκομματικής εξουσίας και στη μοιρασιά των κυβερνητικών πόστων. Μετά την αποχώρησή τους, ήταν η ευκαιρία της φράξιας των «53+», που είχε κι αυτή κάποια προβλήματα αποχωρήσεων, να πάρει τη θέση τους και να διεκδικήσει αναβαθμισμένο ρόλο και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην επόμενη κυβέρνηση. Αυτό διαπραγματεύθηκαν με τους Τσιπραίους και όπως όλα δείχνουν η παρασκηνιακή συμφωνία έκλεισε.
Για την πάρτη του

Το τι θα γίνει μετά τις εκλογές το αποφασίζει ο λαός που διαμορφώνει το εκλογικό αποτέλεσμα, λέει με νόημα ο Ν. Βούτσης. Και με ακόμη περισσότερο νόημα διευκρινίζει πως ο Τσίπρας δε θα είναι πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα. Αυτονόητο, διότι κανένας (και ιδίως το πρώτο κόμμα) δε θα δεχόταν να γίνει πρωθυπουργός ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι πρώτο κόμμα, αλλά δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση μόνο με τον Καμμένο. Σ’ αυτό απαντά με νόημα (αλλά όχι ρητά) ο Βούτσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει ευρύτερη κυβερνητική συνεργασία.

Ο Τσίπρας, βέβαια, επιμένει πως δε θα επιλέξει για κυβερνητικούς συμμάχους τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Απολύτως λογικό. Αν έλεγε κάτι τέτοιο, θα ερχόταν αμέσως το ερώτημα: και γιατί δεν την έκανες από αυτή τη Βουλή αυτή τη συμμαχική κυβέρνηση, όταν μάλιστα ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί σας το Μνημόνιο και τους πρώτους εφαρμοστικούς νόμους; Η αδυναμία απάντησης σ’ αυτό το απλό ερώτημα, θα αποκάλυπτε τον πραγματικό σκοπό των εκλογών, που γίνονται μόνο για να βολέψει ο Τσίπρας την πάρτη του και το κόμμα του. Να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία, πριν αρχίσουν να βαραίνουν στην καμπούρα του λαού τα νέα μέτρα (πάνω από τα παλιά που παρέμειναν άθιχτα).
Μ’ αυτή την τοποθέτηση, ο Τσίπρας ασκεί έναν παλαιοκομματικού τύπου εκβιασμό πάνω στα πιο φοβιτσιάρικα τμήματα των ψηφοφόρων: ψηφίστε εμάς, για να μην έχουμε περιπέτειες μετεκλογικά και κίνδυνο ακυβερνησίας. Παλιό το κόλπο, αλλά δεν πιάνει πάντοτε (ας θυμηθούμε τις διπλές εκλογές του 2012).

Γελοιότητες (1)

Το πιο γελοίο σόου της Κωνσταντοπούλου ήταν αυτό της περασμένης Τετάρτης. Συγκάλεσε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ανακοίνωσε την… ανασυγκρότησή της, διότι άλλαξε η σύνθεση της Βουλής με τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας. Επειδή, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ την «έγραψαν» κανονικά και δεν υπέδειξαν βουλευτές, αποφάσισε να διορίσει μόνη της. Ετσι, έβαλε την Κεραμέως από τη ΝΔ και «από τον ΣΥΡΙΖΑ» τους Βαρουφάκη, Βαλαβάνη και Χατζηλάμπρου. Δηλαδή, τρεις βουλευτές που τυπικά μόνο ανήκαν στην κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ουσιαστικά είχαν αποχωρήσει. Ο Βαρουφάκης, η Βαλαβάνη και η Κεραμέως δεν της έκαναν τη χάρη να πάρουν μέρος ως γλάστρες στο καθημερινό προσωπικό της σόου. Ο ΚΟΕτζής Χατζηλάμπρου, όμως, πήγε και καθόταν και άκουγε σαν χάνος το περίπου δίωρο παραλήρημα της Κωνσταντοπούλου και της Μακρή, στην οποία δόθηκε ο λόγος, μολονότι η πρόεδρος είχε διαπιστώσει από την αρχή ότι δεν υπάρχει απαρτία (υπήρχαν μόνο τέσσερις βουλευτές)! Πήρε και το λόγο ο Χατζηλάμπρου για να πει ότι είναι «σε πλήρη διάσταση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά έκρινε ότι έπρεπε να πάει στην Επιτροπή. Πώς; Διορισμένος από την Κωνσταντοπούλου ως μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ!

«Από τα τέσσερα νέα μέλη της Επιτροπής, έχουμε ήδη το ένα παρών, τον κύριο Βασίλειο Χατζηλάμπρου και ελπίζω στην πορεία και τα νέα μέλη, τα υπόλοιπα να προσέλθουν», ανακοίνωσε ατάραχη η απερχόμενη πρόεδρος, εκτινάσσοντας τη γελοιότητα στο ζενίθ. Την επομένη η Βουλή θα διαλυόταν και αυτή εξέφραζε την… ελπίδα ότι θα προσέλθουν τα νέα μέλη που διόρισε στην Επιτροπή!

Γελοιότητες (2)

Αφού έδωσε το σόου της στην Επιτροπή και διέκοψε «για δυο ώρες» για να δημιουργηθεί απαρτία (!), η Κωνσταντοπούλου συνέχισε το σόου στην Ολομέλεια (που ήταν άδεια επίσης), συνεπικουρούμενη από τον Λαφαζάνη, ο οποίος είπε πως «σήμερα η Βουλή είχε συνεδρίαση, πάρα πολύ κρίσιμη συνεδρίαση, για ένα θέμα το οποίο είναι τεράστιο για τη χώρα» (θα συζητούσε, υποτίθεται, το πόρισμα της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους»).  Εβγαλαν και οι δύο τα λογύδριά τους (σε Ολομέλεια που δεν είχε απαρτία!), απένειμαν ο ένας στην άλλη και αντιστρόφως επαίνους, έβγαλαν από ένα λογύδριο και ο Χατζηλάμπρου με τη Μακρή, και ύστερα από το εβδομηντάλεπτο σόου η Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε: «Λύεται η μη πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση»!

Η είδηση, όμως, δεν βρίσκεται στο καραγκιοζιλίκι, αλλά στην απουσία του Μανώλη Γλέζου, τον οποίο η Κωνσταντοπούλου είχε καλέσει με ανοιχτή επιστολή της. Μάλλον ήξερε ότι δε θα πάει, γι’ αυτό και του έκανε πρόσκληση με ανοιχτή επιστολή, που δεν είναι ο συνήθης τρόπος να απευθύνουν προσκλήσεις τα θεσμικά πρόσωπα.

Κάνουν τζιζ

Μέσα στο καθημερινό παραλήρημά της, η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής είπε και αλήθειες (άλλο αν με τη συμπεριφορά της θύμιζε τη γελάδα που κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα). Γιατί δε δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6 Ιούλη; Ο Τσίπρας, στο διάγγελμα με το οποίο ανήγγειλε τις εκλογές, είπε πως η εντολή που πήρε στις 25 Γενάρη εξαντλήθηκε. Η τυπική έναρξη της εξάντλησης αυτής της εντολής έγινε σ’ εκείνη τη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, την επαύριο του δημοψηφίσματος, γι’ αυτό και οι ψηφοφόροι δικαιούνται να γνωρίζουν τι ακριβώς διαμείφθηκε γύρω από το οβάλ τραπέζι της προεδρίας. Μόνο τον Τσίπρα δεν συμφέρει αυτό και δικό του αίτημα ικανοποιεί ο Παυλόπουλος κρατώντας τα πρακτικά στο συρτάρι του. Ας τα βλέπει αυτά ο Περισσός, που είχε συμφωνήσει τότε στην τήρηση εχεμύθειας, δηλαδή στο κράτημα του ελληνικού λαού στο σκοτάδι.

Απατεωνίσκοι

Παραδίδοντας στον υπηρεσιακό Μανιτάκη, ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Βερναρδάκης δήλωσε ότι υπάρχουν δύο νομοσχέδια που είναι έτοιμα και τα οποία «θα αξιολογήσει η επόμενη κυβέρνηση», το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων και την επιλογή προϊσταμένων, και το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Η τρόικα (ή μάλλον το κουαρτέτο) θα τα αξιολογήσει και όχι η επόμενη κυβέρνηση, η οποία απλώς θα τα πάει στη Βουλή για ψήφιση. Αυτό λέει το Μνημόνιο-3. Ο Βερναρδάκης, όμως, «επικοινωνιολόγος» και «δημοσκόπος» το επάγγελμα, έχει σπουδάσει την πολιτική απάτη διά του λόγου. Παλιά κάτι τέτοιους τους αποκαλούσαν Γκεμπελίσκους ή Γεωργαλάδες.

Βιασύνη με νόημα

Η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου δεν περίμενε την τυπική προκήρυξη των εκλογών και το διορισμό της ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού. Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, ο Αρειος Πάγος είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία τα Δικαστήρια της χώρας καλούνταν να προετοιμαστούν ενόψει της διενέργειας εκλογών «με πιθανή ημερομηνία στις 20 Σεπτεμβρίου 2015». Θα πάθαινε τίποτα αν έβγαζε την ανακοίνωση μια μέρα μετά; Οχι βέβαια, όμως έπρεπε να βρει έναν τρόπο να δείξει την ευγνωμοσύνη της στο Μαξίμου που με μεταμεσονύκτια απόφασή του την όρισε πρόεδρο του Αρείου Πάγου και της άνοιξε το δρόμο για την πρωθυπουργία. Ξέρεις τι είναι να έχεις στο οικόσημό σου και τον τίτλο «πρώην πρωθυπουργός»;

Τα κατάφερε;

Αν ο Αλέξης Μητρόπουλος, που αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, λέει αλήθεια ότι έχει Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, μετά από ερώτημα της Σαββαΐδου, που υποστηρίζει ότι η υπόθεσή του είναι παραγεγραμμένη «προ πολλών ετών», καθώς και απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας, σύμφωνα με την οποία «το πρόστιμο που του επεβλήθη για δικηγορική αμοιβή που εισέπραξε προ 16 ετών (1999) στο εξωτερικό, εκτός από παραγεγραμμένο, κρίθηκε (σχεδόν στο σύνολό του) και στην ουσία παράνομο», τότε τα κατάφερε. Από την εποχή της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη κλαιγόταν στη Βουλή για την υπόθεσή του, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί… θύμα πολιτικής δίωξης, αλλά έπρεπε να σχηματιστεί η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για να «καθαρίσει» (όπως λέει). Τα υπόλοιπα μπορεί να τα σκεφτεί μόνος του ο καθένας.

Πολιτικά μπορεί πλέον να θεωρείται τελειωμένος (αν και ποτέ μην πεις ποτέ), όμως δεν μπορεί να τα θέλει όλα δικά του. Λίγο είναι να γλιτώνεις ένα πρόστιμο σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τη «δουλειά» του την έστησαν οι Τσιπραίοι, εκτιμώντας ότι μόνο ζημιά τους κάνει με τα συνεχή πολιτικά τσαλιμάκια και τις απαιτήσεις του. Αυτός αποφάσισε να τα κάνει όλα «που@@να», δείχνοντας τον νεόκοπο στον ΣΥΡΙΖΑ Σπίρτζη και επικαλούμενος συζητήσεις με τον Φλαμπουράρη και τον Νικολούδη, όμως τον άδειασαν όλοι όσους επικαλέστηκε.

Πολιτική… αρχών!

Ο Μελανσόν στη Γαλλία αποτάσσεται τον Τσίπρα και καλεί την ομάδα Λαφαζάνη στο θερινό «πανεπιστήμιο» του Μετώπου της Αριστεράς. Και μιλάει για plan B με αποχώρηση από το ευρώ, αν χρειαστεί. Ετσι, βλέπουμε τον Τσίπρα να κάνει το περιβόητο μέτωπο με τον Ολάντ και τους άλλους σοσιαλδημοκράτες. Για να μην πούμε και με την Μέρκελ.

Πλάκα κάνουμε, φυσικά. Ομως, η συμπεριφορά των διάφορων ψευτοαριστερών κομμάτων τύπου ΣΥΡΙΖΑ καθορίζεται και θα συνεχίσει να καθορίζεται από τους δικούς τους οπορτουνιστικούς υπολογισμούς. Αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές και ξανασχηματίσει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον ίδιο, τότε τα μεγαλύτερα απ’ αυτά τα κόμματα θα κάνουν φιλίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ενισχύσουν το δικό τους προφίλ «κυβερνησιμότητας». Οι Podemos για παράδειγμα, που στα γκάλοπ έρχονται τρίτο κόμμα, θα ξαναζεστάνουν τα κολλητιλίκια με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να περάσουν το μήνυμα: «όπως νίκησε και κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι μπορούμε κι εμείς». Το ίδιο θα κάνει και το λεγόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Πορτογαλία. Αντίθετα, μικρότερα κόμματα, όπως αυτό του Μελανσόν στη Γαλλία, που κινούνται μεταξύ κοινοβουλευτικής φθοράς και αφθαρσίας, έχουν ανάγκη να ενισχύσουν το «ριζοσπαστικά αριστερό» προφίλ τους, προκειμένου να μαζέψουν κάποιες διαρροές από τ’ αριστερά της κυβερνώσας σοσιαλδημοκρατίας. Ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι διάσπαρτες ομάδες στην Ιταλία, που είχαν συνενωθεί εκλογικά ως «λίστα Τσίπρα». Το πιθανότερο είναι να ξαναδιασπαστούν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα σπάσει το απόστημα
Επόμενο άρθρο Η λογική του μικρότερου κακού είναι η λογική της παραίτησης

Σχετικά Αρθρα

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

Κόντρες 5 Δεκ 2025, 12:29

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

Κόντρες 4 Δεκ 2025, 10:59

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo