Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε τους τελευταίους επιζήσαντες του Αουσβιτς
  • Σαν σήμερα 27 Γενάρη
  • Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα
  • Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό
  • Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!
  • Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Μάι 2015, 00:00

Μουσολινικό σόου

Συνάντηση με τον Τσίπρα στα σκαλιά του Μαξίμου, σόου με τον Κατρούγκαλο σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, δήλωση-ποταμός Μπαρουφάκη που δεν μπορούσε να παρευρίσκεται στο σόου. Η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που την κέρδισαν με τον αγώνα και την επιμονή τους, δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο τη μνημονιακή πολιτική. Οταν γίνεται αντικείμενο αισχρής πολιτικής εκμετάλλευσης από μια κυβέρνηση που συνεχίζει τη μνημονιακή πολιτική, όταν χρησιμοποιείται ως καπνός παραλλαγής για να κρυφτεί η ουσία του παζαριού με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, που θα φέρει νέα μέτρα και συνέχιση των παλιών, τότε έχουμε μια κλασική εκδήλωση μουσολινισμού.

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο…

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι ο Γαβρίλος κρυφό καμάρι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της παιδικής χαράς του Μαξίμου, ενδεχομένως η χώρα να χρειαστεί νέο δάνειο, όμως αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να συνοδεύεται από Μνημόνιο!

Το «ενδεχομένως» έχει την ίδια αξία που είχαν τον περασμένο Φλεβάρη οι δηλώσεις του Μπαρουφάκη και άλλων κυβερνητικών στελεχών ότι δεν χρειάζονται την τελευταία δόση του προηγούμενου δανείου. Οσο για τον αποκλεισμό νέου Μνημονίου, αρκεί νομίζουμε η κοινή λογική για να κριθεί ο ισχυρισμός. Για ποιο λόγο οι ιμπεριαλιστές δανειστές να δώσουν οποιοδήποτε δάνειο χωρίς να το συνοδεύουν από όρους, δηλαδή Μνημόνιο;
Στον αρχιψευταρά κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο απάντηση δίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, που στην τελευταία έκθεσή του, που αναφέρεται στο πρώτο τρίμηνο του 2015, αναφέρει:

«Αν ληφθούν υπόψη οι υποχρεώσεις για μετά το 2015, η χώρα θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια (=νέα δανειακή σύμβαση) ύψους 20-30 δισ. ευρώ, μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους. Αλλά και η βοήθεια αυτή θα δοθεί υπό όρους οικονομικής πολιτικής, όπως προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Ταξική αξιοπρέπεια

Υπάρχουν κι εκείνοι οι εργαζόμενοι που βλέπουν τους συναδέλφους τους να επιστρέφουν στη δουλειά, αλλά στέκονται με ταξική αξιοπρέπεια, αρνούμενοι να γίνουν πρώτη ύλη για τις μουσολινικού τύπου φιέστες της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Παραθέτουμε αποσπάσματα από ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, των εργαζόμενων που έδωσαν τον πιο σκληρό αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, παραμερίζοντας, στη διάρκεια αυτού του αγώνα, την πουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία του σωματείου τους (οι εμφάσεις είναι του πρωτότυπου):

«Το νομοσχέδιο για την επιστροφή των διαθέσιμων συναδέλφων μας είναι πλέον νόμος.

Η επιστροφή ΟΛΩΝ στη δουλειά αποτελεί μια ΝΙΚΗ δική μας. Δε μας χαρίστηκε τίποτα από κανέναν. Χρειάστηκαν επίμονες και επίπονες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο δημόσιο, τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους σχολικούς φύλακες, και άλλους κλάδους, με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών να αναδεικνύονται σε σύμβολο της αντίστασης ενάντια στις απολύσεις.

Σε ό,τι αφορά εμάς, τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ένας πρωτοφανής σε διάρκεια απεργιακός αγώνας από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013 και οι συνεχείς κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, κράτησαν τους διαθέσιμους συναδέλφους “ζωντανούς’’, εκτός απολύσεων, εκτός οριστικών πινάκων κινητικότητας που θα οδηγούσαν πολλούς συναδέλφους μας σε άλλα Ιδρύματα (…) Δεν ακολουθήσαμε ατομικές λύσεις και κανιβαλικές συμπεριφορές, παρότι κάποιοι ανάμεσά μας φρόντισαν να επιδείξουν ανοιχτά λογικές απαράδεκτες, φροντίζοντας για τη δική τους ατομική μοριοδότηση, για τη δική τους ατομική εξαίρεση από λίστες απολυόμενων, αδιαφορώντας για το σύνολο, ενίοτε “σπρώχνοντας’’ και στην υλοποίηση των απολύσεων, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι ίδιοι (…)

Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γιατί δώσαμε έναν αγώνα μεγάλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γιατί σταθήκαμε όρθιοι.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γιατί στηρίξαμε ο ένας τον άλλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ γιατί είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Με πλάγια πηδηματάκια

«Το δεύτερο είναι να πετύχουμε ένα χρέος βιώσιμο για την κοινωνία, όχι αριθμητικά βιώσιμο, άρα κι εδώ το κριτήριο είναι τι θα πληρώνουμε για χρέος, για να δούμε τι μπορούμε να επενδύσουμε μετά στην ανάπτυξη και στο μέλλον».

Ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης (συνέντευξη στην ΕφΣυν) την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από το αίτημα για «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», το οποίο ο ίδιος, μέχρι τις τελευταίες εκλογές, παρουσίαζε ως «εκ των ων ουκ άνευ» για να ορθοποδήσει το ελληνικό κράτος, κατακεραυνώνοντας τους Σαμαροβενιζέλους και τους Στουρναροχαρδουβέληδες για τη θεωρία της αναδιάρθρωσης του χρέους που υποστήριζαν.

Τι μας λέει τώρα ο Δραγασάκης; Οτι σημασία δεν έχει το ύψος του χρέους, αλλά η δόση που θα πληρώνει το ελληνικό κράτος. Οταν, όμως, το χρέος δε σβήνεται, αλλά απλώς πάει παραπίσω, υπερχρεώνονται και οι επόμενες γενιές («στο διηνεκές» που θα ‘λεγε και ο άσπονδος φίλος του αντιπροέδρου Μπαρουφάκης) και ο ελληνικός λαός καταδικάζεται στο να αποπληρώνει εσαεί τους ιμπεριαλιστές τοκογλύφους.

Ο Τσίπρας μιλούσε προεκλογικά για «αποικία χρέους», κοπιάροντας τον τίτλο από βιβλίο του Κοτζιά. Ο Δραγασάκης περιγράφει μετεκλογικά ως ζητούμενο ακριβώς αυτό. Μια υπερχρεωμένη για πάντα χώρα, η οποία εκλιπαρεί τους δανειστές της να μεταθέσουν τις λήξεις των τοκοχρεολυτικών δόσεων, δίνοντάς τους φυσικά και αυτά που ζητούν για να δεχτούν την αναδιάρθρωση. Τον πλήρη έλεγχο της οικονομίας και της χώρας.

Koυτόχορτο

«Οι πολιτικές κινήσεις κορυφής δεν κάμπτουν, όμως, τη σκληρή στάση που κρατούν οι θεσμοί στο επίπεδο των κλιμακίων». Το βρήκε το πρόβλημα η ΕφΣυν. Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Γιούνκερ, ο Ντράγκι τα έχουν βρει πολιτικά με τον Τσίπρα,  όμως οι τροϊκανοί κάνουν όλη τη ζημιά. Ο Κοστέλο, ο Γκογιάλ και ο Μορς φταίνε για τη δυστοκία που παρατηρείται ως προς τη σύναψη μιας «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας», διότι «επαναφέρουν αυτή τη φορά “κόκκινες γραμμές’’ επί θεμάτων που μέχρι πρότινος είχε σημειωθεί σύγκλιση».

Εχουμε δει κι έχουμε δει παπαγαλάκια, αλλά αυτό το πράγμα ξεπερνάει κάθε όριο. Μα πού νομίζουν ότι απευθύνονται, σε ηλίθιους;

Περασμένα ξεχασμένα

Επειδή εμείς κρατάμε κιτάπια, θυμόμαστε πολύ καλά πως όταν ο Σαμαράς βγήκε και ανακοίνωσε μείωση του χαρατσιού της «έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης» κατά 30%, ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σ’ εκείνους που τον κατήγγειλαν για αισχρή εξαπάτηση του λαού, γιατί δεν μείωνε ένα χαράτσι, αλλά έβαζε ένα καινούργιο, δεδομένου ότι αυτό το χαράτσι έληγε στις 31.12.2014. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διατηρεί το νέο χαράτσι που επέβαλε ο Σαμαράς, αλλά στο παζάρι με την τρόικα έχει πέσει η πρόταση για ακύρωση της μείωσης για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 30.000 ή 50.000 ευρώ. Αυτά δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας, με διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών βγαίνουν.

Λαϊκιστικά σύμβολα

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, από τα τρόφιμα μόνο το γάλα και το ψωμί θα παραμείνουν στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. Ολα τα υπόλοιπα τρόφιμα θα πάνε στον καινούργιο ενιαίο συντελεστή, ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 17%-18%. Γιατί, όμως, μόνο το γάλα και το ψωμί; Αυτά είναι τα βασικά τρόφιμα με τα οποία συντηρείται μια λαϊκή οικογένεια; Γιατί όχι τα μακαρόνια, το ρύζι, το κρέας, τα ζαρζαβατικά και τα υπόλοιπα τρόφιμα, που καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του λαϊκού εισοδήματος; Γιατί όχι το ηλεκτρικό ρεύμα, επίσης απαραίτητο για τη στοιχειώδη διαβίωση; Γιατί το γάλα και το ψωμί έχουν μια συμβολική σημασία, που έρχεται από το παρελθόν, τότε που το διατροφικό πρότυπο ήταν εντελώς διαφορετικό από το σημερινό. Αυτά τα σύμβολα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα χρησιμοποιήσει ως σύμβολα λαϊκίστικης δημαγωγίας. Πόσους μπορεί να εξαπατήσει, όμως;

Ταπεινός προσκυνητής

Δε ζήτησε τη συνάντηση με τον Σόιμπλε, πριν το τελευταίο Eurogroup, ο Μπαρουφάκης για να κάνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση μαζί του (τι διαπραγμάτευση να κάνεις σε είκοσι λεπτά;). Ηταν μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει το τομάρι του. Δεν ήμασταν εκεί για να ξέρουμε τι ακριβώς ειπώθηκε, μπορούμε όμως να κρίνουμε από τις δηλώσεις που έγιναν μετά. Ο μεν Μπαρουφάκης έγλειψε για μια ακόμη φορά πατόκορφα τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο δε Σόιμπλε, όταν ρωτήθηκε αν έχει αλλάξει κάτι από τις προηγούμενες συνομιλίες τους, απάντησε με ειρωνεία: «ζέστανε ο καιρός»! Τον (ξανα)έφτυσε δηλαδή.

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Τακτικός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Ψυχάρη, πλέον, ο πρώην υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, ασχολήθηκε την περασμένη Τρίτη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία συμπέρανε ότι «έχει εκμετρήσει το ζην», προεξοφλώντας ότι «αναπόφευκτα ο “ιστορικός συμβιβασμός’’ θα φέρει πολιτικό κατακλυσμό». Και κατέληξε: «Μόνο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στηριζόμενη σε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, θα μπορέσει να διαχειριστεί την οδυνηρή πραγματικότητα».

Ποιους περιλαμβάνει στις «ευρωπαϊκές δυνάμεις» ο… ποιητής Αρβανιτόπουλος; Αν περιλαμβάνει και την υπό τον Τσίπρα πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δουλεύει για τον Ψυχάρη και άλλα κέντρα που επεξεργάζονται μελλοντικές πολιτικές λύσεις διαχείρισης. Αν δεν περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε δουλεύει για τον Σαμαρά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κινδυνεύει να μείνει με τη χαρά της προσμονής και την πικρή διάψευση.

Tο κόμπλεξ του νάρκισσου

«Οι συνάδελφοί μου υπουργοί Οικονομικών που συμμετέχουν στο Eurogroup καταδίκασαν τις απαράδεκτες και εντελώς ανακριβείς διαρροές στο προηγούμενο Eurogroup της Ρίγα». Το δήλωσε ο Μπαρουφάκης μετά το τέλος του Eurogroup της 11ης Μάη, φέρνοντάς το ως μοναδικό παράδειγμα του «θετικού κλίματος» που επικράτησε! Πέρα από το γελοίο του πράγματος, πρέπει να σημειωθεί πως αυτό είναι κάτι που μόνο ο ίδιος το ισχυρίστηκε. Ούτε στο κοινό ανακοινωθέν υπάρχει σχετική αναφορά ούτε κάποιος υπουργός βγήκε να πει κάτι. Αντίθετα, όλο το προηγούμενο διάστημα ο ευρωπαϊκός Τύπος κάγχαζε για το «κάζο» του ναρκισσευόμενου Μπαρουφάκη στη Ρίγα, όπου άκουσε τα μπινελίκια της ζωής του και στο τέλος δεν πήγε ούτε στο δείπνο, φοβούμενος μην ακούσει κι άλλα. Αυτές τις διαρροές οι υπουργοί τις έκαναν, όχι κάποιος άλλος. Ο τύπος είναι τόσο «άρρωστος» που ασχολείται μόνο με τον εαυτό του, με τη δημόσια εικόνα του. Και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που σήμερα θεωρεί δύναμή του (η λαϊκή αποδοχή που έχει) αύριο, όταν τον αδειάσει ο Τσίπρας, θα μετατραπεί στο αντίθετό του και θα καταντήσει το πιο ξεκαρδιστικό ανέκδοτο της χώρας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜετά την κατάρρευση των ιδεολογημάτων
Επόμενο άρθρο Φαρισαίοι παλιάς και νέας κοπής

Σχετικά Αρθρα

On the rocks

Κόντρες 23 Ιαν 2026, 14:17

Η σημασία της παύσης στη μουσική

Κόντρες 22 Ιαν 2026, 13:47

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

Κόντρες 21 Ιαν 2026, 14:44

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

Κόντρες 20 Ιαν 2026, 12:04

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

Κόντρες 19 Ιαν 2026, 14:11

Νέο unfair από τον Τασούλα

Κόντρες 15 Ιαν 2026, 14:53
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Οταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε τους τελευταίους επιζήσαντες του Αουσβιτς

27 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

27 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα

26 Ιαν 2026, 19:51
Καταστολή

Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό

Από τα στρατόπεδα επιστροφής εκτός ΕΕ στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

26 Ιαν 2026, 18:31
Παιδεία

Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!

Η επιλογή των αρεστών στη διοίκηση «στελεχών εκπαίδευσης» από τη μια και η τρομοκρατική αξιολόγηση εκπαιδευτικών από την άλλη

26 Ιαν 2026, 15:35
Περιβάλλον

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

26 Ιαν 2026, 15:04
Βαθύ Κόκκινο

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

26 Ιαν 2026, 10:24
Εργατικά

Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη

26 Ιαν 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

26 Ιαν 2026, 00:01
Εργατικά

Αμεση παύση όλων των διώξεων, πλήρης απαλλαγή και δικαίωση των τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Λακωνίας

25 Ιαν 2026, 19:49
Παιδεία

Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου

25 Ιαν 2026, 12:52
Διεθνή

Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ

25 Ιαν 2026, 11:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα κατά της λέπρας.

Βιετνάμ: Ημέρα ειρήνης (1973).

Δανία: Ημέρα του Αουσβιτς.

1906: Ομάδα μάχης των μπολσεβίκων επιτίθεται σε ταβέρνα-στέκι φιλομοναρχικών, δύο νεκροί και είκοσι τραυματίες (Ρωσία).

1945: Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει το Αουσβιτς.

1972: Βόμβα στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας.

1973: Συνθήκη Παρισιού – τερματισμός του πολέμου στο Βιετνάμ.

1991: Ρουκέτα κατά της εταιρείας BP (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo