Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Φεβ 2015, 00:00

Από παράστημα σκίζει ακόμη και τον Αβραμόπουλο, δεν το συζητάμε. Από «νιχάου» σκίζει και τον Γιωργάκη. Κι από διαβεβαιώσεις προς τους κινέζους ιμπεριαλιστές ξεπέρασε και τον Μπαρουφάκη, που διαβεβαίωσε προσωπικά τους ομολόγους του στο Eurogroup πως οι αναφορές στα ΜΜΕ περί αναστροφής της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ «δεν θα μπορούσαν να είναι ανακριβέστερες». Και ο Δρίτσας; Αυτός ανήκει στην κατηγορία εκείνων που λένε καμιά μακακία για να περνάει η ώρα (και να παραμυθιάζεται το πόπολο).

Oλη η ξεφτίλα δική του

Λίγο πριν αρχίσει το Eurogroup της Παρασκευής 20 Φλεβάρη, ο Τσίπρας πήρε πάνω του τη διαπραγμάτευση, κάνοντας δήλωση καλής θέλησης (έτσι παρουσιάστηκε) στο Reuters: «Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση με βάση την αρχή του διπλού σεβασμού. Του σεβασμού στους κανόνες της ΕΕ και του σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία στα κράτη-μέλη. Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική επιστολή για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή. Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης έφθασε».
Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε. Ελάχιστες ώρες μετά, η ελληνική επιστολή είχε πεταχτεί στα σκουπίδια, είχε συνταχθεί σχέδιο ανακοίνωσης καθ’ υπαγόρευση Σόιμπλε και ο Ντεϊσελμπλούμ τηλεφώνησε στον Τσίπρα για να του πει: «αυτό είναι ή τελειώσαμε». Και ο Τσίπρας πήρε αυτό που του σέρβιραν, εισπράττοντας προσωπικά όλη την ξεφτίλα.

Σύμμαχοι μια φορά…

Δεν το λέμε εμείς, το Μαξίμου (Παππάς) το είπε: ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ολάντ κι αυτός του είπε ότι θα μιλήσει στην Μέρκελ! Αυτή είναι η… συμμαχία του Νότου: εντάξει, αγορίνα μου, μην μου στενοχωριέσαι, θα πω αύριο στη φίλη μου την Ανγκελα να μαζέψει τον Σόιμπλε, να μην σας φέρεται τόσο σκληρά. Αλλά, μάζεψε και συ τους δικούς σου. Κρύβετε λόγια.

Εντάξει, δεν τα είπαν ακριβώς έτσι, αλλά αυτό είναι το νόημα του «θα μιλήσω στην Μέρκελ». Θυμηθείτε μόνο ότι στις 4 Φλεβάρη, όταν ο Τσίπρας επισκέφτηκε το Παρίσι, δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε πάλι τη Γαλλία μπροστά, ως εγγυητή της ενωμένης Ευρώπης, δηλαδή ως πρωταγωνιστή στην κοινή προσπάθεια για αλλαγή πολιτικής».

Δεν είναι, βέβαια, καλύτερα τα πράγματα στο μέτωπο των άλλων «συμμάχων», ιδίως αυτών που ανακαλύφτηκαν την τελευταία στιγμή, χωρίς να είναι στο αρχικό πλάνο (αρχικά υπήρχαν μόνο Γαλλία και Ιταλία). «Δεν θα μας εκβιάσει η Ελλάδα. Εκτός από χρόνο, χρειάζονται και χρήματα», δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Σέλινγκ, μετά το Eurogroup της 16ης Φλεβάρη, ενώ υποτίθεται ότι ο Τσίπρας τα είχε βρει σε όλα με τον καγκελάριο Φάινμαν. Το ελληνικό αίτημα για παράταση «θέτει περισσότερα ερωτηματικά από τις απαντήσεις που δίνει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Γιόχαν φαν Οβερτβελντ, ενώ υποτίθεται ότι ο Τσίπρας είχε τηλεφωνηθεί με τον πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ.

Τα ωραία παραμύθια κάποια στιγμή τελειώνουν και ο λαός βλέπει το απεχθές πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Κι όταν το συνειδητοποιήσει καλά, τότε θα σιχαθεί αυτούς που προσπάθησαν να τον παραμυθιάσουν.

Ξενοδουλεία

Οπως ειπώθηκε από το Μαξίμου (ο Παππάς κάνει σε καθημερινή βάση αυτή τη δουλειά), ο Τσίπρας επικοινώνησε με τον Τζιάνι Πιτέλα (επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής κλίκας στο Ευρωκοινοβούλιο), προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη στήριξή του και για το άρθρο του στα «Νέα». Τι έγραψε στη φυλλάδα του Ψυχάρη (10 Φλεβάρη) ο ιταλός σοσιαλδημοκράτης;

«Οχι στην τρόικα, ναι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» ήταν ο τίτλος του άρθρου. Πλέον ξέρουμε πως «ευρωπαϊκοί θεσμοί» (institutions, όπως λένε τα επίσημα κείμενα) είναι η τρόικα αυτοπροσώπως. Ξεκινώντας από τη μεγαλοφυή διαπίστωση ότι «οι δρόμοι της Αθήνας γέμισαν και πάλι, γέμισαν από σκληροπυρηνικούς διαδηλωτές» (sic!) και αφού εισηγήθηκε ότι «η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει αρκετή ελαστικότητα στην Αθήνα» (πλέον γνωρίζουμε ότι η «ελαστικότητα» εμπεριέχεται στο «τρέχον πρόγραμμα» – το έχει υπογράψει και η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου), ο Πιτέλα κατέληξε στο ζουμί: «Pacta sunt servanda (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται). Αλλά ρεαλιστικά και στο όνομα της αλληλεγγύης – η οποία αποτελεί μία από τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ».

Κι ο Τσίπρας του τηλεφώνησε για να τον ευχαριστήσει!

Tζάμπα μαγκιές τέλος

Ο Μπαρουφάκης, που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, όταν πρόκειται για το πρεστίζ του, ο Μπαρουφάκης που προφανώς έχει υπαλλήλους να παρακολουθούν το twitter και που απάντησε σε χρόνο dt σε δημοσιογράφο των Financial Times, μετά το Eurogroup της 11ης του Φλεβάρη, χρειάστηκε τρεις ολόκληρες μέρες για να διαψεύσει ρεπορτάζ της Liberation που τον έφερε να έχει στις 16 του Φλεβάρη έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Ντεϊσελμπλούμ και παραλίγο να έρθουν στα χέρια.

Γιατί άφησε το ρεπορτάζ να «παίζει» τρεις μέρες; Γιατί τον βόλευε στη lifestyle εικόνα που χτίζει για τον εαυτό του (αντισυμβατικός, ροκ σταρ, έτοιμος ακόμα και να χειροδικήσει στις «κότες» τύπου Ντεϊσελμπλούμ). Και γιατί το διέψευσε με τόση καθυστέρηση; Γιατί προφανώς του διαμηνύθηκε να το κάνει, αλλιώς θα τον πάρει ο διάολος. Είναι σαν το σκίτσο της «Αυγής» με τον Σόιμπλε-ναζί, που υποχρεώθηκε να αποδοκιμάσει δημόσια ο ίδιος ο Τσίπρας.

Τιτιβίσματα παπαγάλων

«Πολιτική σχιζοφρένεια είναι να αυτοαποκαλείσαι νεοφιλελεύθερος και να τρίβεις στη μούρη του Τσίπρα όσα είπε ο Γλέζος», έγραψε στο Twitter ο Βαξεβάνης. Αυτό δε λέγεται πολιτική σχιζοφρένεια, αλλά πολιτική σπέκουλα. Και γίνεται διαρκώς και αδιαλείπτως στην αστική πολιτική. Αν η σπέκουλα των νεοφιλελεύθερων είναι πολιτική σχιζοφρένεια, τότε τι είναι η συγκυβέρνηση ενός υποτιθέμενου αριστερού κόμματος με ένα εθνικιστικό, ρατσιστικό, ακροδεξιό και… ψεκασμένο πολιτικό μόρφωμα; Πολιτική υγεία;

Οταν ένα παπαγαλάκι φιλοδοξεί να πάρει ένα καλό πόστο στην ΕΡΤ που θα φτιαχτεί «από μηδενική βάση», τότε θα τιτιβίζει καθημερινά με… μη σχιζοφρενή τρόπο, αναμασώντας συνεχώς τις κουτσουλιές του.

Στο δρόμο της Θοδώρας

Η ΔΕΑ είχε κάθε λόγο να διαμαρτυρηθεί προς την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα προσωπικά, διότι ο τελευταίος πήρε την έδρα της Α’ Αθήνας και όχι της Αρτας και έτσι άφησε τη ΔΕΑ με μία μόνο βουλευτίνα. Ετσι, η Ι. Γαϊτάνη απέσχε από την ψηφοφορία για την εκλογή του Πάκη. Αντίθετα, η ΚΟΕ, που ανήκει στην προεδρική πλειοψηφία, έβαλε τους τρεις βουλευτές της (Χατζηλάμπρου, Σωτηρίου, Κοδέλας) να ψηφίσουν Πάκη και μετά να κάνουν δηλώσεις για να πουν ότι ο Πάκης δεν ήταν σωστή επιλογή. Ακολούθησαν έτσι το δρόμο που πρώτη άνοιξε η -συνάδελφός τους πλέον- Θ. Τζάκρη, όταν ψήφιζε τα Μνημόνια και τους φρικτούς εφαρμοστικούς τους νόμους… με το πιστόλι στον κρόταφο (μέχρι που βρήκε δίαυλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την έκανε από το ΠΑΣΟΚ).

Τροτσκιστές οι μεν, μαοϊκοί οι δε, απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική αγυρτεία έχει πολλά χρώματα (όλα σε αποχρώσεις του ροζ).

Ρόμπα

«Η διαπραγματευτική τακτική του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζεται από απρόβλεπτες ταλαντώσεις μεταξύ επιθετικότητας και αδυναμίας, κάτι που είναι αντίθετο στη θεωρία των παιγνίων στην οποία ειδικεύεται ως καθηγητής μαθηματικής οικονομικής. Η ιδέα της στρατηγικής του είναι να έχει βάλει ένα όπλο στον κρόταφό του και μετά να απαιτεί λύτρα για να μην πατήσει τη σκανδάλη. Οι αξιωματούχοι της Γερμανίας και της ΕΕ όμως δεν κάνουν πίσω (…) Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί σύντομα την ήττα του. Η άλλη πιθανότητα είναι να βγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Αυτά έγραψε («Νέα», 10.2.2015) ο Ανατόλι Καλέτσκι, πρόεδρος του Institute for New Economic Thinking. Εκανε ρόμπα τον Μπαρουφάκη και περίμενε να δικαιωθεί σε λίγες μέρες. Και δικαιώθηκε, φυσικά.

Κόφ’ το, αφού σε χαλάει

Το τραπέζι ήταν στρωμένο με εκλεκτούς μεζέδες και ρακή (ας είναι καλά τα φαντάρια), οι δημοσιοκάφροι έπεσαν με τα μούτρα κι άρχισαν να μασαμπουκιάζουν ο πρόεδρος Πάνος τους συνόδευσε και πάνω στο δίωρο, βοηθούσης και της ρακής, έριξε τη μεγάλη ατάκα: Θα το κάνουμε Κούγκι αν δεν μας δώσουν τη συμφωνία που ζητάμε!

Θεωρούσε πως θα τηρηθεί κάποιο off the record; Δεν το νομίζουμε. Και δεν το νομίζουμε γιατί την προηγούμενη φορά βγήκε φόρα παρτίδα στον Πρετεντεράκο και διακήρυξε πως δεν ανησυχεί για τίποτα, διότι υπάρχει plan B με δυνατότητα δανεισμού από ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα! Κι εκεί ήταν απόλυτα νηφάλιος (με τη σχετικότητα που έχει αυτή η λέξη για προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος Πάνος), ενώ στην αίθουσα δεξιώσεων του Πενταγώνου είχαμε και τον παράγοντα ρακή.
Το δυστύχημα (για τον Τσίπρα, όχι για τον πρόεδρο Πάνο) είναι πως οι ειδήσεις διαδίδονται πλέον ταχύτατα σε όλο τον κόσμο, πως η πρόθεση του προέδρου Πάνου να μετεμψυχωθεί σε καλόγερο Σαμουήλ διατυπώθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή και πως στο Βερολίνο έχουν βάλει κάτι ανθυπογραμματείς του Γραφείου Τύπου της καγκελαρίας να καταγράφουν ό,τι λέγεται στην Ελλάδα από κυβερνητικά στελέχη. Ιδέα να μην έχουν από ελληνική Ιστορία οι ανθυπογραμματείς-αποδελτιωτές της καγκελαρίας, μ’ ένα απλό γκουκλάρισμα θα βρήκαν σίγουρα τι σημαίνει «Κούγκι» και θα σημείωσαν με κόκκινο μαρκαδόρο τη δήλωση του προέδρου Πάνου.

Τι να ‘κανε ο Τσίπρας; Να ζητούσε άλλη μια δημόσια συγνώμη, όπως ζήτησε για το σκίτσο της «Αυγής»; Θα ήταν ανώφελο, γιατί μετά θα έπρεπε να ζητάει μια συγνώμη την ημέρα για λογαριασμό του κυβερνητικού του εταίρου, ο οποίος φυσικά δε θα σταματήσει να αραδιάζει Κούγκια και plan B. Τον φώναξε στο Μαξίμου, του είπε κάτι σε στιλ «κόφ’ το, αφού σε χαλάει» και τον έβαλε να κάνει μια διορθωτική δήλωση εξερχόμενος του Μαξίμου. Δεν ξέρουμε αν πήρε και κάνα τηλέφωνο τον Γιούνκερ για να του… εξηγήσει σχετικά, πως ο συγκυβερνών πρόεδρος Πάνος βρίσκεται ακόμη σε προεκλογικό mood (τότε που μάθαινε τον πιτσιρικά πώς να οδηγεί το τρενάκι).

Τον δούλεψε κι αυτόν

«Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε». Η φράση περιλαμβάνεται στη μακροσκελή δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη. Η δήλωση δεν επιδέχεται πολιτικής κριτικής, αλλά το δούλεμα του Τσίπρα στον Θεοδωράκη πρέπει να σημειωθεί. Θα μας πείτε, εδώ αυτοί δούλεψαν έναν ολόκληρο λαό, στον Θεοδωράκη θα κώλωναν;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΙμπεριαλιστικά καθάρματα
Επόμενο άρθρο 4η δίκη ΣΠΦ, Τετάρτη 5.3.15

Σχετικά Αρθρα

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo