Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη
  • Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει
  • Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»
  • Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες
  • Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!
  • Εκλογική στρατηγική fabriqué en France
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μάι 2014, 00:00

♦ Ψεύτες βοσκοί

Εχουμε την αίσθηση πως ο εκβιασμός που ασκήθηκε στο εκλογικό σώμα κατά τις τελευταίες μέρες πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών δεν έχει προηγούμενο. Οτι ξεπέρασε και την κινδυνολογία των παραμονών της εκλογικής μάχης του Ιούνη του 2012. Δεν αναφερόμαστε τόσο στον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο στα ΜΜΕ που πραγματικά έδωσαν ρέστα. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μάλλον να θυμώσουν έναν κόσμο, που ψήφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Οι κινδυνολόγοι βρέθηκαν στη θέση του ψεύτη βοσκού. Δεν τους πίστευαν πια (και δεν έλεγαν κι αλήθεια).

♦ Μην μπερδεύεστε

Μην μπερδευτείτε με αυτό που είπε ο Σαμαράς ότι «θα διορθωθούν οι αδικίες που έγιναν». Ανασχηματισμό θα κάνει, οπότε μπορούμε να καταλάβουμε πως όταν μιλάει για αδικίες αναφέρεται σε πρόσωπα που θα έπρεπε να είχε βάλει στην κυβέρνηση και μέχρι τώρα δεν τα έβαλε…

♦ Δεξιότερα

«Ο λαός μας έδωσε εντολή να επισπεύσουμε. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών για τη συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής, προοδευτικής και πατριωτικής συμμαχίας». Το απόσπασμα είναι από τη δήλωση Τσίπρα το βράδυ της συρυζικής εκλογικής νίκης. Από τους επιθετικούς προσδιορισμούς που συνοδεύουν την «πλατιά συμμαχία» απουσιάζουν τα «αριστερός/ή/ ό» και «ριζοσπαστικός/ή/ό». Τα τρία επίθετα που με περισσή επιμέλεια χρησιμοποιήθηκαν από τους λογογράφους (κατ’ εντολήν της ηγετικής ομάδας, προφανώς) παραπέμπουν σ’ ένα ευρύτατο φάσμα πολιτικών δυνάμεων: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, κόμμα Καμμένου και όλα τα παρακλάδια τους.

♦ Απενοχοποίηση

Αύξησαν όχι μόνο το ποσοστό τους αλλά και τον αριθμό των ψήφων τους οι νεοναζί μέσα σε μια βδομάδα. Ας σκεφτούμε πόσο απενοχοποίησαν τους πιο ταλαντευόμενους ψηφοφόρους τους οι δηλώσεις όχι μόνο των Συριζαίων, αλλά και του Βενιζέλου και των πολλών «Μπαλτάκων» της ΝΔ, που ενδιαφέρονταν για χρυσαυγίτικες ψήφους σε περιφέρειες και δήμους.

Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να μετρηθεί ούτε καν από το exit poll, πολιτικά όμως μπορεί να αποτιμηθεί.

♦ Μαζεύτηκαν

Μετά την άγρια επίθεση του Καμίνη στον Σακελλαρίδη και τη σπέκουλα που ξεκίνησε από το Μαξίμου και τη Χαρ. Τρικούπη, οι Συριζαίοι αναγκάστηκαν να μαζευτούν. Αυτό φάνηκε καθαρά στην παρακάτω δήλωση Σακελλαρίδη για τους ψηφοφόρους των νεοναζί: «Αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών εκφράζεται πολιτικά από αυτή τη συμμορία. Ομως υπάρχει και ατομική ευθύνη σε αυτό. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει τι είναι η ΧΑ και τι ακριβώς κάνει. Αν την ψηφίζει λοιπόν, ξέρει πολύ καλά γιατί την ψηφίζει».

Επειδή η συριζική προπαγάνδα υποστήριζε ότι αυτή ήταν εξαρχής η θέση τους, θυμίζουμε το διάλογο Σκουρλέτη-Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, την επομένη κιόλας του πρώτου γύρου:

«Εν πάση περιπτώσει, δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό "πράγμα" αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής».

Οι δηλώσεις Σκουρλέτη και Σακελλαρίδη είναι μέρα με νύχτα. Κι αυτό επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί μια πρόστυχη και χωρίς αρχές πολιτική. Για να το κάνουμε όσο γίνεται πιο λιανά. Εκείνο που αρχικά είπε ο ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους των νεοναζί ήταν: Ψηφίστε ό,τι θέλετε στις ευρωεκλογές, φτάνει στο β’ γύρο των τοπικών να ψηφίσετε Ρένα ή Γαβρίλο. Μια ψήφος-πλυντήριο…

♦ Ασορτί

Ασορτί με την πολιτική συμπεριφορά των εκλογέων, αλλά και με τις επιλογές των κομμάτων (για να μην τα ρίχνουμε όλα στους εκλογείς) ήταν και η σταυροδοσία. Στο ΠΑΣΟΚ πρώτευσε η Καϊλή, αφήνοντας δεύτερο και καταϊδρωμένο τον Καψή και εκτός νυμφώνος πολιτικά στελέχη όπως ο γραμματέας του κόμματος Ανδρουλάκης και η επί σειρά ετών ευρωβουλευτίνα (και αγαπημένη των εκδοτών) Ράπτη. Στη ΝΔ εκλέχτηκαν ο Ζαγοράκης και η Σπυράκη (δεύτερη παρακαλώ). Και στον ΣΥΡΙΖΑ έμεινε εκτός νυμφώνος ο Χουντής, για να εκλεγούν οι πρώην Πασόκοι Κατρούγκαλος και Χρυσόγονος, με την τηλεοπτική παρουσία.

♦ Πίκρα

Πίκρα στάζει ο Σγουρός μετά την ήττα του στο νήμα από τη Δούρου. Δεν τα έχει μόνο με τη ΝΔ και ιδιαίτερα με τον Μιχελάκη, που τον πολέμησε μέσα από δημάρχους που ελέγχει. Τα έχει και με το ΠΑΣΟΚ, διότι προβεβλημένα στελέχη του (Φώφη, Μανιάτης, Καρύδης, Σαχινίδης κ.ά.) στήριξαν τον Μώραλη στον Πειραιά χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα, ενώ ήξεραν ότι ο Μαρινάκης είχε κάνει συμφωνία με τη Δού-ρου στην περιβόητη «τυχαία συνάντηση σε ψαροταβέρνα». Η εποχή που ως αθλητής του μπάσκετ ο Σγουρός μάθαινε να διαχειρίζεται τις ήττες απέχει πολλά χρόνια από σήμερα. Σήμερα, ως αστός πολιτικός που έχτισε μια καριέρα από το τίποτα, δεν μπορεί ν’ αντέξει την ήττα.

♦ Προθυμότατος

Από την επομένη κιόλας των εκλογών ο Καρατζαφέρης άρχισε τις κωλοτούμπες. Με το 2,7% στο χέρι, που τον αναγόρευσε σε κυρίαρχο της μεταξύ ΝΔ και νεοναζί ακροδεξιάς (τι να μας πουν τώρα οι Πολύδωρας, Ζώης, Νικολόπουλος, Ψωμιάδης, που όλοι μαζί πήραν μετά βίας 1%;), έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Σαμαρά. Οταν τον ρώτησαν πώς συμβιβάζεται αυτό με τα μπινελίκια που έριχνε προεκλογικά στον Σαμαρά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να απαντήσει ότι είναι άλλο η προεκλογική περίοδος και άλλο η περίοδος μετά το δυσμενές για τη δεξιά εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν ξέρουμε αν ο Σαμαράς θα τρέξει να τον μαζέψει στη ΝΔ τώρα ή αν θα περιμένει να καταλαγιάσει ο μετεκλογικός θόρυβος, για να μη φανεί ότι ενεργεί υπό την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος, θυμόμαστε όμως ότι το έχει ξανακάνει, όταν στο μεσοδιάστημα μεταξύ των εκλογών του Μάη και του Ιούνη του 2012 μάζεψε στη ΝΔ τη Μπακογιάννη, η οποία με το βραχύβιο σχήμα της είχε πάρει περίπου όσες ψήφους πήρε τώρα ο Καρατζαφέρης. Δε νομίζουμε ότι έχει πολλές επιλογές.

♦ Νεοναζί και μπάτσοι

Εκτινάχτηκαν τα ποσοστά των νεοναζί στα εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν μπάτσοι. Υπολογίζεται ότι στους μπάτσους το ποσοστό των νεοναζί έφτασε το 50%. Απολύτως λογική τη βρίσκουμε την εξέλιξη. Γιατί ν’ αλλάξουν εκλογική συμπεριφορά οι μπάτσοι; Ελεύθεροι πολίτες είναι, ό,τι γουστάρουν ψηφίζουν. Και ψηφίζουν τους νεοναζί, γιατί αυτοί είναι πολύ πιο κοντά στη «δουλειά» που το αστικό κράτος έχει αναθέσει στους μπάτσους.

♦ Μπουμπούκος παντός καιρού

Με αποστολή από το Μαξίμου βγήκε παρασκευιάτικα στα ερτζιανά ο τηλεπλασιέ Μπουμπούκος. Προέβλεψε σεισμούς, λι- μούς, καταποντισμούς έτσι και από την ευρωκάλπη προκύψει «εικόνα ανατροπής». «Οποιοι δεν θέλουν περιπέτειες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, όσοι θέλουν να συνεχίσει η χώρα στο δρόμο της σταθερότητας, να έχουν δουλειά ή να βρουν δουλειά», είπε με νόημα ο Μπουμπούκος. Αλλιώς, να ετοιμάζεστε για εκλογές μες στο καλοκαίρι, γιατί «οι ευρωεκλογές έχουν πολιτικό διακύβευμα και μπορεί να τιναχθούν όλα στον αέρα».

Και γιατί αποστολή από το Μαξίμου και όχι προσωπική πρωτοβουλία; Διότι ο εν λόγω σφουγγοκωλάριος δε θα διανοούνταν ποτέ να πάρει τέτοια πρωτοβουλία προπαραμονή των εκλογών. Επελέγη να το κάνει αυτός γιατί δε θα έχει πρόβλημα με οποιαδήποτε κωλοτούμπα τη βραδιά των εκλογών. Είναι μαθημένος.

♦ Παλιά τους τέχνη

Στη Γαλλία σάρωσε η Λεπέν, στη Βρετανία σάρωσε ο Φάρατζ, στην Ελλάδα νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια σειρά άλλες χώρες ανέβηκαν εθνικιστικά και ακροδεξιά κόμματα. Υποτίθεται πως όλα αυτά τα κόμματα αποτελούν πρόβλημα για την ΕΕ (το καθένα για διαφορετικό λόγο). Δεν είδαμε, όμως, ν’ ανησυχούν οι επικεφαλής των ηγετριών δυνάμεων. Δεν ανησυχούν όχι γιατί Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελευθεροδημοκράτες και Πράσινοι πήραν αθροιστικά πάνω από 70%, αλλά γιατί ξέρουν πολύ καλά να διαχειρίζονται αυτά που εμφανίζονται ως προβλήματα στη λειτουργία της ΕΕ. Ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν κινδυνεύει απ’ όλους αυτούς τους «προβληματικούς», αλλά αντίθετα όλοι πίνουν νερό στ’ όνομά του. Οταν υπάρχει αυτή η βασική συνθήκη, όλα τα υπόλοιπα είναι ζητήματα παζαρεμάτων και συμβιβασμών. Μ’ άλλα λόγια, παλιά τους τέχνη κόσκινο.

♦ Αισχρός

Σε ρόλο διαφημιστή υποψηφίων και προκειμένου να εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ που τον έκοψε (με ψηφοφορία στην ΚΕ του) από υποψήφιο ευρωβουλευτή, ο απερχόμενος πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος έκανε promotion και στον υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ Θ. Παπαθεοδώρου. « «Μας συνδέουν κοινοί αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου και ακαδημαϊκού χαρακτήρα των ελληνικών πανεπιστημίων» δήλωσε ο Μυλόπουλος, αναφερόμενος –σε ποιον;– στον υφυπουργό Παιδείας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που μαζί με τον Αρβανιτόπουλο «τσιμεντάρισαν» το νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ!

♦ Αφελής ή συνένοχος;

«Η χώρα θέλει να δείξει ένα πρόσωπο που δεν είναι αληθινό. Υπάρχει χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού (…) Είμαι πολύ απογοητευμένος με όσα συνέβησαν από τότε. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να χτίσουμε διαφορετικά στάδια σε μία χώρα που χρειάζεται τα πάντα: νοσοκομεία, σχολεία, συγκοινωνίες».

Βλέποντας τις ογκώδεις διαδηλώσεις των Βραζιλιάνων, ο συγγραφέας Πάολο Κοέλιο τα χώνει στην πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, την οποία στήριζε. Κατόπιν αυτών (που λέχθηκαν σε γαλλική εφημερίδα) μπορεί για τον εαυτό του να επιλέξει: αφελής ή συνένοχος; Πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει οτιδήποτε άλλο ενόψει Μουντιάλ και ολυμπιακών αγώνων;

ΥΓ: Από ΣΥΡΙΖΑ μεριά μούγκα εξακολουθεί να καλύπτει το συγκεκριμένο θέμα. Η πρόεδρος-πρότυπο βάλλεται από παντού, ακόμα και διάσημοι βεταράνοι ποδοσφαιριστές (Ζίκο) της τα χώνουν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δε θεώρησε απαραίτητο να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο…και διηγώντας τα να κλαις…
Επόμενο άρθρο Τώρα θυμήθηκαν το μπόνους των 50 εδρών!

Σχετικά Αρθρα

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

Κόντρες 16 Φεβ 2026, 13:39

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

Κόντρες 13 Φεβ 2026, 20:58

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

Κόντρες 11 Φεβ 2026, 14:41

Τελειωμένη περίπτωση

Κόντρες 9 Φεβ 2026, 10:53

Οσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της

Κόντρες 5 Φεβ 2026, 22:11

Χριστίνα η μαρτυριάρα

Κόντρες 4 Φεβ 2026, 20:58
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

19 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει

18 Φεβ 2026, 21:04
Πολιτισμός

Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»

«Η ειρήνη δεν είναι άρωμα που ψεκάζεται πάνω από τη βία για να αισθάνονται άνετα οι εξουσίες», δήλωσε η σκηνοθέτιδα από την Τυνησία

18 Φεβ 2026, 19:49
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
Η παπάρα

Εκλογική στρατηγική fabriqué en France

18 Φεβ 2026, 12:06
Αθλητισμός

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

18 Φεβ 2026, 10:22
Αθλητισμός

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

18 Φεβ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

Αιθιοπία: Ημέρα μαρτύρων (1930).

1937: Ομάδα αιθιόπων ανταρτών αποπειράται να εκτελέσει τον ιταλό αντιβασιλέα της χώρας, 2.000 συλλήψεις.

1947: Ανακοινώνεται η ίδρυση στρατοπέδου εθνικού φρονηματισμού στη Μακρόνησο.

1977: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία της Πολιτιστικής Λέσχης Παγκρατίου.

1978: Προσπάθεια αιγυπτίων κομάντο –χωρίς να έχουν άδεια της κυπριακής κυβέρνησης– να απελευθερώσουν τους επιβάτες αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που κρατούν ομήρους αεροπειρατές στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, καταλήγει σε σύγκρουση με τις κυπριακές αρχές ασφαλείας, δεκαεπτά νεκροί.

1986: Βόμβες (ΕΛΑ) στο ΥΠεΧωΔΕ και σε παράρτημά του (η μία δεν εξερράγη).

1990: Εκτελείται ο ψυχίατρος Μάριος Μαράτος (Επαναστατική Αλληλεγγύη).

1998: Βόμβα στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας «General Motors» (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo