Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πόλη της Γάζας: Η Παλαιστινιακή Αντίσταση ΔΕΝ πρόκειται να ηττηθεί
  • Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πανδή
  • Κόκκινος Συναγερμός: Εξώσεις δεκάδων Εστιακών Φοιτητών στα Γιάννενα
  • Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη
  • Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
  • Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Μαρ 2014, 00:00

 

♦ Παραμύθι με δράκο!

Η φωτογραφία είναι από το βίντεο των γερμανών αγελαδοτρόφων, στο οποίο αναφέρθηκε η «Κόντρα» στο προηγούμενο φύλλο. Ο… βλάχος κοιμάται ανάμεσα στα γελάδια, ξυπνάει, τεντώνεται και λέει το παραμύθι του μπροστά στην κάμερα, ενώ μια γελάδα τον γλείφει στοργικά!
 
Ας σκάσουν μερικά ακόμα κρούσματα Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας και θα δούμε αν τα παραμυθάκια με τους ευτυχισμένους γελαδάρηδες θα μπορέσουν να σταματήσουν τον πανικό που θα επικρατήσει στον κόσμο.
 

♦ Για πολλές μπάτσες

«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή εν όψει των οικονομικών συνθηκών καθίσταται ευκαιρία αφύπνισης για να ενταθεί ο αγώνας από την πλευρά τόσο της Πολιτείας όσο και των καταναλωτικών οργανώσεων για να διασφαλιστεί η υγεία, η ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών, οι οποίοι εξοπλισμένοι με την κατάλληλη ενημέρωση μπορούν και οφείλουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους μέσα από την έκφραση της βούλησής τους με τις αγοραστικές αποφάσεις τους.
 
Εστιάζοντας στα τρόφιμα ως κοινωνικό αγαθό η διάθεση ασφαλών τροφίμων υψηλής ποιότητας και η προστασία από την παραπλάνηση είναι πάγιος στόχος της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας για τα τρόφιμα με το σκεπτικό της εδραίωσης ορθής αγοραστικής συμπεριφοράς από τους καταναλωτές και ορθής πρακτικής από τις επιχειρήσεις. Καθώς τα θεσμικά εργαλεία εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξελίσσονται, η εμπειρία των αρμόδιων αρχών ελέγχου αυξάνεται και η τεχνολογία ενημέρωσης ισχυροποιείται, οι Ελληνες καταναλωτές είναι σε θέση να οξύνουν τα κριτήρια επιλογής τους, να προστατεύονται αποτελεσματικότερα από δόλιες εμπορικές πρακτικές και να προμηθεύονται ασφαλή, υγιεινά και ποιοτικά τρόφιμα».
 
Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση του ΕΦΕΤ στις 15 Μάρτη, που είναι η «Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή» (τη λέξη «καταναλωτής» μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τη λέξη κορόιδο, μαλάκας ή όποια άλλη ανάλογη). Η ανακοίνωση είναι για πολλές μπάτσες όχι μόνο για τη χυδαία ωραιοποίηση της εγκληματικής πολιτικής των εθνικών και ευρωενωσίτικων αρχών, αλλά και γιατί καθιστά τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο. Λες και μπορεί κανείς να ξέρει ότι το κρέας που αγοράζει περιέχει και άλογο ντοπαρισμένο με φαινυλοβουταζόνη, ότι το ηλιέλαιο έχει και βαλβολίνες, ότι το βοδινό προέρχεται από ζώο χτυπημένο από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια κτλ.
 
ΥΓ: Πρόεδρος του ΕΦΕΤ εξακολουθεί να είναι ο ΔΗΜΑΡίτης Ιωάννης Τσάλτας.
 

♦ Οι ικανότεροι!

Εως τώρα γνωρίζαμε τους «καταλληλότερους» (τον τίτλο παίρνει ο εκάστοτε εκλεκτός του συστήματος για την πρωθυπουργία), πλέον πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε και τους ικανότερους. Αδημονούσα για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η Λούκα Κατσέλη κάλεσε το κόμμα να κάνει «τις δικές του υπερβάσεις, το δικό του άνοιγμα». Διότι πρέπει «να υπάρχει μια συστράτευση» πολιτικών δυνάμεων που «θα στηρίξουν με τους καλύτερους εκπροσώπους που έχουν αυτή τη διαπραγμάτευση. Διότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, δεν είναι εύκολος ο δρόμος μπροστά, χρειάζεται συστράτευση των πιο ικανών στον τόπο μας και με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές».
 
Εκείνο που δεν μας είπε η Κατσέλη είναι γιατί η ίδια (τον εαυτό της βάζει πρώτο-πρώτο στους «ικανότερους») πρέπει να θεωρείται «πιο ικανή» από άλλους. Πού απέκτησε αυτή την ιδιότητα και πού την έδειξε; Γιατί εμείς ως μοναδική «κόκκινη γραμμή»  που τράβηξε η Κατσέλη είδαμε μια κατάμαυρη γραμμή, με την οποία στα τέλη του 2010 προχώρησε σε μια τεράστια αντεργατική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο φέρει το όνομά της και είναι το μοναδικό παράσημο που έχει ως πολιτικός. Παράσημο αντεργατικότητας και αντιλαϊκότητας.
 

♦ Μια ωραία ατμόσφαιρα

Ο Βούλγαρης απεφάνθη ότι «η μοίρα του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς είναι πια κοινή τόσο για την επιβίωση όσο και για τον θάνατο, είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει. Και ο Μπίστης (από τους 58 και αυτός) του απάντησε κάτι σε στιλ «δε μας χέζεις, ρε Βούλγαρη;». Για την ακρίβεια, πρότεινε «σε όσους δεν θέλουν να βοηθήσουν τουλάχιστον να μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην παράταξη». Ειδικά ο Μπίστης έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση του χρέους. Ξεκίνησε από τον Περισσό, πέρασε στο Συνασπισμό, από εκεί πήγε στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, μετά στη ΔΗΜΑΡ, μετά στους 58. (Ζητούμε συγγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιον ενδιάμεσο σταθμό).
 

♦ Συνωστισμός

Αν πιστέψουμε (δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε) τον αρθρογράφο της «Αυγής» Θανάση Καρτερό, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει συνωστισμός, όχι μόνο για υπουργιλίκια, βουλευτιλίκια, δημαρχιλίκια και άλλες αιρετές θέσεις, αλλά ακόμη και για θέσεις διοικητών δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων. Ειδικά στον τελευταίο τομέα «παρατηρείται και μεγάλη κινητικότητα πρόθυμων τεχνοκρατών οι οποίοι είχαν θείο στη Μακρόνησο ή ξάδελφο στο Πολυτεχνείο». Ο αρθρογράφος υπονοεί ότι έχει δημιουργηθεί και κάποια επετηρίδα για τις προς ανάληψη θέσεις.
 
Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε, που λέει και η παροιμία. Ακόμα δεν σχημάτισαν κυβέρνηση, μοιράζουν τα πόστα. Λογικό για ένα αστικό κόμμα εξουσίας, ας έχουν όμως υπόψη τους πως η επετηρίδα θ’ αλλάξει. Γιατί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση, θα στηριχτεί αναγκαστικά και σε άλλα κόμματα (εκτός αν κανείς τους πιστεύει ότι θα πάρουν τουλάχιστον 40% που θέλει η αυτοδυναμία), που θα ζητήσουν και θα πάρουν μερίδιο από τη νομή της εξουσίας. Οποιοι, λοιπόν, γράφονται από σήμερα στην επετηρίδα κινδυνεύουν να ξεροψηθούν και να καούν.
 

♦ Μετρηθείτε

Του ξέφυγε του αρθρογράφου των «Νέων» Ηλία Κανέλλη: «Γύρω στο 2000, και ενώ οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη είχαν ακόμη την αίγλη του λαού-τιμωρού…». Αυτός ήταν, κατά τον αρθρογράφο, ο λόγος που «η οργάνωση Ως Εδώ που έφτιαξαν (ο γιος του Μομφεράτου και τα παιδιά του Μπακογιάννη) αντιμετωπίστηκε με έχθρα». Τόση έχθρα που ο αρθρογράφος να περιγράφει ως εξής τη συγκέντρωση που επιχείρησαν στο Σύνταγμα: «Εκανε κρύο, είχαν πάει ελάχιστοι, περπατούσαν ώρα μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη και αποχώρησαν απογοητευμένοι. Κακά τα ψέματα, η τρομοκρατία είχε μεγάλη αποδοχή στην ελληνική κοινωνία».
 
Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος επιχειρεί (με… σεμνότητα είν’ αλήθεια) να πει ότι τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει. Αφού είναι έτσι, γιατί αυτοί που παρελαύνουν καθημερινά από το ασφαλές (γι’ αυτούς) δελτίο ειδήσεων του Mega, δηλαδή οι ίδιοι που έφτιαξαν το «Ως Εδώ», δεν δοκιμάζουν να οργανώσουν μια συγκέντρωση σήμερα; Να μετρηθούν, βρε αδερφέ…
 

♦ Από όλα έχει ο μπαξές

Την περασμένη βδομάδα, σε εμφάνισή του στο κανάλι Action24, ο Παπαδημούλης αρνήθηκε να απαντήσει αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσλάβει όλους τους εργαζόμενους που απολύει η σημερινή κυβέρνηση. Οσο κι αν τον πίεσαν (και τον πίεσαν) αρνήθηκε να πει κάτι τέτοιο. Ο Π. Λαφαζάνης, όμως, δεν είχε πρόβλημα, όταν τον προκάλεσε στη Βουλή ο Μητσοτάκης, να πει: «Βεβαίως και θα επαναπροσληφθούν. Απολύετε τις καθαρίστριες για να πάρετε εργολάβους που θα κάνουν την ίδια δουλειά με δουλεμπόριο στις εργασιακές σχέσεις και ενώ γνωρίζετε ότι το κόστος για το Δημόσιο θα είναι μεγαλύτερο».
 
Ο Τσίπρας, πάντως, μολονότι από τους αντι-ΣΥΡΙΖΑ ειπώθηκε –για ευνόητους λόγους– ότι μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης είπε το ίδιο με τον Λαφαζάνη, υπήρξε ασαφής σε βαθμό Πυθίας. Το μόνο που είπε ήταν ότι «θα αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες, όλες τις πράξεις εκείνες που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος», χωρίς να παραλείψει να συμπληρώσει ότι «η προοπτική της ανασυγκρότησης δεν είναι μια εύκολη και απλή υπόθεση. Δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να βρεθείς ως δια μαγείας, ξαφνικά, στην κατάσταση που ήμασταν πριν ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος». Η λέξη επαναπρόσληψη δεν βγήκε από το στόμα του.
 

♦ Επαγγελματίας

Φόρεσε αντιασφυξιογόνα μάσκα. Δέθηκε με αλυσίδες. Ολ’ αυτά στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου. Για τον ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη ο λόγος, που ανακοίνωσε μεν την ίδρυση κόμματος στην Ελλάδα, αλλά δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη πέραση. Μάλλον γι’ αυτό επιλέγει το σόου. Μπας και βρεθεί κάποιος να τον βάλει στο ευρωψηφοδέλτιό του. Στην Ελλάδα ή στη Γερμανία αδιάφορο, αν και εμφανώς προτιμά την Ελλάδα, για να έχει ανοιχτό το δρόμο για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
 
Εμφανίζεται και ως σφόδρα αντιμνημονιακός ο τύπος. Ισως για να ξεχαστεί το γεγονός ότι ευρωβουλευτής εκλέχτηκε με το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, το κόμμα του Ρέσλερ και του Βεστερβέλε, μπροστά στους οποίους η Μέρκελ με τον Σόιμπλε είναι προσκοπάκια. Επειδή, λοιπόν, αυτό το κόμμα πάτωσε στις τελευταίες γερμανικές εκλογές, ο Χατζημαρκάκης αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Ελλάδα. Επαγγελματίας είναι ο άνθρωπος, πηγαίνει όπου μπορεί να βρει «μεροκάματο».
 

♦  Αβάσταχτη γελοιότητα

Ο Μάρκος Μπόλαρης, πρώην Πασόκος, νυν ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής, πρώην και νυν υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, επιβεβαίωσε μέσω twitter ότι συναντήθηκε με τον Καραμανλή στη Βουλή και αυτός του ευχήθηκε «καλή επιτυχία». Συνηθισμένες είναι τέτοιες ευχές μεταξύ πολιτικών, ευγενής ως άνθρωπος είναι ο Καραμανλής, δεν μπορούσε να του πει «άει στο διάολο». Νομίζει, όμως, ο Μπόλαρης ότι μπορεί να πάρει ψήφους από τον Τζιτζικώστα ή τον Ιωαννίδη με τέτοιες γελοιότητες;
 

♦ Οι μπίζνες μπίζνες

Για τις κυρώσεις που οι χώρες της Δύσης θα επιβάλουν στη Ρωσία μιλούσε ο Φρανσουά Ολάντ, όταν δέχτηκε την ερώτηση αν η Γαλλία θα παγώσει το ύψους 1,2 δισ. ευρώ συμβόλαιο για την κατασκευή δύο πλοίων για το ρωσικό πολεμικό ναυτικό. «Θέματα που αφορούν τη στρατιωτική συνεργασία αποτελούν το τρίτο επίπεδο των κυρώσεων» απάντησε. Και όλοι κατάλαβαν. Προς το παρόν βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο επίπεδο των κυρώσεων. Μέχρι να φτάσουμε στο τρίτο, όλα θα έχουν ξεχαστεί. Οπως ξεχάστηκαν και οι κυρώσεις που αποφάσισαν οι Δυτικοί μετά τον πόλεμο του 2008 στη Γεωργία. Σιγά που θα στερήσει ο Ολάντ ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο από τη γαλλική πολεμική βιομηχανία, σε περίοδο οικονομικής κρίσης μάλιστα. Το πολύ να ζητήσει να παραγγείλει ο Πούτιν καναδυό πολεμικά σκάφη ακόμη.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 107η συνεδρίαση, Πέμπτη 20.3.14
Επόμενο άρθρο 4η δίκη ΣΠΦ – 36η συνεδρίαση, Τετάρτη 26.3.14

Σχετικά Αρθρα

Είναι φασίστας και το ξέρει

Κόντρες 12 Σεπ 2025, 14:14

Οταν η διερμηνεία γίνεται επάγγελμα βαρύ και ανθυγιεινό

Κόντρες 9 Σεπ 2025, 21:02

Μπουμπούκος ή μπουχέσας;

Κόντρες 8 Σεπ 2025, 13:01

Γεννήθηκε ο πρώτος φυλακισμένος Γιάχια

Κόντρες 4 Σεπ 2025, 14:20

Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι

Κόντρες 2 Σεπ 2025, 21:59

Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας αρθρογράφος;

Κόντρες 30 Αυγ 2025, 12:28
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Η Παλαιστινιακή Αντίσταση ΔΕΝ πρόκειται να ηττηθεί

Αποκαλύπτουμε τα fake news των αστικών μίντια

18 Σεπ 2025, 15:17
Εργατικά

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πανδή

18 Σεπ 2025, 12:01
Παιδεία

Κόκκινος Συναγερμός: Εξώσεις δεκάδων Εστιακών Φοιτητών στα Γιάννενα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

18 Σεπ 2025, 11:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2025, 00:01
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

17 Σεπ 2025, 21:52
Πολιτισμός

Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας

Και ένα πρόστυχο κείμενο ισαποστακισμού από ισραηλινούς ντοκιμαντερίστες

17 Σεπ 2025, 21:44
Διεθνή

Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…

Οι σιωναζιστές αποκλείεται να νικήσουν στη Γάζα

17 Σεπ 2025, 13:52
Πολιτική

Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;

17 Σεπ 2025, 12:27
Διεθνή

Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά

17 Σεπ 2025, 08:57
Παιδεία

Ενα ποιοτικά καινούργιο στάδιο υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ούτε καν τα προσχήματα της ψευδεπίγραφης «αριστείας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ για τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

17 Σεπ 2025, 07:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2025, 00:01
Αγροτικά

Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16 Σεπ 2025, 22:14
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

16 Σεπ 2025, 19:31
Πολιτισμός

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy

16 Σεπ 2025, 14:32
Αγροτικά

Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;

16 Σεπ 2025, 13:46
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

Ημέρα ειρήνης.

Χιλή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1810).

1793: Πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και κράτους (Γαλλία).

1834: Η Αθήνα των επτά χιλιάδων κατοίκων γίνεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

1882: Εκδίδεται η πρώτη συνδικαλιστική εφημερίδα («Σύνδεσμος»), όργανο του σωματείου τυπογράφων (Αθήνα).

1911: Δολοφονείται ο ρώσος πρωθυπουργός Στολίπιν στην όπερα του Κιέβου από τον επαναστάτη Ντμίτρι Μπογκρόφ.

1936: Εκδοση του Ν. 117 για την καταπολέμηση του κομμουνισμού, κατάργηση των πολιτικών κομμάτων από τον Μεταξά.

1977: Βόμβα (ΕΛΑ) στον Οργανισμό Υδρευσης Θεσσαλονίκης.

1981: Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.

2005: Διεξάγονται ιστορικές βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo