Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Ιαν 2013, 00:00

♦ Το μεγάλο ξεπούλημα

Αν και πέρασαν δυο χρόνια από τότε, η Υπατία εξακολουθεί ν’ αποτελεί ένα από τα ορόσημα της διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Σε κάθε αναδρομή στα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης και στις ταραγμένες σχέσεις των ηγετικών στελεχών της, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπεισέλθει και η απεργία πείνας των 300 μεταναστών. Σημάδι της πολιτικής κρίσης που προκάλεσε αυτός ο αγώνας. Σε δισέλιδη ανάλυση, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τα ορφανά του Γιώργου» (Τα Νέα, 4-1-13), ο Δ. Μητρόπουλος γράφει μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις σχέσεις Παπανδρέου-Ραγκούση: «Η σχέση χάλασε στην κρίση της Υπατίας. Το πρωθυπουργικό γραφείο ήθελε νομιμοποίηση των καταληψιών μεταναστών και ο Ραγκούσης αντιπρότεινε παραίτηση».

Ιδού μια ακόμη επιβεβαίωση του πόσο απομονωμένος ήταν ο Ραγκούσης ακόμα και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Τον χτυπούσε ο Βενιζέλος δημόσια, ο Καρατζαφέρης συντασσόταν με τον Βενιζέλο (υποσχόμενος ότι δε θ’ ασκήσει κριτική από τα δεξιά), ο Γιωργάκης ζητούσε λύση. Ηταν ζήτημα λίγων ημερών να λυγίσει, γιατί βέβαια περίπτωση να παραιτηθεί αυτός ο καριερίστας δεν υπήρχε. Το φόβο ζωγραφισμένο στα μάτια του τον είδαν όσοι (Ελληνες και μετανάστες) πήραν μέρος στην πρώτη συνάντηση με υπουργούς που έγινε στη ΓΣΕΕ. Τότε, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, έδωσε τη λύση η προδοσία, το ξεπούλημα. Γι’ αυτό και ο Ραγκούσης διατυμπανίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ότι ο ίδιος απεκατέστησε εκείνες τις μέρες μια προσωπική σχέση εμπιστοσύνης μετ ον Τσίπρα. Ο Τσίπρας συμφώνησε να πουλήσει την απεργία πείνας, αλλά δε θα κατάφερνε τίποτα, αν δεν έσπευδαν σε βοήθειά του δυνάμεις από το εσωτερικό μέτωπο, το Δίκτυο και το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Σχεδόν δυο χρόνια από εκείνη την άθλια συμφωνία, οι απεργοί πείνας βρίσκονται χωρίς καν αυτά τα κωλόχαρτα που πήραν τότε, που ήταν μια μορφή προσωρινής νομιμοποίησης της διαμονής τους στην Ελλάδα και εκείνοι που διεκπεραίωσαν το ξεπούλημα δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση (για κινητοποίηση ούτε λόγος). Καλό είναι να τα θυμόμαστε όλ’ αυτά, γιατί οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας φιγουράρουν σήμερα ως… σωτήρες του ελληνικού λαού, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

♦ Αλήτης

Ο άνθρωπος που εμφανίζεται και πάλι με το ύφος της σιγανοπαπαδιάς, αυτός που ζει στην Κηφισιά και παριστάνει τον φτωχό και τον άνεργο, είναι ο ίδιος που έδινε συνεντεύξεις σε ξένα Μέσα καταγγέλλοντας ότι το ελληνικό κράτος είναι απόλυτα διεφθαρμένο, ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι ανίκανη, ότι στο κράτος βασιλεύει ο νεποτισμός. Ενα κ(α)λόπαιδο της μπουρζουαζίας, γόνος μιας φαμίλιας που «φτιάχτηκε» με το δωσιλογισμό, με τόση αλαζονεία που δεν σκέφτηκε ότι οι πολιτικές του «πλάτες» σύντομα δε θα υπάρχουν και θα κληθεί αυτός να γίνει ένας ακόμη αποδιοπομπαίος τράγος (μετά τον Ακη).

♦ Ακόμα δεν είδαμε τίποτα

«Να ευχηθούμε πρώτα απ’όλα στους εορτάζοντες, στις Φωτεινές, στους Φώτηδες, σε όσους εορτάζουν σήμερα και σ’ αυτούς που θα εορτάσουν αύριο, στους Γιάννηδες, χρόνια πολλά. Είναι σημαντική μέρα για τη χριστιανοσύνη, είναι σημαντική μέρα για το λαό μας  πιστεύω. Για μας αυτά τα ήθη και τα έθιμα, αυτός ο πολιτισμός, που έρχεται μακριά, μέσα απ’ το χρόνο, μας βοηθάει και θα μας βοηθήσει σ’αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάμε, να κρατήσουμε τη συνοχή μας σαν λαός, να κρατήσουμε τη γλώσσα μας, να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας, να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, διότι, πραγματικά η βαρβαρότητα που υπάρχει στα χρόνια αυτά τα δίσεκτα που ζούμε είναι τρομακτική και υπάρχει κίνδυνος για την κοινωνία γενικότερα. Ενας λοιπόν λόγος που είμαστε εδώ, που πρέπει να κρατήσουμε τα ήθη και τα έθιμά μας, τις γιορτές μας, τη θρησκεία μας, τον πολιτισμό μας, είναι και αυτός. Και πιστεύω ότι θα βοηθήσει σ’αυτή τη δύσκολη πορεία που έχει να διανύσει ο λαός μας. Να κρατηθεί η κοινωνία ζωντανή και όρθια και ζωντανή η ελπίδα και η προοπτική, πάνω απ’ όλα».

Αντώνης Σαμαράς; Πανίκας Ψωμιάδης; Αδωνις Γεωργιάδης; Βαγγέλης Βενιζέλος; Απόστολος Κακλαμάνης; Μην κουράζεστε. Το άψογο ελληνοχριστιανικό κήρυγμα προέρχεται από τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δερμιτζάκη και έγινε ανήμερα των Φώτων στη Σητεία. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Ας μυρίσουν εκλογές και θα δείτε…

ΥΓ: Το σχετικό οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, για όσους θέλουν ν’ απολαύσουν τον ΣΥΡΙΖΑίο βουλευτή, στο www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fCl8OLht5Og

♦ Μας δουλεύει

Ολο με τον Παπακωνσταντίνου ασχολούμαστε, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τον Γιάννο, με το χαμόγελο σαν διαφήμιση οδοντόκρεμας, που έστειλε το λαουτζίκο στο χρηματιστήριο για να τον κατασπαράξουν τα λαμόγια. Ο Γιάννος, λοιπόν, όταν ο Βαξεβάνης δημοσίευσε την «πειραγμένη» λίστα Λαγκάρντ, βγήκε και δήλωσε ότι η αναφερόμενη Κουράκου Σταυρούλα δεν είναι η σύζυγός του και απειλούσε μάλιστα με αγωγές. Λίγο πριν την εκπνοή του 2012, όμως, έστειλε υπόμνημα στη Βουλή επιβεβαιώνοντας ότι ο λογαριασμός με τα 1.311.000 δολάρια (πενταροδεκάρες) ανήκει όντως στη σύζυγό του, αλλά ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξή του, γιατί ήταν υπόθεση της συζύγου του, του τέως συζύγου της και των παιδιών τους! Δηλαδή, η σύζυγός του, με την οποία πρέπει να κάνουν κοινή δήλωση «πόθεν έσχες», ξέχασε να του αναφέρει έναν τόσο φουσκωμένο λογαριασμό στο εξωτερικό! Γράφει εντελώς ξεδιάντροπα στο υπόμνημά του: «Η ίδια δεν μου είχε αναφέρει κάτι σχετικό για λόγους καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς, όπως μου εξήγησε μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ»!

♦ Να απαντήσουν

Ο Βενιζέλος τα χώνει συνεχώς στον Διώτη, κατηγορώντας τον ως πληροφοριοδότη του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Εκτός, όμως, από τον Παπαδημούλη, ο οποίος στο twitter απεκάλεσε τον Διώτη εκλεκτό του Χρυσοχοΐδη, κανένας άλλος και προπαντός ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει τίποτα ενάντια στον περιβόητο πρώην εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής, τον οποίο θα έπρεπε ήδη να έχουν καταστήσει ποινικά υπόλογο ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, αφού από ποινική άποψη έχει τις ίδιες ακριβώς ευθύνες με τον Βενιζέλο. Κι όχι μόνο δεν έχουν καταγγείλει τον Διώτη, όχι μόνο δεν έχουν πει τίποτα στις συνεχείς προκλήσεις του Βενιζέλου, αλλά οι δηλώσεις του Διώτη αναδημοσιεύονται με ευμενέστατο τρόπο από την «Αυγή».

Υπάρχει πολιτικός δίαυλος; Ο Διώτης, στη συνέντευξη-ποταμό που έδωσε στον Τράγκα (Crash, τ. 17, Οκτώβριος 2012) όχι μόνο άφησε να εννοηθεί ότι παραμένει πολιτικά ενεργός, αλλά για πρώτη φορά αράδιασε και το αριστερό παρελθόν του, διεκδικώντας δάφνες μεγάλου αγωνιστή! Γιατί σιωπά ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν ξεκαθαρίζει το ζήτημα των (υπαρκτών ή όχι) σχέσεών του με τον Διώτη; Ποια είναι η γνώμη του γι’ αυτόν τον σκοτεινό άνθρωπο των μυστικών υπηρεσιών, τον παρασημοφορημένο από το FBI, που έχει κάνει σημεία και τέρατα (μεταξύ των οποίων και το «έγκλημα του Ευαγγελισμού», το καλοκαίρι του 2002);

♦ Ξεφτίλα

Πάσχιζε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, στο πρωινάδικο του ΣΚΑΙ (4.1.13), να εξηγήσει ότι βρισκόταν στο Ηράκλειο της Κρήτης (τόσο μακριά απ’ τον πολιτισμό!) και δεν πήρε χαμπάρι το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί μετά τη δήλωσή της ότι από την παλιά λίστα Λαγκάρντ λείπουν 600 ονόματα. Και επίσης, ότι αυτή απλώς επανέλαβε κάτι που είχε ακούσει να λέει ένας δημοσιογράφος σε άλλο πρωινάδικο!

Η δικαιολογία για την επί δεκαήμερο μούγκα της κας Βαλαβάνη είναι βέβαια άθλια. Απλά, την υποχρέωσαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι να βγει και να ανασκευάσει, ενώ από μόνη της ήθελε ν’ αφήσει τη γκάφα της να ξεχαστεί. Η αντίληψη που έχει για την πολιτική, όμως, είναι χειρότερη από την προσωπική πολιτική ξεφτίλα που υπέστη. Και δεν είναι μόνο δική της αντίληψη, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν πολιτική με κιτρινισμό, με λαϊκισμό, με πολιτικό σαλταδορισμό. Είναι έτοιμοι ν’ αναπαράγουν ό,τι θεωρούν ότι μπορεί να τους οφελήσει έστω και πρόσκαιρα, να δημιουργήσει εντυπώσεις υπέρ τους, αδιαφορώντας για την αλήθεια και την εγκυρότητα.

♦ Συνέχεια

Ομολογούμε ότι δεν το γνωρίζαμε. Ο θείος του Γ. Παπακωνσταντίνου και πατέρας των δυο μεγαλοαστών κυριών με τις καταθέσεις στην HSBC (μόνο σ’ αυτή;), ο προδικτατορικός υπουργός της Ενωσης Κέντρου και μεταδικτατορικός υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ, δεν ήταν απλά γιος ενός δωσίλογου καπιταλιστή, που έγινε εργοστασιάρχης παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με διάταγμα του Τσολάκογλου, αλλά έκανε τα πρώτα βήματά του στην πολιτική συμμετέχοντας σε δημοτικό συνδυασμό του δωσίλογου υπουργού Οικονομικών Σ. Γκοτζαμάνη, ενώ είχε διατελέσει και διερμηνέας των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων.

Ο Γκοτζαμάνης καταδικάστηκε σε θάνατο από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων το 1945, είχε προλάβει όμως να φύγει στο εξωτερικό (αρχικά στην Ιταλία και μετά στη Γερμανία!). Αμνηστεύθηκε από το μετακατοχικό μοναρχοφασιστικό καθεστώς και γύρισε στην Ελλάδα για να διεκδικήσει το 1954 τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, με υποψήφιο και τον Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χαρακτήριζε τον δωσίλογο «μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία του τόπου».

Αν μη τι άλλο, το ιστορικό αυτό γεγονός δείχνει τη συνέχεια της ελληνικής αστικής πολιτικής. Είτε δεξιοί είτε κεντρώοι, περνούσαν εύκολα από το δωσιλογισμό και το φασισμό στην αστική πολιτική, ξεπλένοντας το παρελθόν τους και φιγουράροντας στη συνέχεια ως ευαίσθητοι και φιλελεύθεροι πολιτικοί. Ο Μ. Παπακωνστντίνου δεν είναι ο μόνος, αλλά ένας ακόμη…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΛηστομαχία
Επόμενο άρθρο Ανάπτυξη με απόλυτη εξαθλίωση

Σχετικά Αρθρα

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

Κόντρες 4 Δεκ 2025, 10:59

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo