Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι
  • Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης
  • Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου
  • Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη
  • Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση
  • Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μαρ 2012, 00:00

♦ Σκανδαλώδες γεύμα

Η αλήθεια είναι πως όταν πληροφορηθήκαμε προ ημερών, ότι ο Σόιμπλε έκανε το τραπέζι στον Παπακωνσταντίνου στο πολυτελές «Paris-Berlin» του Βερολίνου, εκπλαγήκαμε. Δεν φημίζονται για τέτοιες αβρότητες οι γερμανοί πολιτικοί και ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι πλέον ομόλογος του Σόιμπλε για να θεωρήσουμε ότι το γεύμα έγινε στο πλαίσιο του πρωτόκολλου. Αλλωστε, τα επίσημα γεύματα γίνονται σε κυβερνητικά κτίρια, όχι σε πολυτελή εστιατόρια. Καθώς μάλιστα το γεύμα κράτησε δυο ώρες, πειστήκαμε ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Σιγά που θα χάριζε χάριν γνωριμίας ένα δίωρο στον Παπακωνσταντίνου ο Σόιμπλε.
 
Η απορία μας λύθηκε όταν είδαμε τις τροπολογίες που κατέθεσε ο Παπακωνσταντίνου στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό και το πρόγραμμα «Ηλιος», μία από τις οποίες προβλέπει τα εξής εκπληκτικά: όσοι επενδυτές φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων επιλέξουν σε ποσοστό τουλάχιστον 80% ευρωπαϊκό εξοπλισμό (δηλαδή γερμανικό, αφού έχουν την παραγωγή σχεδόν μονοπώλιο) θα δουν την εγγυημένη τιμή πώλησης ανά κιλοβατώρα να αυξάνεται κατά 10%.
Επρεπε να το είχαμε καταλάβει, καθώς ο Παπακωνσταντίνου, πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, είχε δηλώσει σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό: «Το πρόγραμμα αυτό γεννήθηκε από συζητήσεις και με τη γερμανική κυβέρνηση, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών». Φαίνεται πως ο Σόιμπλε αντιπροσωπεύει κάποιους γερμανικούς οίκους παραγωγής εξοπλισμού φωτοβολταϊκών και γι’ αυτό έκανε το τραπέζι στον Παπακωνσταντίνου, που σαν καλός λακές έσπευσε να καταθέσει την τροπολογία.
 
♦ Η τιμωρία του
 
Ζόρια μεγάλα περνάει ο Χεριχέρης. Δεν είναι μόνο που τα κατευθυνόμενα γκάλοπ τον δίνουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι που του έχουν κόψει και τη μεγάλη προβολή από τα ραδιοκάναλα, που απολάμβανε όσο ήταν βασικός εταίρος του «μνημονιακού μετώπου». Δεν διδάχτηκε, βλέπετε, από τη ζωή του μυρμηγκιού που όταν βγάλει φτερά ψοφάει. Πήγε να το παίξει μάγκας, νομίζοντας ότι είναι αυτόφωτος και θα δημιουργήσει δικούς του δεσμούς με ένα τμήμα του εκλογικού ακροατήριου, παριστάνοντας τον «αντιμνημονιακό», αποχωρώντας από τη συγκυβέρνηση και καταψηφίζοντας το Μνημόνιο-2. Τέτοια τσαλιμάκια δεν συγχωρούνται. Είδαν κι έπαθαν να τραβήξουν τον Σαμαρά στη συγκυβέρνηση, δεν θα επιτρέψουν στον Καρατζαφέρη να κάνει τσαλιμάκια.
 
Ζαλισμένος, λοιπόν, από τα απανωτά χαστούκια ο Χεριχέρης, με τα πιο προβεβλημένα στελέχη του, που ο ίδιος όρισε υπουρ-      γούς, να έχουν μετακομίσει στο ρετιρέ της γαλάζιας πολυκατοικίας και να απολαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη ραδιοτηλεοπτική προβολή και με τον Καμμένο και τ’ άλλα παιδιά της ΝΔ να καλύπτουν ορμητικά το χώρο που κάλυπτε ο ίδιος, βγαίνει και κλαίγεται, δηλώνοντας ότι οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» είναι ένα κόλπο που έστησαν ο Σαμαράς με τον Καμμένο για να χτυπήσουν το ΛΑΟΣ! Ο ίδιος αντιλαμβάνεται την πολιτική σαν μια αλυσίδα συνωμοσιών, αλλά ακόμα και να πείσει κάποιους επ’ αυτού (δε θα δυσκολευτεί, ειν’ η αλήθεια), δε θα τους πείσει ότι είναι καλύτερα να ψηφίσουν αυτόν παρά να ψηφίσουν τον Καμμένο, τον Ζώη, τον Μακρόπουλο και τους άλλους έως πρότινος Νεοδημοκράτες. Είναι και ζήτημα πολιτικού πρεστίζ, πώς να το κάνουμε;
 
♦ Ποιοι είναι οι προβοκάτορες
 
Με τον Παπαδήμο συναντήθηκε στις 23 Μάρτη η Παπαρήγα. Στις δηλώσεις που έκανε βγαίνοντας, υπήρξε και ο εξής διάλογος:
 
– Τι λέτε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Σας φοβίζουν ενδεχόμενες προβοκάτσιες;
 
«Χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί όταν πριν χρόνια μιλάγαμε ότι το ανεβασμένο λαϊκό κίνημα αντιμετωπίζεται και με προβοκάτσιες, όλοι μάς έλεγαν ότι βλέπουμε συνωμοσίες μπροστά μας. Βεβαίως, υπάρχουν και προβοκάτορες και προβοκάτσιες, αλλά να το ξεκαθαρίσουμε, δεν είναι και το κράτος ή τμήματα του κράτους έξω απ’ αυτές τις προβοκάτσιες. Υπάρχει μια μερίδα που χρησιμοποιεί την προβοκάτσια για να χτυπηθεί το κίνημα. Εμείς λοιπόν παλεύουμε το κίνημα να μεγαλώσει, να χρησιμοποιεί όλες τις μορφές πάλης και ταυτόχρονα να βγάζει απέξω τους προβοκάτορες και να μην κινδυνεύει απ’ τις προβοκάτσιες».
 
Ξέρουμε πλέον τι έγινε στις 24 Μάρτη στην Αθήνα και στις 25 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα. Είδατε προβοκάτσιες και προβοκάτορες; Οχι, βέβαια. Τι έμεινε από τη δήλωση της Παπαρήγα, που μόνο για προβοκάτσιες και προβοκάτορες μιλούσε, αναζητώντας δικαίωση στα δημοσιεύματα και τις τοποθετήσεις που προσπαθούσαν να τρομάξουν τον κόσμο ώστε να μην κατέβει να διαμαρτυρηθεί; Οτι οι πολιτικοί προβοκάτορες κατοικοεδρεύουν στον Περισσό.


♦ Ερημος και μόνος
 
Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα ή ο Αλέκος Αλαβάνος έρημος και μόνος να κάνει προτάσεις που δεν έχουν αποδέκτη. «Οι εκλογές», έγραψε σε άρθρο του στο «Ποντίκι», «εξελίσσονται σε ένα μέσο διαιώνισης της σημερινής πολιτικής και εξουσίας (έλα, ρε μεγάλε, βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!) σε ένα μισοδιαλυμένο τοπίο, με δεκάδες σχήματα με τις δικές τους πολύχρωμες σημαίες, σαν να είναι λούνα παρκ».
 
Ησυχάστε, δεν έγινε ξαφνικά αντικοινοβουλευτικός ο Αλαβάνος. Τον έφαγε ο Τσίπρας και έκτοτε πασχίζει να υπάρξει πολιτικά. Υπάρχει ελπίδα λέει «αν η Αριστερά προχωρήσει σε μια μετωπική συνάντηση, αντί ο κάθε σχηματισμός να ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, τα ποσοστά του, τον αριθμό των βουλευτών του, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις» και αν «συμφωνήσει σε ένα συγκροτημένο εναλλακτικό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει οπωσδήποτε τη γενική   παύση πληρωμών –όχι μόνο στους ιδιώτες αλλά και στα δάνεια της τρόικας– και την έξοδο από την ευρωζώνη». Γιατί, όμως, να σπεύσουν σε συνεργασία με το μέτωπο του Αλέκου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, στους οποίους προφανώς απευθύνεται, όταν έχουν ριζικά διαφορετικές θέσεις;
 
♦ Η Εφη Θώδη σκορπούσε γέλιο
 
Επειδή σίγουρα σας παραξενεύει ο τίτλος του σχολίου, σπεύδουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν αφορά τη συμπαθή αοιδό που για ένα διάστημα ξεκατινιάζονταν καθημερινά στις σκουπιδοεκπομπές της τηλεόρασης, αλλά την «Εφη Θώδη της οικονομολογίας», κατά κόσμον Δημήτρη Καζάκη. Ο κύριος αυτός, ένα τίποτα από άποψη οικονομικής επιστήμης, πίστεψε ότι έγινε σπουδαίος και τρανός, επειδή τον «έπαιξαν» για ένα φεγγάρι τα κανάλια και στη συνέχεια οι τυχοδιώκτες του «κινήματος της πλατείας». Θάρρεψε, λοιπόν, ότι μπορεί να γίνει και κομματάρχης. Και που κατάντησε; Να δηλώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Καμμένο για «την από κοινού κάθοδο στις εκλογές», ώστε να διεκδικήσουν «την πλειοψηφία του ελληνικού λαού». Βέβαια, ο Καμμένος και οι άλλοι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι βλάκες για να δώσουν ρόλο στον Καζάκη, αναγορεύοντας το τίποτα σε ισότιμο πολιτικό σύμμαχο. Ο Καζάκης, όμως, που το ‘παιζε και αριστερός και με τέτοια στόφα τον περιέφεραν οι «αγανακτισμένοι» με τις κρυμμένες κομματικές ταυτότητες, έβγαλε τη μάσκα και απεκάλυψε το δικό του πραγματικό πρόσωπο. Αν ασχο-       λούμαστε με αυτό τον τύπο είναι γιατί τη σύντομη περίοδο της ακμής του κατάφερε να εξαπατήσει κόσμο και κοσμάκη, πλασάροντας τα οικονομολογικά του σκουπίδια σαν ριζοσπαστικές αναλύσεις.
 
ΥΓ: Ενας άλλος τηλεαστέρας και αστέρας της «πλατείας», ο Μπαρουφάκης (ναι, ναι, Μπαρουφάκης και όχι Βαρουφάκης) γύρισε βίντεο και το κυκλοφορεί στο Ιντερνετ, για να πει πόσο σπουδαίος είναι. Οι κορυφαίες στιγμές του βίντεο (που άνετα θα έπαιρνε το χρυσό βατόμουρο) είναι δύο. Η πρώτη όταν ο Μπαρουφάκης αναδεύει στοχαστικά τον καπουτσίνο του και η δεύτερη όταν η Ανθούλα η καθαρίστρια τού λέει πόσο μεγάλο κεφάλι είναι και γιατί περιμένει απ’ αυτόν να της βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως εργάτρια!
 
♦ Στα τσακίδια
 
Ο Πάγκαλος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Σοφή κίνηση από τη μεριά του, αν σκεφτούμε τα όσα έχει ξεράσει ιδιαίτερα την τελευταία διετία: «όλοι μαζί τα φάγαμε», «κοπρίτες», «το μνημόνιο είναι ευλογία», «όσοι διαμαρτύρονται είναι φασίστες, κομμουνιστές ή μαλάκες» και άλλα τέτοια εύοσμα. Και επειδή ο Πάγκαλος είναι πάντα Πάγκαλος και εξακολουθεί να έχει την ίδια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, δεν απέφυγε το ξεβράκωμα ακόμα και τη στιγμή που ανακοίνωσε την κοινοβουλευτική συνταξιοδότησή του. Ανακοίνωσε ότι τερματίζει «μια σχέση ανταλλαγής μεταξύ λαού και εντολοδόχου», συμπληρώνοντας ότι το πότε πρέπει να αποχωρεί κανείς «οφείλει να το διαπιστώνει και ο ίδιος ο πολιτικός και όχι μόνο οι εντολείς, δηλαδή οι ψηφοφόροι του». Είπε με Παγκάλειο τρόπο ότι ξέρει πως θα φάει μαύρισμα, γι’ αυτό και την κάνει, για να μην τους δώσει την ευκαιρία να τον μαυρίσουν.
 
♦ Υποκριτές
 
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σιωπηλά στο Παρίσι και την Τουλούζη «εναντίον του ρατσισμού, του αντισημητισμού και της τρομοκρατίας». Πού ήταν αυτές οι χιλιάδες όταν το Ισραήλ εξαπέλυε την επιχείρηση «Χυτό Μολύβι» εναντίον της αδούλωτης Γάζας, βομβαρδίζοντας ακόμα και σχολεία με βόμβες λευκού φωσφόρου; Παρακολουθούσαν απαθείς από την τηλεόρασή τους και είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι σιωνιστές (έχει μπόλικους στη Γαλλία) αισθάνονταν χαρά βλέποντας τα διαμελισμένα παιδιά.
 
♦ Αποπειράθηκαν να αυτοπυρποληθούν
 
Την είδηση μας έστειλε αναγνώστης και αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό εκδήλωσης απελπισίας από ανθρώπους που πετάχτηκαν βίαια στην ανεργία.


Την Πέμπτη 22 Μάρτη, στα γραφεία της εταιρίας ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΑΕ στο Μαρούσι, απολυμένος εργάτης με τη γυναίκα του προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούν. Είχαν πάει να διεκδικήσουν μέρος των δεδουλευμένων και της αποζημίωσης, όπως και δεκάδες άλλοι απολυμένοι του εν λόγω εργολάβου. Η κατάσταση των εργατών της εν λόγω εταιρίας είναι τραγική, καθώς τους χρωστούν μισθούς 7-8 μηνών και οι απολυμένοι δεν έχουν πάρει την αποζημίωσή τους.
Οταν για νιοστή φορά αρνήθηκαν να τους πληρώσουν, η γυναίκα έβγαλε ένα μπουκάλι με πετρέλαιο, το σκόρπισε παντού μέσα στο γραφείο των αφεντικών και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί. Ακολούθησε συμπλοκή, κατέφθασε η αστυνομία και συνέλαβε το ζευγάρι. Το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η εταιρία θέλει να πνίξει το γεγονός και δεν κατέθεσε μήνυση.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ κολυμβήθρα κι εμείς
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

Κόντρες 13 Φεβ 2026, 20:58

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

Κόντρες 11 Φεβ 2026, 14:41

Τελειωμένη περίπτωση

Κόντρες 9 Φεβ 2026, 10:53

Οσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της

Κόντρες 5 Φεβ 2026, 22:11

Χριστίνα η μαρτυριάρα

Κόντρες 4 Φεβ 2026, 20:58

Πατριάρχης σπόνσορας (τους λένε και αβανταδόρους)

Κόντρες 2 Φεβ 2026, 19:16
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
Εργατικά

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

16 Φεβ 2026, 05:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

Λιθουανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1918).

1833: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» (ΦΕΚ).

1923: Παύει να ισχύει για την Ελλάδα το ιουλιανό ημερολόγιο και τίθεται σε ισχύ το γρηγοριανό.

1942: Ιδρύεται ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός.

1945: Αφοπλισμός του ΕΛΑΣ.

1968: Διασπάται το ΚΚΕ.

1973: Πρώτη κατάληψη της Νομικής από 2.500 φοιτητές, έξοδος υπό μορφή πορείας και συμπλοκές με την αστυνομία και παρακρατικούς ΕΚΟΦίτες.

2003: Εκλέγεται Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo