Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο
  • Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η Χεζμπολά θα απαντήσει στην επιθετικότητα των σιωναζιστών
  • Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;
  • Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;
  • Χαμάς (για μια ακόμα φορά): Ονειρο απατηλό ο αφοπλισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μαρ 2012, 00:00
♦ Μαϊμούδες

Μάταια πασχίζει ο Λοβέρδος να μας πείσει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη γενίκευση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων και την υποχρέωση των γιατρών του ΕΟΠΥ να συνταγογραφούν σχεδόν αποκλειστικά αυτά. Ακόμα και να μην υπήρχαν καταγγελίες από ειδικούς (όπως π.χ. το Τμήμα Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ), υπάρχει η λογική και η εμπειρία. Τι είναι τα γενόσημα φάρμακα; Το αντίστοιχο των «μαϊμούδων» στον τομέα των φαρμάκων. Απλά, στη φαρμακευτική δεν τα λένε «μαϊμούδες», όπως σε όλους τους άλλους τομείς του εμπόριου, αλλά για ευνόητους λόγους τους έδωσαν ένα ευπρόσωπο όνομα. Θα πλημμυρίσει η αγορά από φτηνά φάρμακα ασιατικής προέλευσης και ο κοσμάκης θα παρακαλάει το θεό να βάλει το χέρι του. Εμείς θα θυμίσουμε μόνο το σκάνδαλο με το κινέζικο βρεφικό γάλα που περιείχε μελαμίνη και έστειλε στον άλλο κόσμο πρόωρα τόσα παιδάκια. Τίποτ’ άλλο. Οσο για τους ελέγχους, ξέρουμε ότι αυτοί, στο βαθμό που γίνονται, αφορούν μόνο τυπικά στοιχεία εμπορικής φύσης. Ο επί της ουσίας έλεγχος δεν είναι παρά ο περιβόητος «αυτοέλεγχος» των επιχειρήσεων.
 
♦ Απλή αριθμητική

Απλή αριθμητική, για να μη μας πιάνουν Κώτσους. Το ελληνικό κρατικό χρέος κυμαίνεται στα 330-340 δισ. ευρώ. Μετά το «κούρεμα» έχουμε: 60 δισ. χρέος προς την ΕΚΤ, συν 75 δισ. χρέος προς τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ (τόσα έχουν εκταμιευθεί από την πρώτη δανειακή σύμβαση), συν 100 δισ. χρέος προς ιδιώτες (τα 200 δισ. μετά το «κούρεμα»), συν 130 δισ. προς τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ (δεύτερη δανειακή σύμβαση). Πόσα μας κάνουν; 365 δισ. ευρώ. Αρα, μετά το «κούρεμα», το χρέος όχι μόνο δεν μικραίνει, αλλά μεγαλώνει. Αλλάζει μόνο η περίοδος αποπληρωμής (επιμηκύνεται κατά 10 χρόνια) και μικραίνει ελαφρά το επιτόκιο.
 
Εγινε έτσι «βιώσιμο» το χρέος; Για να διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020, όπως προβλέπει η απόφαση του Eurogroup, θα πρέπει να γίνουν τα εξής θαυμαστά. Το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά μέσο όρο 3% ετησίως κατά την περίοδο 2014-2020 και τα πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού, μαζί με τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις να είναι κατά μέσο όρο 7,5 δισ. ευρώ το χρόνο για την ίδια περίοδο! Κι επειδή, όπως καταλαβαίνετε, αυτά τα νού-μερα «δεν βγαίνουν» με τίποτα, η κρίση χρέους θα έχει νέες εξάρσεις και ως μοχλός θα χρησιμοποιείται για νέες επιθέσεις ενάντια στον εργαζόμενο λαό.
 
Τι επιτεύχθηκε με το «κούρεμα»; Μια πρόσκαιρη διαχείριση του χρέους, για να μη χρεοκοπήσει άτακτα το ελληνικό κράτος και σταματήσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι να εισπράττουν τα υπέρογκα τοκοχρεολύσιά τους. Για τις τράπεζές τους δούλεψαν οι ιμπεριαλιστές της Ευρωζώνης.
 
♦ Αντιδραστική συντεχνία

«Συνεπώς, ο συνταγματικός νομοθέτης επιτάσσει ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση για τους δικαστικούς λειτουργούς, η οποία συνάδει με το λειτούργημά τους και τη διάκριση των εξουσιών και ως εκ τούτου δεν νοείται ταύτιση των δικαστικών λειτουργιών με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία υπαλλήλων και λειτουργών, οι οποίοι δεν αποτελούν άμεσα όργανα του κράτους».
 
Αυτά ανέφεραν, μεταξύ άλλων, σε επιστολή τους προς τον Παπαδήμο οι πρόεδροι των έξι δικαστικών ενώσεων, διαμαρτυρόμενοι στη μείωση των μισθών των δικαστών, που θα γίνει με την αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων που προβλέπεται από το Μνημόνιο-2.
 
Για μια ακόμη φορά εμφανίζονται ως μια αντιδραστική συντεχνία, ομολογώντας ότι μόνον αυτοί αποτελούν «άμεσα όργανα του κράτους». Γιατί, λοιπόν, να δώσει την παραμικρή σημασία ένας εργαζόμενος στο ότι θα μειωθεί και αυτών ο μισθός; Τι έχει δει, άλλωστε, απ’ αυτή την κάστα; Μόνο να βγάζει τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές και να γεμίζει τις φυλακές με φτωχοδιάβολους.
 
♦ Το γαρ πολύ της θλίψεως

Ρε τον κακόμοιρο τον Χρυσοχοΐδη. Δεν του έφταναν όλα τ’ άλλα, ήρθε και ο Ρέσλερ να τον αποτελειώσει με τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες ο Χρυσοχοΐδης δεν είναι παρά ένας παρλαπίπας που λέει συνεχώς ψέματα. Και να ‘χει και τον Βενιζέλο να δηλώνει με νόημα στο Mega ότι «εγώ μια φορά που τον συνάντησα τον κ. Rösler στην Αθήνα που ήθελε να δει και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του και συμφωνήσαμε σε όλες τις διαπιστώσεις». Δηλαδή, μια χαρά άνθρωπος είναι ο Ρέσλερ, σύμφωνα με τον Μπένι.
 
Τι να κάνει κι ο έρ’μος ο Χρυσοχοΐδης, βγήκε μετά τον Μπένι στο ίδιο δελτίο για να διαψεύσει τον Ρέσλερ. Κι επειδή το γέλιο συνεχιζόταν, την επομένη έστειλε non paper με τίτλο «Ατυπο Ενημερωτικό Σημείωμα για την κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία και πυροδοτεί τις λεκτικές επιθέσεις των Γερμανών πολιτικών»! Διαβάστε πώς ξεκινούσε το non paper: «Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά τη γερμανική πραγματικότητα, θα πρέπει να ξέρουμε τρία πράγματα για να καταλάβουμε την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Γερμανία». Το πρώτο στοιχείο ήταν ότι (κρατηθείτε) «εχθές, 22 Φεβρουαρίου, ήταν για τους Γερμανούς τα Κούλουμα – Ασερμιτβοχ. Παραδοσιακά αυτή την μέρα στη Βαυαρία μαζεύονται οι επικεφαλής των κομμάτων και έχουν για μια μέρα την άδεια να λαϊκίζουν. Ο καθένας τους κυριολεκτικά λέει το «κοντό και το μακρύ» του. Δεν δίνει ουδείς ιδιαίτερο βάρος σ’ αυτά τα show off». Η πλάκα είναι ότι δεν βρέθηκαν παπαγαλάκια ν’ αναπαράγουν αυτή τη σπαρταριστή γραμμή. Μπορεί να ταΐζονται, αλλά πάνω απ’ όλα μετράει η γραμμή του εκδότη που θέλει τον Χρυσοχοΐδη πολιτικό ρεντίκολο.
 
♦ Γελοιότητες

Κάντε τον κόπο να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή που έστειλε ο Τσίπρας στους αρχηγούς κρατών της ευρωζώνης, στον πρόεδρο της Κομισιόν, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του ΣΥΝ (www.syn.gr/gr/keimeno.php?id= 26100) και θα καταλάβετε πως ο συνδυασμός ευρωλαγνείας και λαϊκισμού οδηγεί στην πολιτική γελοιοποίηση. Απευθύνεται ο Τσίπρας στην Μέρκελ, τον Σαρκοζί, τον Μόντι, τον Ραχόι, τον Ρομπάι, τον Γιούνκερ και τους άλλους ευρωηγέτες για να τους πει ότι ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς δεν έχουν τη λαϊκή εξουσιοδότηση να δεσμεύσουν την Ελλάδα σε συνθήκες και συμφωνίες τέτοιου τύπου και ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν διαθέτει την απαραίτητη για τέτοιες συμφωνίες δημοκρατική νομιμοποίηση. Και τι επικαλείται; Το ότι «ένα τέτοιο έλλειμμα νομιμοποίησης έρχεται επίσης σε σύγκρουση με την πλούσια δημοκρατική παράδοση της δικής σας χώρας» και γι’ αυτό «αν συνεχιστεί, θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά, οι οποίες, πάνω από όλα, έχουν μια κοινή κληρονομιά πολιτικών και δημοκρατικών παραδόσεων, που πρέπει να γίνει σεβαστή»!
 
Και πώς καταλήγει η επιστολή; «Για όλους αυτούς τους λόγους, σας γνωστοποιώ ότι ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει το δικαίωμά του να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή του και ανακτήσει τον έλεγχο των δημοκρατικών του θεσμών, πιθανότατα θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνησή του»!
 
«Πιθανότατα θα επιφυλαχθεί» ο ελληνικός λαός; Και καλά, το «πιθανότατα» να το δεχτούμε (χάριν οικονομίας) ως έκφραση μετριοφροσύνης ενόψει του εκλογικού αποτελέσματος, όμως η «επιφύλαξη» τι ακριβώς περιεχόμενο έχει; Οτι μπορεί να ζητηθεί απλά η… επαναδιαπραγμάτευση και όχι η ακύρωση; Τι μένει απ’ όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι; Ο προπαγανδιστικός ντόρος ότι ο Τσίπρας έστειλε μια επιστολή και η επίδειξη ευρωλαγνείας, με την αναγνώριση της Ευρωζώνης ως πεδίου αναφοράς κάθε πολιτικής. Η φράση «πιθανότατα θα επιφυλαχθεί» σημαίνει ότι τα πάντα θα κινηθούν εντός των ορίων της Ευρωζώνης και με την προϋπόθεση ότι θα τύχουν την έγκρισης των θεσμικών της οργάνων.
 
♦ Διαψεύσεις και γαργάρες

«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η πορεία που επιλέχτηκε οδηγεί στην επιτυχία. Μπορεί να μην είναι η τελευταία φορά που η γερμανική Βουλή συζητά το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα». Σε ποιον ανήκει η παραπάνω δήλωση; Στον Βόλγκανγκ Σόιμπλε. Και ποιος έκανε γαργάρα τις δικές του δηλώσεις; Ο Βενιζέλος που μετά το Eurogroup της 21ης Φλεβάρη διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους, ότι το πρόβλημα του χρέους λύθηκε οριστικά. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ο Βενιζέλος (και όχι μόνο) κάνει γαργάρα τις δηλώσεις του. Εσχάτως, όμως, παραέχει γίνει προκλητική η μαύρη προπαγάνδα.
 
♦ Αρπαχτές

«Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree σε συνεργασία με την ακαδημαϊκό Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου προσφέρει έναν κύκλο σεμιναρίων που γίνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τίτλος των σεμιναρίων είναι “Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Δημιουργία, Χρηματοδότηση και Απειλές” και έχουν στόχο να εκπαιδεύσουν σε θέματα όπως: ίδρυση, χρηματοδότηση-επιδότηση, οργάνωση και ανάπτυξη Κοινωνικών Επιχειρήσεων, sustainable business management και triple bottom line success, κοινωνική καινοτομία, social networks και Κοινωνικό Franchise. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και στελέχη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που αναζητούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, καινοτόμες μεθόδους διοίκησης, κερδοφόρες στρατηγικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καθώς και σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που αναζητούν εναλλακτικές και πρωτοποριακές στρατηγικές εσόδων. Τα μαθήματα ξεκινούν την 29η Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώνονται σε είκοσι επτά (27) ώρες διδασκαλίας. Στο τέλος των μαθημάτων χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικών Σπουδών. Επιδοτείται το 30% των διδάκτρων για νέους έως 30 ετών από τη ΓΓ Νέας Γενιάς και το 45% για εταιρείες από τον ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ».
 

Η παραπάνω είδηση δημοσιεύτηκε στον αστικό Τύπο και μας προσφέρει μια απτή απόδειξη για τις καινούργιες αρπαχτές πάνω στα λιγοστά κονδύλια που διατίθενται για τις κακόφημες «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης». Ολοι αυτοί οι τύποι θα μοιραστούν λεφτά από ευρωπαϊκά προγράμματα και λεφτά του ΟΑΕΔ που μαζεύονται από εισφορές των εργαζόμενων. Την ώρα που πετσοκόβουν βίαια το γλίσχρο επίδομα ανεργίας, τα λαμόγια στήνουν πάρτι με τα λεφτά του ΟΑΕΔ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚοινωνική ερημοποίηση
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Τα στρατά του Κούλη στη Γάζα

Κόντρες 20 Φεβ 2026, 10:51

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

Κόντρες 16 Φεβ 2026, 13:39

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

Κόντρες 13 Φεβ 2026, 20:58

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

Κόντρες 11 Φεβ 2026, 14:41

Τελειωμένη περίπτωση

Κόντρες 9 Φεβ 2026, 10:53

Οσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της

Κόντρες 5 Φεβ 2026, 22:11
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

20 Φεβ 2026, 22:41
Πολιτική

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

20 Φεβ 2026, 21:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η Χεζμπολά θα απαντήσει στην επιθετικότητα των σιωναζιστών

20 Φεβ 2026, 19:22
Αγροτικά

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

20 Φεβ 2026, 14:56
Υγεία

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

20 Φεβ 2026, 14:03
Διεθνή

Χαμάς (για μια ακόμα φορά): Ονειρο απατηλό ο αφοπλισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αντίστασης θα διαλυθούν μόνο όταν ενταχτούν στο στρατό ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

20 Φεβ 2026, 12:35
Κόντρες

Τα στρατά του Κούλη στη Γάζα

20 Φεβ 2026, 10:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

20 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

19 Φεβ 2026, 21:05
Οικονομία

Πάρτε κελεμπίες, απόκριες έχουμε…

19 Φεβ 2026, 20:42
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά αποστειρωμένους χώρους

19 Φεβ 2026, 20:02
Ιστορία

Ενας Ακροναυπλιώτης, από τους 200 της Καισαριανής, σαν θεατρικός ήρωας του Γκόρκι

19 Φεβ 2026, 18:29
Καταστολή

Νοσοκομείο Νίκαιας: ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Γεωργιάδης συνεχάρη τα ΜΑΤ που τον γλίτωσαν από τους «κομμουνιστές»!

19 Φεβ 2026, 14:24
Διεθνή

H Oλιβιά Ζεμόρ, πρόεδρος της γαλλικής Europalestine, κατηγορείται για… «υποστήριξη της τρομοκρατίας»

19 Φεβ 2026, 13:44
Καταστολή

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη των μπάτσων-δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου

19 Φεβ 2026, 13:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

19 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει

18 Φεβ 2026, 21:04
Πολιτισμός

Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»

«Η ειρήνη δεν είναι άρωμα που ψεκάζεται πάνω από τη βία για να αισθάνονται άνετα οι εξουσίες», δήλωσε η σκηνοθέτιδα από την Τυνησία

18 Φεβ 2026, 19:49
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

Ημέρα κοινωνικής δικαιοσύνης.

1902: Πεντακόσιοι νεκροί στη Βαρκελώνη σε συγκρούσεις απεργών-αστυνομίας.

1931: 61 νεκροί στο Καλάο (Περού) σε συμπλοκές στρατού-ανταρτών.

1932: Η Σοβιετική Ένωση αφαιρεί τη ρωσική υπηκοότητα από τον Λέοντα Τρότσκι.

1954: Επιστροφή 1.148 ελλήνων πολιτικών προσφύγων από την Ουγγαρία.

1972: Καταδίκη πέντε μελών του ΠΑΜ.

1973: Βόμβες της ΕΑΝ σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο Παλαιό Φάληρο.

1973: Δύο καταδίκες μελών της ΑΑΑ.

1974: Συλλαμβάνονται 35 ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ.

1977: Βόμβα στην αποθήκη προϊόντων του Στασινόπουλου (ΕΛΑ).

1996: Η Τώνια Αντωνίου (ΠαΣοΚ) γίνεται η πρώτη γυναίκα που ψηφίζεται να ηγηθεί σε πολιτική νεολαία.

2000: Ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο και αφήνει παράλυτο τον 18χρονο μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη (Λούτσα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo