Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Ιούλη
  • Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ
  • Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη
  • Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται
  • Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Τα κρεμαστάρια του ξεμωραμένου πορτοκαλομαλλιά φασίστα
Κόντρες

Τα κρεμαστάρια του ξεμωραμένου πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Μαρ 2026, 14:07

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ο παραιτηθείς διοικητής της αμερικάνικης «αντιτρομοκρατίας» ήταν «αδύναμος στην ασφάλεια» και «είναι καλό πράγμα που έφυγε». Τάδε έφη, απτόητος όπως πάντα, ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας. Τι κι αν ο Κεντ ήταν γκεσέμι του ακροδεξιού τραμπικού MAGA και υπήρξε προσωπική επιλογή του πορτοκαλομαλλιά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Πίσω από την πίκρα, την οργή και το νηπιακό πείσμα του Τραμπ

Ο καλύτερος πελάτης των γελοιογράφων.

Mόνος απέναντι σε όλους

Ολα ωραία και αγαπησιάρικα ήταν στην απονομή των φετινών Οσκαρ. Και εντελώς απολιτικά. Μόνο ο επίμονος Χαβιέρ Μπαρδέμ εμφανίστηκε φορώντας ένα αυτοκόλλητο που έγραφε (στα ισπανικά) «Οχι στον πόλεμο» και μια κονκάρδα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. «Οχι στον πόλεμο και λευτεριά στην Παλαιστίνη», είπε από το μικρόφωνο όταν ανέβηκε για να ανακοινώσει το Οσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας. Δεν ήξεραν ότι «κάτι θα κάνει»; Φυσικά και ήξεραν και θα μπορούσαν να τον εξαιρέσουν από την τελετή απονομής. Ομως τα αφεντικά του Χόλιγουντ είναι «μανούλες» σε κάτι τέτοια και επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τον Μπαρδέμ ως άλλοθι: Ασε τον Χαβιέρ να βγει και να πει τα δικά του, για να μην μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι είμαστε υπέρ του πολέμου και ότι ξεχάσαμε τη γενοκτονία στη Γάζα. Είμαστε σίγουροι ότι και ο Μπαρδέμ το ξέρει αυτό. Στο χώρο που κινείται, όμως, δεν έχει και πολλές επιλογές. Ενας κινηματογραφικός σταρ είναι (ηθοποιάρα, έτσι;), οπότε το παλεύει εκεί μέσα.

Στα βουνά καλπάζουν άτια πολεμικά

Η στήλη έχει εξασφαλίσει τραγούδια της Αντίστασης στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο και φροντίζει για την πολιτιστική ανάταση των αναγνωστών και αναγνωστριών της. «Πήρατε την απάντηση» είναι ο τίτλος ενός τραγουδιού, παραγωγής Thaer Media, που αναφέρεται στον πόλεμο του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/The-Response-Came-To-You.mp4

 

Ταλεντάρες και τραγουδάνε στα νταμάρια

Ο Χριστοδουλάκης είχε στηρίξει τον Δούκα στις εκλογές για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Μετά τα έσπασαν. Ο Χριστοδουλάκης εκτιμά ότι ο Δούκας θα πάει με τον Τσίπρα και θέλει να πάρει αυτός το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, όταν ο Ανδρουλάκης κουνήσει μαντίλι μετά την ήττα στις επόμενες εκλογές. Στις εκλογές για συνέδρους είχαν χωριστούς μηχανισμούς και οι άνθρωποι του καθενός ισχυρίζονται ότι πήραν τη δεύτερη θέση (άντε να το επιβεβαιώσεις αυτό – ό,τι θέλει λέει ο κάθε μηχανισμός). Προσπαθούν και οι δύο όμως να στριμώξουν τον Ανδρουλάκη.

Δήλωσε ξαφνικά ο Χριστοδουλάκης: «Να το πούμε απλά: η ΝΔ είναι ο βασικός μας αντίπαλος, όποιον αρχηγό κι αν έχει. Η διαχωριστική γραμμή με τη Δεξιά δεν αρκεί να διατυπώνεται μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πρέπει να τέμνει κάθετα την εκπροσώπηση της παράταξης, σε οποιονδήποτε χώρο μαζικής κοινωνικής και πολιτικής διεργασίας. Από τα επιμελητήρια και τα συνδικάτα μέχρι την Αυτοδιοίκηση, τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Καθαρές επιλογές στήριξης συνδυασμών, τουλάχιστον στις πρωτεύουσες νομών και στους μεγάλους δήμους. Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι απολίτικη ή απλώς διαχειριστική, ούτε άθροισμα επιμέρους κοινωνικών μηχανισμών χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Εχει πρόσημο πολιτικό, αντικατοπτρίζει την ολιστική πολιτική αποκέντρωσης πόρων, εξουσιών και ρόλων, την αντιπροσώπευση και τη λογοδοσία που δομούν κοινωνική εμπιστοσύνη. Καμία συνδιοίκηση με δεξιά σχήματα στους μαζικούς χώρους, που θα μπορούσε να αλλοιώσει το κεντρικό πολιτικό στίγμα της παράταξης». 

Εσπευσε να σπεκουλάρει ο Δούκας: «Διάβασα την ανάρτηση του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι το μέτωπό μας κατά της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία διευρύνεται. Στο συνέδριο, όλοι μαζί, να πάρουμε τη σχετική απόφαση».

Στου κουφού την πόρτα…

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, δίνουν χορευτική παράσταση ο Πολάκης με τον Παππά (τον αρχιμανδρίτη), βάζοντας μπροστά τον… αδάμαστο Τρύφωνα Αλεξιάδη. Ο Τρύφωνας μοίρασε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας βαθυστόχαστο κείμενο «Πολιτικού Σχεδιασμού». Τόσο βαθυστόχαστο που όπως λέει ο… σεμνός Τρύφωνας το έφτιαξε χρησιμοποιώντας αρθρογραφία του τιτάνα της θεωρητικής σκέψης Παππά. Και τι λέει ο «Πολιτικός Σχεδιασμός» των Πολακοπαππάδων; Οτι θα στείλουν πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για σύμπηξη εκλογικής συμμαχίας, δίνοντάς τους προθεσμία δύο μηνών. Αν δεν απαντήσουν, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει ότι κατεβαίνει μόνος του στις εκλογές.

Γιατί δυο μήνες, ρε παιδιά; Πολύ δεν είναι; Το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ απαντά αρνητικά, η ΝέΑρ των Σακελλαρίδη-Λάμπρου-Τσακαλώτου το ίδιο, η ΝέΑρ των Χαρίτση-Αχτσιόγλου-Ηλιόπουλου και σία περιμένει τον Τσίπρα, ποιος μένει; Ο Τσίπρας! Λέτε να ασχοληθεί; Οπότε τι μένει να μάθουμε; Πώς οι περί τον Φάμελλο, που επίσης περιμένουν τον Τσίπρα, θα αποκρούσουν τον διά χειρός Τρύφωνος «Πολιτικό Σχεδιασμό» των Πολακοπαππάδων. Προβλέπουμε ότι δε θα δυσκολευτούν.

ΥΓ. Το κορυφαίο όλων, που δείχνει στόφα Μπάστερ Κίτον, είναι ότι ο Τρύφωνας έστειλε και… ανοιχτή επιστολή στον Τσίπρα, όπου του γράφει: «Ηλπιζα και εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα εμφανιστείς σε μια συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής για να εξηγήσεις, να κουβεντιάσεις, να ακούσεις, να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια για την προοδευτική παράταξη που αποφασίσαμε (όταν ήσουν πρόεδρος) ή να ξεκαθαρίσεις αν θες να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, αν θες να κουβεντιάσεις με το κόμμα που είναι ΚΥΡΙΩΣ δικό σου δημιούργημα»! Και καταλήγει: «Η πρότασή μου είναι απλή. Προχώρα στην κατεύθυνση και με το επιτελείο που επιλέγεις. Ξανασκέψου όμως την ανάγκη για αλλαγή ρότας στο λιμάνι που έχει ικανά στελέχη, πρόγραμμα, διαδικασίες, οργάνωση. Ή τουλάχιστον να καταλάβουμε αν και πώς θέλεις να συνεχίσουμε». Καινούργιο συκώτι από τα γέλια πρέπει να έκαναν στην Αμαλίας.

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά

Ωραία τρολιά από τον Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πιστεύω να βγει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ και να πει, αντίστοιχα, ότι πάμε να κερδίσουμε και εμείς με μία ψήφο τον κ. Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι εμείς έχουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα και ρεαλισμό σε αυτά τα θέματα. Γιατί όσο μη ρεαλιστικό είναι για το ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο είναι και για τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει με μία ψήφο – και λίγο παραπάνω». Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, Ζαχαριάδη. Οταν θα φτιάξει το κόμμα ο Τσίπρας και συ θα πιάσεις στασίδι εκεί (τι στο καλό, τόσο κόπο κάνει να τη λέει στους Πολακοπαππάδες και σε όσους συριζαίους θέλουν αυτόνομη κάθοδο, δε θα βρεθεί γι’ αυτόν μια θέση στην «Ιθάκη»;), τι θα λες; Οτι δεν είναι ρεαλιστικό το κόμμα Τσίπρα να νικήσει τη ΝΔ έστω και με μία ψήφο; Θα λες ότι πάτε για τη δεύτερη θέση;

Ωραία η κωμωδία

Ο Ανδρουλάκης δεν φείστηκε επαίνων προς τον παλιό μέντορά του και νυν πρόεδρο της Επιτροπής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, Κώστα Σκανδαλίδη. Οπως είπε, η παρουσία του Σκανδαλίδη «είναι σφραγίδα ότι αυτή η διαδικασία της αμφίπλευρης πολιτικής διεύρυνσης θα έχει θετικό αποτύπωμα στον αγώνα μας στις εθνικές εκλογές». Εμείς τι να πούμε; Ωραία η κωμωδία με τον Πελεγρίνη και τον Κορακάκη.

Δεν ξέρουμε αν το πληροφορηθήκατε, αλλά γι’ αυτό υπάρχει η στήλη. Για να σας ενημερώνει επί φλεγόντων θεμάτων που ταλανίζουν το έθνος. Ενα απ’ αυτά λύθηκε πρόσφατα με προεδρικό διάταγμα που έφτιαξε η κυβέρνηση και υπέγραψε ο και δήμαρχος Κηφισιάς το πάλαι πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσημος πολιούχος της Κηφισιάς ορίστηκε ο Αγιος Δημήτριος και όχι η Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Με προεδρικό διάταγμα και να λείπουν τα γέλια.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροPredator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης
Επόμενο άρθρο Διευθυντής σχολείου, με λογική δερβέναγα, υπέβαλε αγωγή σε συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και ζητάει 30.000 ευρώ!

Σχετικά Αρθρα

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

Κόντρες 17 Ιούλ 2026, 14:11

Φράξια με το φελλό

Κόντρες 16 Ιούλ 2026, 13:39

Μαρινακίες

Κόντρες 15 Ιούλ 2026, 14:25
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

Ολλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Τυνησία: Ημέρα δημοκρατίας (1957).

1917: Καταδικάζεται σε θάνατο η κατάσκοπος της Γερμανίας Μάτα Χάρι.

1929: Ψηφίζεται ο Ν.4299 γνωστός ως “ιδιώνυμο“.

1934: Ναζί δολοφονούν τον aυστριακό καγκελάριο Eνγκελμπερτ Ντόλφους

1944: Εκτελείται από δωσίλογους ασφαλίτες μετά από φριχτά βασανιστήρια η Ηλέκτρα Αποστόλου.

1949: 24 έμποροι και βιομήχανοι συλλαμβάνονται ως ενισχυτές του ΚΚΕ.

1995: Βομβιστική επίθεση σημειώνεται στο μετρό του Παρισιού, επτά νεκροί και ογδόντα τραυματίες.

2000: Δολοφονείται 22χρονος πρόσφυγας από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Πάτροκλος Τσελέντης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo