Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»
  • Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιαν 2012, 00:00

♦ Δημοκρατισμός!

Μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε την Αννα Διαμαντοπούλου, διότι μας έδωσε ένα ωραίο περιγραφικό ορισμό της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είπε στον Real FM, στις 13.1.12: «Στη Βουλή υπάρχει πλειοψηφόν κόμμα αυτή τη στιγμή. Η αποτύπωση στη Δημοκρατία γίνεται από τη Βουλή, όχι από τις δημοσκοπήσεις. Είναι σαφές ότι υπάρχει συμφωνία τριών κομμάτων να βάλουν όλες τις δυνάμεις τους για να πετύχουμε».

Η αποτύπωση στη Δημοκρατία γίνεται από τη Βουλή! Και τι γίνεται όταν η Βουλή βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με τη λαϊκή θέληση; Οχι όπως αποτυπώνεται στα γκάλοπ, αλλά όπως αποτυπώνεται σε απεργίες, διαδηλώσεις, άλλες κινητοποιήσεις, όπως αποτυπώνεται ακόμα και από τα αστικά ΜΜΕ; Η κα Διαμαντοπούλου απαντά μ’ ένα μεγαλοπρεπέστατο «στ’ α…ια μας». Ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν. Τώρα που ψήφισαν όπως ψήφισαν, έχουμε δικαίωμα για τέσσερα χρόνια να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Αυτή είναι η ουσία της αστικής δημοκρατίας και μας το λέει σαφέστατα και χωρίς περικοκλάδες. Μας το λέει με τη γλώσσα που το έλεγαν οι παλαιάς κοπής συντηρητικοί αστοί πολιτικοί. Γι’ αυτό και δεν αισθάνεται την ανάγκη, υποκριτικά έστω, ν’ αναφερθεί στη λαϊκή βούληση. Γι’ αυτήν υπάρχουν μόνο η Βουλή και τα γκάλοπ. Ο λαός περισσεύει.

♦ Ο στρατηγός

Ξαναχτύπησε ο… στρατηγός Τσίπρας, υποδεικνύοντας τακτική στο ελληνικό αστικό σύστημα με το δικό του μοναδικό και ανεπανάληπτο ύφος: «Κοστίζει κομμάτι ακριβότερα η αποβολή μας από το ευρώ απ’ ό,τι η παραμονή μας. Αυτό δεν θα ισχύει για πάντα. Τώρα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε». Μ’ άλλα λόγια, όλα είναι ένα παιχνίδι μέσα στην ΕΕ. Τώρα μπορούμε να τους εκβιάσουμε και να τους πάρουμε τα σώβρακα, ενώ αργότερα θα έχουμε χάσει αυτό το… υπερόπλο! Ευτυχώς που είναι νέος στην ηλικία, γιατί αλλιώς θα πέθαινε με τον καημό της παραγνωρισμένης μεγαλοφυΐας, που πρότεινε τη συνταγή σωτηρίας, αλλά οι άλλοι δεν τον άκουγαν, γιατί ήταν είτε δειλοί είτε ιδεοληπτικοί!

♦ Μεγάλος καημός

Τι καημός κι αυτός του Μπένι. Με το που ανέβηκε στο βήμα του εθνικού συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ, θεώρησε υποχρεώσή του να θυμίσει στον Γιωργάκη ότι έχει δηλώσει πως θα παραιτηθεί και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ: «Αγαπητέ Πρόεδρε, φίλε Γιώργο Παπανδρέου, θέλω πριν απ’ οτιδήποτε άλλο να σε συγχαρώ για τις γενναίες και θαρραλέες αποφάσεις σου, γιατί και η αποχώρηση από την Πρωθυπουργία και η αποχώρηση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι δυο κινήσεις καθόλου συνηθισμένες, δυο κινήσεις υπεύθυνες, που σηματοδοτούν έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό».

Ομως ο Γιωργάκης, σε κανένα σημείο της σχοινοτενούς ομιλίας του δεν μίλησε για αποχώρησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Η λέξη «παραίτηση» δεν βγήκε από το στόμα του. Ούτε είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος το Μάρτη ή, τέλος πάντων, όποτε γίνουν εκλογές για πρόεδρο του κόμματος. Το μόνο που είπε, δυο-τρεις φορές μάλιστα, είναι ότι «θα πράξει το καθήκον του», που σημαίνει ότι το ενδεχόμενο να ξαναείναι υποψήφιος για την προεδρία μένει ανοιχτό. Επειδή, λοιπόν, ο Μπένι προσπάθησε να βάλει στο στόμα του Γιωργάκη κάτι που δεν είπε, βγήκε την άλλη μέρα, πουρνό-πουρνό, ο πιστός μπάτλερ (ανώτερος στην ιεραρχία από τους κηπουρούς, λόγω μακράς θητείας παρά τω Γιωργάκη) Φ. Πετσάλνικος και ξεκαθάρισε στο Βήμα FM, ότι ο Γιωργάκης μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος. Κι όποιος εννόησε εννόησε…

♦ Κλόουν

Σε… Μπάστερ Κίτον της αστικής πολιτικής σκηνής εξελίσσεται ο Χρυσοχοΐδης. Λέει τα πιο ξεκαρδιστικά πράγματα χωρίς ο ίδιος να σκάει χαμόγελο. Σοβαρός, αυστηρός, κουνώντας το δάχτυλο και τεντώνοντας το σώμα (προσπαθεί να μιμηθεί τον επίσης κοντό Σαρκοζί) για να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του, σκορπάει άφθονο το γέλιο. Κάποιοι, βέβαια, αγανακτούν και με το δίκιο τους. Τελευταία ξεκαρδιστική εμφάνισή του στο Βήμα FM, την περασμένη Δευτέρα.

Πρώτα διαπίστωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εναρμονίζεται με τις ανάγκες της κοινωνίας.  «Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ και, κυρίως, δεν ήταν εκεί χτες σε εκείνη την αίθουσα», είπε αναφερόμενος στη συνεδρίση του εθνικού συμβούλιου. Μετά την ξαναέπεσε στον Παπανδρέου: «Ακουσα και φράσεις ότι “πετύχαμε στα μεγάλα, χάσαμε στα μικρά”. Εχουμε 26.000 άστεγους στην Αττική, έχουμε 4,5 εκατ. φτωχούς, 1 εκατ. ανέργους… Χρειάζεται πραγματικά να δούμε βαθιά τι ακριβώς έφταιξε και στη συνέχεια να βελτιώσουμε, να διορθώσουμε τις πολιτικές μας και να κάνουμε μια μεγάλη στροφή προς τον άνθρωπο. Γιατί αυτό έχει αξία σήμερα: Να δούμε με ποιο τρόπο ξανά το ΠΑΣΟΚ θα ξαναβρεί την ψυχή του, μέσα από την επικοινωνία του με τους ανθρώπους».

Κι όταν ήρθε η κουβέντα στις δικές του ευθύνες, έδωσε ρέστα: «Τι θα κάνει ένας Υπουργός; Δεν θα στηρίζει την Κυβέρνησή του δηλαδή; Κάθε φορά που διαφωνεί σε κάτι θα παραιτείται; Τι λογικές είναι αυτές; Τότε, κάθε μέρα θα είχαμε παραιτήσεις Υπουργών. Γιατί πρέπει να παραιτούνται οι Υπουργοί αν διαφωνούν σε κάτι, εφόσον λένε την άποψή τους; Και εγώ έχω πει την άποψή μου και προφορικά και γραπτά».

Να θυμίσουμε με πόσο φανατισμό υπερασπιζόταν ο Χρυσοχοΐδης όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου; Μάλλον δεν χρειάζεται, όλοι και όλες θυμόμαστε.

♦ Αντεπαναστάτης με τη βούλα!

Ρωτήθηκε ο Τσίπρας (Αθήνα, 9,84, 14.1.2012) αν φοβάται «κοινωνική αναταραχή με απρόβλεπτες συνέπειες» και απάντησε: «Ηδη υπάρχει κοινωνική αναταραχή. Ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση θυμού, οργής και απελπισίας. Και η απελπισία είναι πολύ κακός σύμβουλος. Μη βλέπετε ότι δεν υπάρχει μια μαζική αντίδραση σε όλα αυτά. Αν το δει κανείς κατά τόπους, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, σε εργασιακούς χώρους αυτά τα ξεσπάσματα είναι ορατά. Και βεβαίως φοβόμαστε και έχουμε δηλώσει δημόσια αυτήν την ανησυχία. Πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις δημοκρατικών διαδικασιών, δηλαδή εκλογές γιατί δεν υπάρχει άλλος, τρόπος. Ο άλλος τρόπος είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι το 2012 η λύση είναι να πηγαίνουμε να καταλαμβάνουμε τα χειμερινά ανάκτορα. Αν δεν υπάρξουν γρήγορα εκλογές φοβάμαι ότι τα πράγματα θα είναι εκτός ελέγχου. Διότι όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του και έχει να θρέψει και παιδιά και είναι και το σπίτι του στον πλειστηριασμό, δεν λειτουργεί με βάση τη λογική».

Αντεπαναστάτης και με τη βούλα ο κύριος Αλέξης. Το δηλώνει και καμαρώνει γι’ αυτό. Φοβάται ότι ο λαός μπορεί να οδηγηθεί σε εξέγερση και επειδή ο ίδιος δεν γουστάρει «εφόδους στα χειμερινά ανάκτορα», προτείνει να γίνουν επειγόντως εκλογές για να υπάρξει εκτόνωση της οργής. Οσο για την ίδια την εξέγερση, τη θεωρεί πράξη παράλογη. Μπορεί να εκπλήσσει ο αντεπαναστατικός κυνισμός του και η παλαιοδεξιά νοοτροπία, όμως από την άλλη προσφέρει υπηρεσίες σε όσους δεν φοράνε μυωπικά γυαλιά και δεν βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ ριζοσπαστισμούς, επαναστατικότητα και τα συναφή.

♦ Την άλλη φορά σε κουβούκλιο

Φανταστικό τρόπο μηχανεύτηκε ο Αβραμόπουλος για ν’ αποφύγει διαμαρτυρίες, γιαούρτια και ζαρζαβατικά στην παρέλαση της 25ης Μάρτη (κεντρικά γίνεται στην Αθήνα και είναι στρατιωτική). Εβαλε τους επιτελείς του και επεξεργάστηκαν σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο χώρος απέναντι από την εξέδρα των επίσημων θα καταληφθεί από 800 καραβανάδες και μπάτσους με τις οικογένειές τους, που θα λειτουργήσουν σαν ασπίδα για τον Παπούλια, τον Αβραμόπουλο και την υπόλοιπη εξουσιαστική συντεχνία. Φυσικά, θα παρακολουθήσουν όρθιοι την παρέλαση και θα παριστάνουν τους εκστασιασμένους πολίτες. Ο χώρος θα είναι αυστηρά φυλασσόμενος από την Αστυνομία, η οποία δεν θα επιτρέπει την πρόσβαση σε κανέναν άλλο εκτός από εκείνους που θα έχουν ονομαστικές προσκλήσεις. Ετσι, κανένας ανεπιθύμητος δεν θα μπορέσει να βρεθεί απέναντι και να φωνάξει συνθήματα ή να εκσφενδονίσει τίποτα.

Το σχετικό έγγραφο της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, όπως διαβάσαμε, έχει ήδη αποσταλεί προς όλες τις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες. Σύμφωνα μ’ αυτό, οι προσκλήσεις θα είναι ατομικές και θα δίνονται αφού προηγουμένως καταγραφούν τα ονοματεπώνυμα όλων των προσκεκλημένων, καθώς και η σχέση τους με τα συγγενικά πρόσωπα που θα έχουν μαζί τους. Οι μπάτσοι στην είσοδο του φυλασσόμενου χώρου «θα ελέγχουν την είσοδο, με αντιπαραβολή πρόσκλησης – Δελτίου Ταυτότητας – και ονομαστική κατάσταση ΑΣΔΥΣ», μη τυχόν και παρεισφρύσει κανένας απρόσκλητος.

Μήπως την άλλη φορά να φτιάξουν ένα τεράστιο κουβούκλιο και να παρακολουθούν μέσ’ απ’ αυτό τις παρελάσεις; Γιατί σε ανοιχτό χώρο πολλά μπορούν να γίνουν.

♦ Και οι εξεγέρσεις «δήθεν»;

Σε σχόλιο του «Ριζοσπάστη» απ’ αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Πολέμου του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ διαβάσαμε και τα εξής: «Η αναφορά στη “νέα πολιτική για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο” παραπέμπει ευθέως στο ΝΑΤΟικό σχέδιο περί “νέας Μέσης Ανατολής”, που έχει ήδη αρχίσει να ξετυλίγεται με τη λεγόμενη “αραβική άνοιξη” στη βόρεια Αφρική και τις διαφαινόμενες εξελίξεις σε Συρία και Ιράν».

Νατοϊκό σχέδιο, λοιπόν, ήταν οι λαϊκές εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρική, δηλαδή στην Τυνησία και την Αίγυπτο (αφήνουμε έξω τη Λιβύη, γιατί εκεί συγκρούστηκαν δυο φατρίες, η καθεμιά από τις οποίες εκμεταλλεύτηκε τμήμα του λαού). Αλλα, όμως, έγραφε η φυλλάδα του Περισσού, όταν οι εξεγέρσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη και έτρεχε ποτάμι το αίμα των διαδηλωτών. Τώρα, βαφτίζει αυτές τις εξεγέρσεις τμήμα του ΝΑΤΟϊκού σχεδίου περί «νέας Μέσης Ανατολής».

Και μην αρχίσουν τα παραμύθια για την ανάμιξη του ΝΑΤΟ. Πάντοτε οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα προσπαθούν να παρέμβουν, ελέγχοντας τις νέες κλίκες που παίρνουν τη θέση των παλιών, όταν οι λαϊκές μάζες δεν έχουν δική τους αυτόνομη πολιτική. Αυτή η αδυναμία των λαϊκών εξεγέρσεων, όμως, ούτε την αυθεντικότητά τους εξαφανίζει ούτε τη σημασία τους μειώνει. Πολύ περισσότερο, δεν τις μετατρέπει σε τακτική των ιμπεριαλιστών, όπως ξεδιάντροπα γράφουν οι βρομιάρηδες του Περισσού, που σιχαίνονται κάθε εξέγερση και αφρίζουν στα κρυφά όταν αναγκάζονται να τις υποστηρίξουν υποκριτικά.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη ΣΠΦ – 4η συνεδρίαση, Παρασκευή 20.1.12
Επόμενο άρθρο Δίκη ΣΠΦ – 5η συνεδρίαση, Τρίτη 24.1.2012

Σχετικά Αρθρα

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo