Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2011, 00:00

 

♦ Καρφωθήκατε

Ποιοι ψήνουν-πιέζουν για παράταση της συγκυβέρνησης Παπαδήμου; Τα δυο μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, Λαμπράκη και Αλαφούζου. Οι Αλαφούζοι ανέσυραν από τον πολιτικό τάφο ακόμα και τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και τον έβαλαν να αρθρογραφήσει υπέρ του Παπαδήμου και της παράτασης της συγκυβέρνησης. Και το Λαμπρακιστάν επιστράτευσε τον επί χρόνια υπάλληλό του και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, άνθρωπο που ξέρει να ελίσσεται και να μένει πάντοτε στον αφρό, να υποστηρίξει το ίδιο. Ούτε το ξεκάρφωμα δεν τους ενδιαφέρει πια.

♦ Ψευταράκος

Στα… ψεματάκια δεν πάει πίσω ο Σταϊκούρας, ο οικονομικός «εγκέφαλος» της ΝΔ. «Η 5η Επικαιροποίηση του “Μνημονίου”, η οποία και πραγματοποιήθηκε ΠΡΙΝ τη δημιουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου, αποτυπώνει τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής», ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα. Το διάβασε ο Βενιζέλος και του έδωσε πληρωμένη απάντηση, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την ίδια μέρα: «Η πέμπτη αναθεώρηση λοιπόν ολοκληρώθηκε τυπικά με μία επιστολή που στείλαμε ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup στις 31 Οκτωβρίου, αλλά η διαπραγμάτευση αυτή τυπικά με το ΔΝΤ ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου, οπότε και υπήρχε από τις 11 Νοεμβρίου η νέα Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση Παπαδήμου. Αρα η πέμπτη αναθεώρηση έχει συμφωνηθεί και έχει υπογραφεί από την Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, από την υπάρχουσα Κυβέρνηση, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός». Αρα, ο Σταϊκούρας, για να ‘ναι εντάξει, θα έπρεπε να είχε δηλώσει: «Η 5η επικαιροποίηση του Μνημονίου ετοιμάστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την αποδέχτηκε η συγκυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία και θα την εφαρμόσει». Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό με λογοπαίγνια, όταν είναι ολοφάνερο ότι συγκυβερνούν εφαρμόζοντας το πρόγραμμα του Μνημόνιου.

♦ Τραβάτε με κι ας κλαίω

Οταν ο «ατελείωτος» Βύρων Πολύδωρας είχε πει το –κλασικό πλέον– «ποινήν εκτίω, αγγαρεία κάνω», διαμαρτυρόμενος για την τοποθέτησή του από τον Καραμανλή στο φθοροποιό υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής, ο αστικός Τύπος το ‘κανε θέμα μέγα. Τώρα που ο Βενιζέλος δηλώνει «εγώ νιώθω εξουθενωμένος, δε νιώθω απλώς καταβεβλημένος», όχι μόνο δεν τον παίρνουν στο ψιλό, αλλά σπεύδουν να του εκφράσουν τη συμπάθειά τους. Αλλο Πολύδωρας, βλέπετε, άλλο Βενιζέλος. Αλλο ένας γραφικός ακροδεξιός παλαιάς κοπής και άλλο ένας υποψήφιος αρχηγός κόμματος και –γιατί όχι – εν δυνάμει πρωθυπουργός. Τον Πολύδωρα τον παρέδιδαν στη λαϊκή χλεύη, ενώ τον Βενιζέλο τον προστατεύουν με διπλό τείχος. Ο ελληνικός λαός, πάντως, έχει μια παροιμία που ταιριάζει γάντι στους αστούς πολιτικούς που τάχα σκοτώνονται για το καλό του έθνους: «τραβάτε με κι ας κλαίω».

♦ Αμετανόητος

Υποτίθεται ότι ο Φ. Κουβέλης προσπάθησε να «μαζέψει» προηγούμενη δήλωσή του περί μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, η οποία απετέλεσε βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα και των λοιπών Συριζαίων. Ρωτήθηκε, λοιπόν, αν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και απάντησε (συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»): «Οι “κυβερνήσεις συνεργασίας”, για να είναι βιώσιμες και να πείθουν τους πολίτες, προϋποθέτουν προγραμματικές συμφωνίες, πολιτικές συγκλίσεις και συμπτώσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές απουσιάζουν. Κυβέρνηση συνεργασίας είναι δυνατόν να υπάρξει μόνον όταν η ακυβερνησία θα δοκιμάζει και θα απειλεί τον τόπο. Και τότε δυναμικά θα τεθεί το ζήτημα ποιες δυνάμεις θα συμπράξουν και κυρίως με ποιο περιεχόμενο πολιτικού προγράμματος. Η τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει με δεσμευτικό πολιτικό προγραμματικό περιεχόμενο και με φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα να επιλέγει, να θέλει και να μπορεί να μετατοπίσει την πολιτική από τη βαθιά συντηρητική θέση όπου σήμερα βρίσκεται προς ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση, προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Χωρίς τις προϋποθέσεις αυτές, η οποιαδήποτε συζήτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας αποτελεί “άσκηση επί χάρτου”».

Τι μένει απ’ όλη αυτή τη φλυαρία; Οτι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα αποτελούν απλώς τη σάλτσα που συνοδεύει πάντα αυτές τις τοποθετήσεις, η οποία εξατμίζεται όταν φτάσει η ώρα της συνεργασίας. Αλλωστε, ο Ψαριανός το αποκάλυψε: η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί δεν της το πρότεινε ο Παπανδρέου.  Δεν μας πρότειναν ένα υπουργείο, είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και όλοι καταλάβαμε.

♦ Κορόιδα είναι;

«Μήπως θεωρηθεί πολυτέλεια να κάνουμε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου;». Σε συνεννόηση ή όχι με τον Καρατζαφέρη ο Ροντούλης βγαίνει πρώτος από το ΛΑΟΣ και ζητά παράταση της συγκυβέρνησης Παπαδήμου. Το επιχείρημα που βρήκε είναι αντάξιο ενός Ροντούλη και ενός ΛΑΟΣ: το Φλεβάρη στη Φλώρινα έχει τόσο πάγο που είναι ανέφικτο να γίνουν εκλογές! Το ΛΑΟΣ μπήκε στην κυβέρνηση, ο Ροντούλης έγινε υφυπουργός (ούτε στα πιο τρελά όνειρά του δεν έβλεπε τέτοια εξέλιξη: μέσα σε μια τετραετία, από δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου και… πρόεδρος των τριτέκνων υφυπουργός!), κορόιδα είναι να μη θέλουν παράταση της συγκυβέρνησης;

♦ Ποιος φοβάται μια έκρηξη;

Στην –από κάθε άποψη– παραληρηματική ομιλία της, την τελευταία μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, η Παπαρήγα είπε και τα εξής: «Τι είπε όμως ο κ. Σαμαράς; Είπε ότι θα γίνει κοινωνική έκρηξη. Εμ, αυτό φοβάστε. Αυτός είναι ο πραγματικός φόβος. Εμείς το λέμε με τη δική μας επιστημονική ορολογία. Λέμε “η όξυνση της ταξικής πάλης”, γιατί το “κοινωνική έκρηξη” δεν είναι τίποτα. Είναι ένα τυφλό ξέσπασμα που μπορεί μάλιστα και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να σας βολεύει, άμα είναι να του κόψετε το κεφάλι μια ώρα αρχίτερα»!

Θα συμβουλεύαμε την κ. Παπαρήγα να μιλάει για κατινίστικη και όχι επιστημονική ορολογία. Οξυνση της ταξικής πάλης μπορεί να σηματοδοτηθεί από ένα κύμα απεργιών, από μια εξέγερση, από μια επανάσταση. Ολ’ αυτά αποτελούν όξυνση της ταξικής πάλης, η οποία όμως φτάνει σε διαφορετικό κάθε φορά επίπεδο. Εκείνο, όμως, που ενδιέφερε την Παπαρήγα ήταν να στραφεί ενάντια στις κοινωνικές εκρήξεις, που… «δεν είναι τίποτα». Με απόλυτη περιφρόνηση μιλά για «τυφλά ξεσπάσματα» και στο τέλος προσθέτει και την προβοκάτσια, ότι μπορεί να βολεύει και τους αστούς για να αποκεφαλίσουν το κίνημα.

Κάπως έτσι βαφτίστηκε «έργο προβοκατόρων» η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, κάπως έτσι χτυπήθηκε απεγνωσμένα το κίνημα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια το 1979,  που οδήγησε τελικά στην κατάργηση του νόμου 815, κάπως έτσι χαρακτηρίστηκαν έργο «χουντικών σταγονιδίων» οι συγκρούσεις οικοδόμων και άλλων εργατών με την αστυνομία το 1975 και το 1976, κάπως έτσι κατασυκοφαντήθηκε η νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.  Κάπως έτσι διακηρύχτηκε το… επαναστατικό δόγμα του Περισσού, από το βήμα της Βουλής, διά στόματος Παπαρήγα: «Στη λαϊκή επανάσταση δε θα σπάσει ούτε ένα τζάμι».

♦ Ta καταραμένα τα Levi’s

Από την ίδια κοινοβουλευτική συζήτηση παραθέτουμε, χωρίς κανένα σχόλιο, μια ακόμη άκρως… επιστημονική ανάλυση της Αλ. Παπαρήγα:

«Βέβαια, θα μου πείτε: Μα, ο σοσιαλισμός απέτυχε. Γιατί; Ο σοσιαλισμός ανατράπηκε από καμία λαϊκή επανάσταση; Είδατε πουθενά τους λαούς να πάρουν τα όπλα; Γιατί έτσι ανατρέπεται ένα αυταρχικό κρατικό σύστημα που χρησιμοποιεί τη βία. Επρεπε ο λαός να πάρει τα όπλα. Είδατε καμία τέτοια επανάσταση; Ή μήπως γιατί οι είκοσι και τριάντα χιλιάδες ήθελαν τα Levi’s των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι τα εργατικά τζιν που είχαν σε αυτές τις χώρες ή άλλα καταναλωτικά αγαθά που δεν είχαν τόσο μεγάλη ποικιλία; Είκοσι ή τριάντα χιλιάδες νέοι που ζήταγαν διάφορα πράγματα, αυτό ήταν επανάσταση;».

♦ Από ψέμα σε ψέμα

Να υποβαθμίσει εντελώς τα πακέτα των νέων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων προσπάθησε ο Βενιζέλος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Δευτέρα. «Εχουμε πει –δήλωσε– ότι για το 2013 και το 2014 η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει τον Ιούνιο του 2012. Επίσης έχουμε πει ότι για το 2013 και το 2014 τα μέτρα που είναι αναγκαία είναι σχετικώς λίγα, είναι της τάξεως του 1% του ΑΕΠ το χρόνο και για το 2015».

Διαβάζοντας, όμως, την έκθεση του ΔΝΤ (αρκεί και μόνο το Παράρτημα ΙΙ που έχει τον τίτλο «Μνημόνιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Πολιτικών») βλέπουμε ότι οι συζητήσεις για το 2013-14 όχι μόνο έχουν προχωρήσει, αλλά έχουν ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει κι άλλο τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, τις δαπάνες για φάρμακα και τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων, να αναστείλει εντελώς τη νομοθεσία για τις συλλογικές συμβάσεις μέχρι το 2015, να απολύσει 150.000 δημόσιους υπάλληλους, να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των καπιταλιστών κ.λπ. κ.λπ.

♦ Ο ένας στον άλλο κι όλοι μαζί πάνω μας

Τροϊκανοί και φιλόδοξοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο για το ναυάγιο των προβλέψεών τους. Ο Βενιζέλος, τσουρουφλισμένος από την προϊούσα πολιτική φθορά του και φοβούμενος ότι θα χάσει το τραίνο της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζεται δημόσια ότι είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις την προ Μνημόνιου περίοδο (και προφανώς δεν τον άκουσαν ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου) και ότι μέχρι την περίοδο που έγινε υπουργός Οικονομικών τόνιζε επίσης ότι δεν είναι σωστές οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές προβλέψεις του Μνημόνιου. Τα φορτώνει, δηλαδή, σε τρόικα-Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Ο τροϊκανός Τόμσεν, από την άλλη, τα ρίχνει στην κυβέρνηση και η μόνη αυτοκριτική που κάνει για την τρόικα είναι ότι υπερεκτίμησε την ικανότητα των ελληνικών αρχών (δεν αντιλήφθηκε, δηλαδή, πόσο άχρηστοι είναι κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός).

Αυτό το παιχνίδι θα παίζεται για καιρό ακόμη, γιατί δημιουργεί ένα ωραιότατο αποπροσανατολιστικό κλίμα, προετοιμάζοντας τα νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων («δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, γιατί τα σκάτωσαν οι προηγούμενοι»). Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι κάθε άλλο παρά αποτυχημένη είναι η πολιτική που εφαρμόζουν. Ηξεραν πολύ καλά πού θα οδηγήσει η πολιτική του Μνημόνιου και οι «προβλέψεις» τους γίνονταν καθαρά για δημαγωγικούς λόγους. Οι διεθνείς τοκογλύφοι εξακολουθούν να εισπράττουν στο ακέραιο τα τοκοχρεολύσιά τους και η «κινεζοποίηση» προχωρά με γοργά βήματα. Μόνο η παγίωσή της μένει κι αυτή εξυπηρετείται και από τη φιλολογία περί ευθυνών, αφού στρέφει αλλού την προσοχή των εργαζόμενων.

 

 

 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέο κίνημα
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

Κόντρες 4 Δεκ 2025, 10:59

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo