Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούν 2011, 00:00

♦ Διορθώσεις

Τη Δευτέρα, στην πρώτη του παρουσία στο press room ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Μόσιαλος επιβεβαίωσε εμμέσως ότι το Eurogroup, στη μεταμεσονύχτια ανακοίνωσh της Κυριακής θέτει ως περίπου προαπαιτούμενο τη συναίνεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Απλώς παρατήρησε ότι «αυτή τη στιγμή, δεν μας ενδιαφέρει το τι υποδείξεις κάνει το Euro-group ή τι υποδείξεις κάνουν οι εξωτερικοί παράγοντες». Την Τρίτη, ο Βενιζέλος ανέλαβε να διαλύσει τις σκηνές, αφού πρώτα έκλεισε μια παρασκηνιακή συμφωνία με τον Σαμαρά, να διευκολύνει η ΝΔ την κυβέρνηση στην ψήφιση-εξπρές του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. «Προφανώς  δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της Αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο», δήλωσε. Προφανώς, ο Μόσιαλος δεν κατάλαβε τίποτα. Επειδή, όμως, είναι και καβαλημένο καλάμι, δεν φρόντισε να ενημερωθεί πριν βγει μπροστά στους δημοσιογράφους.

♦ Συναίνεση με νόημα (1)

Ο Βενιζέλος δεν είναι μαλάκας. Προκειμένου να διευκολυνθεί ο ίδιος προσωπικά (και η κυβέρνηση στη συνέχεια) κατέβασε τις απαιτήσεις για συναίνεση από τη μεριά της ΝΔ και δημιούργησε ένα πρακτικά επωφελές πλάσμα συναίνεσης, κάνοντας στροφή 180 μοιρών στην κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα. Τηλεφώνησε ο ίδιος στον Σαμαρά και έκλεισε το «ντιλ». Η κυβέρνηση θα πάρει πίσω όλες τις εκβιαστικές παπαριές του προηγούμενου διαστήματος, ότι τάχα η ΝΔ με τη στάση της τορπιλίζει την εθνική προσπάθεια, και η ΝΔ θα δεχτεί να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου με κατεπείγουσα διαδικασία, άσχετα αν η ίδια θα τον καταψηφίσει.

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε, τα ανακοίνωσε ο Βενιζέλος, τα επιβεβαίωσε η ΝΔ. Ασος στη λεξιπλασία ο Μπένι, εισήγαγε νέα ορολογία στην περί εθνικής συναίνεσης φιλολογία. «Η αναφορά στην εθνική ενότητα», είπε, «είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας». Ετσι, οι μύδροι που εξαπέλυσε την Κυριακή ο Παπανδρέου κατά του Σαμαρά, η επίθεση που επανέλαβε ο Μόσιαλος τη Δευτέρα στο press room («αυτό το οποίο θα μπορούσε να παρατηρήσει κάθε έλληνας  πολίτης ήταν η διαφορά στάσης μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», «η στάση του Πρωθυπουργού ήταν μία υπεύθυνη στάση», «αντίθετα, αυτό που είδαμε –από τον Σαμαρά– ήταν μία τοποθέτηση εσωστρεφής, με γνωστά συνδικαλιστικά επιχειρήματα, που προφανώς απευθυνόταν στο κόμμα του») συντρίφτηκαν πάνω στον όγκο του Μπένι και έγιναν σκόνη. Εκτεθειμένος δεν βρέθηκε μόνο ο Μόσιαλος, αλλά και ο Παπανδρέου, τον οποίο Βενιζέλος και Σαμαράς άδειασαν μεγαλοπρεπέστατα (και αδίστακτα).

♦ Συναίνεση με νόημα (2)

Αφού κανόνισε το «ντιλ» με τον Σαμαρά, ο Βενιζέλος συνέχισε με τον Καρατζαφέρη, με τον οποίο ήταν σίγουρος ότι θα κλείσει το ίδιο «ντιλ» (αν ο Καρατζαφέρης δεν συμφωνούσε, θα βρισκόταν εκτεθειμένος βάσει των όσων καταμαρτυρούσε στον Σαμαρά τόσο καιρό τώρα). Τηρώντας, δε, ένα δικό του πρωτόκολλο, ο Βενιζέλος δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, όπως είχε κάνει με τον Σαμαρά, αλλά έστειλε ένα non paper, με το εξής περιεχόμενο:

«Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ σας κάνουμε την εξής άτυπη ενημέρωση: Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων μετά τις αποφάσεις που έλαβε χθες και προχθές το Eurogroup και ιδιαίτερα για την ανάγκη να έχουν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ο κ. Καρατζαφέρης συμφώνησε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι απαραίτητο για να πάρουμε την πέμπτη δόση».

Παράλληλα με την προσωπική του προβολή, ως ηγέτη που συνδιαλέγεται απευθείας με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και όχι με συνεργάτες τους, ο Βενιζέλος στένεψε ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή, σωστότερα, τους δημιούργησε ένα καλύτερο άλλοθι για να ψηφίσουν. Τι διάολο, όταν Σαμαράς και Καρατζαφέρης αναγνωρίζουν την κρισιμότητα των στιγμών και δέχονται την κατεπείγουσα διαδικασία για εθνικούς λόγους, είναι δυνατόν οι κυβερνητικοί βουλευτές να μη δώσουν θετική ψήφο ή να επικαλούνται… τυπικότητες, όπως η ανάγκη για αναλυτική κοινοβουλευτική διαδικασία;

♦ Το παράπονο του Αντωνάκη

Παράπονα, σε έντονο ύφος, έκανε από το βήμα της Βουλής ο Αντωνάκης προς τον παλιό του συγκάτοικο και φίλο (από τα φοιτητικά χρόνια στο Αμέρικα) Γιωργάκη. Του παραπονέθηκε ότι βάζει συνεργάτες του και διαστρεβλώνουν στα ξένα ΜΜΕ τις θέσεις της ΝΔ, συκοφαντώντας το κόμμα του και τον ίδιο στους ξένους δανειστές και εταίρους. Κι αφού εξέφρασε το παράπονο εξέφρασε με δάκρυα στα μάτια το δίκιο που τον πνίγει:

«Σήμερα οι δανειστές και οι εταίροι μας ζητούν, κύριε Παπανδρέου, από την Ελλάδα να εφαρμόσει διαρθρωτικές αλλαγές. Πείτε μου: Δεν ξέρετε ότι τη συντριπτική πλειονότητα των νόμων, που φέρατε για διαρθρωτικές αλλαγές, την έχουμε ψηφίσει; (…) Φέτος, στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ σας υποδείξαμε περικοπές, σπατάλες–στοχευμένες, όχι οριζόντιες– ύψους 18,4 δισεκατομμυρίων. Οι περικοπές, 4,2 δισεκατομμύρια μόνο για τον πρώτο χρόνο. Πότε έγινε ποτέ αυτό αναλυτικά και κοστολογημένα στην Ελλάδα από κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Ποτέ. Ποιος διαδίδει, λοιπόν, στον ξένο Τύπο ότι εμείς –έτσι γράφτηκε ακριβώς– δεν θέλουμε να υπάρχει μείωση της κρατικής σπατάλης; Ποιος άραγε; (…) Μήπως η Νέα Δημοκρατία εμπόδισε σε τίποτα την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την αδιέξοδη πολιτική της; Μήπως κατεβάσαμε εμείς κόσμο στους δρόμους, όπως κάνατε πάντα εσείς όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση; Ούτε αυτό συνέβη ποτέ».

Ο Γιωργάκης, πάντως, μολονότι επανέλαβε τους όρκους στη διαχρονική τους φιλία («σας γνωρίζω, γνωριζόμαστε, είστε προσωπικός μου φίλος, έχουμε χρόνια μαζί»), προτίμησε να μη δώσει καμιά απάντηση στα παράπονα που διετύπωσε ο φίλος του.

♦ Αντιεξουσιαστής

Δέκα μέλη έχει η κυβερνητική επιτροπή που έφτιαξε ο Γιωργάκης. Δέκα από τους 15 υπουργούς συμμετέχουν. Δεν συμμετέχουν, όμως, ούτε ο υπουργός Αμυνας ούτε ο υπουργός Εξωτερικών, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά και με καυστικότητα. Κακώς. Ο Γιωργάκης έχει δηλώσει αντιεξουσιαστής στην εξουσία κι αυτό το κάνει πράξη. Η κυβερνητική επιτροπή ήταν απαίτηση των βαρόνων. Τον βρήκαν σε πολύ άσχημη φάση (πιο άσχημη από τότε που έπεσε και χτύπησε, καθώς προσπαθούσε να βάλει την αλυσίδα στο ποδήλατο… εν κινήσει), τους έκανε την παραχώρηση, τους έβαλε όλους μέσα (πλην Πάγκαλου, ο οποίος αρκείται στο γεγονός ότι παραμένει αντιπρόεδρος άνευ χαρτοφυλακίου και με καθήκοντα μαντρόσκυλου), αλλά πότε θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή και τι καθήκοντα θα έχει θα το δούμε. Το υπουργείο Εξωτερικών, όμως, είναι προσωπική του υπόθεση και υπόθεση της φαμίλιας του (θυμίζουμε ότι, πέραν των άλλων, το ΥΠΕΞ διαχειρίζεται έναν τεράστιο όγκο μυστικών κονδυλίων). Εβγαλε, λοιπόν, τον ένα «κηπουρό» (Δρούτσα), έβαλε τον άλλο (Λαμπρινίδη) και έστειλε τον πρώτο στη θέση του δεύτερου στην Ευρωβουλή. Σε καμιά περίπτωση, λοιπόν, δεν γουστάρει να θέσει τα θέματα του ΥΠΕΞ σε διαπραγμάτευση με τους βαρόνους της κυβερνητικής επιτροπής. Κι αφού δεν έβαλε τον Εξωτερικών, λογικό ήταν να μην βάλει και τον Αμυνας. Τόσο απλά.

♦ Το χαβά του

Κι ο Τσίπρας το χαβά του. Το χαβά της ευρωλαγνείας. Ολα αρχίζουν και τελειώνουν μέσα στην Ευρωλάνδη. Εκεί υπάρχουν οι αστείρευτες δυνατότητες για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Οχι σε κάποιο αόρατο μέλλον, που θα έχουμε (λέμε τώρα) την «Ευρώπη των λαών», αλλά εδώ και τώρα, σήμερα, στην ΕΕ των μονοπωλίων, της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του Μπερλουσκόνι, του Γιούνκερ, του Μπαρόζο και των όλων των άλλων καλόπαιδων. Είπε ο ελεεινός αρχηγίσκος στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον Παπανδρέου: «Είχατε τη δυνατότητα της τέταρτης επιλογής, να διαπραγματευθείτε ισχυρά και με σθένος στην Ευρωπαϊκή Ενωση και προς τους δανειστές για μια ουσιαστική και δίκαιη ρύθμιση του χρέους, με διαγραφή μεγάλου μέρους τους, μια ευρωπαϊκή λύση, την οποία σας υποδεικνύουν τώρα διακεκριμένοι οικονομολόγοι, αλλά εσείς ακολουθούσατε πιστά τη λογική και τη γραμμή και τη στρατηγική ότι κόκκινες γραμμές βάζουν μονάχα οι ισχυροί».

Ε, άει στο διάολο, μαλακοπίτουρες της ευρωλιγούρας, τσουτσέκια της κεφαλαιοκρατίας, κρατικοδίαιτα παράσιτα.

♦ Το παράπονο της θυγατρός

«Δεν είναι εύκολο να κουβαλάς ένα όνομα στην πλάτη σου. Δε σημαίνει πως ο δρόμος είναι με ρόδα στρωμένος. Ισχύει αυτό που έχει πει κάποιος ότι κληρονόμησα τους μισούς φίλους του Μητσοτάκη και όλους τους εχθρούς του», δήλωσε η Ντόρα στην ιστοσελίδα press.gr, στην οποία έδωσε συνέντευξη. Τη γκαντεμιά δεν την κληρονόμησε, άραγε;

♦ Παράπλευρες απώλειες

Οχι, αυτή τη φορά δεν μίλησαν για colateral damages (παράπλευρες απώλειες), όπως τότε που δολοφονούσαν αμάχους στη Σερβία. Αυτή τη φορά η δήλωση του εκπροσώπου του ΝΑΤΟ ήταν πιο κυνική (αν υπάρχει μέτρο κυνικότητας). Αναφερόμενη στην ισοπέδωση σπιτιών στην Τρίπολη της Λιβύης, που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον εννέα αμάχων, μεταξύ των οποίων πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας και δύο βρέφη, ΝΑΤΟική ανακοίνωση ανέφερε ότι τα αεροσκάφη τους είχαν στρατιωτικούς στόχους, «φαίνεται ωστόσο ότι ένα όπλο δεν έπληξε τον επιδιωκόμενο στόχο –ενδεχομένως λόγω βλάβης του οπλικού συστήματος– και πιθανώς προκλήθηκαν απώλειες αμάχων»! Τόσο απλά…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιδάγματα
Επόμενο άρθρο Η παπάρα της εβδομάδας

Σχετικά Αρθρα

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

Κόντρες 4 Δεκ 2025, 10:59

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo