Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Σεπ 2010, 00:00
♦ Ξετσίπωτοι (1)
 
Στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τον παράνομο διορισμό του νεαρού δικηγόρου Αγγελου Χασαπόπουλου σε θέση ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού, η αποπεμφθείσα Γλυκερία Σιούτη αποκάλυψε («Βήμα», 5.9.10), ότι και ο 28χρονος γιος της Ρωμανός είχε διοριστεί ως μετακλητός υπάλληλος στο μέγαρο Μαξίμου. «Στο Μαξίμου ήταν για συγκεκριμένη εργασία. Σπούδασε στην Ελλάδα και στη Βρετανία ΜΜΕ, εξεπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, κάθησε μόνο πέντε μήνες στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας και εν συνεχεία έφυγε, για να κάνει δική του δουλειά με τους φίλους του»!
 
Οι άνθρωποι της σημερινής εξουσίας δεν έχουν τσίπα. Δεν έχουν καν την πονηριά των αστών πολιτικών παλαιάς κοπής, που τις βρομιές τους φρόντιζαν να τις κρύβουν. Χρόνια κολλητή του Παμπούκη η Σιούτη, συνέταιροι σε δικηγορικές μπίζνες, έχωσε το γιο της ως σύμβουλο του Μαξίμου, επειδή –όπως λέει– είχε κάνει σπουδές. Προφανώς είναι ο μόνος στην Ελλάδα! Εμεινε μερικούς μήνες στο κεντρικό άντρο της εξουσίας ο νεαρός, έκανε τα «κονέ» του και άνοιξε δική του δουλειά, με προσόν τις πλάτες της σημερινής εξουσίας.
 
ΥΓ: Στο «Πρώτο Θέμα», στο οποίο επίσης έδωσε συνέντευξη η Σιούτη, είπε ότι ο γιος της εργάστηκε με αντικείμενο «το επικοινωνιακό μοντέλο του υπουργού Επικρατείας»! Οταν ρωτήθηκε αν είχε προϋπηρεσία, απάντησε ότι δεν είχε. «Η προϋπηρεσία του ήταν οι σπουδές του», είπε προκλητικά. Εμείς, πάντως, υποψιαζόμαστε πως κάποιοι είχαν πάρει χαπάρι το διορισμό του υιού Σιούτη στο Μαξίμου, γι’ αυτό και η μαμά μαζί με τον Παμπούκη τον έδιωξαν πριν «βρομίσει» η υπόθεση, γεγονός που δεν απέφυγαν στην περίπτωση του Χασαπόπουλου. Εμείς, πάντως, μολονότι παρακολουθούμε συστηματικά τα ΦΕΚ, δεν πήραμε είδηση το διορισμό του υιού, γιατί έχει το επώνυμο του πατέρα του (Γεωργίου). Οι αντίπαλοι του Παμπούκη, όμως, όπως ο Πάγκαλος, ο Ραγκούσης και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι, σίγουρα το ήξεραν.
 
♦ Ξετσίπωτοι (2)
 
Και μια και μιλάμε για τους γόνους των επωνύμων, ας θυμηθούμε την περίπτωση του υιού Διώτη, που προσλήφθηκε ως σύμβουλος στο Γραφείο του Χρυσοχοΐδη, χωρίς να έχει καν πτυχίο και μετά σαλτάρισε από το παράθυρο (χωρίς να σκοτωθεί). Αυτό το σκανδαλάκι θάφτηκε γρήγορα-γρήγορα. Βλέπετε, είχε να κάνει με τους ηγέτες της «αντιτρομοκρατίας», υπουργό και εισαγγελέα.
 
♦ Δουλάρα
 
«Ζητήσαμε ένα νέο μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που θα υπερβαίνει δυναμικά το μνημόνιο». Αν σκέφτεστε ότι πρόκειται για δήλωση του Α. Σαμαρά, κάνετε λάθος. Πρόκειται για δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου και έγινε μετά τη συνάντηση με τον Παπανδρέου στις 2 Σεπτέμβρη. «Αναμένουμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ», κατέληξε ο Παναγόπουλος! Οταν όλοι οι υπουργοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι η πολιτική δεν αλλάζει, όταν έχει καταστεί σαφές –από δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών– ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για μερικά μέτρα κοινωνικής δημαγωγίας, ο Παναγόπουλος «αναμένει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού». Αυτός δεν είναι δούλος, είναι δουλάρα…
 
♦ Τσιράκια της αμερικανοδουλείας
Λένε πως ο έρωτας και το χρήμα δεν κρύβονται και μάλλον έχουν δίκιο. Να, για παράδειγμα, η «Ελευθεροτυπία» της Παρασκευής 3 Σεπτέμβρη, φιλοξενούσε στην ηλεκτρονική της έκδοση σημείωμα με τίτλο «Ακραίες οργανώσεις στη Γάζα απειλούν με νέες επιθέσεις κατά του Ισραήλ». […] «την ώρα που οι ηγέτες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων συμφωνούσαν στην Ουάσινγκτον για να ξεκινήσουν οι απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με σκοπό να βρεθεί πλαίσιο ειρηνευτικής συμφωνίας, εντός του τρέχοντος έτους, για να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή». Τι σημασία έχει που αυτές οι οργανώσεις καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα (και τη Φατάχ και αντιπροσωπεύουν το σύνολο του λαού; Η καλή εφημερίδα του φόρεσε την ταμπέλα «ακραίες» και τις φωτογράφισε ως εχθρούς της ειρήνης. Η κλίκα του αμερικανόδουλου Αμπάς φυσικά και δεν είναι ακραία. Μόνο μια άκρη έχει το «σκοινί» των νεοταξίτικων οργάνων που σιτίζονται στο σιωνιστικό πρυτανείο.
 
Ακολούθησε η Ντίνα Βαγενά στην έντυπη έκδοση: «Από τη μια οι Εβραίοι έποικοι και από την άλλη η Χαμάς»! Το σύνολο των πολιτικών και στρατιωτικών οργανώσεων της Αντίστασης (πλην της κλίκας του Αμπάς) εξαφανίστηκε στο πόνημα της κ. Βαγενά, για να στοχοποιηθεί η Χαμάς. Διότι όταν υπάρχει το σύνολο των οργανώσεων, δε μπορεί να σταθεί η θεωρία των «άκρων». Οσο, για την εξίσωση εποίκων και Αντίστασης, ας σκεφτεί η κ. Βαγενά πώς θα αντιδρούσε σε απόπειρα βιασμού της. Θα καθόταν να το απολαύσει; Λυπόμαστε ειλικρινά για το κατάντημα αυτό μιας δημοσιογράφου που αλλιώς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της, ενώ έδειχνε να τρέφει ειλικρινή αισθήματα φιλίας για τον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του.
 
♦ Κινεζοποίηση
 
Παραθέτουμε χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο (γιατί είναι περιττό) ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης μας.
«Θεωρώ πολύ εύστοχο τον όρο “κινεζοποίηση” που έχετε εισάγει σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται για τους εργάτες στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Ετυχε τον Αύγουστο να ταξιδέψω στην Κίνα και πληροφορήθηκα κάποια πράγματα. Αν και μάλλον σας είναι γνωστά, θα σας αναφέρω κάποιες πληροφορίες.
 
Αν και η Κίνα έχει 10% αύξηση του ΑΕΠ το χρόνο, το βιοτικό επίπεδο του λαού είναι πολύ χαμηλό. Υπάρχουν κρατικά εργοστάσια που βάζουν λουκέτο (προφανώς λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας) και έτσι, αν και τυπικά δεν υπάρχει ανεργία, οι άνθρωποι που αδυνατούν να βρουν δουλειά συνεχώς αυξάνονται. Παντού υπάρχουν ζητιάνοι και εξαθλιωμένοι μικροπωλητές, ενώ αυξανόμενη τάση παρουσιάζει και η πορνεία. Ο μέσος εργατικός μισθός στις βιομηχανίες έξω από τις μεγάλες πόλεις είναι εθιμοτυπικά αντίστοιχος με περίπου 50-60 ευρώ το μήνα, μιας και δεν υπάρχει νόμος για κατώτατες αποδοχές. Μια πολυεθνική π.χ. που εδώ θα προσλάμβανε έναν εργάτη με 700 ευρώ, εκεί με τα ίδια λεφτά μισθώνει 12-14 εργάτες. Τελευταία η κυβέρνηση εκδήλωσε τη θέληση για επιβολή κατώτατου μισθού 100 ευρώ το μήνα για τους βιομηχανικούς εργάτες και οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Κίνα απειλούν με μεταφορά κεφαλαίων στο Βιετνάμ, τον άλλο “σοσιαλιστικό” τους παράδεισο. Επίσης, δεν υπάρχει θεσμισμένο ωράριο εργασίας. Ο εργοδότης απασχολεί τον εργαζόμενο όποτε και όσο τον χρειάζεται. Στα ξενοδοχεία τύχαινε πολλές φορές τον εργαζόμενο που έβλεπα στις 10 το βράδυ να τον βλέπω στο πόστο του και στις 10 το άλλο πρωί. Στις αγροτικές περιοχές το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι αρκετά μικρότερο. Μάλιστα, στα απομακρυσμένα χωριά, όπως πληροφορήθηκα, υπάρχει η συνήθεια να σκοτώνουν τα θηλυκά μωρά της οικογένειας, αφού λόγω της μειωμένης ικανότητας για αγροτικές εργασίες και της πιθανότητας εγκυμοσύνης τα κορίτσια θεωρούνται συχνά περιττό βάρος.
 
Η χώρα, λοιπόν, αποτελεί τυπικό δείγμα σοσιαλφασισμού, δηλαδή σοσιαλισμού στα λόγια και φασισμού-μονοπωλιακού καπιταλισμού στην πράξη. Σε κάποιες πολύ φτωχές περιοχές (στις κωμοπόλεις Ξιτάνγκ και Σουτζόου κοντά στη Σαγκάη) είδα κάποια πανώ αναρτημένα από τις Αρχές με σφυροδρέπανα που στα κινέζικα έγραφαν “Να ισχυροποιήσουμε τον έλεγχο του κομμουνιστικού κόμματος” κλπ, ενώ στο κέντρο των μεγαλουπόλεων έβλεπες δίπλα στις πολυεθνικές τράπεζες και τους ουρανοξύστες γιγαντοαφίσες με γραβατωμένους Κινέζους, οι οποίες εκθείαζαν την επιχειρηματικότητα (βέβαια, λίγα τετράγωνα πιο πέρα υπήρχαν οι παράγκες και ανθυγιεινά μπλοκ πολυκατοικιών των φτωχών).
 
Η επανάσταση του ’49 ακόμη χαίρει της εκτίμησης του απλού λαού, όμως αντιμετωπίζεται ως φολκλόρ. Για παράδειγμα, ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαινα είχε φωτογραφία του Μάο κρεμασμένη στο παρμπρίζ, δίπλα σε αγαλματάκι του Βούδα, όπως έμαθα προκειμένου να του φέρουν τύχη…
 
Το μόνο πράγμα που δίνει ελπίδες είναι οι νικηφόρες απεργίες για οικονομικά αιτήματα, που έλαβαν χώρα την άνοιξη σε κάποιες βιομηχανίες (είχατε γράψει σχετικά και εσείς στην εφημερίδα απ’ ό,τι θυμάμαι)».
 
♦ Δεν είχε μπάρμπα
 
Τελικά την πλήρωσε μόνο η Μπατζελή. Επρεπε να πέσει ένα κεφάλι, για να ‘χουν να γράφουν και να λένε τα παπαγαλάκια ότι ο πρωθυπουργός είναι άτεγκτος σε θέματα πειθαρχίας και τα παρόμοια. Γιατί, όμως, μόνο η Μπατζελή, όταν και άλλοι/ες αρνήθηκαν να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο των περιφερειών; Ισως γιατί η Μπατζελή ήταν η μόνη που δεν ανήκε στη στενή παρέα του Μαξίμου, δεν είχε ιδιαίτερα εσωκομματικά ερείσματα, ενώ το συγκρότημα Λαμπράκη δεν πόνταρε πια τίποτα σ’ αυτή (εν αντιθέσει με τον Μαγκριώτη, που έχει γερές πλάτες στα ΜΜΕ της Μακεδονίας).
 
♦ Στην υγειά των κορόιδων
 
Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός στραγγαλίζεται οικονομικά, το «όλον» ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην κυβέρνηση. 12 νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οχι μόνο 12 επιπλέον μισθούς. Ο καθένας απ’ αυτούς θα κουβαλήσει μια στρατιά συμβούλων και παρατρεχάμενων. Θα στήσουν γραφεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα. Και βέβαια, θα πέσουν όλοι μαζί στο βαρέλι με το μέλι, καθώς ξέρουν ότι οι μέρες της ευτυχίας τους είναι μετρημένες.
 
Οχι, δεν κάνουμε λαϊκισμό. Ομως δεν μπορούμε να μη θίξουμε και αυτή την πλευρά, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει κάνει σημαία της την καταπολέμηση της σπατάλης. Αυτό αφορά μόνο τους τομείς που δεν υπάρχει σπατάλη. Τους μισθούς και τις συντάξεις, τις κοινωνικές δαπάνες. Ο,τι αφορά την εξουσιαστική ρεμούλα μένει άθικτο.
 
♦ Φτηνός πολιτικάντης
 
Μπορεί ο κ. Καμίνης να επιχειρεί την είσοδό του στην πολιτική μέσω της υποψηφιότητας για το Δήμο Αθήνας (κάποιος έπρεπε να βρεθεί για να χάσει από τον Κακλαμάνη), όμως αποδεικνύεται φτηνός πολιτικάντης. Υποτιμά τη νοημοσύνη μας όταν από τη μια δηλώνει ότι «το μνημόνιο φυσικά επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας, φυσικά και έχει επιπτώσεις και στα οικονομικά των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης» και από την άλλη αποφαίνεται ότι «το κρίσιμο διακύβευμα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το μνημόνιο» και συμπληρώνει με θράσος πως «όποιος κάνει σημαία του το θέμα του μνημονίου στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση της Αθήνας, βρίσκεται σε λάθος εκλογές». Για μαζέψου λίγο…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΘέλουν ν’ αρπάξουν 1 δισ. επιπλέον
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31

Nα μιλήσει ο… σεβάσμιος

Κόντρες 26 Νοέ 2025, 13:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo