Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
  • Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
  • Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)
  • Σαν σήμερα 3 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Νοέ 2009, 00:00

♦ Τι άλλη μαρτυρία χρειαζόμαστε;

Μετά τον Γ. Παπακωνσταντίνου, που άφησε ανοιχτά και τα θέματα της αύξησης των ορίων ηλικίας και του ύψους των συντάξεων, το ίδιο ακριβώς έκανε και ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος. Βγαίνοντας από το χώρο που πραγματοποιείται το 29ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ ρωτήθηκε: «Κύριε υπουργέ, τη Δευτέρα θα πάτε με δεσμεύσεις ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας; Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις; Αρχίζει ο διάλογος;». Η απάντησή του ήταν αποκαλυπτικότατη: «Τη Δευτέρα πράγματι αρχίζει ο διάλογος και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα προχωρήσει, θα είναι γόνιμος και θα καταλήξουμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ». Και τα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη.

Περιττεύει να θυμίσουμε ότι στις 18 Οκτώβρη, συμμετέχοντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Λοβέρδος κόμπαζε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και θα καταργήσει τις διατάξεις του νόμου Πετραλιά που αυξάνουν όρια ηλικίας και μειώνουν συντάξεις. Τέτοια κωλοτούμπα μέσα σ’ ένα μήνα (και μάλιστα μετά τις εκλογές) σπάνια γίνεται. Αξίζει, όμως, να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Λοβέρδος, στο γνωστό διάγγελμά του, δήλωνε ότι αν οι συντάξεις μείνουν στο σημερινό τους ύψος, δεν θα μπορέσει να στηριχτεί η ανάκαμψη!

♦ Φτηνιάρικα κόλπα

Για δεύτερη φορά το «σύστημα Μαξίμου» βάζει ανθρώπους του να αδειάσουν τον Παπακωνσταντίνου, προκειμένου ο Παπανδρέου να βγει έξω από το κάδρο αντιλαϊκών μέτρων. Την πρώτη φορά ήταν ο Πετσάλνικος που απεκδύθηκε το ρόλο του προέδρου της Βουλής για να μιλήσει «ως απλός βουλευτής» και να ασκήσει κριτική στην κατάργηση των μέτρων για την απόσυρση αυτοκινήτων. Τώρα ήταν ο Παπουτσής. Στο Μαξίμου πήραν μηνύματα οργής για το πάγωμα των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων πάνω από 2.000 ευρώ. Οι αυξήσεις που θα πάρουν οι υπόλοιποι είναι επιεικώς γελοίες και το μέτρο δεν θα απέδιδε παρά μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Δεν άξιζε, δηλαδή, τον κόπο σε σχέση με την πολιτική ζημιά που θα έκανε στην κυβέρνηση. Διαμηνύθηκε, λοιπόν, στον Παπακωνσταντίνου να κάνει διορθωτική δήλωση και αυτό ο Παπουτσής το ήξερε, διότι συμμετέχει στο λεγόμενο «πρωινό καφέ» του Μαξίμου. Ετσι, το απόγευμα βγήκε και έκανε αυτός κριτική, για να φανεί ότι υπάρχει μια δημιουργική σχέση ανάμεσα σε κόμμα και κυβέρνηση. Οτι είναι το ΠΑΣΟΚ που έχει ευαίσθητες κοινωνικές κεραίες και παρακολουθεί τους υπουργούς για να τους «τραβήξει το αυτί» όταν κάνουν λάθος. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη συσκευασία του ενός.

♦ Πινόκιο

Ούτε το κομματικό σόου του Περισσού έξω από το υπουργείο Εργασίας έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία ούτε η δήλωση του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου ότι «ένα κόμμα απαγορεύει στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συζητήσουμε για ένα σοβαρότατο πρόβλημά μας, το Ασφαλιστικό». Εκείνο που έχει σημασία είναι η πρώτη φράση της δήλωσής του: «Ενώ έχουμε διευκρινίσει σε όλα τα επίπεδα ότι δεν θα μεταφέρουμε βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων, ενώ έχουμε διαψεύσει όλα τα κινδυνολογικά σενάρια που γράφονται». Δήλωση που αναγορεύει το Λοβέρδο σε υπ’ αριθμόν ένα Πινόκιο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Διότι και ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου απέφυγαν να διαψεύσουν οποιοδήποτε σενάριο, απέφυγαν να απαντήσουν όσες φορές ρωτήθηκαν αν σκοπεύουν να αυξήσουν τα όρια ηλικίας και να μειώσουν τις συντάξεις, ενώ εμμέσως πλην σαφώς έχουν προαναγγείλει ακριβώς αυτό.

Να θυμίσουμε ξανά τι είπε ο Λοβέρδος στο διάγγελμα που έβγαλε στις 16 Νοέμβρη, μη επιτρέποντας στους δημοσιογράφους να κάνουν ερωτήσεις: «Το Ασφαλιστικό πράγματι είναι ένα εθνικό θέμα. Θα ανακάμψει δηλαδή η ελληνική οικονομία και οι δαπάνες για τις συντάξεις, και μόνο για τις συντάξεις, θα αυξάνονται τόσο πολύ, αν δεν υπάρξει λύση, ώστε θα ακυρώνουν την ανάπτυξη». Οταν η αύξηση των δαπανών για τις συντάξεις «θα ακυρώνουν την ανάπτυξη», ποια άλλη «λύση» μπορεί να υπάρξει εκτός από τη μείωσή τους, άμεση και έμμεση (αύξηση ορίων ηλικίας);

♦ Κάθε άλλο παρά μαλάκες

Μια από τις σοβαρότερες (και προοδευτικότερες) φωνές που υπάρχουν στον ελληνικό αστικό Τύπο, ο Δημήτρης Παπαθανασίου έγραψε την περασμένη Δευτέρα στην «Ελευθεροτυπία» ένα προσωπικό άρθρο, στηλιτεύοντας την τακτική των κυβερνήσεων να κρύβουν τις βρομιές τους θεσπίζοντας διάφορες «ανεξάρτητες Αρχές», οι οποίες λειτουργούν σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους αστούς πολιτικούς. Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν ούτε οι περιβόητες ΜΚΟ. Εγραψε: «Η αλήθεια είναι ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση του πολιτικού συστήματος τα τελευταία 20 χρόνια. Μια “μόδα” που ξεκίνησε από την Αμερική, γρήγορα όμως υιοθετήθηκε και από τους Ευρωπαίους, κατά βάση σοσιαλιστές τότε, συμμάχους…  Οι απαξιωμένοι πολιτικοί σχηματισμοί και οι
κινούμενοι στα όρια της παρανομίας πολιτικοί εφηύραν και δημιούργησαν τον “υποστηρικτή” που χρειάζονταν».

Στο τέλος του άρθρου ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο σινάφι του: «Από κοντά εμείς οι δημοσιογράφοι να εκθειάζουμε το νέο μοντέλο διακυβέρνησης και το ήθος που εισάγει στην πολιτική μια τέτοια κίνηση, παραβλέποντας ότι, την ώρα που καθόταν στο υπουργικό τραπέζι ο Συνήγορος, πήγαινε περίπατο η όποια ανεξαρτησία του… Τόσο μαλάκες είμαστε». Ο χαρακτηρισμός «μαλάκες» είναι εξαιρετικά επιεικής, αγαπητέ Δημήτρη. Ξέρεις πολύ καλά, ότι και δίπλα σου και απέναντι και σ’ άλλα μαγαζιά οι μαλάκες είναι λίγοι. Οι πολλοί λειτουργούν σαν παπαγαλάκια, αδρά αμειβόμενοι γι’ αυτό το ρόλο.

♦ Τζάμπα μάγκας

Δεν κόστισε τίποτα του Χρυσοχοΐδη να ξηλώσει δυο ασφαλίτες, που έδειραν μια γυναίκα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της. Τζάμπα διαφήμιση έκανε. Αντίθετα, το σύστημα συγκάλυψης της καθημερινής αστυνομικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας το άφησε άθιχτο. Ούτε τους δυο ασφαλίτες θα ξήλωνε, αν η γυναίκα δεν επέμενε να τους κυνηγά. Το μαρτυρούν τα ίδια τα γεγονότα.

Φορτωμένη με δυο τσάντες ψώνια από το σούπερ-μάρκετ και σπρώχνοντας το καρότσι με το μωρό, η γυναίκα έψαχνε μια ευκαιρία να περάσει το δρόμο. Κατά τη γνωστή ελληνική συνήθεια, δεν βρέθηκε ένα αυτοκίνητο να σταματήσει και να της κάνει σήμα να περάσει με ασφάλεια. «Δεν σταματούν τα ζώα», σχολίασαν δυνατά δυο άλλες γυναίκες. Κανένας δεν είχε το θράσος να σταματήσει, εκτός από τους δυο ασφαλίτες, που κατέβηκαν και ζήτησαν προκλητικά το λόγο, για να προχωρήσουν σε λίγο σε βίαιη σύλληψη της γυναίκας και να την κουβαλήσουν στο τμήμα μαζί με το μωρό. Εκεί διαπιστώθηκε, προφανώς, ότι η γυναίκα δεν ήταν κάποια μετανάστρια που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, αλλά μια μορφωμένη γυναίκα, που διαμαρτυρόταν με περηφάνεια για τη μεταχείρισή της. Την άφησαν ελεύθερη, αφού προηγουμένως φρόντισαν να διώξουν τους ασφαλίτες. Και τη συμβούλεψαν να ξεχάσει το γεγονός. Η γυναίκα, όμως, δεν το ξέχασε. Μέχρι και στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη τηλεφώνησε κι όταν είδε ότι την κοροϊδεύουν (από Πέμπτη είχε φτάσει Κυριακή), κατέφυγε στις εφημερίδες και γνωστοποίησε το περιστατικό. Τότε και μόνο τότε, ο Χρυσοχοΐδης ξήλωσε τους δυο μπάτσους, ενώ δεν έκανε τίποτα σε βάρος εκείνων που πήγαν να κουκουλώσουν το περιστατικό.

♦ Υπουργοί υπό επιτροπεία

Μια πρωτότυπη θέση για τη λειτουργία υπουργών και υφυπουργών ανέπτυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Ερωτηθείς για τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη «βάση του 10», απάντησε: «Το να λέει κάποιος υπουργός ή υφυπουργός την άποψή του, νομίζω ότι το δικαιούται. Αλλά το θετικό –και το μόνο θετικό για την κυβέρνηση– είναι αυτό που φαίνεται σε υπουργικές αποφάσεις και σε νομοθετικά κείμενα. Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αλλαγής της εκπαίδευσης, θα υπάρξουν και ειδικότερες ρυθμίσεις και ως προς αυτό το ζήτημα».

Δηλαδή, οι υπουργοί όταν μιλούν δημόσια εκφράζουν απλά την προσωπική τους άποψη, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική απ’ αυτό που θα νομοθετηθεί. Προσέξτε, δεν μιλάμε για θέματα γενικής πολιτικής, αλλά για θέματα της αρμοδιότητάς τους. Οχι πως έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό λαό, αλλά αυτό που περιέγραψε ο Πεταλωτής προσιδιάζει στο αμερικάνικο προεδρικό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου οι υπουργοί είναι απλοί διεκπεραιωτές της πολιτικής που αποφασίζεται από το επιτελείο του Λευκού Οίκου.

♦ Δωράκια

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές του 2009 «δικαιούνται τηλεπικοινωνιακού υλικού και εξοπλισμού πληροφορικής, με σκοπό την αποτελεσματική εκπλήρωση της εν γένει κοινοβουλευτικής τους δραστηριότητας». Ναι, αλλά κάποιοι ήταν βουλευτές ή ευρωβουλευτές και πριν και είχαν ήδη πάρει κινητά, λάπτοπ, εκτυπωτές και λοιπά περιφερειακά. Αυτά μπορούν να τα δώσουν στα παιδιά τους, αφού η απόφαση Πετσάλνικου προβλέπει ότι «ο αντίστοιχος εξοπλισμός που διατέθηκε στους βουλευτές και έλληνες ευρωβουλευτές μέχρι σήμερα περιέρχεται στην κυριότητά τους, χωρίς άλλη διατύπωση». Να μη πάρουν τα καινούργια μοντέλα οι «πατέρες του έθνους»; Απλά, με απόφαση του προέδρου της Βουλής δεν θα τα πάρουν όλα ξανά, αλλά μέρος του ποσού.

Με την ίδια απόφαση προβλέπεται: «Στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες παρέχεται, για την εκπλήρωση της αποστολής τους, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και φορητός εκτυπωτής»! Ετσι εξηγείται γιατί ορισμένοι έχουν μετατρέψει σε κλειστό κλαμπ το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, χωρίζοντας τους διαπιστευμένους συντάκτες σε… εσωτερικούς και εξωτερικούς. Οταν το κλαμπ είναι κλειστό, εξασφαλίζει τα δωράκια του.

♦ Αυτό θα πει οικονομία

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συμμαζέψει το σπάταλο κράτος. Αν δεν το πιστεύετε, δείτε πόσο θα κοστίσει το νεοσύστατο Πολιτικό Γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, το οποίο συστήθηκε με απόφαση που υπέγραψαν οι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος. 40.500 ευρώ φέτος και 189.000 ευρώ για κάθε χρόνο από το 2010 και μετά. Να μην αποκτήσει και ο Μπεγλίτης Πολιτικό Γραφείο, να βάλει δυο τρεις παρατρεχάμενους;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤρίτη, 24.11.09
Επόμενο άρθρο Πέμπτη, 3.12.09

Σχετικά Αρθρα

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22

Κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 20 Ιούν 2025, 13:48
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 20 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo