Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ
  • Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια
  • Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο
  • Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση
  • Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη
  • Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Βαριά τραυματίας ο γιος του Χαλίλ Αλ-Χάγια, μετά από στοχευμένο σιωναζιστικό πλήγμα στην Πόλη της Γάζας
Διεθνή

Βαριά τραυματίας ο γιος του Χαλίλ Αλ-Χάγια, μετά από στοχευμένο σιωναζιστικό πλήγμα στην Πόλη της Γάζας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μάι 2026, 12:26

Συνέντευξη στο Αλ-Τζαζίρα έδωσε χτες ο επικεφαλής του Κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και επικεφαλής διαπραγματευτής της παλαιστινιακής πλευράς, Χαλίλ Αλ-Χάγια. Παραθέτουμε τα βασικά σημεία της συνέντευξής του:

Χαιρετίζουμε τον ανθεκτικό και υπομονετικό παλαιστινιακό λαό μας στη γη του, την Παλαιστίνη, και στη γη της Γάζας. Χαιρετίζουμε το λαό μας, προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών μας και προσευχόμαστε για έλεος προς τον μάρτυρα Χάμζα Αλ-Σαρμπάσι, του οποίου ο θάνατος ως μάρτυρα επιβεβαιώθηκε μετά από δόλια στόχευση που πραγματοποίησε η σιωνιστική Κατοχή απόψε στη συνοικία Αλ-Νταράζ στην Πόλη της Γάζας.

Αυτή η εγκληματική στόχευση αποτελεί συνέχεια της σιωνιστικής επίθεσης εναντίον του λαού μας παντού και συνέχεια της στόχευσης της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας που βρισκόταν στην πρωτεύουσα του Κατάρ, τη Ντόχα, στις 9 του περασμένου Σεπτέμβρη, επειδή η Κατοχή θέλει να αποσπάσει ό,τι επιθυμεί μέσω πίεσης, φόνων και τρομοκρατίας.

Λέω στην Κατοχή και σε όλους όσοι μας ακούν: είμαστε άνθρωποι αφοσιωμένοι σε μια υπόθεση. Δεν θα μας εκφοβίσει η δολοφονία παιδιών, ούτε ο θάνατος ηγετών ως μαρτύρων. Τα παιδιά μας είναι παιδιά του παλαιστινιακού λαού. Και ο γιος μου και ο γιος οποιουδήποτε άλλου είναι όλοι παιδιά του λαού μας, χωρίς διάκριση, και τα αισθήματά μας απέναντί τους είναι κοινά.

Μέχρι στιγμής, έχει μαρτυρήσει ο Χάμζα Αλ-Σαρμπάσι, ενώ ο γιος μου Αζάμ και μια ομάδα άλλων τραυματίστηκαν σοβαρά. Ζητούμε από τον Θεό την ασφάλειά τους και την ασφάλεια όλων των τραυματιών μας.

Η Κατοχή μάς έχει συνηθίσει στο ότι, όταν αποτυγχάνουν οι επιχειρήσεις της, αρχίζει να τις αποδίδει σε άλλα πράγματα εδώ κι εκεί. Αν ο γιος μου είχε μαρτυρήσει, θα ισχυριζόταν ότι ήταν στόχος και θα του απέδιδε οποιαδήποτε κατηγορία. Αν ο γιος μου είναι ο κύριος στόχος, αυτό αποτελεί τιμή για μένα, για εκείνον και για όλο τον παλαιστινιακό λαό. Αν κάποιος άλλος είναι ο στόχος, τότε στόχος είναι όλος ο παλαιστινιακός λαός.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την εγκληματική σιωνιστική Κατοχή στις δικαιολογίες της, διότι οι δολοφονίες πραγματοποιούνται πρωί και βράδυ, κάθε μέρα χωρίς εξαίρεση.

Ολοι όσοι στοχοποιούνται είναι παιδιά και αδέλφια μου, όπως όλα τα παιδιά του λαού μου. Το αίμα και οι ψυχές μας είναι ένα, το μέλλον και το πεπρωμένο μας είναι ένα. Βρισκόμαστε στη γη της Γάζας· δεν θα την εγκαταλείψουμε και ο λαός μας δεν θα παραδοθεί. Ο λαός μας είναι λαός αφοσιωμένος σε μια υπόθεση, έχει μιας βούληση και ένα νόμιμο δικαίωμα, για το οποίο θα αγωνίζεται πάντοτε μέχρι να πετύχει το στόχο του για κρατική υπόσταση και αυτοδιάθεση, καθώς και τα κατοχυρωμένα πολιτικά του δικαιώματα, Θεού θέλοντος.

Οταν η Κατοχή υπαινίσσεται περαιτέρω μέτρα, τη δολοφονία ανθρώπων και την προετοιμασία επίθεσης στη Γάζα, αυτό αποτελεί ένα από τα συνθήματά της: είτε ο διαπραγματευτής παραδίδεται είτε ο παλαιστίνιος ηγέτης υποχωρεί, διαφορετικά αυτό θα είναι το αποτέλεσμα για εκείνον, τον γιο του και το λαό του. Αυτό είναι το άμεσο πολιτικό μήνυμα της Κατοχής, και το στρατιωτικό μήνυμα είναι ότι κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω στόχευσης· όλος ο παλαιστινιακός λαός είναι στόχος και καταζητείται από την Κατοχή.

Ο λαός μας δεν θα αφήσει αυτά τα εγκλήματα να περάσουν ατιμώρητα για τον σιωνιστή εχθρό και δεν θα παραδοθεί σ’ αυτά. Είμαστε υπομονετικοί, σταθεροί και βαθιά ριζωμένοι στη γη μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να πετύχουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, Θεού θέλοντος.

Η «ισραηλινή» Κατοχή είναι μια παραβατική οντότητα που εξεγείρεται ενάντια σε όλες τις συμφωνίες και αποφάσεις. Η κατάπαυση του πυρός, που αποφασίστηκε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υποτίθεται ότι θα έμπαινε σε ισχύ στις 10 Οκτώβρη του 2025. Ωστόσο, εδώ και 7 μήνες έχουμε δει περισσότερους από 850 μάρτυρες από τον παλαιστινιακό λαό μας και χιλιάδες τραυματίες. Ολες οι επιχειρήσεις λιμοκτονίας, η σταδιακή και περιορισμένη παροχή βοήθειας και οι περιορισμοί στα περάσματα αποτελούν παραβιάσεις. Υποβάλλαμε επί μακρόν καθημερινές αναφορές στους μεσολαβητές και στους εγγυητές, αλλά η Κατοχή αγνοεί όλες αυτές τις αναφορές και θέλει να συνεχίσει να κάνει ό,τι επιθυμεί.

Αυτό που κάνει η Κατοχή θέτει τους μεσολαβητές και τους εγγυητές προ των ευθυνών τους, κυρίως τους Αμερικανούς που εγγυήθηκαν αυτή τη συμφωνία.

Αυτές οι «ισραηλινές» επιχειρήσεις στόχευσης και οι παραβιάσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Κατοχή δεν θέλει να δεσμευτεί — ούτε για τον τερματισμό του πολέμου ούτε για την πρώτη φάση. Αυτός είναι ένας από τους άμεσους λόγους για τους οποίους οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, λόγω της «ισραηλινής» αδιαλλαξίας και της άρνησής του να δεσμευτεί ακόμη και στην είσοδο τροφίμων, νερού και φαρμάκων.

Δυστυχώς, καταθέσαμε πολλαπλές προτάσεις και εκπληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά η Κατοχή δεν συμμορφώθηκε με τους περισσότερους όρους. Δεν βλέπουν τίποτε άλλο πέρα από το όπλο, το οποίο είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο για τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα για κράτος και νόμιμα δικαιώματα.

Το ερώτημα εδώ είναι: πέρασαν 7 μήνες και κανείς δεν μπόρεσε να υποχρεώσει την «ισραηλινή» Κατοχή να τηρήσει την πρώτη φάση. Η άρνηση του σιωνιστή εχθρού να τηρήσει τις λεπτομέρειες της πρώτης φάσης είναι αυτό που εμποδίζει τη μετάβαση στη δεύτερη φάση.

Ενημερώσαμε τους μεσολαβητές και ενημερώσαμε απευθείας τον Μλαντένοφ και συναντηθήκαμε μαζί του επανειλημμένα. Τους είπαμε: εφαρμόστε την πρώτη φάση και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση με όλα όσα συνεπάγεται αυτή η λέξη.

H χτεσινή δολοφονική επίθεση στη συνοικία Αλ-Νταράζ στην Πόλη της Γάζας άφησε έναν νεκρό, τον Χάμζα Αλ-Σαρμπάσι, και έναν σοβαρά τραυματία, τον Αζάμ Αλ-Χάγια, γιο του παλαιστίνιου ηγέτη, ο οποίος ήταν ο στόχος.

Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια έχει ήδη χάσει τρεις γιους από σιωναζιστικές φονικές επιθέσεις. Εναν το 2008 στη Γάζα, άλλον ένα το 2014 στη Γάζα και τον τρίτο στη Ντόχα, τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν οι σιωναζιστές βομβάρδισαν το κτίριο όπου φιλοξενούνταν η παλαιστινιακή διαπραγματευτική αντιπροσωπεία. Ο Αζάμ, που τραυματίστηκε χτες σοβαρά και νοσηλεύεται, είναι ο τέταρτος γιος του.

Αυτή είναι η απάντηση σε όλους τους βρομιάρηδες που αναπαράγουν τη σιωνιστική προπαγάνδα για τους ηγέτες της Χαμάς που κάνουν «ζωάρα» σε πεντάστερα ξενοδοχεία στη Ντόχα. Οι ηγέτες που βγήκαν στο εξωτερικό γιατί αυτό απαιτεί η δουλειά που κάνουν, εκτός του ότι είναι οι ίδιοι στόχος των σιωναζιστών (ο Ισμαΐλ Χανίγια δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, ο Σάλεχ Αλ-Αρούρι δολοφονήθηκε στη Βηρυτό, ο Χαλίλ Αλ-Χάγια γλίτωσε παρά τρίχα στη Ντόχα, αλλά δολοφονήθηκαν ο γιος του και ο γραμματέας του), έχουν αφήσει οικογένειες στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη. Παιδιά και εγγόνια που, είτε συμμετέχουν στον αγώνα είτε όχι, αποτελούν στόχους των σιωναζιστών. Οπως τα παιδιά και τα εγγόνια του Χανίγια, που δολοφονήθηκαν ενώ πήγαιναν σε οικογενειακή γιορτή, όπως ο γιος του Αλ-Χάγια τώρα.

«Η στόχευση με βομβαρδισμό του Αζάμ Χαλίλ Αλ-Χάγια αποτελεί μια κορύφωση στον ηθικό εκφυλισμό», έγραψε σε ανάρτησή του ο Τάχερ Αλ-Νόνο, αξιωματούχος της Χαμάς. Και πρόσθεσε: «Οι βομβαδισμοί και οι δολοφονίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τους διαπραγματευτές μας πιο ακλόνητους στις θέσεις τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού τους και της θέλησής του για λευτεριά».

Πριν από τη στόχευση του Αζάμ Αλ-Χάγια έγιναν δυο άλλες σιωναζιστικές επιδρομές, μία στη γειτονιά Αλ-Ζεϊτούν στην Πόλη της Γάζας και μία στο νότο, στην περιοχή Αλ-Μαουάσι. Στη Ζεϊτούν δολοφονήθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι, την ώρα που προσπαθούσαν να στήσουν μια σκηνή κοντά στο τζαμί Σαλάχ Αλ-Ντιν, όπως δήλωσε η υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

Στην επίθεση στο Μαουάσι δολοφονήθηκε ο Νασίμ Αλ-Καλαζάνι, επικεφαλής της δίωξης ναρκωτικών στη Χαν Γιούνις. Χτυπήθηκε με πύραυλο το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την υπηρεσία πρώτων βοηθειών, οι τραυματίες έφτασαν τους 17!

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚοινωνικός τουρισμός: Ηταν κοροϊδία, εξελίχτηκε σε φιάσκο
Επόμενο άρθρο Ο Μητσοτάκης ως υποστηρικτής των αμερικανόδουλων και σιωνιστόδουλων αραβικών καθεστώτων

Σχετικά Αρθρα

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 14:06

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 11:10

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 19:07

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 11:45

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

Διεθνή 6 Ιούλ 2026, 18:54

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

Διεθνή 6 Ιούλ 2026, 09:39
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“) που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo