Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός
  • Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ
  • Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;
  • Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος
  • Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της
  • Σαν σήμερα 28 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2009, 00:00

♦ Στο ντούκου

Ακούμε και διαβάζουμε τους διαλόγους ανάμεσα σε μέλη –ή μάλλον σε φερόμενα ως μέλη– συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος. Διαλόγους που προέρχονται από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έκανε η ΕΥΠ. Και περνάμε στο ντούκου το γεγονός ότι η κακόφημη ΚΥΠ επισήμως αναμιγνύεται σε θέματα αρμοδιότητας της Αστυνομίας και μάλιστα πλήττοντας τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων, όπως είναι το απόρρητο της αλληλογραφίας. Υποτίθεται πως η ΕΥΠ είναι υπηρεσία αντικατασκοπίας που δεν εμπλέκεται σε εσωτερικές υποθέσεις. Φυσικά, πάντα μπλεκόταν (ας θυμηθούμε μόνο τον πράκτορα Κρυστάλλη), αλλά το κράτος και τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ το είχαν κρυφό καμάρι. Τώρα, βγαίνουν και μας λένε ότι η ΕΥΠ έκανε όλες τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων του Βλαστού και των υπόλοιπων. Και δεν βγαίνει κανείς να φωνάξει ότι η ΕΥΠ δεν νομιμοποιείται να κάνει παρακολουθήσεις που αφορούν εσωτερικές υποθέσεις. Πέρασε ως το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου.

♦ Ρατσιστικό μέτωπο

«Κλείνω με μια αναφορά στη διάλυση του καταυλισμού στην Πάτρα. Αυτό, που είναι σαφές είναι ότι αυτός ο καταυλισμός δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να υφίσταται. Αυτό γιατί οι μετανάστες ζούσαν εκεί σε άθλιες συνθήκες, πραγματικά απάνθρωπες συνθήκες, και ταυτόχρονα, ήταν ένας καταυλισμός σχεδόν μέσα στην πόλη και δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα  και στους πολίτες». Αυτά δήλωσε, χωρίς να ερωτηθεί, στους πολιτικούς συντάκτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, την περασμένη εβδομάδα. Στη συνέχεια, πέρασε σε κριτική προς την κυβέρνηση. Ομως, κι αυτή  η κριτική ήταν ιδιαίτερα προσεκτική, χωρίς ψηλούς τόνους και χωρίς την παραμικρή εκτροπή προς θέσεις υπέρ των μεταναστών. Η κυβέρνηση απλώς κατηγορήθηκε ότι «δεν έχει ένα τέτοιο πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής και, φαίνεται αυτό, κάθε φορά που κάνει μια ενέργεια, η οποία από μόνη της δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Εχει διαμορφωθεί ένα ρατσιστικό μέτωπο από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, το οποίο σηματοδοτήθηκε με το σύνθημα «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση», που έριξε ο ίδιος ο Παπανδρέου.

♦ Το ψέμα ως προσόν

Η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, διαθέτοντας ένα είδος πολιτικού ακαταλόγιστου, έχει συνηθίσει να λέει τα πιο χοντρά ψέματα με το πιο φυσικό ύφος. Ξέρει ότι κανείς δεν θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενά της. Βγήκε, λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα και δήλωσε ότι το ΙΚΑ θα παραμείνει ενιαίο, αλλά θα διαχωριστούν λειτουργικά οι κλάδοι υγείας και σύνταξης. Μάλιστα, η Υγεία θα περάσει σε μια νέα γενική διεύθυνση που θα δημιουργηθεί. Κι ενώ οι πάντες κατανόησαν για ποιο λόγο γίνεται αυτός ο διαχωρισμός, η Φάνη πήρε το πιο σοβαρό της ύφος (ναι, διαθέτει και απ’ αυτό) και δήλωσε: «Με τον διαχωρισμό αυτό των δύο βασικών πυλώνων ως προς τις υπηρεσίες της υγείας στοχεύουμε σε νέες υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ, ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ από τις ήδη υπάρχουσες». Με τι λεφτά θα γίνει αυτό; Ούτε ρωτήθηκε ούτε απάντησε η κυρία υπουργός.


♦ Πινόκιο

Το ψέμα, βέβαια, δεν αποτελεί προσόν μόνο της Πετραλιά. Πάρτε για παράδειγμα τον Αβραμόπουλο, που ονειρεύεται και να διαδεχτεί τον Καραμανλή και να γίνει μια μέρα πρωθυπουργός. Πόσες φορές μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει ότι μέσα στο 2009 θα γίνουν 5.500 προσλήψεις νοσηλευτών για τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν αδειάσει από προσωπικό; Βγήκε πριν από μερικές μέρες η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΕΔΗΝ και κατήγγειλε, ότι υπάρχει έγκριση μόνο για 1.400 προσλήψεις νοσηλευτών, που είναι λιγότερες και από τις συνταξιοδοτήσεις του 2009. Δηλαδή, αντί να μειωθούν τα κενά θα αυξηθούν. Φυσικά, ο Αβραμόπουλος δεν τόλμησε να απαντήσει στην καταγγελία.


♦ Δυο μέτρα…

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του διευθυντή των Φυλακών Αγιάς από την υπηρεσία, μέχρι την ολοκλήρωση της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης και της προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του, ανάλογα με τα αποτελέσματα των οποίων θα διενεργηθούν τα νόμιμα. Σωστή και επιβεβλημένη η στάση Δένδια, διότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα για υπαλλήλους εν ενεργεία, ενώ όταν βγουν στη σύνταξη μια σειρά κυρώσεις δεν μπορούν να επιβληθούν. Ομως, για την περιβόητη προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Γεωργίας, Στ. Μαντέλη, από τα χέρια της οποίας πέρασαν οι περισσότερες ρυθμίσεις για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, δεν ακολουθήθηκε η ίδια τακτική. Ενώ οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο αυτό βρίσκονταν στο φόρτε τους και ήταν περισσότερο από βέβαιο ότι η Μαντέλη θα καταστεί ύποπτη –αν όχι κατηγορούμενη– όχι μόνο δεν διατάχτηκε καμιά ΕΔΕ σε βάρος της, αλλά της επιτράπηκε να βγει στη σύνταξη. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει το λόγο. Αλλωστε, ο Αρσένιος το είχε γράψει: η απόφαση ελήφθη σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο. Εκείνοι, λοιπόν, που ανέλαβαν διεκπεραιωτικό έργο έπρεπε να προστατευθούν.

♦ Δεκανίκι της κυβέρνησης

Το να έρχεται αντιπροσωπεία της Πανκινεζικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων στη χώρα μας, με επικεφαλής την κινέζα… Παναγόπουλο, Σουν Τσουλάν, και να συναντιέται με την υπουργό Εργασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά δεν είναι παράξενο. Κρατικοί υπάλληλοι είναι αυτοί οι συνδικαλιστές στην Κίνα, άριστες σχέσεις έχει το ελληνικό αστικό κράτος με το κινέζικο ιμπεριαλιστικό κράτος (ιδιαίτερα μετά την πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην κινέζικη Cosco), δεν αποτελεί είδηση επομένως η επίσκεψη των κινέζων συνδικαλιστών στην αρμόδια υπουργό. Είναι μια τυπική διπλωματική κίνηση ανάμεσα σε κρατικούς αξιωματούχους.

Τι γύρευε, όμως, ο βουλευτής του Περισσού και γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος, να συνοδεύει την κινέζικη αντιπροσωπεία;

Αν περιμέναμε από το «Ριζοσπάστη» την είδηση δεν θα τη μαθαίναμε ποτέ. Με σεμνότητα και ταπεινότητα την έκαναν γαργάρα. Η Φάνη, όμως, εξέδωσε δελτίο Τύπου, το οποίο περιλάμβανε τη δήλωση τη δική της και του Μαυρίκου. Ο οποίος Μαυρίκος δήλωσε ότι «συζήτησαν με την κυρία υπουργό εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της». Και τι ακριβώς είπαν; «Οτι σε όλο τον  κόσμο τα προβλήματα είναι μεγάλα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με πρώτο το μεγάλο θέμα της ανεργίας και της φτώχιας», ότι «τα θέματα των οικονομικών μεταναστών πρέπει να αντιμετωπιστούν από την οπτική του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος» και ότι «πραγματικά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που χρήζουν ουσιαστικής αντιμετώπισης για την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων».

Κριτική στην κυβέρνηση; Θ’ αστειεύεστε, βέβαια. Παρουσία της υπουργού και της κινέζας συντρόφισσας Σουν Τσουλάν δεν επιτρέπεται να γίνεται κριτική. Το πρωτόκολλο επιβάλλει συγκεκριμένη στάση. Αν ρωτήσετε για ποιο λόγο πήγε και ο Μαυρίκος μαζί με τους Κινέζους στην Πετραλιά, θα απαντήσουμε ότι οι Κινέζοι χώνουν τα φράγκα, γι’ αυτό και δεν σηκώνουν τσαλιμάκια. Αυτοί ήρθαν εδώ για να κάνουν κρατική πολιτική, το κινέζικο κράτος κάνει μπίζνες με την κυβέρνηση Καραμανλή κι ο Περισσός οφείλει να καταπίνει τη ντροπή και να λειτουργεί σαν δεκανίκι της κυβέρνησης.


♦ Γενικώς ανησυχών

Τσίπρας, Λαφαζάνης και Στρατούλης επισκέφτηκαν την Πετραλιά και αφού συζήτησαν «εφ’ όλης της ύλης», όπως δήλωσε η Φάνη με τα σπαρταριστά ελληνικά της, στήθηκαν για δηλώσεις. Είπε η Φάνη τα δικά της, είπε και ο Αλέξης τα δικά του, τα οποία και παρουσιάζουν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Διότι ο Αλέξης ανησυχεί. Ανησυχεί γενικώς. Μόνο ανησυχεί. Ούτε αγανακτεί, ούτε οργίζεται, ούτε καταγγέλλει. Καθήσαμε και μετρήσαμε ότι κάθε φορά που ήθελε να περιγράψει ένα πρόβλημα, απ’ αυτά που αποτελούν βραχνά για τους εργαζόμενους, αυτός «εξέφραζε την ανησυχία τους». Εξι φορές είπε τη φράση. Λες και κόλλησε η βελόνα.


♦ Κακή εποχή για τη νεολαία

Αντί στο δάσος να παίζει με τους συνομήλικούς του
κάθεται ο μικρός μου γιος σκυμμένος πάνω απ’ τα βιβλία
και πιο πολύ του αρέσει να διαβάζει
για τις κομπίνες των λεφτάδων
και τις σφαγές των στρατηγών.
Καθώς διαβάζει τη φράση ,ότι οι νόμοι μας
εξ ίσου απαγορεύουν σε φτωχούς και πλούσιους κάτω
από τα γεφύρια να κοιμούνται
ακούω το ευτυχισμένο του γέλιο.
Οταν ανακαλύπτει ότι ενός βιβλίου ο συγγραφέας
πουλημένος είναι
το νεαρό του μέτωπο φωτίζεται. Απ’ τη μεριά μου
το επιδοκιμάζω, κι όμως θα ‘θελα να μπορούσα
μια εποχή κατάλληλη για τη νεολαία να του προσφέρω
που σ’ αυτήν στο δάσος θα πήγαινε να παίξει με τους συνομήλικούς του.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕίπαν… Εγραψαν… Είπαν…
Επόμενο άρθρο Δραστικές οι περικοπές στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013

Σχετικά Αρθρα

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

Κόντρες 27 Αυγ 2026, 19:40

Η Ημέρα του Κλόουν

Κόντρες 26 Αυγ 2026, 20:26

Μετά τας πανηγύρεις

Κόντρες 25 Αυγ 2026, 20:43

Make America Ηungry Αgain

Κόντρες 24 Αυγ 2026, 20:09

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

Κόντρες 21 Αυγ 2026, 20:11

Αμάν πια με τους εθελοντές

Κόντρες 19 Αυγ 2026, 19:42
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

28 Αυγ 2026, 13:05
Αθλητισμός

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

28 Αυγ 2026, 12:10
Βαθύ Κόκκινο

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

28 Αυγ 2026, 11:31
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

27 Αυγ 2026, 19:40
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
Εργατικά

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

27 Αυγ 2026, 09:54
Διεθνή

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς

27 Αυγ 2026, 08:43
Διεθνή

IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ

27 Αυγ 2026, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

27 Αυγ 2026, 00:01
Εργατικά

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

26 Αυγ 2026, 23:14
Κόντρες

Η Ημέρα του Κλόουν

26 Αυγ 2026, 20:26
Διεθνή

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

26 Αυγ 2026, 11:00
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

26 Αυγ 2026, 08:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

26 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα σπάνιο γεγονός

25 Αυγ 2026, 21:16
Κόντρες

Μετά τας πανηγύρεις

25 Αυγ 2026, 20:43
Διεθνή

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

25 Αυγ 2026, 18:08
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

1920: Δεκατρείς νεκροί και περισσότεροι από σαράντα τραυματίες σε ιρλανδική εξέγερση κατά των Βρετανών (Μπέλφαστ).

1945: Σε πηγάδι του Μελιγαλά ανακαλύπτονται τα 1.200 πτώματα της φονικής μάχης του Σεπτέμβρη του 1944.

1964: Βιαιότητες εναντίον Ελλήνων σε Αγκυρα και Σμύρνη.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της «Εσσο Πάππας» στο Σύνταγμα και στο μέγαρο της Εμπορικής Τράπεζας στη Σοφοκλέους.

1975: Επεισόδια για τις χτεσινές εκτελέσεις των πέντε Βάσκων, η αστυνομία πυροβολεί έξι Βάσκους σε διαδηλώσεις, κηρύσσεται γενική απεργία.

1979: Βόμβα του IRA στη Γκραν Πλας στις Βρυξέλλες.

1980: Βόμβα στο κτήριο του ΕΟΤ στο Σύνταγμα (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo