Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών
  • Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη
  • Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2009, 00:00

♦ Χαστούκι

Ενα γκάλοπ της Alco για το «Πρώτο Θέμα» διερεύνησε και τα αίτια της αποχής στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Βέβαια, η διερεύ-νηση αυτή πόρω απέχει από μια σε βάθος καταγραφή των τάσεων. Αρκεί να σκεφτού-με, ότι η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.000 ατόμων, από τα οποία δήλωσαν ότι δεν ψήφισαν 251. Δηλαδή, το ποσοστό της αποχής στο δείγμα (25,1%) ήταν λίγο πάνω από το μισό της πραγματικής αποχής (47,37%). Ομως, το αποτέλεσμα δίνει ένα χαστούκι σε όσους έσπευσαν να αποπολιτικοποιήσουν και να λοιδορήσουν την αποχή. Το 43,6% απάντησε ότι απέσχε διότι «είναι απογοητευμένο από το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα». Το 14,7% διότι «είχε πιο ενδιαφέροντα πράγματα το τριήμερο», το 11,4% διότι «είναι δυσαρεστημένο με το κόμμα του», το 5% διότι «οι ευρωεκλογές δεν είναι σημαντικές» και το (διόλου ευκαταφρόνητο) 21,3% για άλλο λόγο.

♦ Παπαγαλάκια

Πότε αποφάσισε ο Ρουσόπουλος να την κάνει; Μάλλον την παραμονή της επιστολής του. Μέχρι τότε φαίνεται ότι το παζάρευε με τον Καραμανλή. Οταν ο Κακαουνάκης έγραψε στη φυλλάδα του (Καρφί, Σάββατο 6.6.09) ότι ο Ρουσόπουλος παραιτείται, το «σύστημα Ρουσόπουλου» αντέδρασε. Τρεις μέρες μετά, έκανε την πρώτη διάψευση ο Χατζηνικολάου από τον Alter, έχοντας δίπλα του τον Κοτρώτσο (διευθυντή του «Ελ. Τύπου») και επικαλούμενος «αξιόπιστες πηγές» (προφανώς, τον ίδιο το Ρουσόπουλο και τη Ζαχαρέα). Το ίδιο έκανε και η Κοραή από την «Ελευθεροτυπία», η οποία έγραψε το εξής αμίμητο: «Πρώην υπουργός εκ των “βατοπεδινών” έστειλε μηνύματα σε όσους επιχειρούν να χρεωθεί σ’ αυτούς η ήττα όταν “η Ρηγίλλης γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ν.Δ. έχασε δύο μονάδες από την υπόθεση Ζίμενς και τον τρόπο που διαχειρίστηκε το υπουργείο Εξωτερικών το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη για τον Καραβέλα”, όπως είπε. “Τα καθαρά ψηφοδέλτια θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον εξοπλισμό που πήρε από το αφεντικό των μαύ-ρων ταμείων, Μ. Χριστοφοράκο, και υπουργούς που επίσης έβλαψαν και μάλιστα καίρια την κυβέρνηση παραμονές εκλογών. Η υπομονή μου έχει εξαντληθεί, δεν θα ανεχτώ άλλο αυτό το σύστημα διαπόμπευσης”. Ο ίδιος διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την πολιτική».

Τελικά ο Ρουσόπουλος «πήρε τον πούλο» και τα παπαγαλάκια του έμειναν με την πίκρα που ο δικός τους δε μπόρεσε να διασωθεί.

♦ Αστικά εύσημα

Εγραψε ο Πρετεντεράκος στην καθημερινή στήλη του στο «Βήμα», στις 9.6.09: «Ακριβώς όπως το ΚΚΕ είναι χρήσιμο για να ενσωματώνει στο πολιτικό σύστημα τα κοινωνικά στρώματα της υστέρησης, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός ενσωμάτωσης της αμφισβήτησης».

Καθαρή τοποθέτηση από έναν λυσσασμένο υπερασπιστή του αστικού συστήματος εξουσίας, που παρά την προσωπική του αντιπάθεια για ό,τι (αυτο)ονομάζετει αριστερό, αντιλαμβάνεται πως το συμφέρον του συστήματος απαιτεί να υπάρχει μια καθεστωτική αριστερά, για να παίζει το ρόλο του «κοινωνικού αμορτισέρ».

Ξέρετε πώς υποδέχτηκε το σχόλιο ο «Ριζοσπάστης» την επόμενη μέρα; Σαν να τους έβρισε. Κατηγόρησε τον Πρετεντέρη ότι «με τις χυδαίες εξυπνάδες του, επαναλαμβάνει επί της ουσίας με άλλο τρόπο τη ρήση Πάγκαλου ότι είναι τρελοί όσοι ψηφίζουν ΚΚΕ. Αναφέρεται απαξιωτικά και περιφρονητικά για ανθρώπους του μόχθου με το χαρακτηρισμό ότι είναι καθυστερημένοι»!

Ο Πρετεντέρης, όμως, δεν έγραψε για καθυστέρηση, αλλά για υστέρηση, δηλαδή για φτώχεια. Εύσημα απένειμε στον Περισσό, διότι ενσωματώνει στο πολιτικό σύστημα τη φτωχολογιά. Επειδή, όμως, αυτά τα εύσημα δεν βολεύουν καθόλου, ενώ αντίθετα βολεύει η κατασκευή ψεύτικων εχθρών, προχώρησαν χωρίς δισταγμό στη χοντροκομμένη λαθροχειρία.

♦Μαζεύει τη γκάφα

Το χούι του Βενιζέλου δεν κόβεται με τίποτα. Την πάτησε τη βραδιά των εκλογών του 2007, που έτρεχε στο Ζάππειο και φώναζε «εγώ είμαι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ», την ξαναπάτησε το βράδυ των πρόσφατων ευρωεκλογών, όταν έσπευσε να κάνει δηλώσεις με βάση τα exit polls, που αποδείχτηκαν σκέτη καταστροφή. Τρέχει, λοιπόν, τώρα να μπαλώσει τις τρύπες που μόνος του άνοιξε. Βρίσκει καταφύγιο στην ερμηνεία της αποχής, προσπαθώντας να διαχωριστεί από τον Παπανδρέου και το επιτελείο του, που δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποχή αλλά για το ποσοστό του μεταξύ εκείνων που ψήφισαν. Η πλάκα είναι πως στις επισημάνσεις του ο Βενιζέλος έχει δίκιο, όμως κανείς δεν του δίνει σημασία. «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η αποχή δεν τον αφορά», έριξε το καρφί του από τις στήλες της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (14.6.09). Μαζεύοντας τις δηλώσεις του το βράδυ των ευρωεκλογών δηλώνει τώρα ότι «χρειάζεται σκληρή προσπάθεια προκειμένου μια σχετική πλειοψηφία στις ευρωεκλογές υπό συνθήκες μεγάλης αποχής να μετατραπεί σε απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εθνικές βουλευτικές εκλογές» και σημειώνει με νόημα, ότι «οι σύγχρονες, πολύπλοκες και απαιτητικές κοινωνίες δεν κυβερνώνται επειδή συγκεντρώνεις την ημέρα των εκλογών 40%, 42% ή 45% των ψήφων».

♦Τα παιδία παίζει

Χοντρό ταράκουλο έχουν πάθει ο Τσίπρας και οι φίλοι του μετά το χαστούκι στις ευρωεκλογές. Προσπάθησαν να στήσουν μια γελοία γραμμή άμυνας, για να μη δεχτούν τα πυρά όλων των υπόλοιπων, και αναγκάστηκαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες να εγκαταλείψουν τη βασική τους θέση, λες και πρόκειται για παιδάκια που παίζουν «πόλεμο». Η γραμμή αυτή στηριζόταν στο ιδεολόγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη ήττα στις ευρωεκλογές. Για «αμήχανο  εκλογικό αποτέλεσμα» μίλησε στο «Βήμα» ο στενότερος συνεργάτης του Τσίπρα και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Αν. Καρίτζης. «Είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών και των στόχων μας», είπε ο Τσίπρας στην εισήγησή του στην ΚΠΕ του ΣΥΝ το περασμένο Σάββατο. Την Κυριακή όμως, μετά το σφυροκόπημα που δέχτηκε, ανέκρουσε πρύμναν στο κλείσιμό του στη διήμερη σύνοδο της ΚΠΕ: «Συντρόφισσες και σύντροφοι, ναι ήταν ήττα και ήταν ήττα των προσδοκιών μας. Υπάρχει κανείς που να το αμφισβητεί αυτό;» (έλα μου ντε). Τελευταία γραμμή άμυνας, μετά την μετά βασάνων παραδοχή της ήττας, ήταν το ότι δεν πρόκειται και για καταστροφή: «Ηρθε, όμως, το τέλος; Ηρθε η καταστροφή με το 4,7%; Αυτός ο χώρος δεν έχει καταστραφεί και δεν τελείωσε όταν είχε 1,8%. Δεν τελείωσε και δεν καταστράφηκε όταν ήταν για πάνω από μια δεκαετία στο όριο του μπαίνει-δεν μπαίνει στη βουλή, στο έμπα ψυχή, έβγα ψυχή». Το μόνο που σώνει αυτή τη στιγμή τον Τσίπρα και την παρέα του είναι πως οι «ανανεωτικοί» ξεκίνησαν την επίθεση, οπότε το «αριστερό ρεύμα» δεν θέλει να τους προσφέρει επιχείρημα υπέρ της κριτικής τους. Αλλιώς, Τσίπρας, Καρίντζης και τ’ άλλα παιδιά θα καλούνταν να πάρουν τα κουβαδάκια τους και να πάνε σ’ άλλη παραλία να παίξουν.

♦ Ωπα νινανάι…

«Η ΝΔ εισέπραξε στις ευρωεκλογές ένα ηχηρότατο “χαστούκι”… Οι 1.350.000 ψηφοφόροι των βουλευτικών του 2007 και οι 1.000.000 ψηφοφόροι των ευρωεκλογών του 2004 που της γύρισαν την πλάτη είναι η απόδειξη… Το ΠΑΣΟΚ πήρε κι αυτό το δικό του “μάθημα”… Περίπου 900.000 ψηφοφόροι που το ψήφισαν το 2007, τώρα το εγκατέλειψαν και επέλεξαν να …αψηφήσουν το “δημοψηφισματικό” χαρακτήρα που προσέδωσε στις ευρωεκλογές ο Γ. Παπανδρέου… Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ “δοκιμάστηκε”, όπως είπε ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του το βράδυ των εκλογών. “Ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε λειψός”, θα προσθέταμε εμείς».

Τι ωραία που τα γράφει ο Ν. Μπογιόπουλος στο «Ριζοσπάστη». Κι εκεί που ο αναγνώστης περιμένει με κομμένη την ανάσα να διαβάσει για το ηχηρό χαστούκι ή το μάθημα που πήρε ο Περισσός, αφού του γύρισαν την πλάτη 155.000 ψηφοφόροι του στις εθνικές εκλογές του 2007 και 152.000 ψηφοφόροι του στις ευρωεκλογές του 2004, ξαφνικά ο γίγαντας δημοσιογράφος φεύ-γει από το… λεβέντικο τσάμικο, φεύγει από τις αριθμητικές συγκρίσεις (αυτές ισχύουν μόνο για τα άλλα κόμματα) και το γυρίζει στο τσιφτετέλι: «Το ΚΚΕ έδωσε μια μάχη καταφέρνοντας να εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια και τις πρακτικές των αντιπάλων του. Αντιμετώπισε το χυδαίο αντικομμουνισμό και την αισχρή προβοκάτσια. Δε λύγισε στη συντονισμένη επιχείρηση που ζητούσε τον εκτοπισμό του από την τρίτη θέση των πολιτικών συσχετισμών. Δεν επέτρεψε την περιθωριοποίηση των θέσεών του, και ταυτόχρονα ανέτρεψε το σχεδιασμό, που ήταν η άλλη όψη του ίδιου παραπάνω νομίσματος, να εμφανιστεί δηλαδή ως “μέρος του πολιτικού προβλήματος” στο πλαίσιο του “όλοι ίδιοι είναι”. Η συνέπεια και η σταθερότητά του, στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής, ανταμείφθηκαν»!
Ο,τι πείτε…

♦ Συνένοχοι στο έγκλημα

Οι Σιωνιστές, διά στόματος Νετανιάχου, διακήρυξαν ότι θέλουν να κλείσουν τους Παλαιστίνιους σε μια τεράστια φυλακή, που θα ονομάζεται κράτος. Χωρίς σύνορα και στρατό, μόνο με αστυνομία για να καταστέλλει την Αντίσταση, χωρίς έλεγχο του εναέριου χώρου, με τους εποικισμούς διάσπαρτους και το τείχος ακόμα πιο ψηλό, χωρίς το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων, με την Ιερουσαλήμ «ενιαία και αδιαί-ρετη πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους»!

Στη Δύση, από τον Ομπάμα μέχρι το Σαρκοζί, όλοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν τη… γενναία πρόταση των Σιωνιστών, που ούτε ο πουλημένος Μαχμούντ Αμπάς δεν τολμά να αποδεχτεί. Ας πάρουμε κι εμείς θέση υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟχι στη μοιρολατρία
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Νέο unfair από τον Τασούλα

Κόντρες 15 Ιαν 2026, 14:53

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

Κόντρες 14 Ιαν 2026, 14:49

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

Κόντρες 13 Ιαν 2026, 14:11

Η καρατόμηση ενός αθώου

Κόντρες 12 Ιαν 2026, 14:32

Τι ‘χες Κούλη, τι ‘χα πάντα

Κόντρες 9 Ιαν 2026, 14:10

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Κόντρες 8 Ιαν 2026, 15:07
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo