Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Φεβ 2009, 00:00
original img 2683
original img 2683

♦ Παλιολινάτσες

«Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της αλλά και την εντονότατη διαμαρτυρία της για τα δυο νέα τραγικά εργατικά δυστυχήματα  που έγιναν σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 5/2/ 2009, σε χώρους εργασίας». Οι καπιταλιστές, το πολιτικό τους προσωπικό και τα ΜΜΕ τους βαφτίζουν τα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς «εργατικά ατυχήματα». Η ΓΣΕΕ τα βαφτίζει «δυστυχήματα» και υπογραμμίζει τη λέξη, μη τυχόν και δεν της δώσουμε τη δέουσα προσοχή. Λες και πρόκειται για τροχαία! Ακόμη και σ’ αυτό το επίπεδο, το καθαρό φραστικό, συμπεριφέρονται σαν παλιολινάτσες, σαν τα τελευταία τσιράκια των καπιταλιστών. Η πλάκα είναι πως στην αμέσως επόμενη παράγραφο της ανακοίνωσής τους γράφουν: «Καταγγέλλουμε την εγκληματική εργοδοτική αυθαιρεσία και την κυβερνητική αδιαφορία για τους Ανθρώπους  του μόχθου και της βιοπάλης απ’ την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων». Αν είναι έτσι, πού το είδατε το «δυστύχημα». Κακή τύχη είχαν οι εργαζόμενοι;

♦ Προτεραιότητες

Λόγια του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου (το σωστό θα ήταν να γράφαμε: του υφυπουργού του Γ. Σουφλιά) όταν παρουσίαζε το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης: « Στο ευρωπαϊκό επίπεδο κυριαρχούν οι εξής προτεραιότητες. Πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της ρευστότητας… Δεύτερη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας… Η τρίτη προτεραιότητα αφορά το θέμα της δημοσιονομικής σταθερότητας». Οι προτεραιότητες αφορούν μόνο τα συμφέροντα των καπιταλιστών (από τους κόλπους των οποίων προέρχεται, άλλωστε, ο Παπαθανασίου). Οι εργαζόμενοι δεν χωρούν ούτε καν ως φαντασιακό μέγεθος, ούτε καν σε δημαγωγικές διατυπώσεις (δεν πρέπει να καλλιεργούνται προσδοκίες πέρα από κάποια φιλοδωρήματα φιλανθρωπικού τύπου).

♦ Στυγνά ταξικός

Δημοσιογράφος: Γιατί επιλέξατε ν’ αυξήσετε κάποιον έμμεσο φόρο για τσιγάρα και ποτά και δεν επιλέξατε ν’ αυξήσετε την φορολογία,  ας πούμε για τα υψηλότερα εισοδήματα, ούτως ώστε ν’ αναπληρώσετε….

Γ. Παπαθανασίου: Διότι δεν θα αναπληρώνονταν και διότι κρίνουμε ότι αυτό το σύστημα υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πιο δίκαιο. Διότι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικροεπιχειρηματίες και οι επιτηδευματίες αντιμετωπίζουν σε αυτή την κρίση πρόσθετες δυσκολίες.

Ο υφυπουργός του Σουφλιά δεν είναι σε θέση να δώσει μια στοιχειωδώς πειστική απάντηση και λέει αρλούμπες. Γιατί δεν θα αναπληρωνόταν η απώλεια εσόδων από τη μη επιβολή του κεφαλικού χαρατσιού των 1.050 ευρώ, αν π.χ. αυξανόταν ο ανώτατος συντελεστής της άμεσης φορολογίας και –ακόμη καλύτερα– αν αυξανόταν ο συντελεστής φορολόγησης των καπιταλιστικών κερδών, έστω κατά 5%;

Από την άλλη, αυτή ακριβώς είναι η περί φορολογικής δικαιοσύνης αντίληψη του Καραμανλή, του Σουφλιά και του Παπαθανασίου: να αρνούνται να φορολογήσουν τα καπιταλιστικά κέρδη και τα μεγάλα εισοδήματα και να μετακυλίουν το βάρος στα τσιγάρα και τα ποτά, δηλαδή στη λαϊκή πλειοψηφία. Ο Παπαθανασίου είναι τόσο νεοφιλελεύθερος που δεν διανοήθηκε καν να πει τις γνωστές παπάρες που έχουν πει στο παρελθόν προκάτοχοί του, ότι προωθούν τον αντικαπνιστικό και αντιαλκοολικό αγώνα. Αυτός το είπε νέτα-σκέτα: αρνούμαστε να φορολογήσουμε τους λίγους «έχοντες και κατέχοντες» και φορολογούμε τους πολλούς «ακτήμονες», διότι αυτό θεωρούμε ότι είναι δίκαιο!

♦ Η ευκολία στην προβοκάτσια

Σ’ ένα συνηθισμένο τρομοκρατολογικό ρεπορτάζ στο «Ποντίκι», το οποίο υποτίθεται ότι τα χώνει στην Αντιτρομοκρατική για τα όσα διαρρέει, διαβάζουμε και τα εξής, που αναφέρονται στην επίθεση της «Σέχτας Επαναστατών» στο ΑΤ Κορυδαλλού: «Κυρίως… συνορεύει με το ομώνυμο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατούνται οι καταδικασμένοι για συμμετοχή και συγκρότηση της 17 Νοέμβρη, ενώ, λίγες ώρες μετά την επίθεση, πρωτοκλασάτα ονόματα της οργάνωσης βγήκαν για λίγες ώρες εκτός “νυμφώνος” για να υποβάλουν στον Αρειο Πάγο αιτήματα μετατροπής των ποινών τους».

Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί κρατούμενοι του Κορυδαλλού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τη 17Ν, με την όποια ένοπλη δράση αναπτύσσεται από οργανώσεις που εμφανίστηκαν πολύ μετά τις δικές τους συλλήψεις; Και γιατί αυτή η –εξ ορισμού– προβοκατόρικη σύνδεση συνοδεύεται με δύο καραμπινάτα ψέματα; Γιατί είναι ψέμα ότι «πρωτοκλασάτα ονόματα της οργάνωσης» βγήκαν από τον Κορυδαλλό για να πάνε στον Αρειο Πάγο. Ο μόνος που παρέστη στον Αρειο Πάγο (όπως είχε δικαίωμα) είναι ο Γιωτόπουλος, που έχει διαψεύσει κάθε σχέση του με τη 17Ν, έχει καταγγείλει τη δράση της οργάνωσης και τα τελευταία χρόνια επιδίδεται σ’ έναν αγώνα λάσπης ενάντια στον άνθρωπο που έχει εκπροσωπήσει πολιτικά τη 17Ν, τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οπως επίσης είναι ψέμα ότι οποιοσδήποτε έχει υποβάλει αίτημα μετατροπής της ποινής. Οκτώ από τους καταδικασθέντες (πλην Κουφοντίνα που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες) έχουν υποβάλει αναίρεση, όπως έχουν δικαίωμα, όπως έχει δικαίωμα κάθε καταδικασθείς. Δεν ξέρει, άραγε, ο συντάκτης του «Π» τι σημαίνει αναίρεση; Ασφαλώς και ξέρει. Αναίρεση σημαίνει ότι ζητάς να ξαναγίνει η δίκη σου, γιατί θεωρείς ότι παραβιάστηκαν δικαιώματά σου. Ο Αρειος Πάγος δεν υπεισέρχεται στην ουσία, ούτε έχει δικαιοδοσία να αποφανθεί επί των ποινών. Δεν είναι δικαστήριο ουσίας, αλλά ακυρωτικό.

Προς τι τα ψέματα; Για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα τρομοϋστερίας, ώστε οι πολιτικοί κρατούμενοι να εξακολουθήσουν να στερούνται στοιχειωδών δικαιωμάτων τους και να εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζονται από καθεστώς έκτακτων στρατοδικείων.

♦ Την ουρά στα σκέλια

Εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της Αστυνομίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα» είχε προγραμματίσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δ. Παξινός για την περασμένη Δευτέρα. Ομιλητές; Ολος ο καλός ο κόσμος: Ζαγορίτης, Μπεγλίτης, Κουβέλης, Σκυλλάκος και… Βορίδης. Ο έως πρότινος (ή και ακόμη;) εκπρόσωπος του Λεπέν στην Ελλάδα και βουλευτής του ΛΑΟΣ. Και εκπρόσωπος των μπατσοσυνδικαλιστών, βεβαίως-βεβαίως. Οι προοδευτικοί δικηγόροι (και όχι μόνο) αποφάσισαν να… τιμήσουν δεόντως την εκδήλωση-πρόκληση, χωρίς να ανακοινώσουν τίποτα δημόσια. Κάποια «πουλάκια», όμως, κελάιδησαν, σε κάποια αυτιά ευγενών ομιλητών έφτασε η είδηση για την… ενθουσιώδη υποδοχή που ετοιμαζόταν στην εκδήλωση και ο πρόεδρος του ΔΣΑ ανακοίνωσε την επ’ αόριστον αναβολή της εκδήλωσης «για τεχνικούς λόγους» (sic!). Μα τόσο εύκολα βάζουν την ουρά στα σκέλια οι σπουδαίοι άντρες;

♦ Ολοι εμείς οι πικραμένοι

Ακόμα και ο Μάκαρος ο Γιακουμάτος, ο πιο νομοταγής βουλευτής της ΝΔ, αποφάσισε να κάνει την κίνηση και να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Τατούλη, αγνοώντας το άτυπο απαγορευτικό που είχε εκδώσει η Ρηγίλλης. Ετσι, καταγράφηκε κι αυτός μαζί με τους «αντάρτες» β’ διαλογής, τύπου Γιαννόπουλου, Λαμπρόπουλου, Γιαννέλη και Τζοβάρα, που ουδόλως ανησυχούν το Μαξίμου, που κατανοεί ότι μάχονται για την επανεκλογή τους σε δύσκολες εκλογικές περιφέρειες και έχουν ανάγκη να δείχνουν ότι αποτελούν κάτι το ξεχωριστό.

Ο Τατούλης δεν κατάφερε να μαζέψει πρωτοκλασάτους στην προσωπική του φιέστα κι αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως νίκη του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Γιατί αν μπορέσουν ακόμα και οι Τατούληδες να φτιάξουν κόμματα («“ο καιρός γαρ μακρύς”, όχι εγγύς», απάντησε ο Τατούλης σε ερώτημα αν θα φτιάξει κόμμα), τότε θα ‘χει βαρέσει διάλυση το πολιτικό σύστημα.

♦ Το ΝΑΤΟ ως εσωτερική δύναμη ασφάλειας

Με κοινό άρθρο στη «Μοντ» εμφανίστηκαν Σαρκοζί και Μέρκελ, ενόψει της διάσκεψης κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 3 και 4 Απρίλη στις Βρυξέλλες (έχει και επετειακό χαρακτήρα για τα 60 χρόνια της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας).  Ο Σαρκοζί επαναφέρει τη Γαλλία στο στρατιωτικό σκέλος, η Γερμανία έχει διαμορφώσει μια στενή συνεργασία με τη Ρωσία στο οικονομικό επίπεδο, οι δυο κυβερνήσεις προσπαθούν να επανασυστήσουν τον γαλλογερμανικό άξονα στο επίπεδο του ΝΑΤΟ, για να διαπραγματευτούν από κοινού με τους Αμερικανούς μια αναδιάταξη της εξουσίας στο εσωτερικό της συμμαχίας. Αυτά είναι διαφανή, παρά τη διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιείται.

Στο κοινό άρθρο των Σαρκοζί-Μέρκελ, όμως, κυριολεκτικά «βγάζει» μάτι η συμπερίληψη στον όρο «ασφάλεια» των προβλημάτων που προκύπτουν από τη διεθνή καπιταλιστική κρίση, την εξασφάλιση των ενεργειακών προμηθειών και τη μετανάστευση. Ζητούν, λοιπόν, να δοθεί στο ΝΑΤΟ και επίσημα ο ρόλος εσωτερικής δύναμης ασφάλειας, όπως φαίνεται καθαρά στην αναφορά στα προβλήματα της κρίσης. Ποιος άλλος μπορεί να είναι ο ρόλος μιας στρατιωτικής συμμαχίας σ’ αυτό το πεδίο, εκτός από την αντιμετώπιση των εξεγερτικών κινημάτων;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔευτέρα, 9.2.09
Επόμενο άρθρο Τρίτη, 17.2.09

Σχετικά Αρθρα

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22

Κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 20 Ιούν 2025, 13:48
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σάλαζαρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιώροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo