Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
  • Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων
  • Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι
  • Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)
  • Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Ιούλ 2008, 00:00

♦ Ζορίζεται ο Καραμανλής

Ρούμπος Γιωργάκη επί Καραμανλή στη Βουλή. Πράγμα σπανιότατο, αλλά συνέβη και μάλιστα τη στιγμή που η Τσουκατειάδα κάνει θραύση. Μπορείτε να διαβεβαιώσετε ότι κανένας υπουργός σας δεν τα ‘χει πάρει; ρωτάει ο Γιωργάκης στην πρωτομιλία του. Μούγκα ο Καραμανλής, έκανε πως δεν άκουσε. Το πιάνει ο Γιωργάκης και επανέρχεται στη δευτερομιλία του: «Και σας ρωτώ ξανά, διότι δεν μου απαντήσατε. Δεν μου απαντήσατε: μπορείτε να βεβαιώσετε και να δεσμευτείτε εδώ, ενώπιον της Βουλής, ότι κανένας εν ενεργεία υπουργός σας, δηλαδή κανένας ο οποίος να ασκεί σήμερα εξουσία και ασκώντας εξουσία να μπορεί να επηρεάσει, δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή; Είστε έτοιμος να βεβαιώσετε ότι ο “κύκλος των χαμένων χρηματιστών” και οι ίδιοι του ’99, οι ίδιοι με τα ομόλογα, οι ίδιοι σήμερα δεν έχουν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία; Δεν θα σας το συμβούλευα. Δεν απαντήσατε και δεν απαντάτε».

Ξανά μούγκα ο Καραμανλής! Το ‘ριξε στις γενικολογίες, υπό τα χειροκροτήματα του γαλάζιου λόχου: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το είπα και το επαναλαμβάνω: Και η δικαστική έρευνα θα συνεχιστεί και η Εξεταστική θα συγκροτηθεί κι η αλήθεια, η απόλυτη αλήθεια θα λάμψει. Οι υπόλογοι θα βρεθούν, οι υπόλογοι θα λογοδοτήσουν, όποιοι κι αν είναι, όπου και αν βρίσκονται. Και το υπογραμμίζω αυτό. Δεν μπορεί όμως να διασπείρονται φημολογίες, δεν μπορεί να κατασκευάζονται ψευδολογίες, δεν μπορεί να διαχέονται ευθύνες επί δικαίων και αδίκων, ούτε βέβαια και φθηνές απόπειρες συμψηφισμών. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται από κανέναν, είτε αυτό το επιχειρεί στο παρασκήνιο, είτε πολύ περισσότερο στην αίθουσα της Βουλής. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τη βούληση αλλά και την απόδειξη να συγκρουστούμε με τα κάθε είδους συμφέροντα την έχουμε δείξει στην πράξη. Δεν ανεχθήκαμε και δεν ανεχόμαστε καμιά παρανομία. Δεν ανεχθήκαμε και δεν θα ανεχτούμε τη διαφθορά, όπου και αν αυτή υπάρχει. Η σύγκρουσή μας δεν είναι λόγος κενός περιεχομένου. Είναι με δική μας βούληση, πολιτική βούληση, που πλέον κάθε υπόθεση, όποιον κι αν αφορά, δημοσιοποιείται και παίρνει το δρόμο για τη Δικαιοσύνη».

Συμπέρασμα: δεν τον έπεισαν καθόλου οι διαβεβαιώσεις των υπουργών που κάλεσε στο Μαξίμου, γι’ αυτό και τους αφήνει ακάλυπτους. Για να μην πούμε ότι ξέρει πράγματα που ακόμα δεν έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας και δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι θα καταφέρει να τα θάψει.

ΥΓ: Την ίδια πρόκληση, αλλά με πονηρότερο τρόπο, έκανε και ο Καρατζαφέρης. Κάλεσε τον Καραμανλή να καθαρίσει το όνομα των δύο υπουργών του, γιατί δε φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι να διασύρονται από τις φήμες. Ούτε αυτός πήρε απάντηση.

♦ Κρατάει πισινή

Μια μέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή, έγινε στο press room η εξής αποκαλυπτική στιχομυθία.

«Δημοσιογράφος: Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας υποστήριξε στο ραδιόφωνο του ALPHA ότι εάν υπάρχει εμπλοκή στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στο σκάνδαλο της SIEMENS και δεν απομακρυνθεί αμέσως, θα φύγει αυτός. Είπε δηλαδή: Ή εγώ ή όποιος εμπλέκεται. Λίγο πολύ το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Ψωμιάδης. Ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης και γιατί υπάρχει τέτοια ανησυχία μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας;

Ρουσόπουλος: Δεν πρόκειται να απαντήσω στα σχόλια στελεχών της κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας εν γένει. Και δεν πρόκειται να απαντήσω, όχι γιατί υποτιμώ τη γνώμη κανενός, αλλά γιατί νομίζω ότι η ίδια η ζωή σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έχει απαντήσει για το πώς χειρίστηκε και ο Πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ως Πρωθυπουργός ο κ. Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση γενικότερα τις όποιες υποθέσεις σαν αυτές τις οποίες αναφέρατε, οψέποτε υπήρξαν».

Κοντολογίς, το θέμα να τα ‘χουν πιάσει υπουργοί, νυν ή πρώην, μένει ανοιχτό. Δεν υπάρχει καμιά κατηγορηματική διαβεβαίωση, αλλά μόνο η υπόσχεση ότι, αν βγει κάτι, ο Καραμανλής θα τους διώξει.

♦ Το σπίτι του κρεμασμένου

«Αυτό για εμάς, αν θέλετε, είναι το βασικό και αυτό δείχνει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από τη φύση του δεν θέλει, δεν επιδιώκει, δεν ανέχεται καμία συναλλαγή με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τους καπιταλιστές» (Αλέκα Παπαρήγα, Βουλή, 27.6.08).

Μιλάνε, κυρία Παπαρήγα, για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; Οταν είχατε σωρεία καπιταλιστικών επιχειρήσεων και κάθε έλληνας καπιταλιστής, κάθε επιχείρηση που ήθελε να κάνει μπίζνες με τις χώρες του «υπαρκτού» περνούσε και σας ακουμπούσε νταβατζιλίκι, αυτό δεν ήταν συναλλαγή; Τώρα που έχετε λιγότερες επιχειρήσεις, αλλά εξακολουθείτε να διαθέτετε μια από τις μεγαλύτερες εκτυπωτικές επιχειρήσεις στη χώρα, την «Τυποεκδοτική ΑΕ», η οποία κάνει συμφωνίες και υπογράφει συμβόλαια με καπιταλιστικούς ομίλους όπως ο ΔΟΛ ή οι Αγγελοπουλαίοι, δεν συναλλάσεστε με τους καπιταλιστές; Ξαφνικά αυτές οι συναλλαγές, με βρομερά –κατά τα άλλα– καπιταλιστικά συγκροτήματα, καθαγιάζονται, επειδή μπαίνετε στη μέση εσείς; Last but not least: το 1989-90 μπήκατε σε δυο διαδοχικές αστικές κυβερνήσεις, μαζί με τους τότε συνεταίρους σας που σήμερα στεγάζονται στο ΣΥΝ. Ο πρωθυπουργός σας Ξ. Ζολώτας λανσάρισε τον όρο «άγριες και αντικοινωνικές απεργίες», χωρίς καθόλου να ενοχληθείτε. Ο υπουργός σας Θ. Κατριβάνος αποφάσισε την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και έβριζε καθημερινά τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Αυτό δεν ήταν συναλλαγή με τους καπιταλιστές και συνδιαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος; Μπορεί εσείς να καμώνεστε πως δεν τα θυμόσαστε όλα τούτα, όμως μην ξεχνάτε πως δεν απευθύνεστε σε Λωτοφάγους.

ΥΓ: Αν θέλετε, μπορούμε να συζητήσουμε και για την άψογη διαχείριση του καπιταλισμού από την κυβέρνηση του συντρόφου σας Δ. Χριστόφια στην Κύπρο. Και μάλιστα ενός καπιταλισμού αεριτζίδικου, κομπραδόρικου, παρασιτικού και με πολλά στοιχεία μαφίας.

♦ Kαραμανλικό unfair;

Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι ο Καραμανλής τους την έφερε. Οτι έσπασε τη συμφωνία για κουκούλωμα της εμπλοκής και των δύο κομμάτων στο σκάνδαλο Siemens και βγάζει προς τα έξω επιλεκτικά υποθέσεις που αφορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και ο Γιωργάκης στη Βουλή κατήγγειλε ότι υπάρχει πολιτικός χειρισμός της υπόθεσης με μοχλό την ελεγχόμενη Δικαιοσύνη και τον Λυκουρέζο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος το είπε πιο χαρακτηριστικά: «Ο κ. Σίκατσεκ έχει μιλήσει για τα δύο κόμματα στην Ελλάδα και έτσι ξεκινήσαμε… Ενώ από τη Γερμανία ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος μίλησε για δύο κόμματα, μέχρι στιγμής συζητείται το ένα και αυτό πρέπει να καταγραφεί… Οταν λέμε όλα στο φως, εννοούμε όλα, δεν εννοούμε τα μισά».

♦ Αυτός είναι σοσιαλισμός!

Πρόεδρος του κινέζικου ναυτιλιακού ομίλου COSCO και μέλος της ΚΕ του «Κ»Κ Κίνας ο Γουέι Ζιαφού, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, διότι «στο λιμάνι του Πειραιά απεργούν συνέχεια». Και παρουσίασε το πρότυπό του: «Οταν έκανα διαπραγματεύσεις για να πάρω τα δικαιώματα στο λιμάνι της Βοστόνης, έβαλα έναν όρο στους Αμερικανούς. Να μη μου κάνουν οι εργάτες απεργία. Τους έδωσα όσα χρειάζονται κι αυτή τη στιγμή έχω 9.000 ανθρώπους, που δουλεύουν εκεί σαν ρολόι. Ολα πηγαίνουν πρίμα. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει ούτε παραγωγή ούτε πρόοδος»! (Το ρεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπία», 30.6.08).

Εχουν κανένα σχόλιο για το «αδελφό κόμμα» εκεί στον Περισσό;

♦ Το τσολιαδάκι των καπιταλιστών

Κάθε σοβαρός καπιταλιστής που είτε κάνει «πράσινες» μπίζνες είτε χρησιμοποιεί την οικολογία ως διαφημιστικό εργαλείο παίρνει μαζί του σε μια τουλάχιστον φιέστα τον «πράσινο» πρόεδρο. Γι’ αυτό και ο Παπούλιας, μετά τον περίπατο στην Πάρνηθα με το Αλαφουζαίικο, πετάχτηκε και μέχρι το Γράμμο για ν’ αμολήσει κάτι γεράκια η Αγγελοπουλίνα.

♦ Ολα για το κεφάλαιο

«Από την πλευρά της κυβέρνησης αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να συνεχίσουμε την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, ώστε και να αντιμετωπίσουμε τις όποιες επιπτώσεις της διε-       θνούς κρίσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και να προετοιμάσουμε την ελληνική οικονομία για να είναι έτοιμη με το που θα αρχίσει η διεθνής ανάκαμψη να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν».

Σοφόν το σαφές. Και σαφέστερος δε θα μπορούσε να είναι ο Γ. Αλογοσκούφης, στον οποίο ανήκει η παραπάνω δήλωση. Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να διευκολύνει το κεφάλαιο να αντιμετωπίσει την κρίση και για να του ετοιμάσει το δρόμο να εκμεταλλευτεί τη φάση της ανάκαμψης, όταν αυτή ξεκινήσει. Πώς θα γίνει αυτό; Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Μία ήταν και είναι η συνταγή. Φορτώνουμε τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν και στην κρίση και στην αναζωογόνηση. Στη φάση της κρίσης μας λένε ότι η πίτα μικραίνει, οπότε πρέπει να μικρήνει και το δικό μας κομμάτι, ενώ στη φάση της αναζωογόνησης μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή, να μεγαλώσει πρώτα η πίτα και μετά να έχουμε απαιτήσεις. Φυσικά, μέχρι να μεγαλώσει η πίτα, έρχεται ξανά η κρίση…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚι εμείς… στον καναπέ!
Επόμενο άρθρο Ενα σύστημα εξ ορισμού ανήθικο

Σχετικά Αρθρα

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

Κόντρες 15 Οκτ 2026, 22:47

Αχ καρδιά μου και εγώ

Κόντρες 13 Οκτ 2026, 18:48

Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές

Κόντρες 12 Οκτ 2026, 19:33

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

Κόντρες 9 Οκτ 2026, 14:17

Εμπρός αφεντικό, μη σκύβεις το κεφάλι, με τη Λεωνόρα αντίσταση και πάλι

Κόντρες 8 Οκτ 2026, 13:09

Aπό τον Φράνκι στον Φίλιππο, πάντα με τον πολιτισμό

Κόντρες 6 Οκτ 2026, 20:04
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου

14 Οκτ 2026, 19:52
Υγεία

Απ’ όξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα*

Ηπειρος: Ασθενοφόρα off - Εγκαίνια σε «χωριά Ποτέμκιν»

14 Οκτ 2026, 18:58
Εργατικά

Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!

14 Οκτ 2026, 14:42
Παιδεία

Οι Πρυτάνεις στηρίζουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, μόνο που θέλουν να τους ορίζουν οι ίδιοι

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και κλειστό αριθμό εισακτέων

14 Οκτ 2026, 14:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ημέρα μυοσκελετικού τραύματος.

Ημέρα υπέρ των κακοποιημένων παιδιών.

Μαλάουι: Ημέρα μητέρας.

1920: Ο Μάικ Φίτζεραλντ γίνεται ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας (Ιρλανδία).

1941: Οι ναζί εκτελούν 250 άνδρες 16-60 ετών των χωριών Aνω και Κάτω Κερδύλια Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1974: Ιδρύεται η ΟΝΝΕΔ.

2006: Η Λατίφα αλ Γκαούντ εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Μπαχρέιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo