Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μάι 2008, 00:00

Δουλεμπορική αλυσίδα

«Δεν είναι μόνο το πώς έρχονται, πώς τους εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι και πώς αντιμετωπίζονται από τις κρατικές υπηρεσίες. Σοκάρει εξίσου και η μέχρις εξαθλιώσεως εκμετάλλευσή τους όταν δουλεύ-ουν», έγραφαν στο κύριο άρθρο τους τα «Νέα», στις 22 Απρίλη, αναφερόμενοι στους σύγχρονους δούλους της Ηλείας (και όχι μόνο). Σωστές είναι οι επισημάνσεις, αλλά τόση υποκρισία πια δεν αντέχεται. Επρεπε να ξεσηκωθούν οι μετανάστες των φραουλοχώραφων, να ζητήσουν αύξηση στο μεροκάματο και να πέσουν πάνω τους οι πληρωμένοι μπράβοι των αγροτών-καπιταλιστών, για να «ανακλύψετε» την υπερεκμετάλλευση; Τίποτα δεν είδατε, τίποτα δεν ακούσατε μέχρι τώρα; Οσο για τους δουλέμπορους και τις κρατικές υπηρεσίες, δε μπορεί να μην καταλαβαίνετε ότι η δράση αυτών των κρίκων είναι η προϋπόθεση για να μετατραπούν οι μετανάστες σε δούλους. Εκείνος που έρχεται κυνηγημένος, που προσκυνά το δουλέμπορο σαν σωτήρα του κι ύστερα είναι μονίμως κυνηγημένος από τις κρατικές αρχές, εκείνος ο εργάτης δηλαδή που δε διαθέτει ούτε την τυπική ελευθερία να διαπραγματευθεί την πώληση της εργατικής του δύναμης, μετατρέπεται αναγκαστικά σε δούλο. Χωρίς τις δυο πρώτες προϋποθέσεις (κρατική καταστολή και κυκλώματα λαθρομετανάστευσης) δε θα είχαν τη δυνατότητα υποδούλωσης των μεταναστών οι σύγχρονοι δουλοκτήτες-καπιταλιστές.

Εθνικιστική σύγκλιση

Πατριωτικά εύσημα στον Περισσό αποδίδει η καρατζαφέρειος φυλλάδα «Αλφα ένα», σημειώνοντας: «Με το ΚΚΕ έχουμε συγκλίνουσες θέσεις σε πολλά κοινωνικά θέματα… Αλλωστε και το ΚΚΕ κάνει βήματα στα εθνικά θέματα π.χ. με την Επιστολή της ευρωομάδας του… αποδέχεται ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, ούτε μακεδονική εθνική μειονότητα». Οπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν άρεσε καθόλου στην ψευτοκομμουνιστική ηγεσία. Το θεώρησε σπέκουλα. Και για μεν τα κοινωνικά ζητήματα ήταν σχετικά εύκολη η απάντηση. Στα λεγόμενα εθνικά, όμως, τι να πουν; Θαυμάστε το σχόλιο του «Ριζοσπάστη» (22.4.08): «Και για τα μειονοτικά εθνικιστικό μέχρι αηδίας (σ.σ. το ΛΑΟΣ), γιατί ποτέ και πουθενά δεν έχει εκφράσει θέσεις υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που έχουν να κάνουν με τη διαφορετική καταγωγή, γλώσσα ή θρησκεία, που προστατεύονται από συγκεκριμένες διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες, όπως το ΚΚΕ».

Δεν σας διέφυγε, ασφαλώς η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον προλεταριακό διεθνισμό, την πολιτικοϊδεολογική βάση-αφετηρία των κομμουνιστών. Ούτε η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο δικαίωμα των εθνών στην αυτοδιάθεση. Η ηγεσία του Περισσού είναι περήφανη, διότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων «που προστατεύονται από συγκεκριμένες διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες»! Δηλαδή, από συμφωνίες ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά-καπιταλιστικά κράτη! Γιατί, όμως, αδικείτε τους… συναγωνιστάς του ΛΑΟΣ; Κι αυτοί αναγνωρίζουν αυτές τις συνθήκες, άλλο αν καμιά φορά το παρατραβάνε λιγουλάκι. Πέρα από το ΛΑΟΣ, όμως, υπάρχουν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναγνωρίζουν αναφανδόν τις διεθνείς και διμερείς συνθήκες και συμφωνίες. Απ’ αυτά, προφανώς, ο Περισσός δεν διαχωρίζεται καθόλου στα μειονοτικά ζητήματα! Γι’ αυτό και η πολιτική του σ’ αυτά τα ζητήματα είναι αστική-εθνικιστική, γαλάζια με μαύρους κόκκους.

Συστημικά διαπιστευτήρια

Ακόμα και ο σφοδρότερος αριστερός αντίπαλος του Περισσού (περιττό να πούμε ότι ανήκουμε σ’ αυτούς) δε φανταζόταν το βαθμό εθνικιστικού παροξυσμού που θα έφτανε αυτό το κόμμα. Οχι μόνο λόγω του ρεφορμισμού του, που επιβάλλει κάποιες αποστάσεις από την κυρίαρχη εθνικιστική γραμμή, αλλά και για συγκεκριμένους ιστορικούς λόγους. Ο Περισσός καπηλεύεται την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και, όπως είναι γνωστό, αυτή η ιστορία, είχε ανοιχτό μέτωπο με τον εθνικισμό.

Το ΚΚΕ αντιτάχτηκε στη «μεγάλη ιδέα» και οι κομμουνιστές του μεσοπόλεμου το πλήρωσαν ακριβά αυτό, με διώξεις, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες. Το ΚΚΕ τήρησε τη διεθνιστική γραμμή της Γ’ Διεθ-νούς στο Μακεδονικό, έδωσε μάχες γι’ αυτό και οι κομμουνιστές το πλήρωσαν ακριβά. Το ΚΚΕ υπερασπίστηκε, από το μεσοπόλεμο ακόμα, τα δικαιώματα των Μακεδόνων (Σλαβομακεδόνων), δέθηκε μαζί τους, απέκτησε ιδιαίτερη επιρροή στις περιοχές όπου αυτοί ζούσαν, χτυπήθηκε με τους κάθε λογής εθνικισμούς (ελληνικό, βουλγαρικό, μακεδονικό, σερβικό). Το ΚΚΕ κάλεσε τους Μακεδόνες στους απελευθερωτικούς αγώνες του 1941-45 και του 1946-49. Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες, οργανωμένοι στο ΚΚΕ και στις μετωπικές του οργανώσεις. Εκατοντάδες σελίδες έχουν γραφεί στα κομματικά κείμενα για το μακεδονικό ζήτημα και τους Σλαβομακεδόνες.

Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, ότι το κόμμα που εξακολουθεί να φέρει τον τίτλο εκείνου του διεθνιστικού ΚΚΕ, θα ήταν κάπως προσεκτικό σήμερα. Θα κρατούσε κάποιες αποστάσεις από τον κυρίαρχο εθνικισμό. Οχι μόνο δεν το βλέπουμε, όμως, αλλά αντίθετα βλέπουμε τον Περισσό να έχει μετατραπεί σε σημαιοφόρο του ελληνικού εθνικισμού, κρατώντας ψηλά τη σημαία, μαζί με τον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη. Είναι τα στελέχη του Περισσού που όπου βρεθούν κι όπου σταθούν επαναλαμβάνουν σαν χαλασμένα γραμμόφωνα «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα». Είναι κι αυτό μια πρόσθετη απόδειξη, ότι αυτό το κόμμα δεν έχει καμιά σχέση με την κομμουνιστική-διεθνιστική παράδοση.

Προπαγάνδα

Πριν ακόμη ο Καραμανλής αναχωρήσει για τη Μόσχα, ο Ρουσόπουλος είχε φροντίσει να ετοιμάσει το έδαφος για μια ακόμη μεγάλη εθνική νίκη. Τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια πήραν εντολή να γράφουν και να ξαναγράφουν, ότι ο Πούτιν θα κάνει δήλωση με την οποία θα δέχεται τις ελληνικές θέσεις στο «Μακεδονικό». Με το που έφτασε ο Καραμανλής στη Μόσχα, τα παπαγαλάκια άρχισαν να μεταφέρουν τις «αυτοκριτικές» που (υποτίθεται ότι) έκαναν ρώσοι επίσημοι στις ιδιωτικές συναναστροφές τους, για το «ολέθριο λάθος» της περιόδου Γιέλτσιν. Βάλθηκαν να μας πείσουν πως όλα τα στελέχη της διοίκησης Πούτιν ήταν έτοιμα να κόψουν τις φλέβες τους. Ηρθε, λοιπόν, η ώρα να γίνει η προσυμφωνημένη δήλωση Πούτιν. Εγινε η στημένη ερώτηση και δόθηκε η απάντηση από τον βλοσυρό τσάρο του Κρεμλίνου: η Ρωσία θ’ αναγνωρίσει τη Μακεδονία με όποιο όνομα αυτή η χώρα συμφωνήσει με την Ελλάδα. Κι αν δε συμφωνήσει; Φυσικά, θα εξακολουθήσει να την αναγνωρίζει ως Μακεδονία, όπως άλλωστε την αποκάλεσε κάμποσες φορές ο Πούτιν, μέχρι να τελειώσει τη δήλωσή του. Τα παπαγαλάκια, όμως, τη δουλειά τους. Αλλωστε, οι επαγγελματίες της προπαγάνδας ξέρουν πως ελάχιστοι θα προσέξουν τις δηλώσεις Πούτιν στα ρωσικά ή θα προστρέξουν στην πλήρη μετάφρασή τους

Μαλλιά κουβάρια

Παλιά τους τέχνη κόσκινο εκεί στο ΣΥΝ. Μαλλιά-κουβάρια έχουν γίνει και πάλι, παρά την άνθιση των γκαλοπιαίων ποσοστών. Οι «ανανεωτικοί», αλλά και μερίδα του «αριστερού ρεύματος» θέλουν να κόψουν τη φόρα του δίδυμου Αλαβάνου-Τσίπρα, πριν αυτό εγκαθιδρύσει προσωπική εξουσία στο κόμμα. Ετσι, αντιδρούν στην ίδρυση Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, που προτείνει ο Τσίπρας, προκειμένου να συγκεντρώσει την εξουσία στα χέρια ενός μικρού τμήματος εμπίστων στελεχών. Κι επειδή στο ΣΥΝ έχουν μάθει να ιδεολογικοποιούν πάντοτε τη διαμάχη για την κομματική εξουσία, οι «ανανεωτικοί» επιδίδονται σε μια συστηματική αποδόμηση του αριστερού βερμπαλισμού που χρησιμοποιεί ο Τσίπρας. Για παράδειγμα, ο Χατζησωκράτης επιχειρηματολογεί στην «Αυγή» υπέρ του Μάαστριχτ, θυμίζει ότι ο ΣΥΝ «ψήφισε κριτικά ΥΠΕΡ», σημειώνει ότι «μια αισχυντηλή άρνηση της τότε θέσης μας κινδυνεύει να μας οδηγήσει σε λάθη ουσίας» και καλεί σε «συνεχή αγώνα για τη θεσμική συγκρότηση και ολοκλήρωση της ΕΕ». Χτυπώντας σε άλλο μέτωπο ο Παπαγιαννάκης χαρακτηρίζει «αστεία πράγματα» την άποψη ότι οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι «πουλημένες και εξαγορασμένες» και καρφώνει ευθέως τον Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ απλώς «λίγο άψυχη», χωρίς να παραλείψει να σημειώσει ότι «ακούει αναλυτές να λένε ότι με τα δεδομένα της οικονομίας δεν ήταν πολύ κακή»! Αν δεν τα βρουν γρήγορα, αν ο καυγάς ανάψει περισσότερο, θα ‘χουμε πολύ γέλιο, καθώς τα ποσοστά τους στα γκάλοπ θ’ ακολουθήσουν την ίδια θεαματική μεταβολή, αλλά με αντίθετη φορά.

Αυτό θα πει ενδιαφέρον

29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταθέσει επερώτηση για την ακρίβεια. Οταν ήρθε η ώρα της συζήτησης (την περασμένη Δευτέρα), ούτε το ένα τρίτο απ’ αυτούς δεν παρέστη. 20 συνολικά βαριεστημένοι βουλευτές άκουσαν έναν εξίσου βαριεστημένο υφυπουργό να δίνει τετριμμένες απαντήσεις. Βλέπετε, ανάμεσα στα επιτελεία των κομμάτων είχε συμφωνηθεί η συγκεκριμένη επερώτηση να περάσει στο ντούκου, διότι ο Γιωργάκης δεν είχε αναρρώσει ακόμα για να μπορεί να πάρει μέρος στο σόου. Γιατί σόου είναι τα όσα διαδραματίζονται στη Βουλή και ο λαός αντιμετωπίζεται ως τσούρμο τηλεθεατών.

Ο κύριος Τίποτα

Είναι σίγουρο, ότι οι περισσότεροι δε μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν την εκτενή συνέντευξη του Α. Τσίπρα στους «Σκούλιγκανς» (άλλη μια τσογλανοπαρέα, που έκανε το χαβαλέ επάγγελμα, της έκατσε και έκτοτε κονομάει με τον επιτηδευμένο χαβαλέ). Οσοι τη διάβασαν για να τη σχολιάσουν, έμειναν στα πιασάρικα: έχω βρεθεί σε παρέες που πίνουν χασίς, έκανα σκονάκια στο σχολείο, έκλεψα παγωτό από τον περιπτερά, έβαλα βύσμα στο στρατό κι άλλα παρόμοια, εντελώς ασήμαντα από πολιτική άποψη. Εμείς, όμως, εντοπίσαμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικά. Τον αδίστακτο τυχοδιωκτικό λαϊκισμό που χαρακτηρίζει το άτομο και την πολιτική που υπηρετεί. Κάθε φορά που αυτοί που του έπαιρναν τη συνέντευξη διαφωνούσαν με κάτι που εξέφραζε και επέμεναν στη διαφωνία τους, στο τέλος συμφωνούσε μαζί τους (για παράδειγμα στην άποψη που εξέφρασε για το Μάο ή για τις προσωπικές σχέσεις μεταξύ των πολιτικών). Ως προς αυτό, μόνο με έναν άλλο αστό πολιτικό ταυτίζεται ο Τσίπρας. Με τον Αβραμόπουλο. Οι πολιτικές τους θέσεις υποτάσσονται στις ανάγκες της εικόνας, του πολιτικού ίματζ. Γι’ αυτό και δεν έχει σημασία αν έχει προσλάβει επαγγελματία ίματζ μέικερ. Και ο ίδιος και ο πυρήνας των ροζ γιάπηδων που τον περιβάλλει, μ’ αυτό ασχολούνται. Γι’ αυτό και είναι έτοιμος σε χρόνο dt να εγκαταλείψει μια άποψη, αν αυτό βοηθάει την εικόνα που του φιλοτεχνεί ο συνομιλητής του.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤετάρτη, 7.5.08
Επόμενο άρθρο Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας προσφέρεται για διακοπές…

Σχετικά Αρθρα

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22

Κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 20 Ιούν 2025, 13:48
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo