Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;
  • Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μαρ 2007, 00:00
♦ Πάντα ληστρική
 
Οποια μορφή κι αν παίρνει η κρατική πολιτική έναντι των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, παραμένει πάντα ληστρική. Προκλητικά ληστρική. Από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, οι αστικές κυβερνήσεις φρόντισαν να βγάλουν νόμο που δέσμευε υποχρεωτικά τα αποθεματικά των Ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το επιτόκιο θα καθοριζόταν -σύμφωνα με το νόμο- από τον υπουργό Οικονομικών. Ηταν η περίοδος που τα Ταμεία δεν είχαν «ωριμάσει». Δηλαδή, είχαν ασφαλισμένους, εισέπραταν εισφορές, αλλά δεν είχαν ή είχαν ελάχιστους συνταξιούχους. Επομένως, συσσώρευαν αποθεματικά, τα οποία έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπιστεί η πληρωμή των συντάξεων στο μέλλον. Επί δεκαετίες το κράτος δέσμευε αυτά τα αποθεματικά με μηδενικό επιτόκιο και τα χρησιμοποιούσε για να δίνει θαλασσοδάνεια στους καπιταλιστές (δανεικά και αγύριστα). Οταν τα επιτόκια δανεισμού έτρεχαν με διψήφια νούμερα (έφτασαν και 25%), το κράτος έδινε στα Ταμεία, που ήδη είχαν αρχίσει να εμφανίζουν ελλείμματα, εξευτελιστικά επιτόκιο, τρεις και τέσσερις φορές κάτω από τα επιτόκια δανεισμού. Μ’ αυτό τον τρόπο εξαφάνισαν τα αποθεματικά του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου, του ΙΚΑ. Σε μια μελέτη που κάναμε το 1992, είχαμε υπολογίσει ότι μόνο από το ΙΚΑ κλάπηκαν γύρω στα 27 τρισεκατομμύρια δραχμές. Δηλαδή, τρεις ετήσιοι κρατικοί προϋπολογισμοί!
 
Στη συνέχεια και όταν πια τα αποθεματικά είχαν σχεδόν εξαφανιστεί, το κράτος αποφάσισε να εφαρμόσει την… αυτοδιαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων. Και τα έριξε βορά στα κοράκια των τραπεζών και του χρηματιστήριου. Εξακολούθησε να δανείζεται τα αποθεματικά τους, μόνο που αυτό γίνεται έμμεσα, για να μπορούν να βγάζουν υπερκέρδη τα κοράκια του χρηματιστηριακού τζόγου. Πώς εξασφαλίζεται αυτό; Μέσω των διορισμένων από τις κυβερνήσεις διοικητών και μέσω της σύμπραξης των εκπροσώπων της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που πρέπει να διαλέξουν για τον εαυτό τους την κατηγορία που πρέπει να τους αποδοθεί: συνένοχοι ή βλάκες; Εμείς, πάντως, επειδή τα μάτια μας έχουν δει πολλά, επειδή ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους ταξικά διεφθαρμένους και επειδή ξέρουμε πως οι αετονύχηδες των χρηματιστηριακών κόλπων δε διστάζουν να λαδώσουν προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, δεν βιαζόμαστε να απαλλάξουμε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία λόγω βλακείας.
 
♦ Γελοιότητες
 
Με πολεμούν μεγάλα συμφέροντα, δηλώνει ο Τσιτουρίδης και η δήλωσή του προβάλλεται πρωτοσέλιδη σε κυριακάτικη έκδοση δεξιοφυλλάδας (τη χρωστάει ακόμα τη «χάρη» στον εκδότη ο Σάββας ή έχει ήδη ξεχρεωθεί;). Η δήλωση είναι τόσο γελοία που αποκαλύπτει αφεαυτής τον πανικό του υπουργού με τον… σκανδαλομαγνήτη. Εμείς δεν στεκόμαστε στο ότι δεν κατονομάζει τα «μεγάλα συμφέροντα» που τον «πολεμούν», γιατί δεν είναι ο πρώτος ούτε θα μείνει ο τελευταίος αστός πολιτικός που καταφεύγει σ’ αυτή την παπάρα για να βγει από τη δύσκολη θέση. Ρωτάμε, όμως, ευθέως. Τι ακριβώς έκανε στο υπουργείο του, τι νομοθετικά μέτρα πήρε, τι εγκυκλίους εξέδωσε, ώστε να τον βάλουν στο στόχαστρο τα «μεγάλα συμφέροντα». Ας μας πει αυτά κι εμείς τότε δεν θα δυσκολευτούμε να βρούμε ποια ακριβώς είναι αυτά τα «μεγάλα συμφέροντα». Τι λες, Σάββα;
 
♦ Χωροφύλακες των ΗΠΑ
 
Στη δήλωση που του ετοίμασαν οι σύμβουλοί του και διάβασε ο Μπους, στη διάρκεια της σύντομης τελετής που έγινε στην Ουάσιγκτον, παρουσία παραγόντων της ομογένειας και της Μπακογιάννη, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, αναφέρθηκε στην παρουσία του ελληνικού στρατού στο Αφγανιστάν και του ελληνικού στόλου στα ανοιχτά του Λιβάνου. Και πώς χαρακτήρισε τη δεύτερη στρατιωτική συμμετοχή; Ως συμμετοχή για την υπεράσπιση «της δημοκρατικής κυβέρνησης Σινιόρα». Η οποία από ποιους κινδυνεύει; Αυτό δεν το είπε ο Μπους, αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως αντίπαλος της ξενόδουλης κυβέρνησης Σινιόρα δεν είναι το Ισραήλ, αλλά οι δυνάμεις της Λιβανέζικης Αντίστασης με επικεφαλής τη Χεζμπολά.
 
Το σημειώνουμε, διότι επισήμως το ελληνικό ναυτικό συμμετέχει στη διεθνή δύναμη που περιπολεί στα ανοιχτά του Λιβάνου για να προστατεύσει, υποτίθεται, την ειρήνη. Από τα χείλη του Μπους μάθαμε αυτό που ήδη γνωρίζαμε: ότι η Ελλάδα παίζει και στη θάλασσα του Λιβάνου το ρόλο του χωροφύλακα (ή ακροφύλακα, αν θέλετε) του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αν λοιπόν κάποια στιγμή ελληνικό πλοίο υποστεί πλήγμα, μη μας πει κανείς ότι αυτό αποτελεί τρομοκρατική πράξη. Νόμιμη πράξη αντίστασης θα είναι.

♦ Κηδεία
 
Λες και παρευρισκόταν σε κηδεία ήταν τα μούτρα του Καραμανλή στο Βερολίνο, μολονότι πήγε εκεί για να παρευρεθεί σε φιέστα για τα 50χρονα της ΕΕ. Ούτε μια φορά δεν τον έπιασαν οι κάμερες να χαμογελά και μόνο η σύζυγός του ήταν μες στην καλή χαρά, τονίζοντας ακόμα περισσότερο το μουτρωμένο πρόσωπο του Καραμανλή. Αν κάποια στιγμή χρειαζόταν να χαμογελάσει (επειδή αντάλλασσε χειραψία με κάποιον από τους ηγέτες των «27», το έκανε μόνο στιγμιαία και αμέσως στο πρόσωπό του ξαναγυρνούσε η κατήφεια. Ηταν τόσο στενοχωρημένος που δεν επεδίωξε καν την προσωπική του προβολή στη διάρκεια του εορταστικού διήμερου.
 
Το σκάνδαλο του ΤΕΑΔΥ πρέπει να του ‘πεσε βαρύ στο στομάχι του Καραμανλή, αλλά και πάλι δεν εξηγείται να μη μπορεί να κρύψει την κατήφειά του. Μήπως είχε τίποτα άλλα σχέδια, εκλογικά, και του τα χάλασε το ξέσπασμα αυτού του σκανδάλου; Γιατί πού να πάει τώρα κοντά σε εκλογές με τους Πασόκους να τον μιμούνται φωνάζοντας «κάτω οι κλέφτες».

♦ Το γκρέμισμα μιας ψευδαίσθησης
 
Ακόμα και εκείνοι που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, που δεν έχουν εξοικείωση με το κλίμα στα γραφεία μιας μεγάλης αστικής εφημερίδας, διέκριναν αμέσως τη θλίψη στα πρόσωπα και την αμηχανία στη συμπεριφορά των συντακτών της «Ελευθεροτυπίας», στη μαζική παρέμβαση-καταγγελία το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Αν εξαιρέσεις μερικούς φανερούς τσάτσους (ο αριθμός τους δεν έφτανε ούτε τα δάχτυλα του ενός χεριού), οι υπόλοιποι έπαιρναν σιωπηλά την ανακοίνωση-καταγγελία (το θέμα φυσικά το γνώριζαν όλοι και οι πιο «ψυλιασμένοι» ενδεχομένως να περίμεναν και την «εισβολή»), ευχαριστούσαν, κατέβαζαν το κεφάλι και βυθίζονταν στη σιωπή. Μια θλίψη ήταν διάχυτη στο χώρο. Αν δεν υπήρχε η γνωστή κρίση, αν δεν αισθάνονταν τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους, αν δε φοβόνταν τους ρουφιάνους της εργοδοσίας, ίσως να είχαμε και θερμές εκδηλώσεις αλληλεγγύης (δεν το θέλαμε, δεν το ζητήσαμε, σεβόμαστε τη θέση όλων των προοδευτικών παιδιών που εργάζονται εκεί μέσα).
 
Η εικόνα στο γραφείο της διεύθυνσης λες και ήταν βγαλμένη από θεατρικό του Γκομπρόφσκι. Ο υπ’ ατμόν Σεραφείμ εξαφανισμένος (ήταν στο κτίριο, όπως πληροφορηθήκαμε). Η Μάνια (η νέα -κληρονομικώ δικαιώματι- ιδιοκτήτρια)όρθια, μ’ ένα μπουκάλι γερμανικής μπίρας στο χέρι, με εμφανή νευρικότητα, να «τρακάρει» συνέχεια τσιγάρα από τον Θανάση (τον οιονεί εκδότη), ο οποίος άσπρος σαν το πανί να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να μπερδεύεται, να μη μπορεί να θυμηθεί πόσες και με τι περιεχόμενο συκοφαντικές επιστολές Τζωρτζάτου έχει δημοσιεύσει και να επιστρατεύει κάτι δικαιολογίες σαν κι αυτές που λένε τα μικρά παιδιά όταν τα πιάνουν επ’ αυτοφώρω να παίρνουν τη σοκολάτα από το ψυγείο. Οταν του επισημάνθηκε ότι υποτιμά τη νοημοσύνη μας, μια έκφραση απελπισίας κυρίεψε το πρόσωπό του. Ηταν φανερό ότι αυτός τουλάχιστον υπέφερε (επειδή ήξερε τι παπαριές έλεγε), εν αντιθέσει με την κληρονόμο, που ήταν στον κόσμο της και αν δεν υπήρχε η ένταση των στιγμών θα μας έκανε να κυλιστούμε κάτω από τα γέλια.
 
Εμάς όμως μας έμεινε η θλίψη των συντακτών. Τα βουβά πρόσωπα που θύμιζαν μάσκες αρχαίας τραγωδίας. Γιατί εκείνη τη στιγμή βίωναν το οριστικό γκρέμισμα μιας ψευδαίσθησης. Της ψευδαίσθησης ότι σ’ αυτό το μαγαζί είναι ελεύθεροι.

♦ Με ψηλά το κεφάλι
 
Mε ψηλά το κεφάλι, «αμετανόητη», χωρίς δηλαδή να προσκυνήσει την αστική εξουσία, αποφυλακίστηκε την περασμένη Κυριακή η Μπριγκίτε Μονχάουπτ, μέλος της «Ομάδας Κόκκινος Στρατός» (RAF) στη Γερμανία. Σύντροφος και συμμαχήτρια στο αντάρτικο πόλεων της Μάινχοφ, του Μπάαντερ, του Μάινς, της Ενσλιν, της Μέλερ και τόσων άλλων επαναστατών, που είτε δολοφονήθηκαν στα λευκά κελιά του Σταμχάιμ είτε εξέτισαν πολύχρονες φυλακίσεις. Η Μονχάουπτ έμεινε στη φυλακή 25 χρόνια (είχε συλληφθεί το 1982) και μολονότι έχει διατυπώσει κριτικές σκέψεις για το αντάρτικο εκείνης της περιόδου, αρνήθηκε να δηλώσει μετάνοια ή να ζητήσει συγνώμη για τη δράση της.
 
Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η αυταρχική Γερμανία τήρησε τα προβλεπόμενα από το νομικό της σύστημα και στην περίπτωση της Μονχάουπτ, ενώ η «δημοκρατική» Γαλλία αρνείται να τα εφαρμόσει στην περίπτωση των φυλακισμένων αγωνιστών της Action Directe.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή,30.3.07
Επόμενο άρθρο Δευτέρα, 2.4.07

Σχετικά Αρθρα

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Κόντρες 21 Οκτ 2025, 11:55

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα εισβάλει και καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo