Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Δεκ 2006, 00:00

♦ Συνεννοηθείτε

Μεγάλο καμάρι της κυβέρνησης η «μείωση της ανεργίας». Τα «μαγειρεία» της ΕΣΥΕ και του ΟΑΕΔ δουλεύουν εντατικά, προσφέροντάς μας συνεχώς απαράμιλλες  διαβεβαιώσεις του παλιού πολιτικού γνωμικού: «Οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν». Ομως, μες στη βιασύνη τους οι υπουργοί της κυβέρνησης (που ξέρουν πολύ καλά ότι τα στοιχεία είναι «μαγειρεμένα») δε συνεννοούνται μεταξύ τους και άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος.

«Η ανεργία, από το 11,3% που ήταν στις αρχές του 2004, έχει μειωθεί στο 8,8% και συνεχίζει να μειώνεται», είπε ο Τσιτουρίδης μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Απασχόλησης στις 14 Δεκέμβρη.

«Σας θυμίζω ότι παραλάβαμε την ανεργία στο 11,3% τον Μάρτιο του 2004. Και σήμερα, μετά από σκληρή προσπάθεια, η ανεργία – με βάση τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία – μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2006 στο 8,3%», είπε ο Αλογοσκούφης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή ειδικά για το θέμα της ανεργίας.

Καλό το μαγείρεμα, αλλά ας συνεννοούνται καλύτερα μεταξύ τους, γιατί πιάνονται στα πράσα.

♦ Καμάρι

«Εμείς ανοίξαμε τον ΟΤΕ στον ανταγωνισμό. Απελευθερώσαμε τις τηλεπικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας με την Cosmote. Στην κινητή τηλεφωνία δημιουργήσαμε καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού». Γιωργάκης Παπανδρέου στη Βουλή, 14.12.06. Συμφωνούμε απόλυτα. Πρωτοπόρο στις ιδιωτικοποιήσεις ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ακολουθεί συνεχίζοντας την ίδια πολιτική.

♦ Προβοκάτορας

Σαν κοινός προβοκάτορας ενήργησε ο Πολύδωρας, ζητώντας από τον ΣΥΝ δήλωση αποκήρυξης φαινομένων πολιτικής βίας και κατηγορώντας τον ότι έχει πάρει υπό την προστασία του «τους αντιεξουσιαστές». Γιατί χτύπησε ειδικά τον ΣΥΝ και όχι άλλες κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις; Γιατί ο ΣΥΝ παραδοσιακά δείχνει μια ευαισθησία σε ζητήματα παραβίασης δημοκρατικών δικαιωμάτων και στελέχη του έχουν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες ανθρώπων που συλλαμβάνονται και τυλίγονται από τους «πραίτορες» και τους εισαγγελείς σε μια κόλλα χαρτί, στην οποία αναγράφεται ο μισός ποινικός κώδικας. Εκείνο που ζητάει ο Πολύδωρας είναι να σταματήσει κάθε συμπαράσταση σε συλλαμβανόμενους σε πορείες και γενικότερα κατηγορούμενους για συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτικής βίας όλων των μορφών. Και χτυπάει τον αδύνατο κρίκο.

Δεν είναι τυχαίο που αυτή η προβοκατόρικη παρέμβασή του έγινε δυο μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη των τριών αντιεξουσιαστών που κατηγορούνται για την αρπαγή ασπίδων των ΜΑΤ, που σε ποινικό επίπεδο μετατράπηκε σε σωρεία κακουργημάτων. Είναι ένα μήνυμα και προς τους δικαστές να μη πάρουν υπόψη τους τις καταθέσεις στελεχών του ΣΥΝ, διότι αυτά έχουν το τεκμήριο της αναλήθειας, αφού κινούνται από κίνητρα προστασίας «των αντιεξουσιαστών».

♦ Ζητείται τσίπα

Το γράφουμε για μια ακόμη φορά. Η συμπεριφορά της «Ελευθεροτυπίας» έναντι της δίκης της 17Ν είναι εξοργιστικά προκλητική. Λες και ο Γιωτόπουλος είναι ο μόνος που δικάζεται, λες και μόνο στο πρόσωπό του έγιναν παραβιάσεις δικαιωμάτων. Ενα χρόνο τώρα που ο Γιωτόπουλος απουσίαζε από τη δίκη, μάταια πάσχιζαν οι συντάκτες της «Ελευθεροτυπίας», που καλύπτουν ανελλιπώς τη δίκη, να εξασφαλίσουν λίγο χώρο. Αναγκάζονταν να στριμώχνουν τα ρεπορτάζ τους σε κομμάτια τριακοσίων έως πεντακοσίων λέξεων. Ρεπορτάζ διεκπεραίωσης, δηλαδή. Με το που επέστρεψε ο Γιωτόπουλος άρχισαν τα δισέλιδα.

Φυσικά και δεν έχουμε πρόβλημα με την υπεράσπιση Γιωτόπουλου από τη φυλλάδα των Τεγόπουλων. Με την προκλητική μονομέρεια έχουμε πρόβλημα. Με τη μονομέρεια που έτσι όπως εκδηλώνεται στέλνει ένα έμμεσο πλην σαφές μήνυμα: ο μόνος αθώος σ’ αυτή τη δίκη είναι ο Γιωτόπουλος. Και μη μας πει κανείς ότι οι άλλοι έχουν δώσει ομολογίες και μετά τις πήραν πίσω. Γιατί υπάρχουν και άλλοι που από την αρχή έχουν αρνηθεί κάθε σχέση με την υπόθεση. Υπάρχει ο Κωστάρης, υπάρχει ο Παπαναστασίου. Και γι’ αυτούς ούτε μεγάλα ρεπορτάζ, ούτε κύρια άρθρα, ούτε συνεντεύξεις υπερασπιστών. Ενα κείμενο έγραψαν κάποιοι διανοούμενοι για να υπερασπιστούν την αθωότητα του Κωστάρη και αυτό το κείμενο δεν μπήκε ποτέ στην «Ελευθεροτυπία», μολονότι αρχικά η διεύθυνσή της είπε πως θα το βάλει. Εμεινε σε κάποιο συρτάρι να αραχνιάζει, ρώτησαν οι άνθρωποι τι γίνεται, τους είπαν ότι δεν πρόκειται να μπει και αναγκάστηκαν να το δημοσιεύσουν στην «Εποχή», αναφέροντας το τι προηγήθηκε.

♦ Με τα ίδια μέσα

«Εγώ δεν θα μιλήσω για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων. Θα μιλήσω για κανόνες. Δεν είναι δυνατόν μια εταιρεία δημοσκοπήσεων να εξαρτάται οικονομικά από ένα υπουργείο, από την κυβέρνηση, από το κράτος και να περιμένουμε ότι αυτή θα δυσαρεστήσει την κυβέρνηση», δηλώνει ο Γιωργάκης στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», απαντώντας σε ερώτημα περί «περίεργων δημοσκοπήσεων». Ετσι είναι, μόνο που «ξεχνά» μια λεπτομέρεια. Η εταιρία στην οποία αναφέρεται και για την οποία «βράζουν» τα πασοκοστελέχη, την ίδια ακριβώς σχέση είχε με τον κρατικό μηχανισμό και επί ΠΑΣΟΚ. Από τα δικά της γκάλοπ βγήκε το προσονύμιο «ο καταλληλότερος» για τον Σημίτη. Και για την άνοδο του ίδιου του Γιωργάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έπαιξε ρόλο η εν λόγω εταιρία. Ας μη διαμαρτύρεται, λοιπόν, τώρα που ο Καραμανλής με τον Ρουσόπουλο πληρώνουν το ΠΑΣΟΚ με το ίδιο νόμισμα. Μία μας και μία σας, έτσι παίζεται το παιχνίδι.

♦ Παρθενογένεση

Από την ίδια συνέντευξη του Γιωργάκη, μια δήλωση που ξεκινά με ένα Λουδοβίκειο «εγώ» και διεκδικεί μια θέση στη λίστα με τις παπάρες της χρονιάς:

«Εγώ διεκδικώ μια πρώτη ευκαιρία για να κάνουμε πράξη το όραμά μας. Τη δημιουργία μιας χώρας πρωτοπόρας, κοινωνικά δίκαιης, ανοιχτής στον κόσμο και σίγουρης για το μέλλον της».

Πρέπει, λοιπόν, να πιστέψουμε, ότι ο Γιωργάκης προήλθε από παρθενογένεση και δεν αρχηγεύει σ’ ένα κόμμα που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ! Η δήλωση, βέβαια, «διαβάζεται» και διαφορετικά: οχτώ χρόνια στην εξουσία (1981-89) σε πρώτη φάση και άλλα έντεκα σε δεύτερη (1993-2004), το… σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει «μια χώρα πρωτοπόρα, κοινωνικά δίκαιη, ανοιχτή στον κόσμο και σίγουρη για το μέλλον της». Αρα, όλες οι προηγούμενες «ευκαιρίες» (πέντε εκλογές κέρδισε) διαγράφονται αυτοδικαίως και μόλις τώρα θα δοθεί η πρώτη που τη διεκδικεί ο Γιωργάκης με το υπερμεγέθες «εγώ» του!

♦ Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Για «εξαλλοσύνη» κατηγορεί το ΠΑΜΕ τις παρατάξεις ΑΡΣΙ και Νυστέρι, επειδή στη γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ πρότειναν πενθήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών για το διάστημα 15-19 Γενάρη και δε συντάχθηκαν με την πρόταση του ΠΑΜΕ για «κινητοποιήσεις συμβολικού χαρακτήρα» και «συνελεύσεις ανά νοσοκομείο». Και μόνο η χρήση του όρου «εξαλλοσύνη» λέει πολλά (την ίδια κατηγορία δέχεται συνεχώς το ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ, για παράδειγμα), ας το ξεπεράσουμε όμως για να πάμε στην ουσία: γιατί είναι «εξαλλοσύνη»; Σε ποια δεδομένα βασίζεται αυτός ο χαρακτηρισμός; Οσο κι αν ψάξαμε το σχετικό ρεπορτάζ («Ριζοσπάστης», 15.12. 06) δε βρήκαμε λέξη. Βρίσκουμε μόνο την προβοκατόρικη επισήμανση ότι η πρόταση για πενθήμερη απεργία υπερψηφίστηκε «όταν η συνέλευση είχε απομαζικοποιηθεί». Ενώ αν υπερψηφιζόταν η πρόταση του ΠΑΜΕ, όλα θα ήταν εντάξει. Θυμίζουμε μόνο πως ανάλογη αντιμετώπιση είχε από το ΠΑΜΕ και η πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στους δασκάλους. Αυτή η πρόταση υπερψηφίστηκε κόντρα στην πρόταση του ΠΑΜΕ, η απεργία έγραψε ιστορία και το ΠΑΜΕ αναγκάστηκε να συρθεί σ’ αυτή για να μην απομονωθεί από τον κλάδο.

♦ Ο ένοχος έχει όνομα: καπιταλισμός

«Ο άνθρωπος ζει πια και ενεργεί παρανοϊκά». Αυτό είναι το αφετηριακό συμπέρασμα του Γ. Βότση για τα αίτια της οικολογικής κρίσης («Ελευθεροτυπία», 18.12.06). Κατά τον αρθρογράφο, «η οικολογική κρίση είναι οικουμενική. Και δεν κάνει ταξικές ή άλλες διακρίσεις»! Οσο για τα αίτια της οικολογικής κρίσης, θαυμάστε σκέψη: «Γενεσιουργός της αιτία είναι το κυρίαρχο μοντέλο ανάπτυξης. Η ανάπτυξη, δηλαδή, χωρίς όρια, με κατασπατάληση των φυσικών πόρων, καταστροφικές επεμβάσεις στη φύση και ενεργειακή εξάρτηση από το πετρέλαιο».

Ετσι, γενικά και αόριστα, ουδέτερα, αταξικά. Για μια ακόμη φορά ο τσαρλατάνος αυτός της δημοσιογραφίας θέτει τη γραφίδα του στην υπηρεσία του καπιταλισμού, με τον μοναδικό τρόπο που αυτός έχει: ξεκινώντας από υπαρκτά προβλήματα και φτάνοντας σ’ ένα «διά ταύτα» που κρύβει τον υπαίτιο και οδηγεί σε αναζήτηση λύσεων με ευθύνη του υπαίτιου, στο πλαίσιο του συστήματος που αυτός έχει διαμορφώσει και κουμαντάρει.

Ο ένοχος έχει όνομα, κύριε Βότση. Λέγεται καπιταλισμός. Αυτός καταστρέφει όχι μόνο τη φύση αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την ισορροπία ανάμεσα στον εργαζόμενο άνθρωπο και το «ανόργανο σώμα του» (Μαρξ), θα πρέπει να εξαφανίσουμε από προσώπου Γης τον καπιταλισμό. Αλλιώς, λύση δεν πρόκειται να υπάρξει. Οικολογία αυτόνομη και διαταξική δε μπορεί να υπάρξει. Αυτή θα έχει πάντοτε ταξικό πρόσημο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑποφασιστικά και όχι εκτονωτικά
Επόμενο άρθρο ΣΥΜΗ-ΩΣΕΙΣ

Σχετικά Αρθρα

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31

Nα μιλήσει ο… σεβάσμιος

Κόντρες 26 Νοέ 2025, 13:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo